Vrste završne obrade peći s vlastitim rukama u privatnoj kući

Anonim

Prisutnost originalne ruske peći u unutrašnjosti privatne kuće ispunjava ga jedinstvenom udobnošću, a širok izbor materijala za oblaganje omogućuje vam da stvorite elegantan element u kombinaciji s prostorom. Zbog činjenice da je površina peći podvrgnuta oštrim kapi temperatura, rad na njegovoj završnoj obradi vlastitim rukama je mukotrpan proces koji zahtijeva jasno poštivanje tehnologija.

Vrste završne obrade peći s vlastitim rukama u privatnoj kući

Ruska pećnica je unutarnji ukras i talisman kod kuće

Dizajn dizajna peći

Prije odabira materijala iz kojeg će se završiti završiti, vrijedi obratiti posebnu pozornost na dizajn sobe. Najčešće prisutnost ruske peći uključuje rustikalni kuhinjski stil, utjelovljen u nepristojnom uređenju zidova i spola, sjemenište, sjemeništima zavjese i drvenim podne ploče. Međutim, fantazija i malo priloženih napora omogućit će vam da stvorite druge jedinstvene mogućnosti dizajna, idealno se uklapaju u okolno okruženje.

Vrste završne obrade peći s vlastitim rukama u privatnoj kući

Ruska pećnica u unutrašnjosti moderne kuhinje

Najčešće je ležao peć s vlastitim rukama koristeći vatrostalnu opeku. U pravilu, ne treba dodatno okrenuti i može se koristiti kao neovisni element dekor. No, u slučaju eksplicitne disonance s kuhinjskim dizajnom ili oštećenim površinskim integritetom tijekom rada, materijal treba dodatnu završnu obradu.

Opcije se obiluju: peć se može postaviti naftu ili kamen, koristiti u ukrašavanju pločica ili jednostavno žbukanje i boje u bilo kojoj boji prikazane u paleti. Izbor će ovisiti samo o složenosti i troškovima rada.

Završiti površinski peć s žbukom

Dizajn dizajna s gipsa - najlakši je način da završite. Prethodno korištene glinene pripravke već su izgubili svoju važnost, zbog izgleda suhe mješavine otporne na toplinu.

Vrste završne obrade peći s vlastitim rukama u privatnoj kući

Ruska pećnica završila je gipsom i ukrasnim pločicama

Važno je zapamtiti da prije početka rada s radom potrebno je izdržati mjesečno razdoblje od kraja zidarstva peći. Ovaj interval je potreban za potpuno skupljanje dizajna.

Prije početka opeke za žbukanje, potrebno je provesti određenu pripremu:

  • uklonite ostatke otopine i prašine;
  • produbiti sve šavove za 10 mm;
  • ravnomjerno projekt površinu;
  • Pokrijte dizajn fino zrnaste mreže;
  • Protop peć i navlažite zidove vodom.

Članak o temi: Kako prikupiti i rastavljati vrata

Vrste završne obrade peći s vlastitim rukama u privatnoj kući

Žbuka se primjenjuje u nekoliko slojeva dok se ne dobije glatki sloj.

Izravan proces žbuka se sastoji u otopini slojeva s intervalima od 4 sata - za potpuno sušenje svakog sloja. Prva simuny otopine treba biti dovoljno tekuća. Njezin zadatak je uskladiti površinu i formiranje uglova.

U prosjeku se primjenjuje od tri do četiri sloja za dobivanje glatke površine. Rezultat takvog rada bit će robustan završetak.

Proces bojenja slika

Osnova za slikanje peći u privatnoj kući može biti i ožbukana površina i opeka u prirodnom obliku, pod uvjetom da njezin integritet nije povrijeđen. Mogućnosti boja i mrlja. Pokupite odgovarajuću opciju nego da obojite površinu peći, možete razmotriti razinu složenosti rada, financijske baze i cjelokupnog dizajna kuhinje.

Vrste završne obrade peći s vlastitim rukama u privatnoj kući

Bojanje vapnenog peći

Najlakši način za bojanje peći s vlastitim rukama je kreda ili vapno. Da bi se ojačala pripravak, dodana je sol, koja u procesu rada strukture će spriječiti potonuće sastava bojenja. Potrebno je slikati malim ili vapnim sastavom u nekoliko slojeva, ne samo da će kvaliteta premaza ovisiti o tome, ali i estetsku vrstu peći.

Tu su i brojne boje otporne na toplinu, karakterizirane jednostavnosti primjene i širok raspon boja. Najčešće vrste njih su:

  • alkid;
  • organski silikat;
  • Silicij-organski.

Bojenje pećnice nakon preliminarne pripreme

Uz njihovu pomoć, površina peći može biti obojana u bilo kojoj boji, kao i izvoditi jedinstvenu sliku s vlastitim rukama. Sam proces slika nije kompliciran, važno je samo pripremiti površinu. Za ovo trebate:

  • Uklonite ostatke prethodne završne obrade (ako postoji);
  • temeljito operite površinu;
  • U prisutnosti masnih mrlja, uklonite ih soda mort.

NAPOMENA: Bojanje peći je moguća bez prethodnog premaza.

Bojanje površine peći (opeka ili žbuka) se izvodi pomoću valjka s prosječnom hrpom. Četka se koristi samo za bojenje šavova i teško dostupnih mjesta.

Bojanje peć s vlastitim rukama je najbolje u nekoliko slojeva, kroz vremenske intervale za potpuno sušenje.

Savjet: Prije nego što počnete obojiti, peć je poželjno malo izbočena. Svaka boja bolje padne na topla površina. Ali nakon završetka rada grijani peć nije ranije nego za 2-3 dana.

Okrenut prema peći s pločicama

Tiens su jedinstveni i stari završni. Materijal je predstavljen u obliku keramičkih pločica s jedne strane, as druge strane, s kojim se postupak instalacije provodi.

Članak na temu: Tripping Balkon s pozadinom: napraviti korak po korak

Kološka pločica je raznolika, osim toga, mogu imati drugačije olakšanje i crtanje. Peć obrubljena na ovaj način imat će jedinstven pogled. Međutim, trošak materijala može u velikoj mjeri prelaziti preostale vrste obloge. To je zbog činjenice da se slika gotove kravate provodi ručno.

Vrste završne obrade peći s vlastitim rukama u privatnoj kući

Ruska pećnica završila s pločicama

Da bi se spustila peć s pločicama, potrebno je pridržavati se određenih tehničkih preporuka i da ga ispuni u sljedećem redoslijedu:

  1. Prije toga, pločice moraju biti natopljene u vodi. Nakon toga, potrebno je staviti peć bez uporabe otopine - za ujednačenu raspodjelu dijelova. Zatim biste trebali ukloniti sve redove osim niže.
  2. Polaganje redaka, počevši od dna, po otopini iz gline. U tom slučaju, čelične igle umetne u rupe RMSP moraju se kombinirati s žicom, pritiskom na pločice jedan prema drugome.
  3. Povezane pločice dodatno su pričvršćene elastičnim čeličnim nosačima.
  4. Konačna faza postaje glina.

Vrste završne obrade peći s vlastitim rukama u privatnoj kući

Shema pričvršćivanja pločica na površinu peći

Važno vijeće: horizontalni šavovi protrljaju se uz razmak od nekoliko milimetara, uzimajući u obzir skupljanje pločica.

Peć u privatnoj kući je ojačani, monolitni dizajn s praktično neograničenim životom.

Dekoracija pločica peći

Alternativno, Finija peć u privatnoj kući keramičkih pločica može biti alternativna. Operativni dekorativni podaci imaju maolicu - ostakljenu pločicu, proizvedenu pritiskom i dvostrukom pečenjem. Materijal za oblaganje je izrađen od gline boje, a frontalni dio je ukrašen svijetlom bojom. Možete postaviti peć uz njegovu pomoć, mnogo je lakše od pločica, a konačni dizajn će se organski uklopiti u prostor rustikalne kuhinje.

Terrakotska ne-ostakljena pločica može biti opcija proračuna za završnu obradu. Što se tiče snage, osim maitolike, osim toga, ima više mogućnosti za crtanje: oponašanje ispod opeke ili prirodnog kamena.

Članak o toj temi: Kako podesiti vratara, tako da se ne zatvara

Vrste završne obrade peći s vlastitim rukama u privatnoj kući

Proces okretanja keramičkih pločica peći

Kao najtrajniji materijal, završna obrada treba obratiti pozornost na klinker - vrstu keramičke pločice od sorti od visokih gomila. Ovaj materijal možete postaviti ne samo pećnicu u kuhinji, već i bilo koju drugu površinu, podložno oštrim temperaturnim razlikama.

Kako bi se postavila površina na bilo koju vrstu pločica vlastitim rukama, potrebno je koristiti poseban sastav otporan na toplinu na bazi vode.

NAPOMENA: Prije zatvaranja peći s pločicama, morate pažljivo šokirati i otvoriti površinu.

Suočavanje s kamenom

Deinstalirajte površinu peći može se koristiti s prirodnim ili umjetnim kamen. Svake godine ova metoda postaje sve popularnija. To se radi o vatrostalnim kvalitetama materijala i estetike. Osim toga, nakon određenog intervala rada peći, možete napraviti razne u svom dizajnu, jednostavno slikanje površine u željenoj boji.

Vrste završne obrade peći s vlastitim rukama u privatnoj kući

Štednjak je završio kamen

Priroda rada na styling radovi ima određenu sličnost s dizajnom pločica. Ali postoji određena razlika koja se sastoji u uklanjanju materijala. Pogotovo ako se pitanje odnosi na prirodni kamen koji ima različite oblike i veličine.

Proces obloge leži u sljedećim koracima:

  1. Zaštita površine peći kako bi se osigurala visoka razina adhezije materijala.
  2. Polaganje donjeg reda kamena, koristeći razinu. U radu se koristi posebna otopina otporna na toplinu koja se sastoji od cementa, pijeska i sintetskih aditiva.
  3. Za zglobove šavova možete koristiti male fragmente gipsane ploče.
  4. Podrezivanje kamena napravljen je uz pomoć brusilice i diska na betonu.

Savjet: Kameni obrezivanje mora biti proizveden na niskim okretima bugarskog, kako bi se izbjeglo usitnjavanje.

Vrste završne obrade peći s vlastitim rukama u privatnoj kući

Peć je poseban dizajn element moderne seoske kuće.

Stvorite jedinstveni dizajn kuhinje u privatnoj kući s pećnicom nije samo s jednom od vrsta završne obrade, već se i nekoliko kombiniralo. Alternativno, površina se može ožbukati, a kutovi staviti prirodni kamen. Ili upotrijebite kombinaciju zidarstva od opeke na dnu peći i gornju boju u ton ili uzorak uzorak.

Uređenje peći s vlastitim rukama možete stvoriti jedinstveni dio interijera, koji će ispuniti kuću udobnošću i toplinom.

Čitaj više