Pijenje ukrasnih elemenata džibog šperploča

Anonim

Pijenje jigsaw može biti potrebno kada završava radovi, ali najčešće u procesu proizvodnje namještaja vlastitim rukama, policama i drugim stvarima. Sama piće nije tako komplicirano, ali da bi ovaj posao učinkovito učinio, potrebno je odmah pripremiti sve materijale i alate, strogo slijediti nekomplicirane pravila i preporuke.

Pijenje ukrasnih elemenata džibog šperploča

Obrtovi iz šperploča služe ne samo elementu dekor, nego i u kućanstvu.

Riječ je o ovom prijenosu crteža na žetvu šperploča, pije jednostavne i složene umjetničke elemente. Također je važno zadržati disk i ispravno zadržati pravu i ispravno tijekom rada, kako bi se osiguralo sve sigurnosne mjere, kao pri radu s bilo kojim drugim alatom.

Alati i materijali

Lobik pijenje zahtijeva ne samo iskustvo, već i korištenje određenog skupa materijala i alata. To uključuje:

Pijenje ukrasnih elemenata džibog šperploča

Kada pijete proizvode iz šperploča s električnim bizonom, potrebno je točno izvoditi rad tako da ne radi neravnu liniju rezanja.

  1. Šperpločani list. Potrebno je odabrati materijal koji najviše odgovara zahtjevima rada. Obično se koristi tanki list, koji se sastoji od višeslojnog drvenog drveta. Ovisno o složenosti radova, mogu se koristiti i uobičajena ili otporna na vlažnost bilo koje prikladne sorte.
  2. Obično ručno smeće može se koristiti za piće, ako radovi nisu jako veliki, sastoje se u pijenju tankih umjetničkih dijelova. No, moguće je primijeniti električni alat koji je pogodan za veliku količinu posla.
  3. Šilo se koristi za izradu rupa za propilov. Na točki uredno probušeni rupu s promjerom dovoljnim tako da možete umetnuti piće. Nakon toga počinje proces crpljenja. Umjesto šivanja, možete koristiti bušilicu s bušilicama potrebnog promjera, tako da će biti mnogo brže za pripremu rupa. Odabir ove ili ta opcije ovisi o praktičnosti rada.
  4. Damping Jigsaw ne košta bez kupnje skupa datoteka. Potrebni su kako bi ispravno očistili sve rubove propila. Često se događa da u vrlo iskusnom majstoru ruba, ispada malo vrpce. U tom slučaju odabire datoteka, što više od drugih odgovara materijalu, svi rubovi i krajevi su uredno očišćeni.
  5. Otporan ploča se koristi za jačanje materijala i alata. Važno je za rad s tankim i malim dijelovima koje radna površina čuva glatko, a ne olabaviti.
  6. Postoje i drugi alati koji mogu biti potrebni. Obično je stolarski čekić, kliješta, oštri nož s zamjenjivim oštricama, cirkulacijom i olovkom, koja će morati primijeniti matricu na površini.

Članak o temi: Creek u zemlji. Kako opremiti i organizirati vlastite ruke?

Obično, u prisutnosti iskustva, čarobnjak odmah primjenjuje crteže na površinu. Ali za početnike trebat će poseban adhezivni papir, Cottke. U ovom slučaju, ispostavilo se da se crtež na šperploču kao preciznije i lijepe, a linije će biti glatke.

Prilikom odabira alata, pozornost treba posvetiti kako bi se osiguralo da se podudara s radom. Na primjer, za male dijelove, najbolje je primijeniti ručni alat koji je najpogodniji, ali s velikim količinama, na primjer, pri sastavljanju namještaja, police i drugih stvari, već je potrebno koristiti električnu slagalicu. Rezanje umjetnosti rijetko se primjenjuje, direktni hranilice se uglavnom izvode, rezanje velikih dijelova.

Kako koristiti Jigsaw za rezanje umjetnosti?

Pijenje ukrasnih elemenata džibog šperploča

Prilikom prijenosa crteža na šperploču, dovoljno je napraviti uzorak ploči za šperploču i pomaknuti ga olovkom.

Za umjetničko rezanje na šperploču, posebne tehnike i metode za rad s Jigsawom moraju znati, oni će omogućiti mnogo za ublažavanje posla. Osim toga, da biste koristili alat ispravno i nježno kako biste izbjegli ozljede.

Potrebno je početi raditi samo s dobrom rasvjetom, svi alati i materijali moraju biti pripremljeni unaprijed. Pijenje džigležom umjetničkih dijelova odlikuje se nekim značajkama, nemoguće je žuriti, rad se treba učiniti pažljivo i jasno. Ako ne budete u skladu s propisanim preporukama, bit će nejednako, rezovi će biti "poderani".

Preporuke za rad s Jigsaw:

Pijenje ukrasnih elemenata džibog šperploča

Pravilna ruka postavljena prilikom pijenja slagalice.

  1. Električni alati moraju se čuvati strogo okomito, vožnja up-down pokreta tijekom rada, ni u kojem slučaju ne ne može rock pylona, ​​nagnuti ga. Ako se ne pridržavate ovog stanja, noge će se zaglaviti na drvetu, a sama rezana će biti koso. Drugi problem je ružičasti pauza, a to već može dovesti do ozljeda.
  2. Kada su unutarnje konture izrezane iz šperploča, potrebno je prvo napraviti rupu vježbom ili vidorom. Nakon toga, hranilica je umetnuta u kuhanu rupu, započinje proces pile. Važno je da su zubi bili u pravom položaju, a skretanje treba obaviti bez prekida procesa rezanja.
  3. Potrebno je osigurati da se ružičasta rasuje glatko, dobro je fiksno, inače je moguće ozljede. Ovo je preduvjet za rad s bilo kojim alatom. Da, a sama rad postaje neugodna i loša kvaliteta.
  4. Tijekom rezanja nemoguće je dopustiti da se ružičasta vibrira, jer će se ploča za šperploču početi podijeliti, žuriti. Rubovi neće biti tako glatki, rad će morati ponovno početi. Ako se jigScription koristi za finu šperploča, onda je potrebno dodatno uzeti bar za pričvršćivanje radne površine na radnom stolu.
  5. Kao što ste rezali, morate premjestiti fanoire kako biste upoznali slagalicu, ali to je nemoguće previše žuri. Sam Lobik trebao bi se kretati u okomitom položaju, nemoguće ga je nagnuti.

Članak o temi: Metrički za djevojčice Veznim shemama: za dječaka dječja, besplatna preuzimanje, setovi bez registracije

Damping slagalice jednostavnih figura

Pijenje ukrasnih elemenata džibog šperploča

Jednostavni uzorci veslanja.

Rezanje od šperploče jednostavnih figura je vrlo jednostavno, potrebno je samo da se jasno držite linije. Glatke linije, lučni, izravni su učinili na ovaj način: zubi za ljuštenje trebaju biti usmjereni strogo duž linije, logSik se ne odvija - to je glavni uvjet urednog rezanja.

Ako se ne pridržavate ovog pravila, pilking će jednostavno "dobiti boggle" na stablu, to će ga isključiti, a rad će i dalje biti nemoguć. Nemoguće je imati snažan pritisak na materijal, a feck bi trebao ići glatko, žurba ne bi trebala , Sam Lobik se vraća u vertikalni položaj, platno je poravnano neovisno.

Oštri i glupi kutovi moraju naučiti piti polako. Za tupi kutove, prijem se koristi na mjestu, tj. Reza se izvodi glatko, nakon čega se odvija šperploča. Kao rezultat toga, ispada i lijepe rezove s potrebnim stupnjevima preokreta.

Pijenje ukrasnih elemenata džibog šperploča

Slika predlošci za piljenje od strane elektroll bizona.

Ako postoji potreba za popijem detalj s oštrim kutovima, možete koristiti metodu formiranja petlje. Isprva se formira jedna strana kuta, a zatim rt uredno na vanjskoj konturi tako da je moguće formirati drugu stranu vanjskog akutnog kuta potrebne veličine da odmah oblikovati drugu stranu vanjskog akutnog kuta željenu veličinu.

Sve ove metode koriste se za rezanje različitih dijelova i kako napraviti unutarnje propelere? Smanjiti glupi i oštre kutove (na primjer, zvijezde, lišće, cvijeće, geometrijske ukrase), potrebno je izvršiti takav skup radnji:

  1. U početku, vidovnjak ili bušilica s tankom vježbom se izvodi s rupom iz kojeg će šperploča početi vrh budućeg kuta.
  2. Nakon toga, webu se vraća na početno mjesto na rez.
  3. Sada možete početi formirati drugu stranu kuta, krećući se u željeni smjer.

Kako prenijeti crtež na ploču šperploča?

Pijenje ukrasnih elemenata džibog šperploča

Smjeru zuba ružičasta.

Članak o temi: pozadina senf boje u unutrašnjosti sobe

Dakle, da su uzorci glatki i lijepi, potrebno je nositi crtež na fani uredno. U pravilu, bez unaprijed obučenog skica, nije potrebno, obvezno je ispuniti rad.

Najlakša opcija kada se provodi umjetnička djela, razmatra se uporaba praćenja. Crtež se prenosi na radni komad, nakon čega je izrezan. Cijena takvog spremnika je niska, može se kupiti s rezervom. Ali sama proces zahtijeva skrb i strpljenje - svaka linija će se morati ručno prenijeti promatrajući ravnotežu i točnost.

Možete koristiti, a ne tako vremenski konzumirajući način primjene crteža na šperploču. Za to se koristi projektor koji samo projektira željenu sliku na radnu površinu. Ali ovdje i njihove nijanse. Projektor mora biti dostupan, a njezini trošak nije najniži. Phanneur se ne može pomaknuti, to bi trebao biti fiksiran doslovno "čvrsto".

Projektor je moguće primijeniti samo kada dimenzije slike nisu prevelike, povećanje neće biti potrebno.

Mnogi stručnjaci smatraju ga zastarjelim, iako ljubavnici i uživaju u njima aktivno i uspješno.

Lobik umjetnička djela može se provesti i pridržavati se površine samoljepljive papira. Korištenje pisača, željena figura je najprije ispisana, nakon čega se plate prolazi na faulnik. Na kvaliteti rezanja, papir ne utječe nigdje, ali crtež se ne miješa, sve linije se mogu točno promatrati.

Rezanje od šperploča je vrlo dugotrajan proces koji zahtijeva iskustvo i strpljenje, a ne svatko dobiva od prvog puta ništa vrijedno. Ali točna usklađenost sa svim preporukama i pravilima rezanja omogućuje vam da brzo ovladate ovom čl.

Veliki broj visokokvalitetnih materijala, praktičnih alata, čini ovaj rad vrlo uzbudljiv i ne tako problematičan. Mnogi, počevši rezanje uz minimalne vještine, postupno se kreću na profesionalnu razinu, stvarajući stvarne umjetničke djela.

Čitaj više