Vanjski poklopci koji se koriste za kuhinju i koridor

Anonim

Kada planirate završnu obradu novog stana ili popravka, jedan od prvih prioriteta trebao bi biti ulazni hodnik, kuhinja i koridor između njih. Ove prostorije su više od drugih podvrgavaju različitim vrstama negativnih učinaka: vlažnost, kapi temperature, mehanička oštećenja, trošenje.

U hodniku i hodniku, namijenjen je da bude u sirovoj i prljavoj nakon ulice cipela, nakon kiše na podu, voda pada iz odjeće, te, dakle, premaz na tim mjestima treba biti posebno otporan na vlagu i lako pratiti. U kuhinji se događa ekspozicija svim vrstama: to je vruća para, i prolivena je s vremena na vrijeme tekućine i pada jela, i lijeplje noge stopala stolica i stol.

Dakle, izbor podnih obloga u kuhinji treba uzeti ozbiljno. Estetika materijala, naravno, također igraju potonju ulogu pri odabiru podnice hodnika i kuhinje.

Nedavno, najpopularnija rješenja su linoleum, pločica i laminat. Ove tri opcije su bliske u njihovim karakteristikama i približno su u istoj cijeni. Sporovi, koji od ovih triju materijala su još uvijek najbolji, ali kao rezultat toga se daje prednost, na temelju osobne simpatije za jedno ili drugo premazivanje.

Međutim, osim za glavne vrste, postoje manje uobičajene, ali ne manje dostojne podove, koje se mogu uspješno razdvojiti kuhinju ili hodniku.

Linoleum

Vanjski poklopci koji se koriste za kuhinju i koridor

Tradicionalni izbor podova za bilo koje prostore, zajedničke i apartmane i kuće. Mnogi, međutim, pripadaju linoleumu s nekim dijelom odbacivanja, s obzirom na zastarjeli i žele biti jeftino jeftini. Iako, zapravo, takav univerzalni materijal uvijek će biti relevantan, zbog mnogih njegovih prednosti.

Osim toga, moderne tehnologije omogućuju vam da linoleum bude vrlo prepoznatljiv izvana, s mnogo boja, uzoraka koji oponašaju različite skuplje materijale.

Članak o temi: Pozadine u kupaonici, metode izbora

Osim njihove jeftine, linoleum ima takve prednosti: to je vrlo bezelentno, izdržljivo, je dobra zvučna izolacija, prilično mekana na dodir, toplo, otporan na vodu, vrlo je lako oprana nakon glatkoće. Važna značajka je vrlo jednostavan proces slaganja s kojim će se svatko nositi s vlastitim.

Značajan nedostatak ovog materijala leži u svojoj neprijateljstvu ekologije. Linoleum se proizvodi korištenjem mnogih štetnih kemikalija, koje se tijekom vremena počinju ističu u zrak, što može negativno utjecati na zdravlje stanovnika stana. Naravno, postoje više ekološki prihvatljivije vrste linoleuma, ali su mnogo skuplji, dobar, visokokvalitetni linoleum je usporediv s dobrim laminatom.

Osim toga, takav mekani i elastični materijal neizbježno je podvrgnut konstantnom tlaku tehnologije i namještaja u kuhinji, što dovodi do pojave udubljenja na njegovoj površini. Neće biti toliko važno ako je kuhinjski namještaj podešen s izračunom dugo vremena.

Laminat

Vanjski poklopci koji se koriste za kuhinju i koridor

Druga najpopularnija opcija za završnu kuhinju ili koridor, izravno se natječe s linoleumom. Laminat je izrađen od imirodne ploče s filmom s povlačenjem, oponašanjem različitih vrsta drva, mramora, granita i drugih kamena.

Za razliku od linoleuma, laminata tvrda i jaka, mehanička oštećenja nije strašna. Također se lako montira, ne traži pažljivu skrb. Međutim, potrebna je briga, iako je nejednaka, ali pravodobno - u prirodi, laminat je vrlo osjetljiv na vlagu, a ako ne i trljati lokve i kapi vode, čim se pojavile, štednjak će nabuniti da neće biti moguće popraviti. Cijena materijala je prilično demokratska.

Keramička pločica

Treće mjesto je zbog najviše, možda, praktične verzije poda pokriva od svih završnih materijala. Neki se ne sviđaju zbog pretjerane tvrdoće i hladnoće. Unatoč činjenici da se obično ne sjaji da pokrije podove, kao i na zidovima, i mat ili grubi da bi se uklonilo klizanje, pad još uvijek nije neuobičajeno, osobito među djecom, a kapi na čvrstu keramiku može dovesti do ozbiljnih ozljeda.

Članak o toj temi: Zašto ne može uključiti bojler?

Pločica ima sljedeće prednosti:

  • snagu;
  • Potpuni imunitet na bilo kakve učinke kapi temperature ili vlažnosti;
  • Dizajn raznolikosti.

Istina, oprez treba uzeti u postupanju s takvim materijalom, jer jaki udarci prema njemu, bilo da je to padala jela ili nešto drugo, mogu podijeliti pločice.

Međutim, relativno je lako ukloniti oštećeni element zidarstva i staviti novu ploču. Loša toplinska vodljivost također može biti nepovoljan položaj, iako je podne sustave na razini minus.

Prirodni materijali

Za one koji su posebno zabrinuti za ekološki prihvatljivi pod kadom svoje kuhinje ili hodnika, takvi prirodni materijali poput stabla, pluta ili bambusa će biti najbolji. Naravno, oni su u znatno višoj cjenovnoj kategoriji od prethodnih opcija, ali troškovi se točno isplaćuju prvom klasom pojavljivanja, trajnosti materijala i poboljšanje stambene mikroklime.

Parket iz prirodnog drva od tvrdog drva ima visoku snagu, ali nakon što se mora vrlo pažljivo pratiti i postati točno uredno, budući da je drvo vrlo lako natopljeno vlagom, izloženim napornim mjestima, širi se i raspršuje iz učinaka temperature. Osim toga, bez odgovarajuće obrade, drvo može jednostavno biti suprotno.

Cork je zanimljiva opcija, iako nije pronađena velika popularnost. Vanjski cork poklopci imaju značajne prednosti: kombinira mekoću i toplinu linoleuma, ekologiju stabla i trajnost keramike. Osim toga, prometni krug povoljno utječe na ljudsko zdravlje.

Pažljivo se približava izboru plutačkog stabla, jer u smislu otpornosti na vodu može biti, kao osjetljivo, toliko da gurne vlagu. Minusi prometa mogu uključivati ​​visoku cijenu, kompleksnu instalacijsku tehnologiju, gotovo zasigurno zahtijevaju uključivanje stručnjaka, poteškoće u brigu zbog grube teksture.

Bambus - lijep egzotični materijal za završnu obradu pod. Isporučuje se kako u obliku ploča i u rolama zalijepiti na temelju papira. Širok raspon bojanja i tekstura omogućuje organski ulazak u bambusov parket u bilo kojem dizajnu interijera. Ovaj materijal ima pristojnu snagu i dugo se služi čak iu često posjećenim prostorijama.

Članak o temi: šablone leptira za dekoraciju

Ekologija i hipolnost će služiti dobroj zdravstvenoj službi stanara. Lako se brine, kao anti-ruka i otporniji na prašinu i prljavštinu od drugih materijala. Međutim, bambus podliježe fizičkom oštećenju, kao što je oštećenje oštrim predmetima, a također se pokvari na suncu.

Dakle, izbor materijala na tržištu je prilično opsežan. Odabir prikladne podne obloge za vašu kuhinju ili koridor je vaš - jeste li bili predani tradiciji ili želite egzotično. I opisani pluses i Cons će vam pomoći da napravite pravi izbor.

Čitaj više