Vaze vaze - učinite to sami iz lijevanog materijala

Anonim

Mnogi ukrasite svoje domove dekorativnim elementima koje su napravili vlastite ruke. Unutrašnjost može biti bilo koja stvar. Svi materijali potrebni za kreativnost mogu se kupiti u specijaliziranim prodavaonicama. Ali, oni koštaju prilično skupo.

Da, i ljudi koji su angažirani u stvaranju obrta mogu reći da uvijek ima dosta takozvanog materijala za bacanje pri ruci. Iz njega možete napraviti vrlo lijepe stvari. Konkretno, unutarnji ukras će biti vanjska vaza izrađena vlastitim rukama.

Materijali prikladni za proizvodnju vaze

Vaze vaze - učinite to sami iz lijevanog materijala

Do i veliki, bilo koji materijal koji ima okrugli oblik će odgovarati. To mogu biti cijevi na kojima linoleum, PVC cijevi, boce izvornog oblika, itd. Plastika i stakla ukrasite je vrlo teško. S kartonom mnogo je lakše.

Osim cijevi od linoleuma, koji će djelovati kao glavni radni komad, trebat će vam materijale za uređenje obrta. Da biste ih pokupili, morate odlučiti o tome koji stil treba napraviti od vase, a koja bi trebala imati.

Ako je cijeli apartman uređen u klasičnom stilu, onda možete ukrasiti vanjsku vazu štukata, izrađena od solitog tijesta. Dakle, da je štukatura izdržljiva, tijesto se ne miješa na vodi, nego na adhezijskom sastavu. Sušenje takvog pripravka tijekom 3-4 sata. Ako samo naučite raditi s štukatom, onda je poželjno mijesiti tijesto s malim dijelovima.

To je zbog činjenice da postoji duže vrijeme na modeliranju svakog elementa. Nakon nekoliko sati, tijesto će početi gubiti elastičnost i raditi s njom će biti izuzetno težak. Ako je Stucco već uobičajeni slučaj za vas, s kim se nosite s "Hurray", možete odmah mijesiti potreban broj testa.

Članak na temu: Lateks kit: materijalne značajke

Ako je soba uređena u modernom stilu, možete ukrasiti vazu sbluns zaglaviti na PVA rukavici i otvoriti akrilne lakovi, kave žitarice, proso ili grašak, gumbi, cvijeće od vrpca, itd.,

Vaza kartona cijevi

Vaze vaze - učinite to sami iz lijevanog materijala

Prije nego što nastavite na proizvodnju takve vaze, morate uzeti u obzir da neće biti moguće ulijevati vodu u nju. Stoga je pogodan za suhe bukete ili grane.

Prije svega, morate odlučiti o visini proizvoda i odrezati komad cijevi ispod linoleuma željene duljine. Nakon toga, potrebno je napraviti dno našeg proizvoda. Da biste to učinili, bolje je koristiti čvrsti materijal od kartona. Namjestite komad šperploča, vlaknastića ili iverice. Dysyshko mora imati veći promjer od samog proizvoda. U suprotnom, proizvod će biti nestabilan.

Rezati dno kružnog oblika, morate koristiti cirkulaciju ili bilo koju okružujuću stavku koja se može koristiti kao matrica. Ako ni prvi ni drugi nije pod rukom, onda možete vezati nokat na uobičajeni uže na jednoj strani, a na drugoj - olovku. Nadalje, instaliranjem nokta u središtu kruga, morate povući konopac i pročitati krug. Dobiveni novčanica je zalijepljen na kartonsku osnovu.

Zatim morate napraviti dekor. Najlakši način da napustite oblik prazne je nepromijenjen. Karton ima neatraktivnu sivu boju, pa prije nego što ga počnete šokirati s ubrusima, sjemenkama, usjevima ili žitaricama koje trebate slikati. Ne možete slikati, ali izoštriti radni komad. U isto vrijeme, moguće je dati temelj bug, koji se ne može urediti u budućnosti.

Bit će dovoljno da se nekoliko puta radi s lakim radnim proizvodima. Nakon sušenja, kit ili boja ostat će samo dekoriranje plovila. Zaustavite se detaljno o tome kako to učiniti, mi neće. Ovdje su opcije jako puno, i sve ovisi o lijevom materijalu koji je pri ruci.

Članak o temi: Kako ažurirati vrata vlastitim rukama: Metode završetka platna

Vaze vaze - učinite to sami iz lijevanog materijala

Ako želim dati radni komad više rafinirani oblik, najviše nalik na tvornički proizvod, morat ćete potrošiti mnogo više vremena. Prije svega, morate napraviti 10-15 praznine, podsjećaju na rezanje proizvoda. Tada se ovi gredici moraju izrezati na 2 jednaka dijela.

Ostaje da lijepite ravne elemente na glavni lilter. Potrebno je to učiniti na takav način da je udaljenost između ravnih praznina bila jednako i nije bila više od 3-4 cm.

Vaze vaze - učinite to sami iz lijevanog materijala

Sljedeći korak je napraviti pripremljeni novčanik s komadima papira u papier-mache tehnici. Učinite sve gore opisane radnje su vaše vlastite ruke. Glavna stvar je sve učiniti sve pažljivo, polako.

Vaze vaze - učinite to sami iz lijevanog materijala

Nakon sušenja papira možete nastaviti s ukrasom obrta. Proizvod je kit. Nakon sušenja, kit treba rukovati površinom brusnog papira. Tada će baza biti glatka, bez nedostataka. Ako postoji potrebno ponovno šokirati, morate to učiniti.

Vaze vaze - učinite to sami iz lijevanog materijala

Nakon sušenja kit, proizvod je uređen u bilo kojoj tehnici.

Vaza staklene boce

Vaze vaze - učinite to sami iz lijevanog materijala

Ako postoji stakleni spremnik, s neobičnim oblikom, onda ne morate žuriti da ga bacite. Uređenje vlastitim rukama takav kontejner možete dobiti neobičnu i lijepu vazu na otvorenom.

Prva opcija je ukrasiti pređu. Morate uzeti ostatke bilo koje svijetle pređe i navijati ga na staklenu bocu ili se može prekriti ljepilom. Budući da je ljepilo dovoljno brzo suši, boca se treba ohladiti dok je pređa rana. Između skretanja ne smije tvoriti praznine.

Druga verzija ukrašavanja staklene posude je pročišćeni papir ili satenske vrpce. Bit će zanimljivije gledati na proizvod, koji se akumulira okomito. Vizualno će napraviti proizvod duže. Na vrhu valovitog papira možete držati perle, gumbe ili cvijeće od vrpca.

Postoji još jedna mogućnost ukrašavanja staklenog spremnika. Za njega je potrebno nekoliko suhih grančica. Moraju se izrezati na šalice koje imaju istu debljinu. Zatim stavite spremnik s tim krugovima. Slue Dekorativni elementi su najlakši način s pištoljem za ljepilo.

Članak o toj temi: Kako odabrati prelijevanje zemljišta za kupaonicu: Korisni savjeti

Neke trikove

Konačno, želim podijeliti neke trikove. U proizvodu od kartona, možete staviti visoko staklo staklo ili bocu odgovarajućeg oblika. Tada možete dobiti vodu u vazi i staviti cvijeće uživo.

Alternativni stakleni spremnik je spremnik koji se može napraviti vlastitim rukama iz komada PVC cijevi. Dno je izrađeno od komada plastike, nakon lijepljenja čiji se šav treba liječiti brtvilom. Možete "prihvatiti" proizvod s bitumen i stvoriti volumetrijske elemente za ukrašavanje kako biste koristili hladni porculan.

Učinite vlastite ruke ekskluzivna stvar je vrlo jednostavna. U isto vrijeme će morati potrošiti minimum novca i truda. Sve što trebate možete pronaći pri ruci.

Čitaj više