Zaštita električnog udara

Anonim

Zaštita električnog udara

Električna struja predstavlja posebnu opasnost za ljudsko zdravlje i život. Da biste se zaštitili od nesreće, morate jasno znati sva sigurnosna pravila, kao i posjedovati detaljne informacije, kao i gdje i što je povezano, koje su tehnički pokazatelji u napajanju primjenjuju u kući ili stanu.

Međutim, ako trebate nešto zamijeniti, sudjelovati u popravku ili ga organizirati, još uvijek morate nositi s električnom energijom. U tom slučaju ćete koristiti sredstva za zaštitu od električne struje, koji će u kritičnom trenutku pomoći u zaštiti od opasnosti.

Električni udar

Ako ste dotakli trenutni izvor, proći će kroz vas i otići na tlo. Ako ste dotakli oba stupa s dvije ruke, to će u potpunosti proći kroz vas. Naravno, druga opcija je najopasnija.

Lezija struje javlja se tijekom dodirivanja trenutnih dijelova električne opreme. Međutim, neobično, najčešći scenarij javlja se kada osoba dotakne metalne čestice opreme, koja ne bi trebala biti, ali je pala pod utjecajem struje zbog oštećenog izolacije elemenata za tekuće noseće i dobila određenu naknadu ,

Također možete dobiti udarac električnom udaru ako postoji slomljena žica na Zemlji ili tijekom kratkog spoja mreže.

Električna struja zaštita

Alati zaštite od trenutnog rada lezija u sljedećim smjerovima:

  • Ključni elementi uređaja izolirani su ili skriveni na takav način da ih se ne može slučajno dirati;
  • Za alate za zaštitu od električne zaštite se koristi;
  • Korišteni prekidači ili posebne osigurače.

Ovi uređaji su sposobni isključiti uređaj ako njezino napajanje nosi određeni rizik zbog kršenja funkcioniranja.

Članak o toj temi: Kako smanjiti nehrđajući čelik?

Ako trebate dodir s mjestom koje troši struju, najbolje je koristiti dielektrične rukavice dok

Zaštita električnog udara

Izolirane izolirane izolirane šipke ili alati. To je prilično učinkovita i popularna metoda u profesionalnim električarima koji stalno rade sa stresnim uređajima. Međutim, treba razumjeti da u slučajevima kada napon prelazi 1000 V, rukavice moraju tražiti snažnije zamjene.

Struja je također manje pogođena primjenom alata s izolacijskim ručicama pri radu s njom. Postoje i druge metode zaštite u obliku dielektričnih tepiha iz gume, dielektrični kanoš, koji je, usput, vrlo koristan u globalnoj struji. Posebni izolacijski stalci također mogu biti korisni.

Ako govorimo o pouzdanosti tih sredstava, onda prije svega, pozornost treba posvetiti njihovom roku, što treba jasno promatrati. Na nekim uređajima nalazi se oznaka koju se mogu koristiti bez provjere dvije godine, ali unatoč tome, stručnjaci preporučuju ojačanje i podvrgavanje čekovima jednom svakih šest mjeseci.

Sigurnosne mjere kada je oštećena električnom dizalom kod kuće

Zaštita električnog udara

Ožičenje u kući može uspjeti, kao i ostatak od osobe koristi. Da biste zaštitili svoje uređaje i, uglavnom, sebe i voljene osobe, potrebno je provjeriti status upravljane instalacije godišnje.

Da biste to učinili, postoji uređaj koji se zove megommeter koji ima sve profesionalne električare. Načelo njegovog rada je jednostavno: on zna kako analizirati izolaciju otpor, a kada postane nizak, uređaj ispravlja kršenje koje treba eliminirati.

Ako ožičenje u vašem stanu nije unutar zida, potrebno je posebnu zaštitu tako da u slučaju litice žica nije bilo ozbiljnih posljedica. Da biste to učinili, u bilo kojoj trgovini s električnom tehnologijom, kupite trolove i instalirajte ih na visini od 3-3,5 metara, na koje će biti instaliran trenutni prekidač, koji će u slučaju prekida od 100% vjerojatnosti blokirati struju ,

Članak na temu: Gipsani kamen i njegova proizvodnja vlastitim rukama

Ako planirate povezivati ​​električnu energiju kod kuće, to je također vrijedno razumijevanja da osim sredstava zaštite i dalje trebate znati kako pravilno organizirati mrežnu mrežu. Da biste to učinili, uzmite plan stana i cijenite koju moć trebate primijeniti uređaje za rasvjetu u svim sobama, opremi i još mnogo toga, koji se mogu koristiti u svakodnevnom životu. Potrebno je uzeti u obzir broj utičnica i prekidača i njihove specifikacije.

Također treba pamtiti i pažljivo se odnositi na ugradnju brojila, jer treba biti instaliran ne samo na temelju načela sigurnosti, već je i vođena utvrđenim pravilima koja reguliraju zakonodavstvo, inače možete zgrabiti ozbiljnu kaznu , Zapamtite da je električna energija prilično ozbiljna, a ovdje morate biti vrlo uredan.

Čitaj više