Senzor topline: Kako spojiti termostat

Anonim

Senzor topline: Kako spojiti termostat

Senzor toplog poda je potreban za pravilan rad cijelog sustava grijanja, koji se nalazi ispod podne obloge privatne kuće ili apartmana.

Stoga, prije nego što ga instalirate samostalno, morate se upoznati s nekim zahtjevima rada i glavnih karakteristika uređaja.

Nadležni izbor će značajno povećati učinkovitost rada toplog poda i smanjujući potrošnju energije što je više moguće.

Opći opis

Senzor topline: Kako spojiti termostat

Ovaj senzor registrira temperaturu i prenosi signal termostatu.

Pod pojmom, temperaturni senzor za toplu pod je podrazumijevana bakrena žica zaštićena posebnim slučajem. Glavna funkcija koju obavlja je mjerenje temperature i opskrbe signala u obliku pulsnog napona na termostat, regulirajući grijanje.

Načelo djelovanja je da kada se temperatura promijeni na velikoj strani, otpor se smanjuje, nakon čega senzor prelazi u takozvani "način mirovanja".

Čim se sustav hladi na 2 - 3, okreće se i počinje čitati nova očitanja. Za vizualni primjer, vremenski grafikon toplog poda, koji ima ispravno instalirani temperaturni senzor.

Senzor topline: Kako spojiti termostat

Ako je osjetnik temperature poda neispravan, potrebno ga je zamijeniti što je prije moguće. Ako se to ne učini, sustav može pregrijati, koji će uzrokovati njegov potpuni kvar, kao i oštećenje određenih vrsta podova.

Sorte

Senzor topline: Kako spojiti termostat

Senzor može izmjeriti na podu ili temperaturu zraka

Glavno podešavanje rada toplog katu kontrolira termostat (termostat), čita očitanja iz senzora spojenog na sustav i podešava grijanje. To je posebno važno za takve katove kao laminat ili linoleum.

U suprotnom, ako ne postoji temperaturni senzor u sustavu ili nije u dobrom stanju, može oštetiti gore spomenute premaze.

Senzor topline: Kako spojiti termostat

Prije svega, razlikuju se na mjestu brda.

Članak na temu: Gym u kući to učiniti sami

Na katu se nalaze senzori pored sustava, a drugi mjere temperaturu prostorije zračnog prostora.

Osim toga, postoje uređaji koji su ugrađeni u termostat.

Ako razmislite o instrumentima namijenjenim za ugradnju u pod, možete ih podijeliti u 2 kategorije:

  • Podni senzor za mekani premaz - laminat, linoleum, parket, tepih;
  • Uređaj za čvrsti premaz je keramička pločica, umjetna ili prirodna kamena. U isto vrijeme, bit će malo drugačiji od prethodnih. Njegova će veličina biti veća i zaštititi od smjese ili ljepila, pakira se u zaštitni slučaj.

Senzor topline: Kako spojiti termostat

Limiter je programiran na određenu temperaturu i ne dopušta da se pod toplini prostorije više od potrebe

Osim toga, senzor topli kat nalazi se - limiter. Programirana je određenoj temperaturi i ne daje sustavu da se ohladi ispod navedene vrijednosti.

Poželjno je da je spojen na sustav kabelskog grijanja, a to je montiran u ovom slučaju u izolacijskoj cijevi koja je izravno namijenjena.

Ugradnja uređaja na zidu

Senzor topline: Kako spojiti termostat

Visina instalacije senzora mora biti najmanje 1,5 m

Instalacija i priključak toplog senzora mora se provesti u skladu sa sigurnosnim zahtjevima. Prethodno je potrebno ograničiti pristup uređaju male djece.

Unatoč činjenici da, prema modernim dizajnerskim rješenjima, većina komunikacija se nalaze na razini pod pola sezone, preporučena visina instalacije od strane proizvođača najmanje 1,5 m.

Ovisno o vrsti, zidni uređaji mogu se instalirati na dva različita načina: skrivena ili otvorena metoda. Postupak za ugradnju instalacije je prvi način na sljedeći način:

  1. Uklanjanje se vrši na površini zida, što bi trebalo slobodno smjestiti senzor za topli kat.

    Senzor topline: Kako spojiti termostat

    Kabel je složen u povišenom kanalu

  2. Od ove šupljine, kanal se stavlja na kabel i signalne žice.
  3. U suprotnom smjeru se priprema niša, u kojoj se kabel za prehranu povezuje s distribucijskom pločom.
  4. Kabel i žice se slažu unutar zaštitnog valovitog kućišta željenog promjera.
  5. Nakon instalacije senzora i izvedete sve veze, senzor i kanali se isključuju s žbukom ili alabasterom.

Veza

Senzor topline: Kako spojiti termostat

Shema toplog poda

Spajanje senzora se izvodi na sličan način za sve vrste uređaja, tako da je postupak opisan istim tipom.

Postupak se sastoji u obavljanju brojnih operacija pod kojima je potrebno biti vrlo pažljivo. Osim toga, trebate napraviti brojne pripremne radove:

  1. Onemogućite mrežnu napajanje.
  2. Dodatni RCO je instaliran na spojnoj kutiji Din-rake (uređaj za zaštitu invalidnog uređaja). Potrebno je isključiti napajanje kratkim zatvaranjem ili "uzorak" na zidu.
  3. Povezivanje žice za spajanje na senzor mora biti tricolor. Crno živjelo se povezuje s posrednim strojem (dolje), dalje na RCD, zatim u uvodno. Plava ili plava živjela do dna zaštitnog uređaja, a zatim na bloku s nultom žicom. Žuta sa zelenom rubom ide na gumu Zemlja.

U montažnoj jedinici sve je spojeno prema shemi koju je dostavio proizvođač. U osnovi, oni su identični, pa prije spajanja toplog sex senzora možete usporediti s donjim.

Senzor topline: Kako spojiti termostat

Označavanje svih uređaja Standard označen je engleskim slovima i brojevima:

  • L - faza, prehrana mreže.
  • N - nula, prehrana mreže.
  • L1 - faza, hrana na obrisi topline.
  • N1 - nula, prehrana na obriju topline.
  • PE - Zemlja. Dodatne informacije o montaži senzora potražite u ovom videozapisu:

Prije obavljanja posla potrebno je osigurati da je indikator zabilježen u mreži napona autsajdera.

Sigurnost

Senzor topline: Kako spojiti termostat

Provjerite sve kontakte za povezivanje

Ugradnja senzora podnih grijanja, kao i svaki drugi rad električne energije, mora se provesti s strogom sigurnošću sukladnost. Nepoštivanje ovih zahtjeva može dovesti do oštećenja trenutnog preranog neuspjeha uređaja, požara. Glavne stvari mogu se zvati sljedeće:

  • pouzdana veza svih kontakata;
  • odsutnost kratkog spoja;
  • Električni kabel, koji je izgubio osjetnik temperature toplog poda mora biti određeni poprečni presjek i cilj odgovarajuću snagu uređaja;
  • Ako se gradi s regulatorom prilikom instaliranja kupaonice ili sustava tuša, preporuča se napraviti uređaj izvan prostorije.

Prije nego se senzor za topli pod postavlja, poželjno je da testira njegov rad. To možete učiniti pozivanjem krajeva žica i provjerite podatke dobivene sa stolom.

Temperatura, ⁰s.Otpornost, Oh.
jedanpet22070
2.1017960.
3.dvadeset12091.
četiritrideset8312.
pet40.5827.

Prije ulijevanja otopine cementa ili druge smjese preporučuje se kako bi se uvjerili da je integritet kabela i žica još jednom, kao i izvođenje testnog početka sustava.

Senzor topline: Kako spojiti termostat

Instalacija senzora namijenjena je gotovo svakom sustavu toplom katu, samo jeftini kompleti, upitna kvaliteta, može se nazvati iznimkom. Činjenica je da je to jednostavno potrebno za ispravno funkcioniranje grijača.

Stoga, ako je proizvođač, vaš sustav nije završio s ovim uređajem, kupio se zasebno i instaliran s njom, moći će poboljšati učinkovitost toplog spola i smanjiti troškove električne energije.

Članak o toj temi: Balkon u stilu Provanse vlastitim rukama (fotografija)

Čitaj više