Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Anonim

Ostanite u ljeti u kući, ako možete provesti vrijeme na svježem zraku? Ne najbolja ideja. I kuhati ili obaviti obrte - i još gore. Mnogo ugodnije i korisnije da provedete vrijeme pod baldahinom ili u svjetlu, razneseni izgradnja, koji mnogi nazivaju "ljetna kuhinja". Ljetna kuhinja s vlastitim rukama je izgrađena lako, osobito otvorene opcije.

Otvorena ljetna kuhinja: pogledi i fotografije

Otvoreno - to je prilično otvoren sjenica ili veranda. Vrlo dobra opcija za toplu sezonu. Ne u svim regijama, čak ni ljeti možete dugo ići na ulicu. Zatim napravite zatvorenu ljetnu kuhinju - ovo je mala kuća koja se može izgraditi na bilo kojoj tehnologiji koja vam se čini najatraktivnijom.

Ljetna kuhinja - proširenje

Počnimo s otvorenim područjima. Ako se za ljeto pretpostavlja da je glavna aktivnost prebačena na svježi zrak, bit će prikladnije za ljetnu kuhinju koja će se priložiti na postojeći dom. U ovom slučaju napravite verandu. Najčešće, prvo ga čini otvorenim. Najlakši način da napravite drveno proširenje. U vrlo otvorenoj verziji, to može biti samo stupovi koji podržavaju krov.

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Najlakša opcija je nekoliko stupova koji podržavaju laganu kuhinju s vlastitim rukama.

Ova opcija je vrlo dobra za južne regije, gdje se najveći dio godine na ulici može biti dogovoreno dugo vremena. Za više sjevernih regija ili ako je kuća prebivališta, obično proširenje odlučuje više zatvorenih. Prvo napravite ogradu, a zatim često razmislite o nečemu drugom kako bi zatvorili raspone: želim produžiti "razdoblje uporabe". Kao rezultat toga, otvorena ljetna kuhinja postaje zatvorena.

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Otvorena ljetna kuhinja iz bara pričvršćenog na kuću

Najčešći materijal za ovu vrstu napada je drvo. Plastika, oprašta mnoge propuste, koje se mogu dalje ispraviti bez parsiranja, stoga je lako raditi čak i bez vještina. Također je svjetlo, jer temelj ispod ljetne kuhinje s drveta može biti lagana - SUNDAR ili hrpa, možete - s slikarom.

Drugi najpopularniji materijal je opeka ili dekorativni kamen. Ako postoje "izravne" ruke i usklađenost s tehnologijom i s ovim materijalom, ljubitelji ljubitelja mogu raditi. Za izgradnju kuće bez iskustva nije potrebno, ali sklopili stupove i particije ispod ljetne kuhinje možete pokušati.

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Primjer produženja do kuće s ciglenim stupovima

Ali budući da čak i stup od opeke ili kamena ne teži više od sto kilograma i više, temelj je potrebna čvrsta. Ako uzmemo u obzir da će uzeti još jedno opterećenje s krova, morat ćete napraviti hrpe ili hrpe, s dobrim sposobnostima.

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Uklanjanje na strani kuće - vanjska terasa s peć i mangal

Ako razmišljate o tome onda stavite zidove od opeke, bolje je odmah popuniti temelj-vrpcu temelj, a traka je priključena ispod dubine odvodnje. Ako se ova opcija ne uklapa - dubina smrzavanja je velika ili tlo ne dopušta, potrebno je napraviti monolitsku ploču ili odbiti cigle, što ih čini na drugoj tehnologiji, čak i istom stablu ili okvirnu tehnologiju. Izgrađena s vlastitim rukama, ljetna kuhinja je dobra i dobra koja znaju sve značajke dizajna do najsitnijih detalja, možete naknadno nadograditi izgradnju.

Članak na temu: Kako odabrati prikladan dizajn interijera?

Odvojeno

Netko ne voli kuhinjske mirise koji mogu pasti u kuću s produžetkom. Tada je mala zgrada podignuta na nekoj udaljenosti od kuće. Prisutnost ljetnih kuhinja je gotovo obvezni atribut privatnih kuća u južnim regijama. Prije ere klima uređaja, to je bio pravi mučenje u toplini u području: visoka temperatura "overboard", zagrijane zidove, pa čak i toplinu s ploče - uvjeti pakla, a ostatak prostorija se grije. Dakle, oni su barem male samostojeće kuće, u kojima gradovi stavljaju plin peći i cilindar s ukapljenim plinom, u selima presavijeni malom peći. Neki su čak pripremljeni na "kirogas" ili preimenji.

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Kombinirani otvoreni tip

Moderna klimatska oprema omogućuje vam da negirate sve te neugodnosti, ali odvojena ljetna kuhinja i dalje se nastavljaju graditi. Često se koriste kao pansion - čineći ih s potkrovljem.

Najjeftinija opcija - stupovi koji podržavaju krov. Oni mogu biti drveni, opeka ili kombinirani - koji se sastoji od baze kamena, a gornji uzorak trake. To je optimalna opcija u smislu rada: drvo je zaštićeno od učinka većine oborina, a u isto vrijeme težina nije jako velika.

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Optimalan pogled na stupove za otvorenu ljetnu kuhinju

Mogućnosti za odvojene otvorene kuhinje - težina. Oni su izgrađeni zajedno s istim tipom kao i arbori, mogu imati velike veličine. Gradnja tehnologija otvorenog područja cigle možete pogledati ovdje, ovdje je opisan proces izgradnje stabla.

Ponekad mogu imati igrališta pod mangalima ili roštiljem. Kako napraviti jednostavan Brazier iz cigle pročitati ovdje, o cigla roštilj - ovdje.

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Jedna od svjetlosnih opcija

Što čini pod

Pavao u takvoj kuhinji može se ukrcati. Lakše je učiniti, ali mnogi zbunjuju da će drvo biti gotovo bez zaštite. Problem možete riješiti na dva načina. Prvi je koristiti učinkovite zaštitne impregnacije - kao što su ulja ili vosak za drvo namijenjeno vanjskom radu. Oni ne stvaraju sjajnu površinu, već dobro štite i od vlage i od prljavštine. Koristite lakovi za ljetne kuhinje nije najbolja ideja. Počinju se rasprsnuti i puknuti kako bi ažurirali stari premaz koji trebate potpuno ukloniti, dok ulja i vosak zahtijevaju samo temeljito preliminarno čišćenje, nakon sušenja možete primijeniti svježi sloj.

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Ova terasa se obrađuje pinotex terase ulje

Drugi način ne smije koristiti drvo, već na drvenom polimeru (DPK). To su ploče koje se sastoje od mješavine vlakana drva i polimera. Oni su u izgledu i na dodir vrlo nalikuju drvu. Uz jedinu razliku koju gotovo ne mijenjaju veličinu, ovisno o vlažnosti, međutim, prisutna je ekspanzija temperature. Takve ploče nazivaju se "decker" ili "plaketa", ovisno o profilu ploče. Tu je i "vrtni parket". Ovaj premaz napravljen od istog materijala, samo sastavljen u štitovima, kao što je parket. Oni se jednostavno mogu položiti na tlo, bez ikakve pripreme.

Članak o temi: Šesterokutna sjenica za davanje - Pregled opcija i izgradnje za 6 koraka

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Terasa i kat u ljetnoj kuhinji izrađeni su od DPK-polimera kompozita

Prednosti DPK uključuju dugo razdoblje rada bez mijenjanja početnih svojstava. Izračunava se s desecima godina, ali se mijenja uvelike ovisno o proizvođaču. Minus nije najflemonija cijena. Možda je to zbog činjenice da je tehnologija relativno nova, sve dok ruski proizvođači takvih proizvoda još nisu osobito ovladali.

Bolje je prenijeti vrijeme vremena ili specijalizirane pločice, ali uređaj takvog poda nije lako. Ako jednostavno stavite šljunčanu pješčanu vrijednost, zatvarajući pločicu u jesen, u hladnoći pločice mogu ispucati ili skakati. Potrebno je napraviti zagrijanu monolitnu ploču, promatrajući svu tehnologiju: s slojem pješčanog šljunka, izolacijom, ojačanjem, punjenjem betona. Dimenzije ove ploče su 50-60 cm više oko perimetra od planirane zgrade. Općenito, troškovi i rad su ozbiljni, iako je prikladan za korištenje.

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Jedna od opcija pod poda - velike betonske ploče od visokog brenda betona

Nakon nekog vremena, kada beton dobiva prednosti (minimum mora proći 2 tjedna, a to je na prosječnoj temperaturi od + 20 ° C), premaz se može slagati. Možete koristiti ploču - rezanu do slojeva, možete - porculanske kamene, ili pločice otporne na smrzavanje.

Lakši je opcija položiti platformu s pločicama za popločavanje. Ali to je isključivo ljetna verzija. Ali - bez na temelju temelja.

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Platforma ispod ljetne kuhinje može se odgoditi ploča za popločavanje.

Ako je ljetna kuhinja izgrađena u zemlji, to je vjerojatno najoptimalnija opcija. Ispada se jeftino i praktično.

Zatvorena ljetna kuhinja

Oni koji žele imati cjelokupnu ljetnu platformu za okupljanja ili kuhanje, stavite više kapitalnih zgrada. Najčešće je izgrađena na okvirnu tehnologiju - brzo i relativno jeftino, skuplje, ali više kapitala - iz dnevnika ili trake.

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Opcija "Sander" - regali iz bara su prekriveni klapnom

U slučaju konstrukcije okvira, sve je vrlo jednostavno: s malim korakom, stavljaju se regali iz bara (čak možete razbiti ploče), a zatim su obrubljeni s dvije strane bilo kojim završnim materijalom. Koji je vaš izbor, barem drvena ili plastika, blok divokoza, bilo koji drugi materijal. Unutra, često je šperploča unutar štednje, DVP, GVL, OSP ili nešto slično. Ako želite, može se izolirati. Okvir okvira s jedne strane je obrubljen, izolacija je položena (obično mineralna vuna), kućište se montira na drugu stranu. Možete izolirati ne samo odmah, već nakon nekog vremena, samo će morati ukloniti trim na jednoj strani.

Članak o temi: Polaganje laminata na urodnicama, linoleum, parket (video)

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Kako izgleda "kostur" ljetnih kuhinja na okvirnu tehnologiju

Još jedna zgrada kostura prikladna je da se može dati bilo koji oblik, a temelj može biti relativno svjetlo - ovisno o tlima - gomila ili vrpci. Takvi temelji su potrebni pod drvenim zgradama - iz dnevnika ili šipke. Ovdje su sva pravila ista. Važno je pronaći ili naručiti projekt, ali za prikupljanje - slučaj tehnologije.

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Ljetna kuhinja od trupaca

Naravno, moguće je izgraditi s bilo kojih drugih materijala - od pjenastih blokova - do cigle ili čak čizma. Cijela stvar u iznosu koji planirate ili možete potrošiti na ovu konstrukciju. I dalje će biti jeftin za izgradnju betona pjene, aeriranog betona, nekih građevnih blokova, Samana. Clacoblock, poput Samama, može se napraviti samostalno, tako da je izbor materijala samo za vas, a onda je sve izgrađeno u svim pravilima. Samo s jednim otklonim: izolacija za ljetnu kuhinju ili ne radite u potpunosti, ili ga čini minimalnim. Još jedan trenutak - grijanje je obično odsutno, a to također treba uzeti u obzir i pri odabiru materijala za izgradnju, i za završnu obradu.

Fotografija Izvješće Gradnja ljetne kuhinje s otvorenom verandom

Ljetna kuhinja je izgrađena s mogućnošću da "sjedi u zraku". Stoga je varijanta odabrana s otvorenom verandom. Osnova kuće se prikuplja iz bar 200 * 200 mm, unutarnje brtve - od 150 * 100 mm. Vani poput mana, ali to je beznadno skupo, jer se drvna držite, kako bi se stvorilo slično olakšanje.

Temelj je napravljen stupac. Budući da je izgradnja lagana, tla su normalna, stupci su kapali samo za 60 cm.

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Fengam

Ventiranje je sakupljeno iz trake 200 * 200 mm. Bio je prethodno impregniran s antiseptičkim. Kutovi su bili povezani kao i obično - učinili su haljinu. Ispuni metalne ploče u obliku slova U. Bar nije pričvršćen, jer će i dalje biti skraćivanja, tako da je izgradnja mogla "hodati".

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Montaža

Stalci su napravljeni iz trake od 200 * 200 mm, unutarnje punjenje od 150 x 100 mm.

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Skupljamo zidove

Zidovi su se okupili prilično brzo i bez problema: ne postoji ništa drugo, samo je potrebna duljina drveta drva prikovana na police. Krov se udvostručuje, s malim kutom nagiba. S jedne strane, uklanjanje metara raftera je više - kako bi se balopija od verande, koja će biti prekrivena kosom kišom.

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Nakon što su zidovi prikupljeni u brzom sustavu

Stropni liner je izrađen od neobrađenog odbora, koji je tada bio na pamet na svom stroju.

Stropni bod - ploča

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Već je nakon oslikana i stavila okvire

Ljetni dizajn kuhinja: fotografija

Nakon izgradnje ljetne kuhinje, pojavljuje se još jedan problem: potrebno je dogovoriti. Uređaj uključuje ne samo izbor stolova i stolica, potrebno je nekako organizirati radno područje, negdje pohranjivati ​​Zerov za peć, koja se često stavlja ovdje.

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

Kako izgraditi ljetnu kuhinju (40 fotografija)

I još nekoliko ideja u video formatu

Čitaj više