Kako koristiti piljevinu kao izolacija

Anonim

Piljevina kao izolacija je otpad nakon obrade drveta u obliku najmanjih drvnih prašine i čipova. Ovaj prepoznatljivi materijal koristi se kao termalni izolator za mnogo godina, jer je sposoban zadržati toplinu, naglašavajući drvene smole, što čini materijal savršenim punilom. Korištenje piljevine, osiguravajući izolaciju potkrovlja, stropa, krovova, idealna je jer mogu poslužiti vrlo dugo, pružajući visoku razinu toplinske izolacije.

Kako koristiti piljevinu kao izolacija

Treba pamtiti da je piljevina mjesto za stanište ili druge štetočine.

U kojem se području koristi čips

Niska izgradnja je glavni opseg strugotina. Piljevina kao izolacija uvijek je dodan u glinu kako bi se izgradio iz ovog sastava posebnih preklapanja za seoske kuće.

Kako koristiti piljevinu kao izolacija

Grafikon toplinske vodljivosti.

Ako preuzmemo na temelju ove tehnologije za izolaciju krova s ​​piljenom, onda je danas industrija već proizvela moderne građevinske materijale. Oni uključuju Arbolit, beton s piljevinama, drvenim blokovima koji pružaju pouzdan sloj toplinske izolacije.

U korištenju piljevine u procesu izgradnje, interes programera privatnih kuća, koji proizvode izolaciju krova, zidova, stropa, kat, potkrovlje. Koristite piljevinu kao grijač može biti u različitim smjerovima zbog njihove jeftine. Krovni, među-kata preklapanje, potkrovlje, strop, pod i zidne strukture, potkrovlje su izolirani različitim građevinskim materijalom. Rješenje cementa, čipovi i gips mogu se koristiti za izoliranje elemenata konstrukcije, potkrovlja, koji ekonomski omogućuje ekonomično potrošiti sredstva.

Zašto je piljevina podvrgnuta obradi

Kako koristiti piljevinu kao izolacija

Vrućina katova piljevina.

Kako bi se osigurala toplinska izolacija, koriste se hidrofini, koji su unaprijed pripremljeni na određeni način. Ako dezinfekcija nije izvršena prilikom obrade piljevine, ovaj materijal dobiva dvije velike nedostatke, postajući:

  1. Zapaljivo.
  2. Mjesto za stanište miševe ili druge štetočine.

Članak o toj temi: Ideje za male kuhinje: Savjeti za registraciju, fotografije

Prije obavljanja rada s piljenom, treba ih pomiješati sa sastavom vapna, cementa ili gipsa, vlaži posebnu tvar, to jest, antiseptik. Pripremljena smjesa imat će vatru i osigurati zaštitu od štetočina. Ako počnete graditi kuću okvira i izolaciju potkrovlje ili krov pomoću sirove piljevine, onda može imati negativne posljedice.

Zbog brzog korištenja požara, kuća brusade može izgorjeti. Stoga, prije izgradnje, potrebno je sve temeljito izmjeriti. SawDust se može zamijeniti drugim materijalima za toplinsku izolaciju, na primjer, eko-art, koja također ima svoje nedostatke. Bilo koji nedostaci su izravnati zbog kompetentne provedbe korištenog materijala.

Nanošenje piljevine kako bi se izolacija vlastitim rukama

Kako koristiti piljevinu kao izolacija

Primjena na temelju izolacije kućnih plinova

Često je moguće primijeniti čipove kako bi se provela toplinska izolacija s jednim kata zgradama. Ako se toplinski izolator prikuplja od piljevine neovisno, tada treba pripraviti sljedeće vrste materijala i alata:

  1. Cement.
  2. Vapno.
  3. Piljevina.
  4. Lopata.
  5. Miješalica.
  6. Antiseptički.

Toplinski izolacijski sloj može imati debljinu čija je veličina određena s dva čimbenika:

  1. Uvjeti ovog područja.
  2. Višenamjenska namjera izoliranih soba. Termalni izolator je širina od 25 cm, bit će dovoljno instalirati preklapanja do 15 cm širine za zidove.

U tu svrhu, poseban stalak je sastavljen na glavnom okviru, koji stvara prostor s ciljem refring s piljevine.

Kako koristiti piljevinu kao izolacija

Shema zidne izolacije piljevina.

Da biste kompetentno izvršili izolaciju s piljenjem, morate znati sljedeće točke:

  1. Budite sigurni da uzete u obzir prisutnost objekata koji imaju rizik od paljenja na koje utičnice uključuju, ožičenje, prekidači su izolirani materijalom koji se ne može zapaliti.
  2. Potrebno je spojiti električnu ožičenje i dimnjačku cijev.
  3. Električne žice obično se skrivaju u čeličnim cijevima debljinom od 3 mm.

Da bi cement ne apsorbirao višak vode, potrebno je da se osigura izolacija. Treba napomenuti da nova piljevina sadrži posebne tvari koje sprečavaju adheziju cementa s vodom. Dosljednost rješenja je slaba, tako da je moguće spriječiti ovu složenost vlaženjem piljevine prije nego što ih nanesem.

Članak na temu: Kako instalirati uličnu prekidač sami?

Kako pripremiti smjesu na temelju piljevine za toplinsku izolaciju zgrada

Da biste stvorili toplinski izolator pomoću piljevine i cementa, treba pripraviti sljedeći materijali: 10 kante piljevine uzimaju se jedna kanta cementa i vapna. Sve te komponente treba pomiješati za idealnu impregnaciju pripremljenog sastava piljevine, provodeći izolaciju krova ili potkrovlja. Tada je potrebno otopiti antiseptik u vodi, sipati ovaj sastav u plaću za navodnjavanje smjese.

Provjerava, uzimajući malo kompozicije i stiskanje u ruci ako se voda ne pojavi, a raspršenje kvržice se ne događa, to znači da je otopina ispravna. U sljedećem koraku, napravite pad kompozicije s piljevinom i cementom s traamom slojeva. Puno zrenje blokova treba čekati oko dva tjedna barem.

Osigurajući izolaciju stropa, kat ili zidove sa sastavom žetona, svi se radovi provode u dobroj sobi s njom. Dva tjedna kasnije, ta mjesta koja su bila pokrivena treba pregledati, što će omogućiti identificiranje prisutnosti šupljina koje proizlaze iz isušivanja. Ako postoje praznina, ispunjeni su sastavom čipa.

Kako provesti izolaciju potkrovlje, krov, kat, strop i zidove piljevine

Uz primjenu piljevine čine toplu žbuku, koja će poslužiti kao toplinski izolator ne samo za unutarnje završne radove, već i omogućiti izolaciju krova ili potkrovlja. Otopina se koristi pri stvaranju ploča, savršeno luta i sušena. Ako se čipovi koriste u čistom obliku bez različitih nečistoća, onda samo za stvaranje ploča. Na kraju, moraju biti pažljivo nabavljeni i osušeni.

U procesu izgradnje, čista piljevina ne koristi, budući da je ovaj materijal lako zapaljiv, vrlo brzo gori.

Koristeći čips, proizvode različite toplinske izolacijske materijale, kao što su pelete, eko-art, arbol. Oni mogu proizvesti visoku kvalitetu izolacije potkrovlja, potkrovlja i drugih prostora.

Članak o toj temi: Pravila oklopnih zavjesa na oblozi: profesionalna master klasa

Kako koristiti piljevinu kao izolacija

Priprema piljevine za uporabu.

Zagrijavanje pod pomoću eko-kuća može biti poseban uređaj za jednokratnu primjenu. Stoga se ne preporučuje da izolira pod vlastitim rukama, jer je uređaj skup. Rješenje ovog zadatka je bolje povjeriti profesionalce, a ako ručno radite, možete potrošiti izolaciju za 40% više.

Da bi se izolirali pod na području gdje temperatura zraka ne pada ispod -20 ° C, bit će moguće koristiti sloj toplinske izolacije, čiji je širina 15 cm. Na niskim temperaturama, bilo koji 5 ° C mraza zahtijevaju dodavanje topline-izolatora slojem od oko 4 cm.

Planiranje izolacije krova s ​​piljevom, možete stvoriti blokove čipova. Ako dodate u cement i bakreni sipop za hidrataciju piljevine, zamijenit će antiseptik. Cement se zatim doda u omjeru od 1 do 10, što osigurava ujednačenost obloga čipa.

U prisutnosti toplinske izolacije, krov i druge strukture kaplje toplinu, što je oko 20%. Izolacija gornje piljevine treba provesti obavljanjem sljedećih koraka:

  1. Stavite na površinu stropa pergamina.
  2. Obrada ploča za uzgoj plamena.
  3. Pripremite otopinu cementa i vode (1 do 10), dodajući 10 kante s piljevi i 1,5 kante vode.
  4. Smjesa se treba napuniti slojem od 2 cm debljine tijekom preklapanja i mijenjanja.

Izolacija gornje piljevine je bolje proizvesti u ljeto, jer u ovom slučaju sve će se vrlo brzo sušiti. Mješavina nakon sušenja neće biti predavač, ali će samo škripati ispod nogu. Ako koristite piljevinu kao toplinski izolator za zidove s pregradom, krovovima, tada se pripravak mora sadržavati vapno i suhu piljevinu, koji se uzimaju u omjerima od 1 do 10.

Čitaj više