Lijevanje toplog poda: Uputa korak po korak

Anonim

Osim odabira odgovarajućeg materijala cjevovoda, podne obloge, ispravan izračun sustava grijanja i njegovog kvalitativnog uređaja s usklađenjem sa svim pravilima i pravilima, vrlo važnu ulogu igra kako će se pravilno ispuniti na toplom podu. U slučaju kršenja elementarnih pravila, svi vaši planovi i radovi će se smanjiti, donoseći samo razočaranje. Čak i ako su radnici trećih strana sudjelovali u podlogu s toplinom, još uvijek morate znati temeljnu osnovu, jer Moguće je da ljudi koji sami nazivaju profesionalcima ne mogu biti takav. Nakon što je shvatio u redoslijedu ulijevanja toplog poda s vlastitim rukama, možete slijediti radnike, pokazati im svoju kompetenciju u ovom pitanju, i više neće biti u mogućnosti brisati ili učiniti nešto loše. Ali ako ne želite potrošiti novac na usluge stručnjaka trećih strana, razumijemo u tehnologiji popunjavanja toplog seksa vlastitim rukama, ne postoji ništa komplicirano.

Lijevanje toplog poda: Uputa korak po korak

Shema punjenja topline vode.

Uzroci i materijali za popunjavanje toplog poda

Tehnologija punjenja toplog katu vlastitim rukama pruža uređaj s estrihinom. Služi kao osnova poda. Na njemu je to objašnjava glavni dio statičkog opterećenja od namještaja i opreme ugrađene u prostoriju, kao i dinamičko opterećenje iz kretanja unutarnjih predmeta i ljudi. Estrih popravlja cijevi tople vode i osigurava ravnu površinu, od kojih se općenito prikaz prostorije i kvaliteta instalacije odabrane površine pokrova izravno ovisi.

Lijevanje toplog poda: Uputa korak po korak

Shema krstarenja keramitnog betona do tla pod toplim katom.

Prelijevanje se izvodi nakon instalacije cijevi za toplinske vode će biti dovršeno. Važno je da se cijevi oslobađaju iznad planirane razine punjenja, tj. Moraju imati dionice. U slučaju da je cjevasti sustav tople vode potpuno montiran, možete početi puniti prostor između cijevi s posebnom otopinom.

Članak o toj temi: Kako odabrati linoleum: za stan ili dom, pravo i kvalitetno za predsoblje, dobar hodnik i obilježavanje

U pravilu, punjenje se izvodi obični cementni mort s rezervom, koji omogućuje smanjenje potrošnje cementa i povećanje snage gotovog punjenja. Tehnologija omogućuje korištenje pijeska i ruševina kao agregati. Ako dodate rješenje kako biste ispunili toplinu vodu pijeska, tada se dobiva cementna otopina. Možete ga dodati Rubbank na njega, a zatim će se dobiti trajno betonsko rješenje.

U pravilu se koristi konvencionalna otopina cementa-pješčana otopina za punjenje toplim podovima.

Tehnologija osigurava korištenje 1 dijela cementa i 3 dijela pijeska, kao i vode. Pijesak je pretežno kvarc.

Lijevanje toplog poda: Uputa korak po korak

PENOLEX uzima veliku popularnost.

Često se koriste razne gotove kompozicije za popunjavanje toplog vode. Njihove karakteristike slične su karakteristikama konvencionalne smjese cement-pijeska. Upotreba takvih pripravaka je vrlo prikladno pri izvođenju velikih volumena rada. Sve komponente gotovih mješavina su uravnotežene i ne zahtijevaju dodatno miješanje. Potrebno je samo dodati količinu vode koju je odredio proizvođač i pomiješajte laganu otopinu s mikserom ili bušicom s posebnom mlaznicom. Da bi rješenje bila plastična i može prodrijeti na najteže dostupne mjesta, dodaju se razne vrste plastifikatora.

Ne rjeđe, samonivelirajuće smjese se koriste za popunjavanje podne strane. Takve formulacije primjenjuju se na razinu bez dodatnog napora od osobe i značajno pojednostavljuju poravnanje završetka napunjenosti prije montaže podnice.

Što trebate znati prije početka rada?

Lijevanje toplog poda: Uputa korak po korak

Rešetka za pojačanje je potrebno za pričvršćivanje cijevi toplog poda.

Prije početka izvršavanja ispunite, morate saznati o glavnim nijansama i pravilima ovog rada. Izvođenje jednostavnih preporuka, rad će proći brže, a kvaliteta gotovog punjenja bit će na najvišoj razini.

Najznačajnija razlika u ispunu vodenog poda zagrijana iz jednostavnog estriha je obavezna prisutnost deformacijskih šavova. U sobama u površini do 10-12 m², ovi šavovi su napravljeni prema zatvorskim strukturama. Da biste to učinili, na dnu zida, bend amortizacije je složen. U budućnosti vam omogućuje da nadoknadite ekspanziju popunjavanja pod utjecajem visoke temperature.

Članak o temi: Kako napraviti stalak? Nekoliko opcija za izradu stalak

U slučaju da područje prostorije prelazi 10-12 m², stvaraju se dodatni šavovi. Osim kompenzacijske funkcije, kamper traka osigurava toplinsku izolaciju od zidova, jer Ima folijsku folijsku foliju.

Glavne faze instalacije će se raspravljati u nastavku. Međutim, osim glavnih tehnika koje trebate znati i pomoćnog, ali ne manje važnih trenutaka. Dakle, prije nego što nastavite ulijevanje toplog katu, provjerite hidrauličku gustoću i ispravan rad cjevovoda sustava. Ako izvršite popunjavanje bez konfiguriranja postojećih nedostataka, nakon određenog vremena svakako se manifestiraju, i morat ćete se riješiti stare popunjavanja i učiniti sve opet.

Pod sustavom cijevi potrebno je staviti materijal koji odražava toplinu koji će smanjiti gubitak topline iz sobe s toplim katom.

Uputa korak po korak o ulijevanju tople vode

Lijevanje toplog poda: Uputa korak po korak

Metode postavljanja topline u zatvorenom prostoru.

Tehnologija zalijevanja osigurava korištenje sljedećih alata:

  • Razina izgradnje;
  • Vježbe s mješačem mlaznice;
  • lopatica;
  • radnik;
  • pravila za izvođenje žbukanja;
  • Kante ili drugi prikladni spremnici za pripravu otopine.

Prije punjenja uzmite razinu vode ili jednostavnu razinu stalak i uvjerite se hrapavost nacrta premaz. Profesionalni graditelji preporučuju počevši od sljedeće faze tek nakon što se svi ozbiljni nedostaci ispravljaju, a pad visine neće prelaziti 4-6 mm za 2 m².

Lijevanje toplog poda: Uputa korak po korak

U bilo kojem trenutku možete uključiti topli kat.

U slučaju otkrivanja ozbiljnih nedostataka (pukotina, nepravilnosti, itd.), Potrebno je uskladiti bazu uz pomoć posebnog rješenja. U isto vrijeme, potrebno je uzeti u obzir karakteristike i značajke sastava nacrte površine. Moguće je preseliti se na daljnje faze rada tek nakon što se primijenjeni sloj osuši. Slijedite tehnologije instalirane od strane proizvođača mješavine ili istih regulatornih dokumenata.

Članak o toj temi: Odaberite električni kultivator za davanje: vrste i recenzije

Nakon uklanjanja svih površinskih nedostataka, potrebno je primijeniti sloj hidro, a zatim toplinsku izolaciju. Posebna mreža montirana je na koju će se pričvrstiti cijevni sustav. Zatim je kamper traka popločana, krugovi grijanja su spojeni i njihov integritet se provjerava.

Izravno punjenje može se pokrenuti tek nakon što se sustav grijanja potvrđuje i testira u skladu s posebnom tehnologijom. Može se koristiti otopine određene klase snage. U većini slučajeva preporuča se ispuniti domaćim cementom-pješčanim sastavima ili profesionalnim mješavinama čija karakteristike ne bi niže od sličnih karakteristika betona Brand M300 (klasa B22,5).

Obratite posebnu pozornost debljini sloja za punjenje iznad cijevi toplog poda. Nemoguće je da bude manje od 3 cm. Najoptimalnija debljina je oko 4 cm. Obratite posebnu pozornost na činjenicu da ćete u slučaju uporabe tradicionalnih građevinskog materijala (cement, beton) morati čekati oko 28 godina -30 dana dok se punjenje potpuno ne osuši. I samo se polje toga može koristiti sustav grijanja u punoj snazi.

Napunite smjesu, poravnajte i uzimajte strpljenje. Da se osuši debeli sloj, može biti potrebno čak i više od 1,5 mjeseci. Nemoguće je položiti završnu podnu pokrovu dok se napuni ne osuši. Bulk podovi u ovom planu su prikladniji zbog relativno brzo sušenja.

Sada znate kako sami izlijevati polje za vodu. U tome nema ništa komplicirano. Potrebno je samo odgovorno i pažljivo pristupiti izboru materijala za popunjavanje. Konkretno, to se odnosi na cement. Mora se kupiti prije početka rada, jer Ako ga unaprijed kupite, može se ponovno pokrenuti. Dobar posao!

Čitaj više