Gdje početi polagati laminat: polaganje između soba, od zida (fotografija i video)

Anonim

Fotografija

Prije nego što odlučite gdje početi polagati laminat, morate znati nekoliko profesionalnih tajna:

Gdje početi polagati laminat: polaganje između soba, od zida (fotografija i video)

Struktura laminatne ploče.

  • Postoje izmjene lamela iz chamfera, čiji zglobovi ne trebaju prerušiti, služiti kao elementi dekoracije;
  • Uzdržljive spojeve vidljive su okomito na padajuće sunčeve zrake;
  • Uz odstupanje zidova, dijagonalno polaganje shema maskiranje ovog defekta je češće;
  • U pravokutnoj sobi, obloge poda izgleda originalno kada se uzdužnih šavova postavi duž duži zid;
  • Materijal ima visoku otpornost na habanje, spreman za rad čak i s djelomičnim punjenjem podne ravnine, stoga nije potrebno preseliti iz dugog kuta do izlaza analogijom s pločicama, prema kojoj je nemoguće hodati;
  • Prilikom uređenja dva susjedna prostorija ista podna obloga je mnogo više estetski, kada se uzdužni šavovi laminata između prostorija nastavljaju bez pomaka;
  • Preliminarni raspored pomoći će u izbjegavanju uskih traka, podrezivanje na ulazu smanjenjem širine prvog reda ako instalacija počinje iz dugog kuta;
  • Potaknut je početak instalacije s druge strane kuta kuta, budući da su početne trake svakog reda lakše kliziti pod radijatorima grijanja od finala;
  • Operativna praksa pokazuje da s solidnim tepihom u nekoliko soba bez tehnološkog jaza na vratima, skrivenoj stavkama, moguće je nabreknuti pojedinačne dijelove u obje sobe (iako se nedostatak offset bendova treba izbjegavati).

Dakle, uzeti u obzir sve navedene preporuke domaćem majstoru je vrlo teško. Stoga se preporučuje instalacija da bude povjerena stručnjacima s redovnom praksom, iskustvom, odgovarajućim alatom. Osim toga, različiti proizvođači koriste nejednake brave brave. Zaključavanje modifikacije zahtijeva obavezno uvrtanje ciljnih cina kroz brtvu. Modeli klika se prikupljaju ručno, bez uporabe čekića, dok pokretanje sklopa tepiha od sredine neće biti moguće (sl. 1).

Instalacija prvog reda

Početni laminat treba započeti nakon pripreme baze (niveliranje defekata do 2-5 mm). Materijal oštro povećava akustiku u prostoriji, kvalitativno prenosi šok u obje operativne sobe i na donjem katu kroz stropnu ploču. Stoga se supstrati koriste u obveznim:

Gdje početi polagati laminat: polaganje između soba, od zida (fotografija i video)

Slika 1. Shema montaže laminata s metodom zaključavanja.

  • kompozitne - granule između dviju membrana polietilena (gornji sloj visoke čvrstoće, niže niže), uzimajući višak vlage i daju je kada normalizira režim vlažnosti;
  • Drvo na bazi drveta, ekološki prihvatljivi, ali skupi proizvod, kvalitativno usklađuje nepravilnosti preko 5 mm;
  • Cork - štitovi, kotrljaju se debljinom od 2-5 mm, koja posjeduje dobru amortizaciju, svojstva niveliranja; vlaga se boji, tako da je složena na polietilen;
  • Izolon - pjenasti polimer s valovitom površinom;
  • Kraft papir - karton, impregniran s bitumenom s cork chipping;
  • Polistiren - dizajniran za srednji promet, jer je skupo od stalnih opterećenja, gubi elastičnost;
  • Polistiren pjene - listove od 0,5x1 m s debljinom od 3,6-7 mm, koji su univerzalni izolator (održavanje topline, smanjen šum udarca).

Članak na temu: Kako popraviti mikser za tuširanje Ako to prolijeva crijevo?

Gdje početi polagati laminat: polaganje između soba, od zida (fotografija i video)

Moguće sheme laminata.

Supstrat se brzo podijeli preko niza lamela, rubovi su fiksirani bez adhezive jedni drugima. Materijal nema fiksaciju u bazu. Prije polaganja laminata, zidovi su revidirani: prilikom instaliranja, naknadne praznine su potrebne 1-1,5 cm oko perimetra za pomicanje tepiha kada se mijenja mikroklima. Krovu na vertikalnu površinu na mjestu uparivanja s poda ne smije prelaziti širinu postolja (uzimajući u obzir naknadu za naknadu). Visoki koeficijent ekspanzije čini ga nemogućim popraviti tepih u bazu, zidove. Nakon toga, ove praznine su maskirane drvenim crtićima ili plastičnim postoljem. Tehnologija instaliranja prvog reda je sljedeća:

  • proizvoditi polaganje čvrste ploče laminata, umetanje klina u zidove od 1-1,5 cm;
  • Spojite krajnje brave s cijelim rasponom rezanjem posljednje lamele, uzimajući u obzir jaz;
  • Ako je potrebno, koriste se klinovi različite veličine (lučni zid ili nepravilnost na njegovoj dužini).

U dijagonalnoj shemi polaganja, laminat se stavi pod kutom od 30-45˚, estetiku percepcije se gubi s manjom nagibom.

Gdje početi polagati laminat: polaganje između soba, od zida (fotografija i video)

Slika 2. Prilikom odabira kuta od 45˚, narezani komadi su montirani na različite strane dijagonale prostorije.

Instalacija se može početi od sredine, iz ugla, u drugom slučaju je lakše zaobići cijevi za grijanje prisutne tamo, da se usredotoči trening lamela na njihovu sredinu. Kako bi se povećala brzina rada na svakoj strani, predložak se razlikuje nakon što se napravi prolaz dvaju dijagonalnih kutova. Kada je označena lamela, ostaje da je pričvrstite na kut, izmjerite veličinu nestale. Prilikom odabira kuta od 45˚, rezani kriške nisu otpad, montiraju se na različitim stranama dijagonale apartmana (sl. 2).

Uz dijagonalnu shemu iz središta, kut postaje manji od 45 °, jer sobe rijetko imaju kvadratni oblik. Ova se tehnika se češće koristi s velikim odstupanjima geometrije poda (nepodudarnosti zidova), olakšava prijelaz uzdužnih šavova u susjedne sobe. Međutim, proizvodi s zaključanim klikom neće moći montirati.

Polaganje naknadnih redova

Da biste postavili laminat u drugom redu, morat ćete se sjetiti oblačenja opeke. Ova shema osigurava maksimalnu ukočenost, savršenu geometriju. Najmanji uključivanje priključka dvorca odmah postaje vidljiv, što olakšava. Profesionalci dijele lamele na pola, pričvrstite komad uzdužnom bravom na cijelu panelu prvog reda. Preostali dio je koristan za početak četvrtog reda. Prilikom rada s Lok-bravama, sljedeći element je umetnut istovremeno u dvije brave:

  • krajnji dio novog reda;
  • Longitudinalne dvije prve ploče prethodne serije.

Gdje početi polagati laminat: polaganje između soba, od zida (fotografija i video)

Slika 3. Kako bi se spriječilo spontano isključenje brave tijekom rada, potrebno je postaviti laminat samo dužinom komada od 40 cm.

Članak na temu: Kako ukloniti plijesan u kupaonici na brtvilo?

Dakle, duge strane materijala se međusobno poravnavaju. Ostaje samo kontrolirati odsutnost pukotina u spojevima dvorca, prisutnosti zidova instaliranih klinova u blizini zidova (imaju imovinu pada). Stavljanje laminata samo dužinom komada od 40 cm, inače brave su čuvene slabe, moguće je spontano isključiti tijekom rada (Sl. 3).

Laminat s zaključanim klikom neće biti moguće: za kvalitetnu vezu, svaka lamela je umetnuta u prethodnu kutu, tako da su završne brave fiksirane nakon uzdužnog. Svaki lilter, završava seriju, umeće se u krajnju bravu, pozvanu za poseban alat - z-oblikovanog nosača iz krutog materijala. Jedan rub se stavlja na kraj lamele, drugi je izrađen od laganog tapkanja Xyiyan na karakteristični klik. Profesionalci su lako snimiti te brave pješice ako imaju cipele s laganim neklističkim potplatom.

Pretvaranje niza laminata

Nakon što je odredio gdje početi polagati, Učitelj vidi planirano mjesto završetka rada. Završni red obično nije u potpunosti opremljen panelima. Shema označavanja prisutna je na svakom paketu materijala, olakšavajući neovisnu instalaciju. Ako je nemoguće instalirati dio posljednjeg retka na mjesto (prisutnost smetnji, na primjer, radijatori grijanja), biljke se uklanjaju u biljkama. Nakon toga, lamile se mogu umetnuti na stranu, priključite se na šav na mjesto. U ovom slučaju, učinkovitost pričvršćivanja se smanjuje, tako da je brava zasađena za ljepilo.

Boravak od centra može vrhunski stručnjaci sa savršenim eyemeter. Uz neovisno uređenje poda, početi od zida, iz kuta. Tehnologija vam omogućuje upravljanje minimumom ručnog alata, iako kada koristite elektrolybiz, tempo laminata povećava oštro.

Suočavanje s laminatom složenih dijelova poda

Uređaji za grijanje, komunikacije su prisutne u svakoj sobi, bez obzira na funkcionalnu. Stoga je potrebno položiti laminat u blizini cijevi, ispod radijatora. Otvori vrata, arhitektonske konstrukcije u sobi značajno kompliciraju zadatak. Vezati pod u blizini cijevi, počnite obavljati radnje:

Gdje početi polagati laminat: polaganje između soba, od zida (fotografija i video)

Slika 4. Elektrolog s pilom koji ima reformni zub pogodan je za stvaranje složenog oblika u lameli.

  • Laminat je označiti središte rupe (priključak za zaključavanje, čišćenje blizu zida);
  • Rupa je izbušena (promjer mora premašiti cjevovod za 3-5 mm);
  • Ploča je rezana duž osi rupe;
  • Polaganje komada s dvije strane cijevi, priključak je fiksiran ljepilom.

Da bi se povećala estetska vrijednost jaza između laminata, cijev je maskirana instaliranjem posebnih prodajnih mjesta koja dolaze na prodaju. Polaganje na ulazu obično dovršava kompleks obloge. U odsutnosti donjeg sloja okvira vrata, paneli dolaze do sredine otvora ili prije obloge susjedne sobe. Kompenzacijski šav je obavezan, kasnije je zatvoren posebnom daskom koja je pričvršćena na bazu, a ne na panele.

Polaganje laminata na podijima proizvodi se na sličan način na podloge, usta su se zatvorene s jednim pločama kada je dovoljno širina ili je napravljena tipičnom (za visoke podijce). U tom slučaju se koriste dvostrani plastični uglovi, s kojima je bočna obloga fiksirana na površini. U nedostatku blokova vrata u vrijeme okretanja potrebno je ostaviti jaz s mjesta procijenjene instalacije. Montirajte kutiju ulazne skupine na laminat je zabranjen, jer će prekinuti mobilnost tepiha. Teški namještaj značajno utječe na resurs premaza, jer također krši mobilnost lamele.

Članak o temi: Pisma rade sami u unutrašnjosti

Proizvođači proizvode dekorativne kvadrate, čija se veličina podudara s širinom lamelama. To vam omogućuje prikupljanje mozaika, koristite umetke u bilo kojem nizu. Površina lica proizvoda može oponašati teksturu kamena, što vam omogućuje da položite laminat u obliku imitacije pločica, porculanskog kamena. Da biste stvorili izazovni obrazac u lameli, Electroll Zaplik s pilom koji ima reformni zub (sl. 4).

Tajne dekoracije laminata

Svi suočeni rade zahtijevaju posebne alate, vještine, praktičare. Na primjer, laminat polaganje bez uzimanja u obzir debljine materijala može dovesti do promjene u funkcionalnosti vrata. Podovi se uzdižu, tako da biste trebali stati tkaninu prije početka posla. Glavne pogreške neovisnog uređenja laminata podne ravnine su:

Gdje početi polagati laminat: polaganje između soba, od zida (fotografija i video)

Slika 5. Nakon kupnje materijala potrebno je dati ploču nekoliko dana kako bi se napravila prirodna veličina.

  • Škripac - prljavština, prašina koja je pala u brave tijekom skladištenja, instalacije;
  • Cocanier - ne postoji ili nepravilno odabran / položen podloge;
  • Plivanje tepiha - nedovoljna veličina ili nedostatak puzavanja na kompenzaciju uz zidove;
  • Brave za čišćenje - Upotreba materijala u vlažnoj prostoriji, odsutnost niže vodene vode;
  • Prekoračenje materijala - svaka naknadna ploča trebala bi se povećati u prethodnom, ostatak treba koristiti na početku sljedećeg reda do ostatka 40 cm.

Gdje položiti laminat je nezgodan do kuće majstor, stručnjak obično ne vidi nikakav problem. Stoga, kada kupujete materijal za neovisni popravak, bit će potrebno 5-10% marže, ovisno o instalacijskoj shemi (s dijagonalnom metodom više). Nemoguće je početi polagati bez poravnanja baze, jer su samo manji nedostaci prerušeni kao supstrat. Visoki koeficijent linearnog proširenja ne dopušta ploču odmah nakon isporuke iz trgovine. Oni su rezali dva dana, uzimajući prirodnu veličinu za sebe, u klimi, u kojoj će biti operirani (sl. 5).

Profesionalni dobavljači stvaraju mozaik podove iz ovog materijala koristeći materijale nekoliko nijansi. Tehnologija nije dostupna domaćem majstoru, jer zahtijeva veliki broj uzdužnih rezova na visoko preciznoj opremi. Kvadrati od mrač / svjetlosni materijal umetnuti su u rubnjake, okvir na perimeru s fokusiranjem. Originalnost mozaika postiže se kroz uporabu unutar nekih kvadrata prirodnog kamena, parketa, drugih obloga. Tehnologija se smatra elitom, koja se koristi samo u namještaju bez namještaja.

Čitaj više