Plastične ploče za obronke prozora, njihove prednosti i vrste

Anonim

Plastični prozori je integralni atribut svake kuće ili apartmana. Ali za pravilnu funkcionalnost i ljepotu, potrebno je odražavati otvore za prozor. Instalacijska pjena s kojima su instalirani prozori podliježu negativnim učincima i postupnom uništenju. Stoga se padine plastičnih prozora moraju razdvojiti materijalima koji će dugo štititi prostor od atmosferskih priloga za dugo vremena i istovremeno izgleda spektakularno u ukupnom pročelju kuće.

Plastične ploče za obronke prozora, njihove prednosti i vrste

Plastične staze

Najčešće opcije

Plastične ploče za obronke prozora, njihove prednosti i vrste

Plastične staze za Windows

Za svaki način završne prozore postoji vlastiti proces tehnologije i instalacije. Imajući određene vještine u građevinskom radu, kao i potrebnim alatima, možete izvesti instalaciju. Međutim, ako sumnjate u svoje sposobnosti, onda koristite usluge stručnjaka koji će pomoći i instalirati i izračunati potreban broj elemenata.

Da biste odabrali potreban materijal, morate znati koje kvalitete trebate imati gotove staze. To uključuje:

  1. Trajnost i pouzdanost padina
  2. Izdržljivost na manifestaciju negativnih učinaka - oborine, oštrog pada temperature i ultraljubičastih zraka
  3. Dobra toplinska izolacija i zvučna izolacija
  4. Dugi vijek trajanja

Plastične ploče za obronke prozora, njihove prednosti i vrste

Padine za plastične prozore

Za otvori prozora, žbuka se često koristi, pomaže odvojiti padine prozora unutar kuće i izvana. Međutim, zbog dugotrajnog procesa žbukanja, ova metoda se ne može nazvati najboljim, a s vremenom se materijal vjeruje.

Korištenje suhozida također nije vrlo zgodna opcija, jer nakon postavljanja ploča i dalje morate biti primijenjeni i obojeni otvaranje prozora. A ako je materijal odavno bio izložen mokrim, on može odlučiti.

Plastične ploče za obronke prozora, njihove prednosti i vrste

Prozori

Vjerojatno je jedan od najprikladnijih opcija sloma je korištenje plastičnih ploča. Zbog točnog izgleda i sličnih karakteristika s prozorima od plastike, takav cilj će izgledati estetsko i učinkovito. Imajući vrlo važnu prednost, to je poroznost unutarnjeg sloja, koji ima niski koeficijent prijenosa topline, pa čak i s oštrim promjenom temperature, izgled kondenzata na plastičnim satovima je isključen.

Članak o temi: Dvorci za ulazna metalna vrata: pravila odabira

Pročitajte više o opcijama pomoću plastike

Plastične ploče za obronke prozora, njihove prednosti i vrste

Padine za prozore

Koristeći PVC paneli, možete postići originalnost u unutrašnjem rješenjima i koristiti ga za Windows, minimizirati prekomjernog napona u padinama, budući da PVC materijal i plastični prozori imaju iste karakteristike. Windows i padine koje su izrađene od jednog paketa PVC izgledat će besprijekorno. Za ugradnju plastičnih padina, PVC ploča je potrebno, što se ne boji mehaničke štete i UV zrake.

Vrste padina za PVC Windows:

  • Pjenaste plastike
  • Gipsana ploča s plastičnim premazom
  • Sendvič paneli

Plastične ploče za obronke prozora, njihove prednosti i vrste

Vanjski prozori

PVC se lako izrezuje i ima glatku površinu. Stoga, ako obronci prozora vjerojatno treba biti oblik polukruga, tada je PVC savršen izbor. Prije nego što savijte polivinil klorid, morate napraviti male rezove u kocku, nakon čega se tretiraju ljepilom.

Plastični sendvič paneli su se pokazali na građevinskom tržištu. Otpornost na vlagu, prihvatljivu cijenu i mogućnost stjecanja mat i sjajnih panela i oponašanje drva, čini sendvič padinama u potražnji i višenamjenskom. Za Windows, ova metoda je prihvatljiva ako samo zato što nakon instalacije, mogućnost zamagljivanja prozora i izgled kondenzata na njima. Struktura plastičnih sendviča panela je slična spužvi, zbog toga je dizajn mnogo bolji štedi toplinu. Sendvič materijal odražava do 95% zagrijavanja natrag u sobu. Ali, kao i mnogi drugi materijali, ima značajne nedostatke:

  1. Loše je odsječeno - iako je moguće učiniti s posebnim alatom
  2. Instaliran samo na glatke površine
  3. Prije kupnje, morate biti spremni da plastični materijal zbog svoje debljine će ukrasti mnogo prostora

I, unatoč svim tim nedostacima, može se uspostaviti samostalno, bez sudjelovanja stručnjaka, štedeći novac na to.

Članak o temi: Eko-dekor iz podružnica u unutrašnjosti: obrt od drva s vlastitim rukama

Montaža

Plastične ploče za obronke prozora, njihove prednosti i vrste

Završavanje vanjskih padina za Windows

Nakon instalacije nove plastike čekamo 24 sata i tek nakon toga nastavimo na kvar nagiba. Za početak, koristeći oštri nož, potrebno je ukloniti višak montažne pjene. Zatim je instaliran početni profil, to je prilično jednostavno. Počinjemo s gornjom daskama, bočni profili su priključeni nakon njega. Ne zaboravite da ne bi trebalo biti mjesta na mjestu spoja! Vijci samo-tapka na svakih 15 centimetara.

Tada sendvič umeće u gornji polazni profil. Za ugradnju bočnih sendviča panela, profili su narezani duž širine, tako da je kao rezultat kojih je dizajn temeljnog slova "p" ispao. Dakle, trebate učiniti s dvije strane, nakon čega počinje montirati sendvič.

Važno! Neki odbijaju takav dizajn, u ovom slučaju, nakon montaže bočnih panela, praznine su skrivene pomoću tekuće plastike. Brtve za takve svrhe bolje se ne koristi.

Plastične ploče za obronke prozora, njihove prednosti i vrste

Prozore iz plastike

Po završetku završetka, vrijedi koristiti profil. Zahvaljujući njemu

Otvaranje prozora izgledat će dovršeno. Kako bi ga odrezali što je moguće prije moguće, ugradite profile i nacrtajte liniju rezanja s olovkom, a zatim demontirajte daske. Mnogi majstori odmah postavljaju F profil na kraju posla, ali nije u redu! Prvo morate zatvoriti praznine montažne pjene, nakon čega se shutdown of the Day ukloniti više suvišnih, a zatim popraviti traku.

Čitaj više