Instaliranje ručke na plastična vrata

Anonim

Moderna plastična vrata, osobito vanjska, izrađeni su od izdržljivih materijala i imaju kruti dizajn koji može izdržati veliki broj ciklusa otvaranja i zatvaranja. Takva vrata su otporna na vanjske čimbenike, nisu deformirani pod djelovanjem sezonske temperaturne razlike i sunčeve zrake. Slaba točka proizvoda iz PVC-a odavno su prepoznate spojnice. U tom smislu, pitanje kako instalirati ručku na plastičnu vrata, u slučaju njegovog sloma ili potrebe za izmjenom postojećeg dizajna.

Potrebu za zamjenom ručice plastičnih vrata

Zamijenite plastičnu ručku vrata potrebna je u sljedećim slučajevima:
  • razbijanje;
  • ugradnja mehanizma za zaključavanje;
  • Ugradnja dodatnih ručka s ulice.

Zamjena ručke

Da biste zamijenili slomljenu ručku, morat ćete kupiti novi i naoružan križnim odvijačem. Prije svega, potrebno je staviti slomljenu ručku ili ostatke iz njega na "otvoreni" položaj - paralelno s pod. Zatim okrenite ukrasni utikač i otvorite pristup vijcima za pričvršćivanje. Uklonite pričvršćuje i uklonite ručku zajedno s oblikom kvadrata metalne jezgre. Uspostavljamo novu kopiju i popravljamo ga sa samostalnim.

Instaliranje ručke na plastična vrata

Okrenite slomljenu ručku na položaj "Otvori" - paralelno s poda

Zamijenite slomljeni gumb plastičnih vrata pomoću jednostavnog odvijača. Operacija neće zahtijevati mnogo vremena i posebnih vještina. Trebate samo dobiti zamjenu.

Instalacija ručke s mehanizmom za isključivanje

Instaliranje ručke na plastična vrata

Instaliranje gumba s mehanizmom za zaključavanje se posebno preporučuje ako postoji malo dijete u obitelji. Roditelji moraju biti sigurni da dijete neće moći otvoriti vrata balkona. Bit će potrebno kupiti odgovarajuću ručku i instalirati ga u istom redoslijedu kao pri zamjeni uobičajenog slomljenog partnera.

Instalirana brava će biti jamstvo od slučajnog izlaza malog djeteta na balkon u slučaju domaćih problema.

Instaliranje instalacije ručke

Instaliranje ručke na plastična vrata

Većina ljudi predstavlja plastična vrata, navikli na vrata balkona, analognog prozora gdje je ručka potrebna samo iznutra. Gotovo sva oprema vrata slične su vjetarskim priključcima. Standardna komponenta vrata, kao i prozori, imaju ručku samo na jednoj strani.

Članak o temi: Loungeu na balkonu: mjesto odmora, bez napuštanja stana

Međutim, ručka izvana je izuzetno potrebna, jer, odlazak na balkon, osobito zimi, vrata se moraju zatvoriti kako ne bi zamrznuli kućanstva. O tome što učiniti ako je ručka balkona vrata prekinuta, pogledajte ovaj videozapis:

Postoje situacije kada je netko zatvoren na balkonu. Da biste isključili slične trenutke, možete instalirati dodatnu vanjsku ručku na plastične vrata, tj. učiniti joj običnim bilateralnim. Izvršite takav rad je jednostavan i sila je svakog domaćeg obrta.

Instaliranje ručke na plastična vrata

Postoje situacije kada je netko zatvoren na balkonu ...

Prije svega, potrebno je kupiti proizvod po mogućnosti istog proizvođača kao i cijeli priključci vašeg prozora i vrata. Ako dobavljač nije uspio odrediti ili voljeti ručke drugog izvoznika, možete ih pokušati zamijeniti drugim analozima. U većini slučajeva, veličina pribora proizvedenih popularnim proizvođačima se podudara ili se neznatno razlikuje međusobno.

Da bi se instalirala dvosmjerna ručka, potrebni su sljedeći alati:

  • Bušiti s nizom metalnih vježbi;
  • crosshead odvijač;
  • marker.

Za detalje pogledajte ovaj videozapis:

Prvo, uklonite unutarnji proizvod, djelujući kao pri zamjeni slomljene ručice. Uklonite kvadratnu jezgru i bušenje d = 4 mm bušilice kroz rupu. Središte otvaranja trebao bi se približno podudarati sa središtem jezgre, sada izbušiti rupu s bušilicama d = 8 mm od ulice. Umetnite kvadratnu jezgru, ugrađuju se u mehanizam za zaključavanje, stavljamo na to da se rukuje, sada je potrebno provjeriti performanse ulice "partnera".

Instaliranje ručke na plastična vrata

Da biste to učinili, nekoliko puta okrenite proizvod. Ako se ručka slobodno raste i spušta, postavljajući oznaku sjedala ispod vijaka za samostažujući i izbušite rupu s bušilicama d = 2 - 3 mm. Svježi element s vijcima i na kraju okrenite ukrasni utikač.

Vraćamo unutarnju ručku i pričvršćivamo utikač. Sada postoji jamstvo da vas nitko neće zatvoriti na balkonu u zimskim strojevima.

Članak na temu: Prekrasni interijeri Apartman Studio: 40 fotografija otvorenog prostora

Popravite ručicu plastičnih vrata, ugradite zaključavanje ili dodatni otvoreni će biti u mogućnosti svakog hosta s najjednostavnijim vodovodnim vještinama pomoću dostupnog alata.

Čitaj više