Sigurnost požara u kući

Anonim

Sigurnost požara u kući

Mjere zaštite od požara u kući također bi trebale strogo pridržavati pravila za organizacije i poduzeća. Čini se da ste u privatnoj kući vi ste moj vlasnik, i stoga upozorite pojavu vatre je uvijek u stanju.

Međutim, statistika požara su razočaravajuće. Svake godine, drvene kuće privatnog sektora pate od požara, čineći troškove domaćina za popravak kuće i poboljšanje njihovog stanovanja s kolosalnim.

Razlog za pojavu požara može biti mnogo čimbenika. Prije svega, to je:

  • Kvar ožičenja u kući;
  • Povreda preporuka za rad uređaja za grijanje;
  • Instalacija i rad nisu na normi plina ili drugih kotlova za grijanje;
  • požari iz električnih ili plinskih uređaja;
  • Bezbrižno rukovanje vatrom.

U pravilu, požar raste u cijelu katastrofu ako stanari kuće ne znaju elementarna pravila za njegovo eliminaciju. Panike i neuzaštite akcije mogu dovesti do rezultata planiranja.

Da se to ne dogodi, vrijedno je razmišljati o organizaciji zaštite od požara u vašem domu. Možete kupiti u svom domu i ormarići kupiti od www.rostpozh.ru/pozharnye-shkafy.html, i uspostaviti dobar alarm protiv požara - sve mjere poduzete u tom smjeru će biti dobra pomoć u borbi za vaš dom.

Ostanimo nas prevenciju prevencije požara u privatnoj stambenoj zgradi. Kao što je gore spomenuto, glavni uzroci požara, najčešće postaju različite vrste kvara komunikacija i upravljanih instrumenata.

Takav čimbenik kao nepažljivo rukovanje vatrom, osobito djece, postaje sekundarna. Ne odgovara tako često kao drugima.

Kako organizirati sigurnost požara u kući?

Prvi razlog za pojavu opasnih situacija požara je električna energija u kući, odnosno njegove kvalitete.

Stari ožičenje, i još uvijek rukotvorina, domaća - nisko jamstvo da će vaš dom ostati siguran.

Članak o temi: Instalacija vrata u drvenu kuću s vlastitim rukama: osnovni zahtjevi, video

Obično takva ožičenja je dizajnirana za opterećenja koja su bila relevantna za prije nekoliko desetljeća. Danas se broj električnih aparata povremeno povećao, i stoga je staro ožičenje jednostavno ne izdržati.

Isto vrijedi i za žice, već i utičnice i prekidače. Ako postoji prilika, bolje je uspostaviti u cijeloj kući na euro nacrte s zaštitom od pregrijavanja i paljenja.

Naravno, najoptimalnija opcija za zaštitu vašeg doma od vatre i vatre je zamijeniti sve ožičenje. Takav postupak neće biti preskupo, ali jamstvo da žice će izdržati rad svih električnih aparata u kući.

Većina kuće koje žele učiniti sve s vlastitim rukama čine ožičenje u kući osobno. Ovo je velika pogreška, posebno za one koji su malo upoznati s tehničkim radom.

To ne samo da može uzrokovati kvar ožičenja, već također može uzrokovati oštećenje zdravlja, jer nitko nije otkazao pravila za rad s mrežom.

Ako niste sigurni u svoje, bolje je vjerovati profesionalcima koji su upoznati s ovim poslovanjem u praksi.

Dobra ožičenja, to nije samo novo, već i visoke kvalitete žice.

Nemojte štedjeti na kupnji novih žica i kabela. Također je potrebno odustati od kupnje jeftinih utičnica i prekidača. Zapamtite da bi služila takva oprema trebala dugo, a time i kvaliteta treba biti na najvišoj razini.

Drugi najpopularniji razlog za pojavu požara u kući je pogrešno ugrađena oprema za grijanje. Svaki kotlo za grijanje ima svoje zahtjeve za instalaciju, zanemarivanje koji dovodi do opasne situacije.

Počnimo s plinskim kotlom za grijanje u kući. Takav uređaj, prije svega zahtijeva:

  • Posebni uvjeti položaja;
  • dobar ventilacijski sustav;
  • kompetentna veza.

U pravilu, kotlovi za grijanje plina smješteni su u zasebnu sobu, podružnicu ili kotlovnicu.

Članak o toj temi: Kada bojler može eksplodirati

Mnogo rjeđe kotler visi u stambenoj sobi. U isto vrijeme postoje određeni standardi prema kojima je vrijedan odabira mjesta za kotao.

Potrebno je odrediti pod i zidove, od predmeta koji okružuju kotla.

Sigurnost požara u kući

Osim toga, plinsko grijanje treba dobru ventilaciju. Neprihvatljivo je koristiti ukupnu ventilaciju u tu svrhu ako je riječ o stambenoj zgradi. U ovom slučaju, vjerojatnost trovanja proizvoda spaljivanja susjeda je velika.

Za organizaciju grijanja uklonjena je zasebna linija ventilacije određene snage. Akumulacija spaljivanja proizvoda u zatvorenom prostoru u kojem se nalazi kotao, može dovesti do požara, pa čak i eksplozije.

Također specifična pravila organizacije i instalacije imaju druge vrste kotlova za grijanje. Grijanje, bilo da je to električna pećnica ili peć za kruto gorivo, zahtijeva poseban oprez tijekom rada.

Drugi razlozi za pojavu požara u kući su također poznati po nama, ali se malo rjeđe susreću. Pravila za sprječavanje pojave požara uče u školi.

Elementarna sigurnosna oprema i razumna eksploatacija resursa pomoći će vam da održavate svoj dom i imovinu.

Čitaj više