Ocjena sredstava za čišćenje cijevi iz blokova

Anonim

Kako bi se ispravno uklonili blokada u cijevima, potrebno je nositi se s razlogom njegovog pojavljivanja i odabrati odgovarajuće sredstvo za čišćenje. Najčešće, blokada može nastati kao rezultat sljedećih okolnosti:

  • Kršenje vodovodne pravila. Zanemarivanje javnih pravila od strane nekih stanara često dovodi do činjenice da velike stavke, plastične vrećice, kartonske kutije i uske papir bacaju u kanalizacijske dionice postaju uzrok sučelja.
  • Djelovanje korozije. U kućama stare zgrade koriste se metalne ili lijevane cijevi, koje se tijekom vremena podvrgnu negativnom učinku procesa korozije. Kao rezultat toga, unutarnji zidovi cijevi postaju grubi, što doprinosi formiranju depozita na njihovoj površini.
  • Formiranje plaka. Nakon pranja posuđa ili perenja u kanalizaciju, blato ili masne padove iz ostataka i deterdžent pada u kanalizaciju. Na zidovima cijevi se povećava tijekom vremena i, kao rezultat toga dovodi do sužavanja promjera presjeka cijevi. To dovodi do usporavanja odljeva vode.

Ako postoji blokada, ne biste trebali paničariti. Sve pod svojom snagom do kuće, bez pomoći vodovoda.

Kako eliminirati gužve od strane narodnih lijekova

Ocjena sredstava za čišćenje cijevi iz blokova

Dobar vlasnik u kuhinji uvijek je pri ruci, postoji soda za hranu i tablicu octa. Doći će do spašavanja kada dođe do gužve.

Da biste očistili cijev, trebat će vam pola paketa sode i čašu octa. U ispusnoj rupi sudopera ili kupanja odijeva sode, a zatim se izlije octa. Fassna tikvica ulazi u kemijsku reakciju s tim tvarima, uz formiranje pjene i siktarenje.

Članak o temi: šal "ples lišće": shema i opis glavnog razreda

Potrebno je dati reakciju nastaviti dva sata, a zatim očistiti ispusni sustav ispod glave tople vode.

Neki hostese se nude u odsutnosti sode da koriste veliku stolnu sol, ali ova metoda čišćenja blokova nije prikladna za keramičke i metalne cijevi.

Suprotno naizgled jednostavnosti metode, koristi se prednosti pročišćavanja cijevi od strane ljudi, izgovorene su sljedeće činjenice:

  • Sve komponente narodnog lijeka za cijevi dostupne su svima;
  • Za razliku od sredstava koja sadrže aktivne kemikalije, oni su apsolutno sigurni za zdravlje;
  • Omogućuju vam brzo nositi se s blokarom.

Kemikalije iz cijevi

Jedan od najčešćih načina za rješavanje problema blokiranja cijevi kod kuće je kupiti posebno sredstvo za čišćenje dosega formiranih u cijevi.

Moderna kemijska industrija kupcu nudi široku paletu proizvoda za čišćenje kontaminanata u cijevima. Kako odabrati najbolji i učinkovit lijek za cijevi za cijevi? Pokušajmo shvatiti detaljnije na temelju pregleda najpopularnijih uzoraka.

Alati iz cijevi moraju biti podijeljeni prema sljedećim značajkama:

  • Prema metodi djelovanja: kisela i alkalna;
  • U obliku oslobađanja: u prahu, granuliranu, tekućinu.

Alati koji sadrže kiselinu obično se koriste za uklanjanje blokade u kuhinji cijevi, na zidovima čije je masna hrana ostaje ubrana. Alkalni alati se koriste za čišćenje cijevi u kupaonicama, gdje je uzrok tkanine ostaci sapuna i kose prikupljene u kvržicama.

Znači iz blokova "mol"

Ocjena sredstava za čišćenje cijevi iz blokova

Tijekom godina ne gubi svoju popularnost. Zbog činjenice da ovaj alat proizvodi različite proizvođače, prije kupnje, trebate pažljivo ispitati informacije o pakiranju. Ali općenito, njegov sastav u svim proizvođačima gotovo isti.

Znači blokadu u cijevima "Selena Antisazor"

Ocjena sredstava za čišćenje cijevi iz blokova

Baš kao i "mol" ima pristupačnu cijenu. Ali za razliku od potonjeg, to nije tako kaustičan sastav, već i djelotvorno djeluje.

  • U broju njegovih prednosti može se nazvati odsutnost kaustičnog mirisa, sposobnost korištenja za čišćenje plastičnih kanalizacijskih cijevi i WC školjki.
  • Da biste uklonili blokadu, morate uliti granule u ispusni otvor i uliti 250 ml topline vode. Rezultat djelovanja morat će očekivati ​​u roku od sat vremena, ponekad još malo.

Članak na temu: Cvijeće iz novca i novčanica to učiniti sami

Lijek iz blokova "Flup"

Ocjena sredstava za čišćenje cijevi iz blokova

Drugi dostupan cijeni "krtica" je granulirani lijek "Flup". Ovaj alat iz blokova jednako je dobro iskorišten za čišćenje cijevi u kombinaciji s hladnom i toplom vodom. Može se podijeliti depoziti otpornih masti, uništiti bakterije i ima ugodan miris.

Raspon linije gume "Tiret profesionalac"

Može se uspješno koristiti i za čišćenje cijevi i za profilaktičko čišćenje njihove površine. Mnoge hostese cijene ga za univerzalnost, kao i za činjenicu da je sigurno za plastične i gumene cijevi. Osim toga, kao što je praksa pokazuje, mire gel je sposoban osigurati dugo izlaganje depozitima na zidovima cijevi, uništavajući ih.

Sredstvo za čišćenje deboudije

Ocjena sredstava za čišćenje cijevi iz blokova

Ima atraktivnu cijenu i izvrsnu izvedbu:

  • neutralan miris
  • pakiran u udoban spremnik, na poklopcu od kojeg se nalazi brava od djece,
  • Sigurno za plastične cijevi,
  • Izvrsno ukloniti blokade kod kuće u slučaju hitnih slučajeva.

Međutim, vrijedi napomenuti da je za čišćenje metala, posebno aluminijske cijevi, to sredstvo je kontraindicirano, zbog visokog sadržaja klora. Još jedan minus "deboucher" gel je niska ekonomija: jedno punjenje morat će potrošiti ne manje od pola litre.

Alati za uklanjanje blokova "Potecha"

Ocjena sredstava za čišćenje cijevi iz blokova

U slučaju da trebate čistiti cijevi što je brže moguće, najbolje je koristiti sredstva za uklanjanje "Poachen" blokova iz izraelskog proizvođača bugova. Zbog činjenice da je to temelj kaustične sode i surfaktant, može očistiti cijev od gužve za brojanje minuta. Osim brzine djelovanja, to znači atraktivna učinkovitost potrošnje, praktičnost ambalaže i prisutnost blokiranja djece.

No, sa svim prednostima, ovaj fond ima značajne nedostatke:

  • Ima visoku cijenu;
  • upakiran u velikom spremniku, što znači višestruku uporabu;
  • zahtijeva prisutnost sredstava za zaštitu ruku i disanja tijekom čišćenja cijevi;
  • Zabranjeno je koristiti sredstva za čišćenje cijevi u zastarjelim vodoopskrbnim sustavima.

Članak na temu: prsluk za dječaka od 7 godina s pletenjem fotografija i videozapisa

Zbirivši pregled, može se reći da bi izbor sredstava iz blokade u cijevima trebao biti na temelju domaćeg proračuna i stanje cjevovodnog sustava. I za čišćenje u nuždi, a za preventivno čišćenje cijevi kod kuće, uvijek možete pronaći alat koji može odgovarati vašim potrebama.

Čitaj više