Upute za sklapanje kuhinja

Anonim

Kuhinjski namještaj iz radionice ili tvornice dolazi u rastavljenom stanju. Možete povjeriti skupštinama stručnjaka, ali bolje je napraviti vlasnik nekoliko ljudi. Samo oni koji rade "kao za sebe", a to su iznimno rijetki. Stoga, mnogi radije sastavljaju set za kuhinju sami. Trebat će pristojnu količinu vremena, ali kvaliteta će biti na visini.

Instrumenti

Prije prikupljanja kuhinjskog seta morate prikupiti alat za rad. Potrebni su jednostavni alati, ali oni značajno ubrzavaju i pojednostavljuju rad.

  • Set odvijača ili odvijača.
  • Izbušite bušilice različitog promjera.
  • Ako betonski ili zidovi od opeke trebaju perforator - bušotine za pričvršćivanje gornjih ormara.
  • Možda je potrebno imati hakat ili elektrolovka.
  • Hex ključ - pod pričvršćivačima (može ići u setu).
  • Hammer, linija, ugljik, razina mjehurića.

    Upute za sklapanje kuhinja

    Kuhinjski sklop vlastitim rukama može potrajati dan ili još više

Nije loše imati graditelj zrakoplova ili lasersku razinu. Uz to, postavljanje ormarića u jednoj ravnini mnogo je lakše.

Izgraditi ormariće kuhinjske slušalice

Kuhinjska slušalica u rastavljenoj državi je skup čvrstih dimenzija, određenu količinu pribora i set pričvršćivača. Od svega toga potrebno je prikupiti ormare. Obično postoje šarke i vanjski. Kako okupiti kuhinjski set, u kojem redoslijedu - izbor je vaš. Neki obrtnici su prikladniji za skupljanje s parovima - top, a zatim niže i tako instalirati. Ali postoje još dva načina: prvo prikupiti sve vrh, objesiti ih na zid, a zatim - sve niže. Napravite i naprotiv - prikupite i instalirajte niže, a zatim gornju. Općenito, bilo koji način je u pravu, učiniti prikladnije za vas.

Upute za sklapanje kuhinja

Ispravna postavka potvrde - u sredini LSSP-a

Montažu šarkama

U svakom slučaju, počinjemo prikupljati ormare. Uobičajeni montirani ormar sastoji se od dvije bočne ploče, vrhove, dna, stražnje zidove iz LDVP-a i dva vrata - fasada. Redoslijed montaže je:

Ugradnja petlji

Konačno šuplje fasade (vrata) nakon okupljanja i stavljaju sve na mjesto, ali stavljaju petlje od samog početka. Oni su smrvljeni (smatraju se pouzdanim) i nadzemnim.

Upute za sklapanje kuhinja

Vrste petlji - Zakona iznad glave

Mjesta za pričvršćivanje označene su na bočnoj strani i rupama vrata. Presavimo bočnu stijenku i vrata na glatku površinu (stol ili pod) blizu jedni drugima, poravnavajući oznaku. Nanesite petlju na mjesto (dolaze u kompletu). Prvo završite na bočnu stijenku, zatim - na fasadu. Vrata su u redu ispod razine od bočne stijenke. Pod njega stavite šipku odgovarajuće veličine ili valjane krpe tako da je na istoj razini, a zatim zavijte petlju.

Razumijem samog petlje (sastoji se od dvije odvojive petlje, koje su spojene vijkom. Ovaj vijak je odvrnut, vrata leže i rade na bočnim priživama.

Prikupljamo stanovanje

Na bočne stijenke kaplje vrh i dno. Priloženi su za potvrdu - posebni pričvršćivači namještaja, koji dolaze u setu, s glavom ispod šesterokuta. Ako postoji odgovarajući bit, stavljamo ga na odvijač, ako ne, rad s ručnom tipkom.

Upute za sklapanje kuhinja

Kako sastaviti kuhinjski skup: Skupština kabineta

Mjesta instalacije potvrđivanja navode se na vanjskom dijelu bočne stijenke. Prekrižimo bočnu stijenku i gornji dio, instalirali zatvarače, zatim dno i poslije - drugi stijenki.

Spuštam "lice" dolje, ležao i poravnavajući list laminiranog vlaknastih ploča, koji služi kao stražnji zid. Pričvršćena je s malim karanfiracijama ili nosačima iz građevinskog trapa. Prvo, oni se hraniju u kutovima, temeljito izravnavanje rubova, zatim usred svake od stranaka i dalje, dijeleći svaku web-lokaciju na pola. Kao rezultat toga, frekvencija ugradnje je 1 noktiju / nosač za oko 10 cm.

Ugradnja uglova ili petlja, držači police

U petlji, koje su obješene zidne kuhinjske ormariće su različite, instaliraju se na različite načine. Razgovarat ćemo više o njima u nastavku. Nositelji police su također različiti i prema materijalu i obliku, ali su uglavnom vezani jednako - u rupi u zidu. Ispod njih u rupama bušenih bočnih stijenki. Ponekad instaliraju plastične čipove (male šuplje plastične cilindre), bodovati ih lagano nokati s čekićem namještaja, zatim se stavljaju zaustave za police. Ali većina metalnih stanica (naime, to je vjerojatno potrebna u kuhinji ormari) jednostavno staviti u rupu.

Upute za sklapanje kuhinja

Držači za police

Zapravo, sve, kako sastaviti montirani kuhinjski ormar koji znate. Za vizualnu demonstraciju pogledajte videozapis. Vanjski ormari s policama bez kutija također se prikupljaju, samo su noge i gornji dio instalirani na dnu - to je tabletop, a to je zajedničko svim ormarićima i stavite nakon što su sva kat ormari instalirana i pričvršćena.

Sklop kabineta s ladicama

Nastavljamo sastaviti kuhinjske slušalice vlastitim rukama. Sada najteži trenutak je ormari s ladicama. Opći redoslijed rada je sljedeći: instaliramo petlju, dno i stražnji zid. Glavni countertop je stavljen nakon što se svi kabineti prikupljaju i povežu između sebe s estrima. Još uvijek postoje značajke - na bočnim stijenama potrebno je pričvrstiti vodiče za kutije. Ići.

Noge

Prije prikupljanja kuhinje na dnu, noge su instalirane na dnu. Možete instalirati noge i nakon što je okvir sastavljen, ali nije jako lako uvijati teški noćni stol. U svakom slučaju, najbolje je ako su podesivi - ne uvijek pod je savršeno glatka. S podesivim nogama moguće je postaviti tako da je opterećenje preraspodijeljeno svim nogama. Za male ormare - do 80 cm dugo - stavite 4 zaustavljanja, više od 80 cm potrebno je 6 referentnih točaka.

Upute za sklapanje kuhinja

Ugradnja nogu na donje kuhinjske slušalice

Ako postoji particija u ormaru, imamo noge ispod njega. Ako nema particija - u sredini. 5-8 cm se povlače iz rubova, oni su učvršćeni na vijak duljine od 15 mm (s debljinom LSSP 18 mm). U većini gotovog namještaja pod nogama postoji i zenkovka - rupe malog promjera. Kombinirate utore u nogama s rupama, ugradite vijke.

Ugradnja vodilica i montaže za ladice

Na bočnim stijenama donjih ormara nalazi se oznaka za ugradnju vodilica (uključeni su). Za njihov prilog, se koristi Evrovint M6 * 13. Utvrđujemo pravi broj vodiča na obje bočne stijenke.

Upute za sklapanje kuhinja

Ugradnja vodilica u ormar s ladicama

Kutije se prikupljaju vijcima 4 * 45. Prvi set vodiči. Ovisno o dizajnu, mogu se montirati na zidove kutije ili na donji liniju bočne stijenke. Ako postoji oznaka (rupe) na zidu, onda se stavljaju na bočne stijenke. Ako ne - na kraju. Da biste bili sigurni, pogledajte upute za montažu. Tamo u slikama treba biti proces instalacije.

Upute za sklapanje kuhinja

Kako sastaviti kuhinjske slušalice: shema montaže ladice

Nakon povezivanja vodiča, bočne stijenke su spojeni na stražnji zid, a zatim je instaliran prednji zid, nakon dna. Prije instaliranja dna provjerite dijagonalno. Moraju se podudarati s milimetrom. Dno je pričvršćeno na nokte ili zagrade.

Prikupljamo stanovanje

Izgradnja tijela je već poznata: na bočne stijenke osiguravaju poklopac, a zatim donji dio s nogama. Stavili smo kabinet na mjesto, zavijte noge tako da je gornji poklopac na željenoj visini i bio je vodoravan. Horizont se testira pomoću mjehurića ili laserske razine. Nakon instalacije poklopca.

Značajke kabineta za montažu

Glavna značajka je da u proračunskom kuhinjskim slušalicama, dno se sastoji od dva dijela (za smanjenje troškova). Ako ova vlada predviđa instalaciju sudopera, stražnji zid je gotovo odsutan, ali postoji nekoliko tie-cols, koji daju ukočenost strukture. Inače, to je sve kao i pri sastavljanju običnog ormarića s vratima.

Kako objesiti ormare u kuhinji

Čak i prije okupljenih kuhinjskih setova, potrebno je kupiti za pričvršćivanje montiranih ormarića i sjecišta namještaja. Počnimo s nadstrešnicama koje su različite vrste, to ćemo govoriti o njima.

Kako sastaviti kuhinju postavite već znate, morate to shvatiti kako ga instalirati na mjesto. Na zidu su montirane na zidu kuhinjske ormare. Oni su vezani uz nadstrešnice namještaja. Oni su u obliku metalnih ploča s rupama pod pričvršćivanjem, ali postoje složenije strukture. Jeftinije - konvencionalne metalne ploče. Oni mogu biti različitih oblika, izvodi se iz običnog ili pocinčanog čelika.

Jednostavni nadstrešnici

Najpoznatija opcija (na vrhu lijeve strane) je tanjur s dvije male rupe za zatvarače i jedna velika (kuka ili glava vijaka instaliranog u zid umetnut je u nju). Instaliran je na kraju bočne stijenke - na desnoj i lijevo. Uz veliko opterećenje, ova vrsta krošnje može puknuti, jer je pričvršćivač na kratkoj udaljenosti od drugih, a LSSP se može raspasti. Više pouzdanije opcije ispod je više pričvršćivači, ali rizik je još uvijek tamo.

Upute za sklapanje kuhinja

Namještaj naklonjene -vida

Dvije druge vrste nadstrešnica namještaja su pouzdanije, budući da će se instalirati jedan od vijaka u poklopcu ormarića, to jest, opterećenje će se distribuirati na većem području.

Dobro je pokazao uglove. Jedan rub ovog krošnja je pričvršćen kroz poklopac. Napravite prolaznu rupu, na dnu instalirajte vijak s perilom, zategnutim maticom (također s perilom). Postavite ih na udaljenosti od 5-10 cm od ruba, ako se pretpostavlja veliko opterećenje staviti tri ili četiri komada, što je nemoguće s prethodnim modelima.

Upute za sklapanje kuhinja

Kuhinjski ormarići su obješeni na uglovima s oblogom - kako bi nadoknadili razliku u debljini pregača

Opći nedostatak svih ovih zatvarača - oni su neregulirani. Dok su visjeli, tako će biti. Da se presele iz zida ili na zid nema mogućnosti. Ako se kuhinjska pregača pojavljuje iznad ravnine. Zidovi, potrebno je montirati bar ili ispod svakog pričvršćivanja kako bi pokupio oblogu (komad šperploča, drva itd.). Drugi nedostatak - za svaki nadstrešnica, potrebno je instalirati zasebnu kuku ili dowel. Nije jako ugodno.

Upute za sklapanje kuhinja

Više modernih namještaja naklonjene za kuhinjske ormare

Podesiv

Složeniji i skupim nadstrešnicama sastoji se od plastičnog kućišta, metalnog nadstrešnice i sustava za podešavanje koji vam omogućuje da krenete naprijed / natrag i gore / dolje. Ove nadstrešnice su pričvršćene na bočne zidove ormarića iznutra, malu rupu je izrezana u stražnjem zidu. Par s ovim nadstrešnicama je montažna tračnica ili daska. Pričvršćena je na zid, kuke nadstrešnice se drže na vrh njezine izbočine. Instaliranje i uklanjanje montiranih ormara s ovim sustavom za pričvršćivanje vrlo je jednostavan i "učitavanje kapaciteta" imaju dovoljno 20-50 kg po krošnici (ovisi o modelu i proizvođaču).

Kako instalirati kuhinjski set

Kao što je već govorio, instalacija ormarića proizvoljna. Najprije možete spustiti do niže ili obrnuto. Nije važno. Postupak ugradnje je važan: uvijek počinju iz ugla. Od koliko glatko, ovaj prvi ormar će biti izložen ovisi o tome kako je lako ići na daljnju instalaciju.

Visina montaže montiranih ormara ovisi o rastu "korisnika", ali ne manji od 45 cm od razine tablice. Kada viseći ormari na zidu označile su horizontalnu liniju. Može se izvući mjehurić ili razina vode, ali najlakši način je implementaciju ravnine na traženoj visini s razinom ili ravninom graditeljem. Na ovoj liniji ugrađen je gornji rub montažne ploče ili su ormari poravnati pri montiranju na obične nadstrešnice.

Zadatak i jednostavan i težak u isto vrijeme - postaviti ormariće tako da su na istoj razini, a zidovi su bili vertikalni i horizontalni. U tom slučaju neće biti problema tijekom rada.

Upute za sklapanje kuhinja

Veze raskrižja namještaja

Budući da se kuhinjski namještaj sastoji od odvojenih ormara, pričvršćeni su jedni s drugima. Postoje dvije opcije - instalirati, a zatim provrnuti ili prvopostol, a zatim se družiti. Druga opcija je moguća u prisutnosti pomagača - čak su dva spojena ormarića sama u jednom zadatku.

Izgraditi ormariće međusobno s interktivnim estrima. Imaju različite promjere i različite duljine - ispod LSSP različite debljine. Potrebno je najmanje dva estriha po zidu. Oni su stavljeni u područje petlje - odmah ispod ili nešto više. Dva ormari su izložena u jednoj ravnini, pričvrstite stezaljke njihovih zidova, napravite kroz rupu - na promjeru estriha, u kojem su ugrađeni pričvršćivači, vučena je odvijačem ili odvijačem.

Kako instalirati countertop na kuhinjski set

Da biste konačno okupili kuhinju, morate instalirati radnu ploču. Popravljen je nakon što su ormarići čvrsti. Na zidovima su instalirani čelični uglovi, koji popravlja radnu ploču. Suptilnosti u obradi krajeva i izreza ispod sudopera, pogledajte videozapis.

Kako rukovati laminiranim stolama iz DSP sata u sljedećem videozapisu. Bit će korisno onima koji žele prikupiti kuhinju u svim pravilima.

Kuhinjski namještaj Video

Članak na toj temi: Odabiremo zavjese u Aliexpress: Je li vrijedno naručiti?

Čitaj više