Topli kat ispod tepiha: kako to učiniti sami

Anonim

Topli kat ispod tepiha: kako to učiniti sami

Grijanje na sustavu "topli kat" već se dugo primjenjuje i dobro se manifestira. No, često se koristi vodeni sustav, a za neke sobe, gdje tepih ili tepih, takva vrsta grijanja nije vrlo prikladna, tako da morate koristiti više modernih materijala.

Govorimo o električnim i infracrvenim toplim podovima. Takav topli kat ispod tepiha je savršeno prikladan i ima mnogo prednosti u usporedbi s vodenim sustavom.

Vrste toplih katova

Topli kat ispod tepiha: kako to učiniti sami

Do danas postoji mnogo različitih vrsta toplih podova, ali ako govorimo o tome kako najbolje podnijeti zahtjev za topli pod ispod tepiha, onda morate istaknuti sve moguće opcije i sorte:

  • grijanje vode;
  • Električno grijanje;
  • infracrveno grijanje;
  • Mobilne podove;

Topli kat ispod tepiha: kako to učiniti sami

Topli kat ispod tepiha: kako to učiniti sami

Koristite samo za vodu samo visoku kvalitetu opreme

Sustav toplog poda često se koristi u privatnim kućama ili u apartmanima gdje postoji autonomni sustav grijanja. Ali takav sustav se ne preporučuje za ugradnju u apartmanima. Koje značajke takvog grijanja, ako tepisi trebaju biti na njemu:

  1. Postupno povećava temperaturu grijanja. Bilo koji temperaturni skok negativno utječe na kvalitetu tepiha i drugih sličnih proizvoda. Poseban ako je premaz izrađen od niskokvalitetnih materijala. U ovom slučaju počinje deformacija i spraiva.
  2. Toplinski nosači u cijevima su uvijek u pokretu - to znači da pregrijavanje ne može biti, ali pokrivenost se može pojaviti na mjestima njihovog stvaranja.

Topli kat ispod tepiha: kako to učiniti sami

Kabelski električni kat omogućuje jednostavno podešavanje grijanja

Kabelski ili električni topli pod pod tepisima je bolje prilagođen. Glavna prednost sustava je sposobnost reguliranja temperature, kao i sustav omogućuje brzo zagrijavanje područja.

Na primjer, ako za tepih, najbolji način je zagrijavanje do 25 stupnjeva, možete staviti potrebne indikatore i biti sigurni da će temperatura ostati na istoj razini u automatskom načinu rada.

Članak na temu: Snowsshoes i briss rade sami

Drugi pozitivan faktor je ujednačeno grijanje cijelog poda, za podove i premaze na njima, to je savršena kombinacija. Ako premaz može postati deformirani krug vode, onda se to neće dogoditi s električnim sustavom.

Ali potrebno je dodijeliti nekoliko negativnih strana:

  1. Brzo upozorenje u cijelom području može značajno smanjiti kvalitetu tepiha.
  2. Troši veliku količinu električne energije.

Infracrveni topli podovi mogu se pripisati električnoj jer je energetski nosač električna energija, ali prema tehničkim parametrima, takav se sustav smatra zasebnom skupinom.

Moderne vrste toplog spola

Topli kat ispod tepiha: kako to učiniti sami

Radi jednostavno IR sustav. Struja ulazi u trake grafita da postoji između par filmova, a već su topli i daju toplinu zbog infracrvenih zraka.

Sve stavke koje padaju na staze zračenja također se zagrijavaju.

Dopuštaju im da dodijele toplinu.

Zrak iz takve filmske topline neće se zagrijati.

Prednost takvog zagrijanog tepiha je:

  1. Ujednačeno zagrijavanje svih pokrivenosti zbog kojih tepih ne gubi oblik.
  2. IK zrake smatraju se nježnom toplinom. To vam omogućuje pregrijavanje sustava.
  3. Oni koji koriste grijane tepihe mogu u bilo kojem trenutku kontrolirati temperaturu zbog termostata. O tome kako je pola bolje odabrati, pogledajte u ovaj videozapis:

Prije toga, bilo koji pokrivač tepiha bez straha mogao bi se liječiti ranije na tako toplim katu, koji će biti razmažen. Ali danas se češće koristi mobilni kat, što se čini posebno za tepihe.

Mobilni topli podovi su isti IR sustav. Istina, IR sustav treba određenu instalaciju i je stacionarni sustav, a mobilni kat je dobio ime zbog svoje "podnošljivosti".

Vizualno - to su male prozirne ploče na koje možete staviti materijal tepiha. Koristi sustav u bilo kojoj sobi prema nahođenju. Kada se krećete na drugo kućište, vaš topli kat i tepih se može srušiti i pokupiti.

Topli kat ispod tepiha: kako to učiniti sami

Mobilni topli podovi se proizvode u nekoliko veličina

Članak o temi: pričvršćivanje, bar za blinboard, zavjese u kupaonici - naučit ćete o svim nijansama

Prednosti takve tehnologije pripada:

  1. Sposobnost zagrijavanja određenih područja kuće, a ne svu strukturu.
  2. Ne postoji složena instalacija. Paneli se postavljaju na pravom mjestu, a odabrani premaz se stavlja na njih, nakon čega se spaja na utičnicu.
  3. Kvaliteta premaza ne pogoršava.
  4. Veliki izbor gabaritskih ploča. Moguće je naručiti pojedinačne veličine.
  5. Temperatura se može podesiti analogijom s drugim toplim katovima.

Mnogi su zainteresirani, bilo da je moguće ocijediti na toplim podovima linoleuma ili laminata. Da biste odgovorili na pitanje, trebali biste se upoznati sa samom materijalom, kao i dopuštenim standardima za grijanje. Postoje premazi u kojima vrijednost temperature ne može prelaziti 30 stupnjeva, a ima 40 stupnjeva. Nakon čitanja materijala i odabirom odgovarajuće opcije, može se oduzeti neovisno, ali nitko neće dati 100% jamstva da neće izgubiti boju ili neće promijeniti njegov oblik. Za više informacija o mobilnim toplim podovima ispod tepiha pogledajte ovaj videozapis:

Pogodnije za tople podove za korištenje tepiha i pločica.

Nezavisna instalacija IR filmova

Topli kat ispod tepiha: kako to učiniti sami

Vrpce filmova šive se među drugim stezaljkama

Svaka osoba može napraviti tepih grijanim bez ikakvih posebnih problema. To će zahtijevati:

  1. IR film od 50 do 80 cm.
  2. Skup spojeva.
  3. Izolator.
  4. Film za toplinsku izolaciju bez folije.
  5. Par filma postavlja padobacker.
  6. Regulator temperature.
  7. Žice s vilicom za rad.

Prikupite topli kat pod tepihom s vlastitim rukama na slobodnom trgu prostorije. U početku su složeni parabararier i film toplinske izolacije. Škare su izrezali IR film na željenu veličinu i složene po izolacijske materijale. Dodatne informacije o instalaciji IR filmova pogledajte ovaj videozapis:

Vrpce filma, koji provode struju, moraju biti spojeni paralelno i nose stezaljke jedni s drugima. Sve kontaktne skupine za rigidnost su izolirane ljepilo. Ostali dijelovi: Film, regulator i žica s vilicom povezani su s jednim cijelim brojem i uključeni su u izlaz kako bi se testirala izvedba. Ako sve radi ispravno, potrebno je staviti na vrh tepiha s grijanjem parobarrier i sam tepih ili tepih.

Ne preporučuje se korištenje pokrivača tepiha previše guste. U suprotnom, toplina će ostati ispod premaza.

Topli kat ispod tepiha: kako to učiniti sami

Od svih mogućih vrsta toplih katova, najbolje rješenje će biti IC sustav grijanja.

Članak o temi: Boja pozadine za dvoranu: 4 kriterij odabira

To može učiniti optimalno opterećenje na premaz. Za apartmane i vikendice bolje je koristiti mobilne sustave.

Ako u privatnoj kući, smještaj će biti trajan i instaliran je autonomno grijanje, optimalan izbor je pod s vodenim krugom.

Čitaj više