Topli kat pod laminatom na drvenom katu s vlastitim rukama

Anonim

Topli kat pod laminatom na drvenom katu s vlastitim rukama

Vlasnici stanova i seoskih kuća sve više biraju sustav grijanja, montirani na pod.

S obzirom da ekološki prihvatljivi podovi postaju najpopularniji, pitanje ugradnje toplog poda pod laminatom na drvenom podu je vrlo važno.

Razumijet ćemo u specifičnostima procesa polaganja spolnog grijanja i razmotriti koja vrsta grijanja je poželjna za montiranje na drvenoj bazi.

Specifičnost stabla

Topli kat pod laminatom na drvenom katu s vlastitim rukama

Ako su topli katovi složeni na drvenoj osnovi, završna prevlaka treba biti laminat

Imajući drvenu bazu kao bazu pod toplijem sustavom podova, vrijedi razmotriti svojstva ovog materijala: mobilnost, malu oscilaciju u veličinama šipki - vodilica.

U isto vrijeme, vijest o drvenim podovima će igrati ne samo zbog promjena vlažnosti ili temperature, nego i kao rezultat prirodnih procesa starenja.

U situaciji s drvenom bazom, odabir sustava grijanja je ograničen. U ovom slučaju, teško je koristiti dizajne, prilikom instaliranja koji je preduvjet za betonsku estrih uređaj. Prilikom instaliranja toplim podovima na drvenu bazu, možda će samo laminirana ploča biti prikladna kao završna prevlaka.

Parket osigurači iz pada temperature, za linoleum, potrebno je gustu bazu, a pločica se mora montirati na cementno ljepilo. Proces polaganja sustava stabla neznatno se razlikuje od instalacije na vrhu betonskog estriha.

Uređaj za grijanje na bazi drveta

Topli kat pod laminatom na drvenom katu s vlastitim rukama

Grijaći elementi su slagani samo na onim mjestima gdje nema namještaja

Kada radite s prirodnim materijalima za disanje, uvijek je potrebno uzeti u obzir sljedeće čimbenike:

  • Razinu vlažnosti u sobi;
  • Statusna baza;
  • Pojedinačne kvalitete završnih materijala.

Nakon provjerenog stanja drvenog poda i osiguravajući da je glatka i nema ozbiljne promjene povezane s dobi, to je vrijedno crtanja plana za mjesto velikog namještaja i uređaja suspendiranih sustava grijanja. To je učinjeno kako bi se koristio sustav podnog grijanja što je moguće učinkovitije:

  1. Elementi sustava ne bi trebali pokrenuti namještaj, preporučeni lumen između premaza i namještaja je 0,1 m.
  2. Regulator sustava spolnog grijanja mora biti udaljen od uređaja za grijanje.
  3. U slučaju IR filma, crtež će pomoći točno izračunati količinu materijala potrebnog za kupnju.

Članak o temi: grmlje za žive živice

Tehnologija pripreme drvenih osnova

Topli kat pod laminatom na drvenom katu s vlastitim rukama

Ako lags trune, onda morate položiti novo

Priprema drvenog poda s vlastitim rukama, ona vrijedi posebnu pozornost na procese i materijale hidroizolacije i izolacije.

Da bi se spriječilo stvaranje parokonnzacije unutar kolača poda, preporuča se koristiti filmove tipa membrane.

Ako su ploče starih podova razmažene, moraju biti rastavljeni. U isto vrijeme potrebno je provjeriti horizont poda. Ako razina fluktuira, bazni zaostaje se preporuča za podizanje ili zamjenu novih. Svježe podne ploče za podove moraju biti tretirane zaštitom od insekata, hidroizolacijom prajmera i impregnacijom požara.

Prije rada na pločama treba rasporediti barem tjedan od najmanje tjedan dana. Sadržaj vlage u materijalu prije podova ne smije prelaziti 18%.

Topli kat pod laminatom na drvenom katu s vlastitim rukama

Na vrhu ploče potrebno je materijalu hidro i toplinske izolacije, metalizirane strane prema gore. To će pomoći izbjeći gubitke topline i povećati prijenos topline.

Filmovi su postavljeni treperi, šavovi pričvršćuju sa građevinskim viski. Laminatni pod bi trebao biti mobilni, tako da je izolacija čelik s prigodom na zidu, gdje je fiksiran s vrpcom za prigušivanje.

Pripremljena baza je složena sustavom spolnog grijanja. U ovom trenutku postoje 3 vrste sustava:

  • voda;
  • električni;
  • infracrveni.

Uzimajući u obzir činjenicu da će sustav biti ispod premaza završavanja, koji je podložan ekspanziji kada se zagrijava, podovi laminata, potrebno je ostaviti jaz između poda i zida koji zatvara postolje.

Topli kat pod laminatom na drvenom katu s vlastitim rukama

Bez obzira na izbor vrste sustava, kako bi se izbjeglo daljnje laminate, svi filmovi su položeni na cijelom području prostorije, a ne samo na podnim mjestima toplog poda.

Laminirani podovi se slažu na pjenasti film. Imajte na umu da je laminatna oznaka trebala biti ikona koja ukazuje na mogućnost uređaja toplih podova.

Usporedite prednosti i nedostatke svakog sustava

Vrsta toplog podaDostojanstvonedostaci
Vodasigurnost;

pouzdanost;

Iskorištavanje proračuna.

složenost instalacije;

potrebu za betonskom estrih uređajem;

Složenost i troškovi popravka tijekom oštećenja cijevi.

Električniizdržljivost; jednostavnost instalacije i održavanja; Mogućnost instaliranja i kontrole temperature unutarnje.visoka cijena;

Mogućnost pojave, iako minimalni, kratki spoj.

Irpouzdanost i trajnost;

lakoća i jednostavnost instalacije;

Smanjena potrošnja energije.

visoka cijena;

strah od vlage;

Potrebu za uređajem savršeno na razini baze prilikom instaliranja.

Članak o temi: Dekorativni paneli za vrata iz MDF-a: Prednosti i značajke

Nakon odabira sustava, topli kat ispod laminata na drvenom podu i pripremnom radu na hidro i toplinskoj izolaciji, pogodan je za postavljanje samog sustava grijanja. Tehnologija rada ovisi o odabranoj vrsti sustava.

Uređaj IR filma

Topli kat pod laminatom na drvenom katu s vlastitim rukama

Stavite filmove na gume bakrene

Prije početka rada na podovima filma, nacrtajte plan za rezanje materijala rukovanjem položajem veze i mjestu ugradnje termostata.

Snimite film na toplinsku izolaciju s bakrenim gumama prema dolje, kontaktne jastučiće prema termostatu. Povezivanje svih kontakata i usidren ih s termostatom, sustav je testiran.

U isto vrijeme potrebno je zasebno provjeriti svaku stranicu. Pronalaženje problema, morate popraviti vezu ili zamijeniti film.

Infracrveni rodni sustav preporučuje se na zemlji: metalizirani škotski i dijagonalno je dijagonalno, a kraj je spojen na tlo žice.

Ovaj jednostavan postupak može uštedjeti vašu imovinu smanjenjem rizika od požara na minimum.

Električni sustav

Topli kat pod laminatom na drvenom katu s vlastitim rukama

Kada je kabel kat je uređaj, grijaći element se nalazi na vrhu montažne mreže

Postoji tehnologija koja vam omogućuje da postavite električni topli pod ispod laminata na drvenom podu bez betona.

Nakon polaganja toplinskog izolacijskog filma i ugradnja kašnjenja na nacrt poda popravite montažnu metalnu mrežu, na kojem se tada zagrijava kabel.

Smještena je s petljima na vrhu LAG-a, s pogledom na lokacije propila. Tada su rupe u drvenom traku napravljene u kojima je kabel naslagan. Osim toga, žica je pričvršćena na mrežu uz pomoć plastičnih stezaljki. Osjetnik temperature ugrađen je u prostoru između LAG-ova, a termostat je montiran na zid.

Kada takav sustav, kašnjenje treba instalirati s minimalnim korakom. Visina šipke mora biti najmanje 4 cm da je udaljenost između kabela i laminata bila najmanje 3 cm.

Važno je napomenuti da je takva instalacija vrlo dugotrajan proces, a učinkovitost sustava s takvim uređajem je vrlo niska.

Članak o temi: Kako objesiti sliku bez zida za bušenje

Zagrijavanje vode pod laminatom

Topli kat pod laminatom na drvenom katu s vlastitim rukama

Specifičnost sustava grijanja vode je da je hidroizolacijski film naslagana na podna površina, tada se montiraju zaostaci, izolacijski materijal je složen između njih, zatvoren je pare izolacijskim materijalom. Za detalje o ugradnji toplog katu ispod laminatne premaz, pogledajte ovaj videozapis:

Lanseboards ispod obloga su pričvršćeni na zaostajanje. Ali oni su montirani s udaljenosti od 2 cm jedan od drugoga. Na krajevima također ostaje jaz za okretanje cijevi. Praznine između ploča postavljeni su metalizirani profil, u žljebovima od kojih su montirane cijevi vodenog sustava. Umjesto profila, možete koristiti aluminijsku foliju s debljinom od najmanje 5 mm, pričvršćuje ga na ploči pomoću građevinskog trapa. Nakon povezivanja sustava mora se testirati.

Čitaj više