Izrada masaže tepiha za djecu

Anonim

Ortopedski problemi su glavobolja gotovo svake mlade majke u našem vremenu. Povrede u mišićno-koštanom sustavu u djece su vrlo česte - jedva da se svako drugo dijete može naći barem skoliozu lakog stupnja. Ozbiljniji problemi, kao što su flatfoot, nisu tako često, ali još češće nego što bih htio.

Da bi se to izbjeglo, ortopedisti se preporučuju od najranije dobi nositi djecu u posebne cipele s visokim leđima i posebnim unosom, koji će osigurati ispravan razvoj nogu u nastajanju.

Osim cipela, za prevenciju ravnog stopača u djece trebate napraviti masažu stopala. Ako redovito posvetite vrijeme za ovaj postupak tijekom prve godine života djeteta, stan stan se može izbjeći.

Dobra masaža za noge pruža hodanje bosonoga, au prošlosti, kada su svi to učinili, ravnateća je vjerojatno praktički nije pronađena. Sada, živi u gradu, da oslobodimo dijete da pokrene gole noge na zemlji je samo opasno. Zamjena prirodne masaže dolazi takav uređaj kao masažni tepih koji se može izraditi vlastitim rukama.

Izrada masaže tepiha za djecu

Korištenje masaže stopala

Takav postupak ima mnogo korisnog utjecaja na zdravlje:
  • osigurava stvaranje zaustavljanja primjeraka bez poremećaja;
  • Sprječava razvoj ravnog stopada u djece;
  • Stimulira cirkulaciju krvi u nogama i poboljšava metaboličke procese u stanicama kože;
  • Ima utjecaj na stopske zone, koji su povezani sa svim sustavima tijela, na primjer, kardiovaskularnim, čime se poboljšava rad cirkulacije krvi u cijelom tijelu;
  • Neki liječnici tvrde da masaža stopala utječe na posebne točke na površini zaustavljanja, povezane s imunološkim sustavom, što dovodi do jačanja zaštite tijela;
  • Pozitivan učinak ispada ne samo na noge, već i na cijeli mišićno-koštani sustav;
  • Vestibularni aparati se razvija.

Članak o temi: slame kuće su stvarno stvarna, topla i pouzdana! (20 fotografija)

Metode proizvodnje

Napravite masažu s vlastitim rukama. Za proizvodnju, možete primijeniti bilo koji materijali za puhanje - od prirodnih, poput šljunki i školjki, na bilo koje umjetne male predmete, na primjer, čepove iz plastičnih boca.

Golba

Izrada masaže tepiha za djecu

Većina djece rado će se pokrenuti na ravnim površinama prekrivenim ravnim malim kamenjem - na primjer, na plaži. Takav komad prirode može se lako organizirati kod kuće s vlastitim rukama.

Da biste napravili masažni tepih iz šljunki, morate kuhati:

  • Segment gumiranog tepiha odgovarajuće veličine nije vrlo veliki tepih, nije potrebno učiniti tu dužinu, tako da dijete ima priliku poduzeti nekoliko koraka;
  • Srednje veličine šljunak - može se kupiti ili sastaviti na obali bilo kojeg spremnika, ali u isto vrijeme morate pažljivo odabrati kamenje tako da nemaju oštre lica;
  • Ljepilo - Uobičajeno ljepilo za montažu je prikladna, poznata kao tekući nokti.

Kamenje pažljivo prati i osuši. Ljepilo se zatim nanosi na bazu, a šljunak je postavljen. Potrebno je čvrsto staviti kamenje jedni drugima i čvrsto ih pritisnuti na površinu tepiha. Kada je ljepilo potpuno suha, možete nastaviti s postupkom masaže.

Plastični poklopci

Izrada masaže tepiha za djecu

Pokrivevi plastične boce obično se emitiraju bez stražnjih misli, a mogu postati izvrsni materijal za rublje. Od njih, možete napraviti vrlo učinkovit masažni tepih za djecu.

Da bi se ova opcija potrebna, potrebni su sljedeći materijali:

  • pokriva od bilo koje boce, na primjer, iz sode ili mineralne vode;
  • Isto kao u prethodnom ostvarenju, bazu gustog materijala, koji ne bi trebao kliziti na podnu površinu;
  • Shilo i jaka nit.

Poklopci će se prilagoditi bazi na principu gumba šivanja. Za to se dvije rupe izrađuju na površini poklopca s zagrijanom galajom. Tada su poklopci ušiveni na rubove gore. Zahvaljujući velikoj količini boja pokrivača, možete napraviti višebojni aplicirati od njih - na primjer, cvijet polje, hodanje po kojem će dijete imati više želje.

Članak na temu: okvir za kupanje

Da bi se slika bila uredna, potrebno je unaprijed planirati i primijeniti skicu. Proizvod možete koristiti odmah nakon šivanja zadnjeg elementa, što je prednost u odnosu na prethodnu opciju.

Gumbi

Izrada masaže tepiha za djecu

Masaža tepih od gumba je vrlo lako napraviti sa svojim vlastitim rukama, ali će potrajati mnogo dulje na svojoj proizvodnji, a također će biti ne-realistična razboritost, kao što morate zabositi šivati ​​veliki broj dijelova.

Za bolji učinak iz masaže preporučuje se odabrati gumbi različitih oblika, veličine i debljine. Da biste razbili dijete, možete koristiti svijetle boje.

Potrebni su sljedeći materijali i alati:

  • gusta baza tkiva;
  • raspršenje različitih gumba;
  • igle i snažne niti.

Ako, kao iu verziji s poklopcima, određeni uzorak je zamišljen, potrebno je primijeniti na temelju olovke voska ili komad sapuna. Možete šivati ​​gumbi u bilo kojem redoslijedu, ali najpogodniji za početak s najvećim, a zatim priložite manje oko njih.

Ukrzavanje

Izrada masaže tepiha za djecu

Proces izrade požurite greben je sličan ostatku opcija, ali u ovom slučaju će morati šivati ​​mnogo više.

Gusta tkanina od baze u ovom slučaju neće biti samo supstrat za elemente za masažu, već i gornju površinu tepiha. To je ujurena na takav način da je na kraju ispalo nekoliko velikih džepova, u kojima žitarice zaspaju (to bi trebalo biti više ili manje veliki - suhi grašak ili grah savršen), a zatim džepovi su firmware duž kontura, tako da se ništa nije palo. Vrste žitarica mogu se kombinirati, tako da masaža će utjecati na točke različitih veličina.

Kombinirani pogled

Djeca obično imaju veći interes za prostirke koji su izrađeni od različitih materijala, iako su takvi proizvodi teže obavljati s vlastitim rukama. Tepih je podijeljen u željenu količinu odjela, s bilo kojim brojem različitih elemenata u kombinaciji u prikladnim omjerima.

Članak o temi: Metode stvaranja ormara s vlastitim rukama

Osim toga, ova opcija je da takav masažni tepih može biti opremljen razvojem i detaljima igre. Zahvaljujući tome, beba želi provesti više vremena na ovom proizvodu koji kombinira ugodno s korisnim.

Izrada masaže tepiha za djecu

Materijali za proizvodnju potrebni su kako slijedi:

  • Svijetla atraktivna tkanina;
  • plastični prstenovi;
  • čičak;
  • žitarice;
  • olovke;
  • pjena;
  • igla i konac;
  • Mali i vladar.

Prva stvar je dizajniran tepih: izvučena je skica, odabiru se količina odjela i njihovi parametri. Odjeli su ušiveni na istom dijagramu: dva dijela tkiva se nanose na međusobno i ušivene s tri strane, a zatim se pojavljuje nastanak, napunjen i ušiven.

Da bi vlastite ruke napravili mekani dio tepiha, džep je ispunjen sintetom ili pjenastom gumom. Ako žitarice djeluju kao punilo, za jedinstvenu distribuciju, svaki kvadrat je dodatno bljeskao, odvojen s nekoliko manjih kvadrata.

Olovke se stavljaju u poteze dijela džepa. Ove trake su ugrađene unaprijed na pisaćem stroju, ostavljajući slobodnu dizalicu u kojoj se ulažu elementi masaže. Tada je džep konačno ušiven.

Kada su odjeli spremni, možete se povezati na njih prstenje, gumbi i drugi dekor. Tada su svi rezultirajući kvadrati ušiveni u jednu tkaninu.

Čitaj više