Instalacija poliuretanskog postolja: Uputa korak po korak

Anonim

Popravak gotovo bilo koje sobe uključuje ugradnju postolja. Bez nje, unutrašnjost će izgledati nedovršeno. Plinth, iako to nije glavna komponenta dizajna, ali pogreške kada je odabran i instalacija odmah postaje vidljiva. Ovaj proizvod mora odgovarati cjelokupnom stilu prostorije i razlikuje se u dobrim operativnim kvalitetama. Jedna od najboljih opcija su stropni okvir iz poliuretana.

Instalacija poliuretanskog postolja: Uputa korak po korak

Vrste postolja različitih širina i s različitim uzorkom.

Preporuke za pripremu za instalaciju

Prije svega, pripremite alate s kojima se provodi instalacija poliuretanskog postolja, naime:

  • Kapacitet (kanta) za pripremu kita;
  • kit nož;
  • montirani nož;
  • pištolj za ljepilo;
  • Hands za metal.

Instalacija poliuretanskog postolja: Uputa korak po korak

Proračun sheme količine stropnog postolja.

Prethodno odlučili o vrsti poliuretanskog postolja. Uzmite u obzir činjenicu da će široki proizvodi vizualno smanjiti duljinu prostorije, tako da su uski modeli najprikladniji za sobe. Prije odlaska u trgovinu, brojite koliko će materijala biti potrebno da završi svoju sobu. Da biste to učinili, potrebno je odrediti njegov perimetar. Na primjer, ako je duljina prostorije 5 m, a širina je 4 m, perimetar će biti 18 m. Standardni stropni postolja imaju duljinu od 2 m. Za određivanje potrebne količine proizvoda, podijelite perimetar soba za duljinu postolja. U primjeru, primjer se ispostavlja da će biti potrebno kupiti 9 proizvoda. Svakako dodajte najmanje 1 proizvod proizvoda.

Budite oprezni u procesu transporta pluta poliuretana. Na površini proizvoda ne bi trebalo biti zavoji, udubljenja i drugih nedostataka.

Prije početka instalacije proizvoda ostavite ih u sobi, u kojoj će se njihova instalacija obaviti oko dana.

Instalacija poliuretanskog postolja: Uputa korak po korak

Za podrezivanje pozadine na stropu ili zidu koristite nož i lopaticu.

To će omogućiti da se materijal prilagodi okolnim uvjetima.

Instalacija postolja može se provesti samo na ravnoj, suhoj i prethodno očišćenoj površini. U ovom trenutku morate potpuno dovršiti ukras zidova, spola i stropa. Tipično, pozadinu neće biti ispran na strop. To je taj jaz koji će pomoći da sakrijem postolje.

Članak na temu: Kanzashi za zavjese Učinite to sami: Masters Savjeti

Nakon što je priprema površine dovršen na ugradnju postolja, materijal će morati biti postavljen. Prvo, uzmite plint, stavite ga uz zid, izmjerite rulet i napravite oznake na kojima će se morati skratiti postoljak. Da biste spriječili pogreške tijekom označavanja, uzmite komad poliuretanskog postolja i pričvrstite ga na zid i strop tako usko.

Instalacija poliuretanskog postolja: Uputa korak po korak

Krug kruga kruga na kut.

Zatim uzmite olovku i nacrtajte liniju blizu kuta stropa i zida tako da je sjecište ove linije i osobine iz susjednog postolja pod željenim kutom. U pravilu, ovaj kut je 90 °.

Zatim ćete morati uzeti bijesni nož ili, ako ne postoji, olovkom i napravite proizvode za piljenje za piljenje željenog kuta. Stavite oznaku u strogo u skladu s prethodno izvedenim oznakom. Napravite ih odozdo i na vrhu proizvoda, inače će spoj biti neujednačen.

Kako je cut cut?

Instalacija poliuretanskog postolja: Uputa korak po korak

Faze montaže stropne poliuretanske postolje.

U nekim sobama nalaze se ne samo unutarnji, već i vanjski kutovi. Oni su oni koji dostavljaju glavne neugodnosti i poteškoće u procesu instalacije plinte. Možete kupiti posebne kutove koji su pričvršćeni na uglove sobe. Ova metoda instalacije je najlakše, jer On će vas osloboditi od potrebe da vidite kutove.

Ako ne tražite jednostavna rješenja, možete koristiti jednu od postojećih metoda rezanja stropnog postolja. Da biste to učinili, preporučuje se da koristite propusnu pilu da biste dobili glatku i lijepu rez. Ako nema pile, koristite stolarsku kablu s nizom šablona.

Instalacija poliuretanskog postolja: Uputa korak po korak

Faze montaže stropne poliuretanske postolje (nastavak).

Zatim ćete morati uzeti postolje i umetnuti ga u stub. Umetnite točno kako će se proizvod instalirati na zid, a zatim odabrati željeni kut na prethodno napravljenim oznakama. U slučaju uporabe materijala složenog oblika, to će biti prikladnije raditi s dvoravničkom stokošću. Pažljivo brušenje površine izrezuje fino brusan brusni papir.

Članak o temi: otvor prozora u opekom i drvenom zidu

Neiskusni radnici često omogućuju jednom tipičnom pogreškom - pogrešno izračunajte duljinu, najprije odrežite duljinu poliuretanskog postolja i nakon tog kuta. Kao rezultat toga, duljina nastalog segmenta neće biti dovoljno. Da biste to izbjegli, sjetite se jednostavno pravilo: najprije morate izrezati kut i samo tada duljinu.

Korak po korak upute za lijepljenje poliuretanskog postolja

Instalacija poliuretanskog postolja: Uputa korak po korak

Za rezanje stropnog postolja korištenog stjublog.

Nakon rezanja proizvoda do potrebnih dijelova možete pokrenuti njihovu instalaciju. Plint je pričvršćen na strop s ljepilom. Koristite takvu smjesu, na paketu koji je boja označena bijelo bijelo. Te ljepljive smjese, kao dio čije je otapalo, nisu prikladne. Kako bi se spriječilo stvaranje pukotina, obradite spojeve zglobova pomoću posebnog ljepila za pristajanje. On stvara učinak taljenja i omogućuje vam da osigurate jedinstvenu raspodjelu opterećenja na poliuretanskom postolju tijekom skupljanja. To omogućuje minimiziranje vjerojatnosti razbijanja priključaka na zglobovima.

Instalacija počinje iz ugla sobe. Povratna strana poliuretanskog postolja ima posebne žljebove (police) pod ljepilom. Podijelite police i zglobove ljepilom, a zatim čvrsto pritisnite postolje. Držite dok se ljepila ne uzme (obično oko 20 minuta). Ljepilo se u potpunosti osuši za oko jedan dan. Da bi se poliuretanski postotak bio instaliran što je prije moguće, ako je moguće, pritisnite s nečim teškim. U slučaju instalacije stropnog postolja, to je, naravno, problematičan, ali kada je instaliranje pod je sasvim moguće.

Ako površina ima nepravilnosti, oni će se osigurati slotovima formirane između postolja i same površine. Da biste popravili ovaj nedostatak, dovedite proizvod na zid s karanfijskim, ali ne dok se ne zaustavi. Nakon što se ljepljiva mješavina suši, nokti će se morati pažljivo izvući. Rupe su iscrtane s finim zrnatim kitom. Osim toga, možete prikupiti gornje kutove na zglobovima. Poboljšat će kvačilo.

Članak na temu: rešetke na prozorima s vlastitim rukama: kako napraviti i instalirati kod kuće

Višak ljepila se uklanja pomoću fine lopatice ili vlažne spužve. Uvjerite se da u procesu uklanjanja viška ljepila, lopatica nije u dodiru s stropom ili zidom, inače će se pojaviti film. Nakon postavljanja svih dasaka, možete primijetiti male intervale između njih. Trebaju biti zapečaćene pomoću silikonske brtvene bijele boje. Pažljivo obradite sve zglobove pomoću akrilne kit.

Kako možete odvojiti postolje?

Poliuretanski postolje se može oslikati. Najbolje je to učiniti čak i prije instalacije. U tom slučaju, slika će biti bolje, a zidovi će ostati čisti. Za slikanje prikladne vodene emulzije i akrilne boje. Možete koristiti različite formulacije za umjetničku sliku. Gleases su iznimno prikladne - to su tonski pripravci, dopuštajući najrazličitije teksture - kamen, drvo, zlato, itd. Poliuretanski postolje.

Različiti dekorativni premazi u obliku aerosola dostupni su na prodaju. Vrlo su prikladni u primjeni. Prilikom odabira boje boje, razmislite o tome da bi trebala biti ista boja kao i strop, ili 1 ton je tamniji. Razmotrite boju platforma i lista vrata tako da je skladan ansambl u sobi. U slučaju da su zidovi zapečaćeni s raznim ukrasima, najbolje je koristiti postolje bez ikakvih crteža.

Zalijepljeni postolje također se mogu oslikati, međutim, prije toga potrebno je pričekati najmanje 24 sata. Prije primjene dekorativnog obloga u boji pokrijte materijal s raspršenom vodootpornom bojom po 1 ton upaljaču.

Prije napada na sliku već fiksne postolje, uzmite prostor oko njega s papirom za povlačenje ili bojom trakom za oko 30-40 cm kako ne bi pokvarili zidove. To je prikladno koristiti pištolj za prskanje za takav posao. Premaz se može primijeniti na jedan ili više slojeva. To ovisi o zahtjevima tvrtke proizvođača, tako da prije početka slikanja, svakako pročitajte upute. Dobar posao!

Čitaj više