Tehnologija i savjeti za zidove zidanja iz aeriranih betonskih blokova

Anonim

Za veliki broj godina od datuma njegovog stvaranja, elektrana je mogla pouzdano konsolidirati u očima profesionalnih graditelja i arhitekata, kao kvalitativni pouzdan građevinski materijal. Sve je to posljedica brojnih jedinstvenih svojstava aeriranog betona. Zato u naše vrijeme tako relevantno polaganje zidova od aeriranih betonskih blokova, omogućujući stvaranje robusnih struktura u kratkom vremenskom razdoblju.

Prednosti i nedostaci zidova iz aeriranog betona

Mogu reći da je polaganje zidova iz aeriranog betona ima mnogo prednosti. Počnimo s tako trećim zidom jeftinije od zida od opeke. Činjenica je da je na plinska komora instalirana značajno niža cijena nego na opeku ili kamen. Dodatne uštede potrošnog materijala osiguravaju težinu i oblik i dimenzije aeriranog betona. Opterećenje na temeljima smanjuje se zbog činjenice da će zidovi biti vrlo jednostavni.

Tehnologija i savjeti za zidove zidanja iz aeriranih betonskih blokova

Činjenica je da je izgradnja kuće prilično dug proces, čiji je najvažniji i najskuplji aspekti upravo stvaranje temelja. Lakše je izgrađen dizajn, manji napor morat će se prijaviti prilikom izrade temelja, što je također pozitivno pogođeno financijskim troškovima.

Drugi važan plus da je svaki zid kuće izrađen od aeriranog betona, to je nedostatak potrebe za žbukanjem, budući da materijal u početku ima glatku i glatku površinu.

Između ostalog, aerirani beton ima visoka svojstva toplinske izolacije zbog činjenice da se devedeset posto sastoji od zraka, odnosno, ima povećan kapacitet toplinske izolacije. Ako su zidovi kuće podignuti točno od ovog materijala, može se sigurno odbiti dodatnu toplinsku izolaciju, ali u isto vrijeme nije loše uštedjeti na grijanju.

Članak o temi: Što je bolje od Brusade kuće?

Tehnologija i savjeti za zidove zidanja iz aeriranih betonskih blokova

To vrijedi i dodati činjenicu da je plinski beton cjelinski i potpuno ekološki i propusni materijal, što ga čini sličnim svojstvima s drvetom. Zbog jedinstvene strukture, ovaj materijal je u stanju "disati", što omogućuje sprječavanje akumulacije vlage, odnosno procesa truljenja i razvoja plijesni.

Među bez manje relevantnih pozitivnih svojstava gorivo-betonskih zidova, potrebno je dodijeliti svoju otpornost na kontakt. Činjenica je da polaganje zidova iz aeriranog betona osigurava maksimalnu razinu sigurnosti u kući, jer ovaj materijal ne svijetli. Također je nemoguće ne spominjati jedinstvenu značajku zvučne izolacije, koja je relevantna za stanovnike velikih gradova koji se pokušavaju sakriti od buke ulica u svojim domovima.

Unatoč tako velikom broju pozitivnih strana, uporaba aerificiranog betona još ima nekoliko nedostataka, čija je glavna razina niska razina snage. Ovaj trenutak nemoguće izgraditi višekatne zgrade pomoću aeriranog betona.

Polaganje tehnologije

Pomogao sam vam saznati činjenicu da je stanični beton jedinstven građevinski materijal koji je u mnogim svojstvima mnogo puta superiorniji od američkih građevinskih materijala - kamena, betona, cigle i tako dalje. Sada ćemo se baviti značajkama izgradnje pomoću aeriranog betona.

Priprema otopine

Proizvodnja aeriranih betonskih blokova podrazumijeva mogućnost da se dobije pogreška do dva milimetra, koja se uzgaja zbog ljepljivog otopine. U srcu ljepljivog rješenja, tvornička suha smjesa, koja uključuje cement, pijesak, plastifikatore i aditive za zadržavanje vode.

Zidarstvo se može smatrati visokokvalitetnim ako debljina šava ne prelazi deset milimetara. Kada je riječ o zidanju na cementnoj otopini, prosječna debljina šava je prihvaćena za dvanaest milimetara.

Tehnologija i savjeti za zidove zidanja iz aeriranih betonskih blokova

Potrebno je uključiti se u pripremu rješenja izravno prije konstrukcije pomoću gotove suhoće, u čistom skladu s uputama navedenim na pakiranju. Zamijeniti ljepilo, preporučujem korištenje plastične kante.

Članak o temi: Frokon krov: vrste i opcije

Ne zaboravite stalno miješati smjesu tako da je na kraju dobila homogenu konzistenciju. Ako se konstrukcija dogodi tijekom hladne sezone, u skladu s odnip, treba koristiti smjesu s antiorosalnim aditivima.

Prvi sloj blokova

Završena ljepljiva otopina mora se distribuirati tijekom cijele dužine zida pomoću stanica, što ga čini poravnanjem s nazubljenim rubom. Jedinica za plinsku beton ugrađena je na ljepilo odozgo. U ovom trenutku, morate izbjeći bilo kakve horizontalne pokrete koji prelaze pet milimetara.

Globe je stisnuo na zglobovima odmah ukloniti strugač, a zatim su blokovi namješteni s gumenim čekićem. Savjetujem vam da se osigura da su šavovi potpuno ispunjeni ljepilom, zahvaljujući korespondenciji ovom pravilu, madnje će biti izdržljivi i holistički.

Tehnologija i savjeti za zidove zidanja iz aeriranih betonskih blokova

Rad na izgradnji zida aeriranih betonskih blokova može se pojednostaviti pomoću različitih uređaja. Na primjer, možete instalirati drvene letvice u uglovima budućih zgrada. Uz njihovu pomoć, moguće je jasno odrediti kutove zida, kao i visinu polaganja sljedećih redova.

Posebne poteškoće u procesu izgradnje mogu stvoriti krajnje površine blokova. Važno je prihvatiti takve preporuke za ovaj slučaj: ako su zidovi planirani na zidovima na obje strane, tada okomita šavova ne treba ispuniti ljepilom, jer će to povećati ujednačenost zida i njezinih svojstava toplinske izolacije. U slučaju da barem jedna od strana zida neće biti ožbukana, onda ljepilo treba napuniti ljepilom.

Armatura zida

Prisutnost zidanog pojačanja, kao i točno mjesto armature u blokovima, morate navesti u građevinskom projektu. Ako takve informacije u projektu nisu sadržane, potrebno je razmotriti verziju uređaja konstruktivnog pojačanja u ravninama zidarstva. U tom slučaju, zid se može dopuniti amomooma na razini preklapanja.

Tehnologija i savjeti za zidove zidanja iz aeriranih betonskih blokova

Razmotrite činjenicu da bi se pojačanje u kućanskim kućama trebala provoditi oko perimetra vanjskih i unutarnjih zidova koristeći iznimno gornji niz zidanja. Dodatno pojačanje u zoni prag prozora.

Ako u ovom slučaju razmotrimo ovu opciju, u ovom slučaju, polaganje armature se proizvodi unaprijed pripremljenih žljebova u zidanju, gdje se mora potpuno uvlačiti u ljepljivoj otopini.

Ako trebate položiti spojnice u odabrane retke slobodnog zida, budite spremni za korištenje horizontalnih poteza, koji će, po završetku procesa biti potrebno ispuniti zidano rješenje. Armatura u ovom slučaju je slagana na takav način da zid ne gubi oblik, a rješenje nije govorio iznad površine bloka.

Članak o temi: Zeleni pozadini za kuhinju

Polaganje zidova u dva bloka

Tehnologija i savjeti za zidove zidanja iz aeriranih betonskih blokova

Shema zida zida i dva bloka

Svaki gorivo-betonski zid može biti položen u dva bloka. Za to, piercing zavoj okomitog šavova koristi se s dubinom od najmanje deset centimetara. Kada je riječ o konjugatnim zidovima koji imaju različite smjerove, uparivanje se može stvoriti samo uz pomoć nagnutih faza, dubine za prevlačenje za koje je najmanje dvadeset centimetara. Imajte na umu da je vertikalni zasjenje u ovoj situaciji nevažeći. Ovo pravilo je primjenjivo na vanjske i unutarnje zidove i particije.

Video "armatura zidarstva iz aeriranih betonskih blokova"

Video s opisom jednog od koraka polaganja zidova iz aeriranog betona. Kako položiti armaturni materijal i zašto je to potrebno.

Čitaj više