DIY tablica iz ladica

Anonim

Sadržaj: [Hide]

  • Stolovi od jakni
  • Drveni stol na urezanoj nozi
    • Završna obrada završnih faza

Završeni tvornički namještaj se ne razlikuje od raznolikosti, a troškovi neobičnih i kvalitetnih modela ponekad su veliki. Zašto ne pokušati napraviti namještaj vlastitim rukama? Ako ne postoji samopouzdanje, onda možete početi s jednostavnim stolom za kavu. Napravite stol vlastitim rukama nije tako teško, ne možete koristiti ne samo uobičajeno stablo, već i drvene kutije. Dizajn se tada može liječiti lakom ili stihovima. Ispada neobičan i izdržljiv model.

DIY tablica iz ladica

Da biste napravili prekrasan stol, uopće nije potrebno kupiti skupe materijale, možete ga napraviti iz običnih kutija.

Stolovi od jakni

Kako napraviti tablicu drvenih kutija lijevo nakon povrća ili vina? Za proizvodnju, trebat će vam 4 kutije, Namještaj kotači, pričvršćivanje metalnih kutova, vijci za točenje, odabrana boja, prozirni lanac i četke.

Gotovi okviri uvelike olakšavaju rad, jer nema potrebe za prikupljanjem odvojenih dijelova tablice iz ploča.

Zapravo, rad se sastoji samo u suočavanju s pojedinim elementima među sobom, a zatim instalirajte kotače.

DIY tablica iz ladica

Ako je unutrašnjost svijetla u sobi, takav tablica može biti obojana akrilnom bojom crvenom, žutom ili drugom bojom.

Tablica se preporučuje prikupljanje u takvom nizu:

  • Prvo, okvir se izvodi za budući stol za kavu, a kotači će biti pričvršćeni na njega. Za proizvodnju okvira uzima redovitu ploču s dimenzijama od 40 x 100 mm. Oblik tablice bit će kvadrat, to znači da okvir mora imati isti oblik. Odbori su ispruženi jedni s drugima, noktiju i vijci za samo-tapkanje koriste se za zatvarače. U sredini dizajna, morate priložiti petu ploču, ona će obaviti ulogu jačanja;
  • Sada možete početi instalirati okvire na okvir okvira, oni će biti povezani samoizgradom. Pričvrščilice su montirani u nastavku i na vrhu, potrebno je ne samo za montiranje ladica na okvir, već i među sobom tako da se ispostavilo da je stabilan i pouzdan dizajn. Prvo, preporučuje se povezivanje okvira jedni drugima, nakon toga je već instalirana na okviru;
  • U sljedećoj fazi se izvodi ugradnja kotača namještaja. Nemoguće je uzeti premalo, jer ne mogu izdržati utege, najbolje je stati u srednje veličine gume ili posebnu plastiku, koja ne ostavlja ogrebotine na podu;
  • Završna faza završne obrade se reducira na površinsko brušenje. Može se obaviti ručno, uobičajeni brusni papir se koristi za skidanje. Nakon čišćenja odabrane boje, cijeli dizajn je pokriven, zatim lakiran. Takav rad neće uzrokovati poteškoće ako je udaljenost između pojedinačnih ploča dovoljna, tako da se unutarnji prostor može naslikati nakon montaže. Ako se simulator osuši, dizajn se može obložiti s nekoliko slojeva laka. Ali što ako je prostor između ploča premali? Tada bi unutarnja površina kutija trebala biti oslikana prije instalacije, istovremeno se preporučuje da pokrije drvo laka. To će izbjeći poteškoće kada je sve već sastavljeno, a teško je ući unutra.

Ako je unutrašnjost svijetla ili je potrebno napraviti svijetlo mjesto u nju, takav tablica može biti sigurno oslikana akrilnom bojom crvenom, salatom, žutom ili drugom bojom. Na površini možete čak prikazati bilo koji crtež, geometrijske obrasce. Nakon sušenja, boja na prednjoj površini može se pričvrstiti staklom za punktu koja može biti kruta ili se sastoji od 4 dijela.

Natrag u kategoriju

Drveni stol na urezanoj nozi

DIY tablica iz ladica

Crtanje stola za kavu.

Ako postoji tokare i vještine za rad s njim, možete nastaviti s proizvodnjom prekrasnog stola za kavu, koji će stajati na urezanoj nozi i imati okrugli stol.

Za rad, osim za tokare, također je potrebno pripremiti mljevenje, stezaljke, stroj za mljevenje. Upotreba materijala:

  • Drveni drvo 50 * 50 mm;
  • ploče s debljinom od 25 mm, širine od 45 mm, 10-15 mm;
  • Posebna ljepila za stolariju.

Prvo morate početi izraditi noge za buduću tablicu. U ovom slučaju, okrugli countertop neće biti velika, tako da će jedna podrška biti dovoljna. Za proizvodnju nogu, koristi se bar, 2 dijelova zalijepljene zajedno. Zašto točno 2 bara? Korištenje samo jednog neće dati snagu koja je potrebna za tablicu. Budući oblik noge bit će sličan balusteru za stepenice. Za obradu drva koristi se tokana. U proizvodnji nogu, poželjno je na dnu zgušnjavanja, previše tanki oblik ne bi trebao biti. Nakon obratka dobiva željeni obrazac, potrebno je polirati svoju površinu.

Sada morate pripremiti središnju nogu za pričvršćivanje bočnih nosača, bit će 4 komada. Baza je rezana s trepavicama, dubinom od svakih - 1 cm. Izrežite bočne nosače koje je potrebno samo iz solidne ploče, nemoguće je lijepiti ga, stoga je potrebno odmah odabrati debljinu i širinu potrebne vrijednosti. Na mlinovom mlinu, novčanice daju polukružni oblik, a zatim ih brušeju.

Na vrhu središnje noge potrebno je rezati rezač s rezanim rupama za križ. Izrađena je od bijele ploče široko 45 mm i debljinom od 19 mm. Duljina u ovom slučaju ovisi o tome koji će parametri imati tablop. Svi krajevi križanja odmorit će se u Podstolu, stvarajući pouzdanu osnovu. Prekriženi se stavlja u pripremljenu rupu i zalijepljena.

Sada možete napraviti prestole za buduću rezbarenu tablicu. Postoje odbori s debljinom od 20 mm, u širini od 45 mm. Oni su izrezani na jednake dijelove, nakon čega se prikupljaju u šesterokutnom obliku. Nakon brušenja, radni komad mora temeljito ljepilo za ljepilo stolarija, ostaviti za sušenje. Za podstoliju se preporučuje da napravite ukrasno rubove, dovoljno je zalijepiti zaobljene drvene daske duž konture. Uklonjeni na križ, pripremljeni sadržaj treba pričvrstiti duljinom od 65 mm.

Tabletop će biti okrugli, možete koristiti štitnik namještaja. Najbolje je uzeti 2 takve štitove s debljinom od 300 mm, moraju se temeljito zalijepiti zajedno, a zatim staviti oznake u obliku kruga i pažljivo izrezati buduću punktu. Stavka je polirana, nakon čega se njegovi rubovi obrađuju stroj za glodanje. Za pričvršćivanje stola na nogu potrebno je koristiti takozvane krekere. Oni će biti pričvršćeni na countertop samoizvlačenju.

Natrag u kategoriju

Završna obrada završnih faza

Da bi stol napravio vlastite ruke privlačne, potrebno je pažljivo razdvojiti površinu strukture. Možete koristiti najrazličitije metode, ali jedan od najjednostavnijih je sljedeće:

  • Prvo, tablica je pokrivena odabranom bojom, za koju se četkica koristi za teške tornjeve površine i valjak za širok;
  • Kada se veo osuši, možete početi lakirati površinu. Može biti potrebno primijeniti 2-3 slojeve laka. Na ovom stoliću za kavu s elegantnom rezbarenom nogom.

Da bi se lijepa i neobična tablica, uopće nije potrebno kupiti skupe materijale ili imati posebno iskustvo. Često se najatraktivniji oblici dobivaju od najjednostavnijih predmeta, kao što su konvencionalne kutije za povrće.

Članak o temi: Princip rada i mehanizam upravljanja roleta

Čitaj više