Kako eliminirati najsloženiju blokadu u cijevima

Anonim

Svi znaju situaciju kada je kanalizacija začepljena. Daje mnogo neugodnosti: voda u sudoperu ne nestaje, ali se nakuplja vani, nemoguće je oprati posuđe ili iskoristiti perilicu rublja, a odvratan miris se distribuira oko stana.

Ako se dogodi u cijevima, mnogi se pokušavaju prvo nositi s problemom samostalno, a samo u slučaju neuspjeha, uzrokuju stručnjaka.

Kako očistiti zaplet u cijevi ispravno i ne pogoršati situaciju? Što učiniti za ovo? Prije nego što odete na odgovore na ova pitanja, morate shvatiti zašto postoje stolice u kanalizacijskim cijevima.

Uzroci začepljenja kanalizacijskih cijevi

Kako eliminirati najsloženiju blokadu u cijevima

Kada je cijev začepljena, voda polako odlazi u ispusni otvor ili ne ostavlja uopće, i u sobi se pojavljuje oštar neugodan miris. Razlog za to može biti:

  • Cijevi od depozita masti koja se formiraju kao rezultat pranja posuđa;
  • Korozijski proizvodi su se akumulirali (ako je blokada u metalnim elementima);
  • Odvod je začepljen čvrstim česticama, koje se nalaze u tekućoj vodi.

U navedenim slučajevima, možete učiniti bez stručnjaka, ako znate kako ispravno očistiti vodenu cijev i koje metode i sredstva za primjenu.

Međutim, cijevi su začepljene iz drugih razloga:

  • Sifon je postignut zbog ulaska u stranog krutog objekta;
  • Cijevi su pogrešno postavljene i dogodile u radu sustava;
  • Formiranje gustog sloja hrđe na metalnim cijevima.

Ako je sifon postignut, dovoljno je oprati kod kuće (moguće je s sodom), prethodno rastavljen. U slučajevima kada su se došle cijevi, potrebno je iskoristiti više radnih metoda.

Članak na temu: Glavni razred na kukioniku s shemama i videozapisima

Mehaničke načine za čišćenje cijevi

Kako eliminirati najsloženiju blokadu u cijevima

Moguće je osigurati normalan odvod vode prolaskom utikača. Za to postoje mehanički načini čišćenja. Kako eliminirati zumiranje u cijevi takvim utjecajem? Razmotrite više:

Zabrinutost ne oštećenja elemenata kanalizacijskog sustava.

Kako kod kuće čistiti cijev u kuhinji iz gužve

Kako očistiti cijevi uz pomoć djevojke

Načini, kako očistiti cijev i ukloniti blok, puno. Ali što god odaberete, prvo morate pripremiti sustav za čišćenje.

Ako metalne cijevi, ispunite rupu odvoda nekoliko litara kipuće vode. Ako je plastični sustav, otvorite topla voda i dajte je za propuštanje 15-20 minuta. Kada blok nije previše gust, problem može već nestati u ovoj fazi - vidjet ćete da voda ide slobodno. Ako se to nije dogodilo, upotrijebite jednu od sljedećih metoda.

Soli

Ako nema novca za kupnju kemijskih fondova, paket soli nalazi se u bilo kojoj kuhinji.

Pripremite hidrokloridnu otopinu visoke koncentracije i ulijte u ispusni otvor. Nakon 10-15 minuta, koristite prsluke i nakon uklanjanja utikača, isperite cijevi vrućom tekućom vodom.

Sok od limuna

Kako očistiti zoom limun kod kuće? Kako biste očistili cijevi na takav način, trebat će vam 3-4 limuna. Bolestan iz soka od citrusa i ulijte u ispusnu rupu. Nakon 1-1,5 sati, isperite sustav s puno vode. Ova metoda je također prikladna kao prevencija, uzima ove manipulacije svakih 3-4 mjeseca.

Soda i sol.

Kako eliminirati najsloženiju blokadu u cijevima

Ovi alati su savršeni za čišćenje cijevi ako uzrok prekida u formiranju debelih prometnih gužvi.

Otopite u 1 čaše vode 1/2 šalice soli i 1 šalicu sode i ulijte dobiveni agens u odvod. Pazite na 10-15 minuta i djelujte s vozilom.

Članak na temu: Kako napraviti hranu za lutke iz plastelina s fotografijama i videozapisima

Kada se problem eliminira, isprati cijev s tekućom vodom 5-10 minuta.

Ocat i soda

Ova metoda će pomoći u uklanjanju zemljišta u cijevima, kao i može se koristiti u preventivnim svrhama, to je apsolutno siguran, i na taj način se može očistiti i metalne i polipropilenske strukture.

Uzmite komponente u omjeru 1: 1, na primjer, 1 šalicu sode i octa. Prvo ulijte u sodu odvodne rupe, a zatim ulijte octu i ostavite 2-3 sata. Bolje je ako odvod bude priključen u ovom trenutku uz pomoć pluta ili čvrsto valjanog komada mekog tkiva.

Nakon nekoliko sati, isperite sustav tople vode u velikim količinama.

Alka-seltter

Bez obzira na čudno, ali lebdenski agent može pomoći i s kanalizacijskim problemima. Uz to, ne možete samo eliminirati blokadu, već se riješiti i neugodnog mirisa.

Morat ćete baciti 3-4 tablete "Alca-Seltzer" i sipati rupu s octom (1 šalica dovoljno). Nakon 3-5 minuta, pustite mlazu tople vode i isperite cijevi 10-15 minuta.

Uklanjanje blokada u cijevima kod kuće s kemikalijama

Kako eliminirati najsloženiju blokadu u cijevima

Da biste uklonili problem, možete koristiti posebne kemikalije iz blokova u cijevima, kao što je "mol" i slično. Mehanizam njihovog djelovanja leži u transformaciji krutih tvari koje ometaju normalan rad sustava u tekuće stanje. To se brzo događa zbog alkalnih spojeva uključenih u takva sredstva.

Međutim, treba biti poznato da je slična metoda čišćenja pogodna za cijevi od plastike, ali bolje je ne koristiti za metal. Kako to popraviti blokada pomoću "mole" ili druge kemikalije kod kuće? Čišćenje s tim sredstvima provodi se u sljedećem redoslijedu:

  • Ulijte kemikalije u cijev.
  • Pogledajte vrijeme navedeno u uputama.
  • Sipajte sustav s mnogo tople vode.

Članak na temu: ukrasi sheme s kape za pletenje s opisom i videozapisima

Sredstva za borbu protiv oblaka mogu biti:

  • prah koji treba biti pokriven u ispusni otvor i sipati tople vode;
  • tekućine koje ne moraju biti pripremljene i usredotočene izravno u cijev;
  • Gel, metoda korištenja koji je isti kao u tekućim sredstvima.

U većini slučajeva, čak se i jaka blokada u kanalizacijskom sustavu može lako ukloniti na ovaj način. U slučaju kada nijedna od navedenih metoda nije pomogla, bolje je kontaktirati stručnjake.

Metode sprečavanja blokova

Kako izbjeći začepljenje kanalizaciju i zadržati funkcionalnost sustava dugo vremena? Poštujte sljedeće preporuke:

Nakon ovih preporuka možete izbjeći probleme s oblacima u kanalizacijskim cijevima.

Čitaj više