Kako očistiti toalet s oštrice s domaćim

Anonim

Nered u kupaonici neće ostaviti nikakvu domaću ravnodušnu. Krilati izraz "Unitiz - lice hostesa" nije izgubio važnost i naš dan.

Često je potrebno suočiti se s time da čak i uz redovitu brigu o vodovod, površina toaleta, mrlje se pojavljuju na njemu i tragovima vapne-ravnine. Kako sami očistiti zahod? Kako ukloniti kamen za oštrice, pada i hrđe? Koje otopinu čišćenja ili prah vrijede za pranje zahod kako biste sjajili i ne oštetili površinu? Za početak, treba razumjeti da se formiraju one ili druge vrste depozita.

Zašto je napad formiran u zahodu

Kako očistiti toalet s oštrice s domaćim

Glavnim "neprijateljima" čistoće u kupaonici i besprijekoran tip vodovoda može se pripisati oštrici, vapneni i hrđe. Upoznat ćemo se s problemom bliže:

  • Formiranje urinarnog kamena je ozbiljan i težak problem za one koji ne znaju kako se nositi s tim. Depoziti se formiraju u nastavku, na mjestu akumulacije vode. Oštrica je složen spoj, od kojih su mineralne soli sadržane u ljudskom urinu.

Kao rezultat toga, otporan smeđi raid je formiran na dnu toaleta, a kada su naslaga postaju mnogo, može dovesti do smanjenja promjera rupe odvoda. Iz tog razloga, potrebno je riješiti oštrice odmah nakon njegovog izgleda.

  • Pojava limete flush dolazi zbog kalcijavih soli koje sadrže vodu iz slavine. Što je više tih spojeva, to je viša krutost vode i bogat depozita.

Flare se formira na unutarnjim površinama zahoda, kao iu spremniku. Depoziti vapna idealno su "osnova" za druge vrste onečišćenja, a da se to ne dogodi, potrebno je odmah ukloniti.

  • Rusty bubnjevi na vodovod pojavljuju se zbog loše kvalitete vode i lošeg stanja vodenih cijevi. Ako je sustav star, i velika količina hrđe formira unutra, njegove čestice zajedno s vodom padnu na površinu vodovoda, formirajući narančaste smeđe svinje. Treba pamtiti da je "starije" mrlje, teže je ukloniti ih i očistiti vrijeme čišćenja.

Članak o temi: Crochet Rose Bear

Kako očistiti toalet s urinarnog kamena, zapuštene mrlje i depozite vapna? Kredit s onečišćenjem na površini vodovoda nije teško ako znate kako to učiniti i djeluju u skladu s pravilima.

Kako očistiti WC iz oštrice kod kuće

Kako očistiti toalet s oštrice s domaćim

Čišćenje toaleta iz plaka, hrđe i oštrice će biti što učinkovitiji ako slijedite sljedeće preporuke:

  • Uklonite vodu iz WC posude. Dovoljno je samo izvući s malom šamljanjem, a ostaci mogu biti "razneseni" s krpom.
  • Zaštitite kožu ruku rukavicama, a respiratorni trakt je medicinska maska.
  • Primijenite odabrani alat za čišćenje površine i ostavite vrijeme na upute.
  • Očistite rub i zidove koristeći heroja. Četke s metalnom bazom je bolje ne koristiti, to će dovesti do stvaranja ogrebotina na površini.
  • Nakon čišćenja nekoliko puta, isperite zahod, spustili vodu iz spremnika.

Budite spremni za činjenicu da kontaminacija ne može nestati nakon prvog čišćenja. Ako je potrebno, manipulacija će morati ponoviti nekoliko puta.

Kako ukloniti kamen u WC-u s narodnim lijekovima

Ako trebate staviti u cilju do vodovoda, možete koristiti brojne načine koji će pomoći ne samo da uklonite flare, montažnog kamena i hrđe, ali se također vratio na površinu izgubljenog sjaja i bjeline.

Kemikalije za čišćenje

U kućanskim kemikalijama možete odabrati potreban alat, razne gelove, tekućine i prašci prikazani su u širokom rasponu. Kako oprati WC u trgovini? Trebat će vam samo temeljito usklađivanje s uputama, a problem čistoće u kupaonici će biti riješen.

Međutim, mnoge hostese izbjegavaju korištenje posebnih sredstava. To je zbog visokih troškova kemikalija, kao i jake toksičnosti. U takvom slučaju, postoje brojni narodni lijekovi koji se mogu primijeniti bez straha od štetnog prema vašem zdravlju.

Soda bikarbona

Ovaj alat savršeno se popisuje s onečišćenjem na vodovodne opreme i pogodan je za čišćenje toaleta iz različitih zagađivača. Stavite kutiju sode u pred- "dehidrirani" WC i ostavite preko noći. Možete provesti te manipulacije ujutro, prije odlaska na posao. Glavna stvar. Kako bi zahod ne koristi 8-10 sati.

Članak o temi: Cap debela pređa kukičana za djevojčice s fotografijama i videozapisima

Nakon isteka određenog vremena, zagađenje će biti zakrpano s herojima i operite ostatke sredstava s vodom. Soda ne samo da ima sposobnost eliminiranja raznih vrsta onečišćenja, ali i izbjeljila površinu.

Kako očistiti toalet s oštrice s domaćim

Topla octena otopina

Zagrijte 1 šalicu od 9% ocata i ulijte u zahod bez vode tijekom 2-3 sata, nakon što je potrošio površinu od mrlja. Ocat je učinkovit protiv kamenca, kao i otapa oštricu.

Da bi se postigao maksimalni učinak, moguće je napraviti takav WC toalet vlastitim rukama: dodajte u octeni otopinu joda, sode ili soli (u omjeru od 1 žličice sredstva po staklu octa). U ovom slučaju, morate izdržati alat najmanje 8 sati.

Limunska kiselina

Ispraznite spremnik za toalet i izlijte 2-3 spone kiseline. Ostavite alat 3 sata, nakon četkice. Postupak će biti potreban da se ponavlja nekoliko puta da biste dobili osloboditi od racije i oštrice.

Lemonska kiselina neće dopustiti samo uklanjanje kontaminacije, nego i neugodne mirise. Uz to, možete kuhati osvježivač toaleta vlastitim rukama. Samo otopiti par žlica praha u 1 šalicu vode i tretirati površinu.

Octena suština

Ako se octena otopina nije nosila s onečišćenjem, može se primijeniti 70% koncentrata. Uklonite vodu iz WC-a i ulijte unutar bit. Nakon 3 sata, očistite površinu uz pomoć četke i nekoliko puta pomaknite vodu kako biste isprati ostatke kaustične tvari.

Kako očistiti toalet s oštrice s domaćim

"Koka kola"

Pristupačna žeđ za žeđ za pićem, ipak je vrlo korisno u kućanstvu. Pomoći će prilikom čišćenja toaletne posude.

Napunite toalet 1,5-2 litarska pića za noć, za to vrijeme kaustične tvari su "razbijanje" pad, a lako možete ukloniti njihove ostatke koristeći heroja.

Ova sredstva su učinkoviti, pod uvjetom da se vodovod provodi redovito. Ali što učiniti s jakim i starim sedimentima? Postoji nekoliko "ozbiljnih" sredstava.

Kako očistiti hrđu, padati i solarna oštrica u zahodu

U slučaju kada se ispostavilo da je nježno sredstvo neučinkovito, možete primijeniti "tešku artiljeriju" u obliku agresivnih kemikalija.

Članak na temu: Kako izračunati bolonjske jakne

Jednoodinski jod

Ova se tvar može kupiti u veterinarskoj ljekarni. Ulijte otopinu na onečišćenje i nakon 1-2 minute, isperite spremnik vodom. Ovaj put je dovoljno za uklanjanje flare, oštrice ili hrđe. Ako je potrebno, uklonite ostatke onečišćenja zraka.

Važno je znati da se uporaba joda jedan helikopter ne preporučuje u slučajevima kada su cijevi lijeva ili aluminij.

Klorovodična kiselina

Salonska kiselina se može kupiti na vodovodnoj trgovini. Ulijte tekućinu na zahod i ostavite 30-50 minuta. Uklonite ostatke tvari s spremnikom s vodom i očistite WC s četkom.

Sredstva su nepoželjna primjenjivati ​​ako su djela kanalizacijskog sustava plastične.

Kako očistiti toalet s oštrice s domaćim

Elektrolit za kisele baterije

Svaka neželjena mjesta i depoziti će nestati ako koristite elektrolit. Primijenite ta tvar na onečišćenje i ostavite 1 sat. Nakon nekoliko puta, spustite vodu da ispere ostatke i očistite površinu četke.

Ovaj alat može uzrokovati značajnu štetu plastičnim cijevima, tako da u domovima u kojima je sustav izrađen od ovog materijala, elektrolit za čišćenje WC školjke je bolje da se ne primjenjuje.

Suha oksalna kiselina

Ova tvar aktivno koristi kemijska industrija i mali je prah. Uklanjanje mrlja i plaka provodi se na ovaj način: kiselina se nanosi na krpu i obrišite formiranu kontaminaciju, nakon čega su ostaci vode isprani.

Može se učiniti drugačije: zaspati suhu kiselinu u zahodu s vodom i ostaviti 20 minuta. Zatim povucite vodu i očistite površinu uz pomoć junaka.

Kada radite s tim tvarima, koža ruku mora zaštititi rukavice i staviti zatvorenu odjeću. Također biste trebali staviti medicinsku masku ili respirator, jer toksične isparavanja mogu uzrokovati ozbiljnu štetu vašem zdravlju. Vrata kupaonice je bolje ostavljena otvorena, kao i otvoriti prozore u najbližoj sobi do toaleta.

Čitaj više:

Kako zadržati WC čist

Najbolji način rješavanja problema je njegova prevencija. Naravno, nemoguće je izbjeći izgled depozita, ali je prilično realno da se njihov iznos i intenzitet izgleda značajno smanjio. Iskoristite sljedeće preporuke:

Ispunjavanje preporuka omogućit će vam da sadržavate vodovod čiste bez mnogo poteškoća.

Čitaj više