Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Anonim

Pravilno korištenje ljubičaste boje u unutrašnjosti nije tako jednostavna. Vrlo je aktivan i svijetao, tako da je potrebno odabrati ne samo prikladne boje, već i biti uredan s tonovima, pa čak i teksturama.

Ljubičasta boja i njegove nijanse

Puolet se dobiva miješanjem crvene i plave boje. Ovisno o predominanciji jedne ili druge boje, dobivamo različite nijanse - bilo tople ili hladne. U paleti Lilca nijansi postoje takve popularne boje: ljubičasta, ljubičasta, kupina, patlidžana, indigo, ametist, fuksija, lavanda, pa čak i više od desetak drugih. Čak i ako odlučite napraviti jednobojni dizajn - samo u ljubičastim tonovima - to neće biti dosadno, kao i više različitih nijansi, dobro nadopunjavajući jedni druge.

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Osnovne nijanse ljubičaste

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Naziv nijansi ljubičaste na engleskom jeziku

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Prijateljske nijanse gama

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Nijanse ljubičastih različitih stupnjeva "razrjeđivanja"

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Svjetlosne nijanse purpurnih boja

Ljubičasta boja "u čistom obliku" - svijetla i bogata. Donosi bilješke o milosti, bogatstvu, stabilnosti. Ali koristite ga u unutrašnjosti kao glavni je previše rizičan. Ispada previše "teška" namještaj. Moderan, elegantan, ali ... trčanje brzo i daleko.

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Ljubičasta boja u unutrašnjosti: elegantna, čvrsta, ali ... morate pokušati ostati u takvoj sobi

To ne znači da ljubičasta boja u unutrašnjosti ne vrijedi koristiti. Ako vam se sviđa, to je čak i vrijedno toga. Trebate samo posebne tehnike, upotrijebiti svijetle, zasićene boje, više za davanje preferencija svjetlosti ili pastelnih boja i nijansi.

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Lijepa, ali ne i za model apartmana, a ne za oblačno vrijeme

Glavno pravilo - s tamnim i bogatih nijansi trebaju biti uredno, izgledaju previše sumorno u našim geografskim širinama. Nekoliko regija naše zemlje može se pohvaliti obiljem sunčanih dana "ne ljeti." Zasićena ljubičasta ili lila - previše sumorna za vrijeme oblaka. Osim toga, za tipične apartmane s niskim tokovima i ne previše prostranim prostorijama, oni su previše patoksi. Tako ćete morati odabrati, najvjerojatnije, od svijetle, pastele ili, možda svijetle.

Koje su boje kombinirane

Bijela, crna i siva - te su boje izvan konkurencije, kao kompatibilne s bilo kojom bojom. Ovo je baza s kojom nećete biti u krivu. U ljubičastoj gama postoji takva nijansa - ljubičasta. U njemu je crveno, tako da se s njim kombiniraju druge nijanse. Najuspješnije kombinacije ljubičaste s drugim bojama su sljedeće:

  • Crvena i plava , Može biti prisutno zajedno ili odvojeno. Ljubičasta boja u unutrašnjosti je bolje kombinirati s malu i koraljnim i drugim čistim crvenim nijansama. Plava treba prigušiti ili svjetlo. Ljubičasta pobjeđuje pored svijetle ružičaste i fuksije, prigušene nijanse crvene boje, ali plava treba biti "čista". Ne nužno svijetle, ali bez sivih nečistoća.

    Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

    Crvena, plava, tirkizna - svi izgledaju sjajno kao akcente i ne samo

  • Zeleni , Iz zelene gamme najbolje se kombinira s ljubičastom tirkizom i njegovim nijansama, bojom morskog vala. Purple se kombinira s malachitom, maslinom, zelenom bojom jabuke.
  • Žuta boja , Ljubičasta je bolje u kombinaciji s čistim žutim (žumanjačima), prikladnim i drugim čistim tonovima. Ona pobjeđuje iz kombinacija s zlatom, bakar, mjedenom bojom. Za Purpura je bolje odabrati oker-žuto-narančaste tonove.

    Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

    Žuta s Purple - pobjednička kombinacija

  • Bež , Najbolje je dodati pješčanu i kremu. Veliko će dodijeliti i lagano "prigušeno" dominantnom ljubičastom bojom.

Ako govorimo o kombiniranju drva, bit će izvrsno gledati na pasminu toplo-žućkastih i narančastih tonova. Hrasts su također prikladni u prirodnim bojama i tamnim nijansama vrste mornaine hrasta, wenge, itd. Tekstura i boja ravnoteže drva čak i svijetlih, aktivnih tonova. U slučaju da postoji više od jednog, neće biti previše vrištanje. Tako u sobama s drvenim trim, ljubičasta je vrlo prikladna.

Stolovi u kombinaciji s ljubičastim bojama

Sve gore navedeno jasno ilustriraju boje boja. Oni vam omogućuju vizualno cijeniti ono što očekujete kada se interijer očisti koristeći ovu kombinaciju. U takvim tablicama postoje kombinacije dva, tri i četiri boje. Mogu biti prijateljski (su u spektru u blizini), kontrastni (u suprotnim krajevima kruga boja), a mogu biti jednostavno različite nijanse jedne boje.

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Klasične kombinacije ljubičastih s drugim cvjetovima

Za samo-razvoj interijera, bolje je ne uzeti više od tri nijanse. To ne znači da samo oni moraju biti prisutni u dizajnu. To im se dodaju u bilo kojoj količini - bijeloj, crnoj, sivoj, drvo.

Od bijele i "drvene" ne idu nigdje i gotovo su uvijek prisutni. Ovo je pod i strop, prozorski okviri i neki drugi dekor i elementi dizajna. Siva i crna nije u svim interijerima, ali su i česti gosti. Čak i ako odaberete dvostruku kompoziciju iz stola, "u stvarnom" imat ćete četiri ili šest boja. Više nego dovoljno za jedan interijer. Čak i više - i bit će motley glasnika.

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Ako želite nešto bougar, ali s ljubičastim

Ako se stvoreni interijer čini previše suzdržano vas, lako se osvježiti s par svijetle pojedinosti koje se lako mijenjaju: jastuci, zavjese, slike, vaze, druge male stvari. To su to "male stvari" i dati život i dizajn zvuka. A uz njihovu pomoć lako je promijeniti "raspoloženje" sobe.

Uvjeti korištenja

Purple se može koristiti u unutrašnjosti bilo kojeg odredišta: u dnevnom boravku, spavaća soba (odrasla i djeca), u kuhinji, u kupaonici. Govoriti općenito, poželjno ga je dopuniti treperavim teksturama, alternativnim satenima, sjajnim, mat površinama. Vrlo je dobro, on će biti ispunjen metalnim glitter, ogledalima i svijetlim, ali "toplo" svjetlo svjetiljki.

Što bi trebalo biti puno u ljubičastom unutrašnjosti, tako da je svjetlo. Topla rasvjeta povoljno će s dubokim tonovima i naglašava boju "razrijeđenih" nijansi.

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Ljubičasta boja u minimalizmu spavaće sobe

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Art Deco je također prijateljski s ovom gama

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Pop umjetnost i ljubičasta nekoliko nijansi kao dodatne boje (u kombinaciji sa žutim i tirkiznim)

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Zlatna i ljubičasta boja - klasična kombinacija u klasičnom interijeru

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Provence i ljubičasti ili lila tonovi. Ova kombinacija se može vidjeti u gotovo svakom unutrašnjosti ovog stila.

Vrlo je raznolika boja. To je prikladno u klasičnim interijera (mat površine, mirne nijanse), etnički - provansi "- svijetle, pastelne boje, u modernim i modernim interijerima kao što su high-tech, pop umjetnost, umjetnost deco, minimalizam (svijetle boje, sjajne površine ). Ovdje je tako univerzalna boja. Ali dizajneri ga pažljivo koriste: prezahtjevan je za kombinacije i materijale. Potrebno je točno i nježno pokupiti ne samo boje, već i stupanj svjetline i teksturu površine.

Kao glavna boja unutrašnjosti

Ako volite ljubičastu boju i želite ga koristiti kao glavni, bolje je odabrati svijetle ili pastelne nijanse. Zasićeni i svijetli kao glavni previše "teški". Kao dodatni ili naglasak, oni su idealni, au velikim količinama previše "pritiska" i tlačni. Tamne nijanse, naravno, mogu se razrijediti žutim i omekšati drvenim proizvodima. Unutrašnjost će biti stabilna i čvrsta, ali će i dalje biti nešto "teška".

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Čak i sa svijetlom rasvjetom, ispada se sumorno ... i u oblačnoj jesen ...

Svjetlije - svijetlo ljubičasto, glicinij, losos - razrijeđena bijela boja - ovaj učinak ne daje. Pastel (prigušeno sivo) također nije tako "isporučen" prostor. Ovdje su dobri kao glavna boja.

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

U dnevnoj sobi možete koristiti kao glavni (za zidove, tekstil, itd.) Ljubičaste ili pastelne svjetlosne nijanse

Ovisno o odabranoj kombinaciji, može se razlikovati po raspoloženju. Dizajn: od miran i suzdržan, do nestašne i svijetle. To ovisi o odabranim komponentama boja. Ako dodate unutrašnjost s mirnom sivom, bež, bijelo, ispada diskretan interijer. Nije hladno, naime diskretno. Uz svijetle akcente (i ima mnogo takvih kombinacija, mnogo više nego mir) je "topla" i aktivna atmosfera. U vrtiću ili u kuhinji, čak iu dnevnoj sobi, vrlo je dobro, ali za spavaću sobu ne odgovara ovoj opciji. Iako ako trebate energiju, zašto ne.

Kao dodatni

Popularno danas dizajn interijera prijem je naglasak. Za te svrhe, ljubičasta je ono što je potrebno. Svijetli, samodostatni, on sam ne ostaje izvan zone pozornosti i naglašava prednosti primarne boje. Ova se tehnika koristi u spavaćim sobama, dnevnim boravcima, kuhinjama. Praktično u bilo kojoj stambenoj ili tehničkoj sobi stana ili kod kuće. U pitanju takve registracije u hodniku i hodniku - obično su premali u tom području i "učitavaju" ih nisu najbolje rješenje.

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Naglašavaju ljubičasti zid u spavaćoj sobi. Prijem jedan, ali zbog različitih ispitanih boja "raspoloženje" interijera raznovrstan

Kao dodatni, lila i njegove nijanse mogu se koristiti u presvlake namještaja, zavjesa, tepiha. Ovo je sjajan način za oživljavanje sobe izvorno uređen u bijeloj, bež ili sivoj gama.

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Dodajte prizemlje lila za "oživljavanje"

Na ljubičaste, lila kauč ili banket, dodajte nekoliko jakih jastuka i drugih malih dijelova tirkiznih ili ne previše svijetlo crveno, a interijer će biti aristokratski, elegantan, ali u isto vrijeme, jasno nepoznato. Ako dodate više žute, ispada se još radosniji i svijetao. Na aristokratskom suzdržavanju ne postoji malo mnogo, ali jasno se osjeća izražajnošću i originalnošću stanovnika.

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Sa žutim detaljima veseli

Štoviše, kao što možete vidjeti, ova tehnika je aktivirana i zasićenim ljubičastim, a bez presjajnog, prigušenog lila. Samo ton žuti drugačiji. To vrijedi i razmotriti. Čak i primijetite da je baršunasta tekstura pobjeđuje. To se može vidjeti čak i na fotografiji, a "u stvarnom životu" je tako lako lice.

Ljubičasti naglasci

Ljubičasti su naglasci idealni. To je "prijateljski" s prekrasnim nijansama crvene, plave, zelene, žute gamutu. Ako ih koristite kao naglasak, možete oživjeti bilo koji dekor. Štoviše, možete stvoriti i kućnu i salonu atmosferu. Sve ovisi o stilu dodataka.

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Dodaci čine "raspoloženje" unutrašnjost

Također, kao baršunaste površine u presvlake namještaja izgledaju u lilici ili ljubičastoj boji, i mekani prigušeni sjaj tkanine ili bisera prikladan je u dodatku ili oko njih. Lagano trepćuća površina okvira ili svilenog jastuka, povoljno će s "jednostavnim" tkaninama i mat površinama.

Gdje koristiti

Ljubičasta boja izgleda dobro u bilo kojoj sobi. Ali kada koristite boje ove skale, potrebno je usko povezati ne samo na odabir boje, nego i nijansu. Kako će biti svjetlo svjetlo ili svijetlo.

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Tekstura, tekstura, nijansa - sve je važno

Slično tome, nijanse svih ostalih boja u unutrašnjosti su važne. Najmanji neusklađenost doprinosi disonanciji i "ogrebotinama" oko. Postoje i fakture. Mat, baršun, sjajni, biseri. Sve ove nijanse značajno mijenjaju percepciju bilo koje nijanse ovog gama. Prema tome, potrebno je odabrati sve ostale boje / teksture / nijanse. Zato dizajneri s ovom gama nisu željeli zabrljati - oni su previše zahtjevni. Mnogo vremena ide na izbor najmanjih stvari.

U kupaonici

U kupaonici ljubičasta ne dopušta da se formira "sterilni" unutrašnjost. Čak i ako su pod poda do poda do stropa odvojene pločice s sjajnom površinom. Tople nijanse ne daju toplinu i udobnost i u takvoj sobi želim biti.

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Purple, crveni i blijedi jorbo. S većinom bijele i bež

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Kupaonica u Lilca - biljni ukrasi uvijek su u Trendlandu

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Blago sumorni, ali mladi

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Različite nijanse, razne raspoloženje

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Ideje za modernu kupaonicu u Lilacu

Kombinacije su gore opisane: Glavna boja je bijela, bež, svijetle nijanse istog gama, svijetlo sive boje. Akcenti se mogu postaviti uz pomoć crvenih ili malih crnih fragmenata, drugih svijetlih ili ne vrlo kombiniranih boja. Ako želite više glamura i pompoznog, možete dodati pozlatu, bakar. Metalizirani dijelovi će dati više tehnokratizma.

U kuhinji

Još jedna tehnička soba u našim apartmanima i kućama je kuhinja. Ljubičasta boja u kuhinji unutrašnjost ne zadovoljava vrlo često, barem izgleda moderno i relevantno. Kada koristite sjajne fasade i zasićene nijanse, to može biti high-tech stil ili moderan stil blizu njega. Akcenti u ovom slučaju pakiraju se ili u crno ili metalik.

Mekane lilske nijanse u mat fasadama prikladne su u Provansi, klasika. Postoje klasične kombinacije: s bijelom, žutom, maslinom. U takvim interijerima često možete vidjeti cvjetne ornamente i otiske. Oni daju udobnost kuhinje.

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Blagi lila s bijelom stvara vrlo ugodnu atmosferu u kuhinji

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

U kombinaciji sa žutim, ispada vrlo sunčano i radosno

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Dvije dovoljno svijetle nijanse su uravnotežene drvenim podovima i laganom beždužnom zidom

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Sjajne fasade izgledaju moderno

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Ljubičasta i lila s crnom i bijelom kuhinjom

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

I ovdje, svilenkasta tekstura je vrlo promjenjiva percepcija

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Za svijetlo raspoloženje

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Stilizirana cvijeća u kuhinji u boji lila - za stvaranje mekog unutarnjeg bola

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Fotografija nakon svega previše teška

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Mnoge čiste i lijepe nijanse u ljubičastu gam

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

Bež i "metal" savršeno nadopunjuju

Što je ljubičasta boja u unutrašnjosti

S crnom ili tamnovom sivom, ispadne se u mračnoj ...

Možete koristiti lila i ljubičastu u kuhinji prilikom izrade pregače ili stijenke akcenta. Izvrsno izgleda s pločom s motivima povrća. Fotografija previše "dostave" kuhinja soba i stilizirani cvijeće izgledaju vrlo elegantno.

Članak o temi: načela rada radijatora ugrađenih u pod

Čitaj više