Instaliranje kliznih vrata vlastitim rukama: Detaljni vodič

Anonim

Nedavno su modeli kliznih vrata uvelike popularni. Njihova glavna udobnost je način da se otvore na zabavama. Tako se sprema prostor prostorije, što je vrlo pogodno u malim stanovima.

Instaliranje kliznih vrata vlastitim rukama: Detaljni vodič

Uvlačići ulazni krug vrata.

Želio bih primijetiti da je instalacija kliznih vrata također vrlo relevantna i instalacija klizna vrata s vlastitim rukama, jer ne dopušta ne samo da uštedi novac, već i da se dobije vještine montaže. Ali prije nego što nastavite do samog instalacije, potrebno je nositi se s nekoliko bodova.

Koja su klizna vrata?

Zapravo vrata vrata. Svi modeli imaju vlastite karakteristike.

Instaliranje kliznih vrata vlastitim rukama: Detaljni vodič

Mogućnosti kretanja vrata.

  1. Razlika u dizajnu. Sada je nekoliko vrsta kliznih vrata razvijen prema vrsti otvaranja: jedan-b duplex (smanjenje do osam platna), kaskadni, radijus i harmoniku. Ovisno o vrsti otkrića, proizvodi mogu imati drugačiji broj valjnih mehanizama, oluka u vodilicama (njihov oblik također ovisi o njemu), mehanizmi zatvaranja, ukrasne ploče i priključci za vrata. U nekim slučajevima takav dodatak zahtijeva dobrotu i platfords.
  2. Materijali za proizvodnju. Kada planirate instalirati klizna vrata vlastitim rukama, morate odlučiti o materijalu iz kojeg će biti napravljen. Zašto je tako važno? Da, jer to izravno ovisi o odabiru vodiča, njihovom izgledu i potrebnom broju valjaka. Što je veća težina proizvoda ili količine tkanina, to je veći mehanizmi valjaka, tako da je opterećenje ravnomjerno raspoređeno u cijeloj konstrukciji. Ako će se uzeti stakleno ili klizna vrata iz masiva, onda im je potrebno dodatni donji vodič. Osim toga, sami platno mogu imati drugačije pričvršćivanje, jer je krhki materijal, to pažljivije treba rukovati. Svi isti stakleni proizvodi opremljeni su gumenim slojevima na pričvrsnim elementima.
  3. Instalacija i njegovi tipovi. Na mnogo načina, instalacija varijanta ovisi o zadatku. Naravno, prikladno je da su takva vrata prikladna za male apartmane i velike pale. Zamjena dešava verzije kliznih vrata, u budućnosti možete koristiti prostor koji štedi takvu zamjenu.

Članak o temi: Popravak balkona u Hruščovu radi sami: izvorni dizajn uobičajenog interijera

Za mali prostor instaliran je jedan ili dvodimenzionalni proizvod, koji je pričvršćen na poseban grud na vratima. Takav dizajn će ga jednostavno preklapati.

Također, uz pomoć ovih kliznih struktura, soba se može podijeliti na zone. Iako je u ovom slučaju vrata vjerojatnije da će ispuniti ulogu particije u zatvorenom stanju, a otvoreni položaj koepozivno kombinira cijelu sobu. U ovoj izvedbi, najčešće vodilice su pričvršćene na strop.

Ako se koriste klizna vrata s odlaskom na zidnu nišu, tada ta opcija podrazumijeva ugradnju posebnog dizajna. Ona stvara šupljinu u kojoj se platnice vrata "skrivaju".

Nakon što su sva pitanja riješena, možete kupiti vrata. Stručnjaci savjetuju da odmah stječu ne samo same platnene, već i vodiče, sve mehanizme i priključci za vrata. To će pomoći u izbjegavanju uranjanja prilikom instaliranja.

Što je uključeno u set kliznih vrata?

Instaliranje kliznih vrata vlastitim rukama: Detaljni vodič

Primjer potpunog skupa mehanizama kliznih vrata.

Kupnjom, morate znati da svaki dizajn ima svoje standardne stavke. Odsutnost njih prijeti da će biti opsežna kupovina, pa je izvorno najbolje u prodavatelju kako bi provjerio prisutnost sljedećih detalja:

  • Aluminijski profil (2 m);
  • valjci (ovisno o vrsti izgradnje, mogu se suspendirati i / ili referenca);
  • Paketi zajedno s oblogom za amortizaciju;
  • Komplet za montažu;
  • list vrata;
  • Traka vrata 40x40 mm.

Vrste kliznih vrata na otvaranju

Kako bi se spasila korisna površina sobe, razvijena su vrata s kliznim zaklopkama. U isto vrijeme postoje dvije vrste kretanja: paralelno klizna (vrata-odjeljak) i klizna, sklopivi (vrata harmonika). Ovisno o vrsti, neki priključci će ići na svaku platnu.

Instaliranje kliznih vrata vlastitim rukama: Detaljni vodič

Tipična oprema kliznih vrata-harmonika.

U prvoj verziji, vrata mogu imati od jednog do više platna. Ako pojedinačna vrata pri otvaranju mogu otići na zidnu nišu ili trčati na zidu, zatim s više vrata vrata, sustav pokreta je nešto kompliciraniji. Takva vrata nema više od četiri krila, dok se instalacija provodi tako da se samo središnja kreće, a ekstremno platno uvijek ostaje fiksna.

Članak o temi: Zagrijavanje kod kuće pjenom: Kako staviti kuću s polistirenskom pjenom s vlastitim rukama?

U drugoj verziji, platno vrata se sastoji od pojedinačnih dijelova (od 3 do 8), koji, pri otvaranju, presavijte načelo harmonika. Kako bi se "sakrio" takav dizajn, posebna niša je montirana u zid.

Obje vrste kliznih vrata su više dizajnirane za široke otvore ili se koriste za razdvajanje prostora za odvojene zone.

Kako instalirati klizna vrata?

Prije instaliranja kliznih vrata morate se zaliha s odgovarajućim alatima, naime:

Instaliranje kliznih vrata vlastitim rukama: Detaljni vodič

Instaliranje kliznih vrata.

  • Mjerna mjerna traka;
  • olovka;
  • Razina izgradnje;
  • zatvarači (zagrade, tikci itd.);
  • odvijač ili odvijač;
  • Potpuno opremljen blok vrata.

Najlakše je objasniti postupak instalacije na primjeru pojedinačnih kliznih vrata. Ako trebate instalirati vrata vlastitim rukama s velikim brojem segmenata, tada je u ovom slučaju potrebno zalihe vodiča s potrebnim ispušnicama.

Obilježava

Instaliranje svih stavki uvijek počinje mjerenja.

Isto vrijedi i za klizna vrata. Nakon odabira mjesta, potrebno ga je staviti ga za nosač. Za to postoje dvije metode:

Instaliranje kliznih vrata vlastitim rukama: Detaljni vodič

Izgradnja kliznih vrata.

  1. Mjerna visina weba se mjeri, nakon čega postoji udaljenost između poda površine, a donji rub proizvoda se dodaje tim podacima, kao i visina vodiča s već gotovim valjkom mehanizmom. Dobivene dimenzije dva do tri puta označene su na zidu iznad vrata, nakon čega su spojene na ravno horizontalnu liniju.
  2. Top markeri se mogu učiniti ako podignete vrata do vrata i označite liniju na gornjem rubu. Označava visinu potrebnu prilikom instaliranja pokretnog mehanizma na vodič.

Vrlo je važno da horizontalna linija će biti jako glatka, inače nakon što će se nadahnuti platno vrata, ona će se kretati u jednom ili drugom smjeru. Osigurati da se linije linije kontroliraju razina konstrukcije.

Vodič za instalaciju

Instaliranje kliznih vrata vlastitim rukama: Detaljni vodič

Pričvršćivanje dijagrama gornjeg vodiča: zidni nosač.

Članak o temi: krugovi i ovali u unutrašnjosti: 33 slike uzorka, pozadina, tekstila i namještaja

Ovaj se element može priključiti na nekoliko načina:

  • uz pomoć dočenika do samog zida;
  • na dnu drvenog šipke pričvršćenog na zid;
  • pomoću posebnih nosača;
  • na samom stropu.

U svakom slučaju, vodič je priključen na prethodno označenu vodoravnu liniju. Instaliranjem vrata vlastitim rukama morate montirati žlijeb tako da stoji od zida, bez uplitanja s pokretnim vratima koja mogu dotaknuti izbočine, nepravilnosti ili druge elemente ploče. Trebalo bi biti poznato da bi duljina vodiča trebala biti odabrana tako da je dva puta veća od otvaranja.

Skupština i ugradnja kliznih mehanizama

Nakon instalacije vodilice, montira se valjka. Zatim su pričvršćivači umetnuti u njih koji su dizajnirani za povezivanje s vratima. Nakon toga, sastavljeni dizajn je umetnut u vodilicu.

Staples su pričvršćeni na gornji rub kliznih vrata, povlačeći se s ruba nekoliko milimetara. Staples se odabire količinom na mehanizam valjaka. Ako je list izrađen od drva ili MDF ploče, tada u ovom slučaju ima dovoljno 2 komada.

Instaliranje kliznih vrata

Instaliranje kliznih vrata vlastitim rukama: Detaljni vodič

Top vodič za montažu dijagram: stropni nosač.

Da biste instalirali vrata, s vlastitim rukama, platno se podiže u vodič i fiksiran tamo s twist u uglatim vijcima za pričvršćivanje nosača. Budući da vrata mogu imati vrlo velike dimenzije, za ovaj trenutak je najbolje pozvati asistenta. Poravnavanje horizontalnog položaja potrebno je koristiti razinu zgrade tijekom načina na koji su vijci zategnuti.

Da bi vrata platno da imaju ravnu vertikalnu, na jednoj strani tkanog zida na podu, uzica je montirana, u obliku donjeg vožnog vodiča (ako je staklena vrata instalirana, vodič za njega mora biti odabrano posebnim vrstama).

Završi

Završni trenutak u postrojenju je vezanost vrata i završna dekoracija dasaka, rad s padinama.

Nakon što su izvršeni svi instalacijski radovi, potrebno je provjeriti funkcionalnost klizne strukture. Da biste to učinili, treba ga nekoliko puta zatvoriti i otvoriti. Ako platno lako hoda uz tračnice i ne stvara nikakve vanjske zvukove, to znači da se instalacija provodi kvalitativno.

Čitaj više