Sklopiva vrata to čine sami (fotografija)

Anonim

Postavite sakupljene sklopive vrata s vlastitim rukama - to je zadatak sila svakog čovjeka koji zna kako primijeniti čekić na imenovanje čekića i pravilo. Odmah nakon isporuke, proizvod je jednostavno moguće instalirati. Međutim, prije prebacivanja na posao, razmislite o značajkama harmonika dizajna.

Mehanizam rada sklopivih vrata.

Sklopivi dizajn: maksimalna sloboda i praktičnost

Nijedno stanovanje ne događa mnogo. A ta je izjava poštena bez obzira na broj soba i četvornih metara stana u cjelini.

Budući da većina apartmana ima standardno planiranje, onda je vrlo često bliski hodnik ili koridor, koji je obično povezan, obično s WC-om, kupaonicom i kuhinjom. Ako su vrata instalirana tipom ljuljačke, onda se dvije trećine uske sobe preklapaju, što uzrokuje znatne smetnje stanarima.

Sklopiva vrata to čine sami (fotografija)

Sorte sklopivih vrata.

Radijus ljuljačkih zalilja čini domaćinu stanovanja treba uzeti u obzir sa svojom veličinom i postaviti namještaj, a ne onu koju bi željeli i ne na mjestu. Često je potrebno napustiti objekt namještaja kao takve situacije. Uostalom, dimenzije ne dopuštaju da ga stavi, kao što ometaju kretanje vrata prijenosa.

Naravno, postoje opcije za ono što možete zamijeniti vrata. Na primjer, objesiti zavjese od filamenta i tkanine, možete instalirati klizni dizajn. Istina, u potonjem slučaju, također se odvija za kretanje krila duž zida. Za ovo pitanje postoji rješenje mnogo zanimljivije - uređaj sklopivih vrata. Uostalom, njezina krila nije potrebno progutati, kretati se uz zidnu površinu, maskirati u kaznu.

Preklapanje vrata osiguravaju sklop od 2 ili više od broja segmenata koji se kreću uz vodič, pričvršćivanjem na vrhu dizajna. Vrata ovog uređaja opremljena javnim prijevozom: kolica autobusi, autobusi i tramvaji. Prisusi s dva krila osebljiva gradskim prijevozom nazivaju se knjigama. Ovi uređaji su vrlo pouzdan, ali imaju znatnu manu - zaklopci imaju mnogo težine.

Članak o temi: Odabir ekonomskih vlasnika: zavjesa Veles iz bjeloruskog proizvođača

Sklopiva vrata to čine sami (fotografija)

Preklapanje vrata mogu imati dva platna i cijeli dizajn sklopivih zaklopka.

Okviri ovih proizvoda pri dodatku su već 2 puta, a ne klasična vrata vrste ljuljačke. I dijelovi iz kojih su krila u odnosu jedni prema drugima su simetrična i obdarena asimetrija. Posljednja opcija je posebno originalna. U skladu s dizajnerskim značajkama krila, vrata su pomaknuta ili u jednom smjeru s vrata, ili prema njegovim stranama. U presavijenom obliku krila ili se okupi na rubovima otvora, gorivo unutar pjene ili se postavljaju pored zida.

Strukturilly Harmonica je slična glazbenom instrumentu istog imena. U Europi, na primjer, takvi proizvodi nazivaju se harmonicima, budući da je ime za Europe poželjno. U njihovoj krilini ima više od 2 dijela, u širini su jednaki 10-12 cm. Njihova krila nalikuju trakama sjenila s jednom razlikom - komponente harmonika dajunja imaju prilično krutu petlju međusobno , i na vrhu (ponekad niže) nalaze se u vodilicama. Za kretanje na vodilicama je odgovoran segment s ručkom, a segment blizu vratameru je pričvršćen na njega pomoću metalnih sjekira.

Nezavisna montaža i ugradnja dizajna skladišta

Prije početka instalacije sklopivog proizvoda, provjerite prisutnost svih elemenata pričvrsnih elemenata i dijelova. Fiksni skup komponenti daje standardni skup sklopivog dizajna "Harmosca".

Skup podataka za okupljanje

  • aluminijski vodič (za vrh);
  • segmenti panela;
  • valjci za prijevoz (2 kom.);
  • podešavanje ključeva;
  • petlje za kombiniranje segmenata;
  • Detalji za ugradnju.

Ako dođe do vrata tipičnih dimenzija (do 1 m u širini), vodič nije instaliran u nastavku. Dobluto komponente i PlatBorks nisu opremljeni kompletnim setom, pripremaju se odvojeno.

Algoritam za montažu vrata-harmonika

Sklopiva vrata to čine sami (fotografija)

Shema elemenata sklopivih vrata.

  1. Kako bi se olakšalo izračunavanje broja segmenata, vrijednosti vrata se mjere prije odabira i isporuke doma.
  2. Raspored produkta preklapanja počinje s pričvršćivanjem vodiča. U isto vrijeme, veličina tračnice-vodič je: visina od oko 3,3-3-3-3,9 cm, širina je 3,3-3-3-3,9 cm. Kada je širina otvora manja od veličine vodiča, Potonji se skraćuje pilom s metalnim rezanjem. Udaljenost između montažnih rupa za zatvarače je osigurana na 25-30 cm. Ako su tračnice izrezane, dio rupa su odsječeni, a onda bi se trebali ponovno izbušiti.
  3. Na okretnu stranu tračnica iz smjera kretanja krila, prilikom otvaranja postavljena je snap-down mehanizam. Mehanizam je montiran u smjeru krila (desno lijevo). Dizajn ekstremne ploče postavljen je u dizajnu, prijevoznik se nalazi u vodiču. Željeznica na vrhu otvora je fiksna upotrebom nesebičnosti, čija je duljina 2-3 cm.
  4. U ploči ekstremni list montiran 2 osi metala: gore i dolje. Za koje je namijenjeno mjesto osi i izbušena rupa (ako ne postoji takva). Dubina potonjeg je napravljena nešto manja od duljine osi. Kraj osi će napraviti malo od ploče (u instrukcijskoj upute je označena). Osi da se ojačaju na ploči, a mjesto osi odozgo i dna treba biti identično. Pod donjem osi, smještenom u donjem kutu vrata, ukrasite prihvatnu ploču. Položaj potonjeg pažljivo je postavljen u skladu s zasunom, prije nego što je pričvršćen na vodiču.
  5. Od ruba ploče na vrhu instaliranog nakon panela s metalnim osi, izbušite otvor za priključivanje klizača valjka. Izbušite rupu za montažu valjci.
  6. Segmenti koji čine Krista harmonike su položeni u blizini, stavljajući ih na način na koji će biti povezani lopti. Važno je ne zbuniti plasman ekstremnog desnog i lijevog segmenta.
  7. Pričvršćivanje petlje.
  8. Uz maksimalnu temeljitost, njihovo mjesto je zabilježeno na krilu, stavljajući potrebne oznake s olovkom u skladu s potrebnim razmakom. Između susjednih zaklopka, uz 2. ekstrem, postoje tri petlje. Mjesto petlja na jednoj horizontalnoj liniji na svim krilama treba točno uskladiti jedni druge, inače će biti razgradnja, što će rezultirati razgradnjom dizajna. Prvo, 3 petlje su vertikalno pričvršćene na jednu krilu (dno u središtu i na vrhu), pažljivo označavajući položaj svakog. Oni su izloženi na drugoj strani budućeg krila. Ili to učinite između krila. Što će morati smanjiti utičnice za slijetanje, što je prilično problematično bez tvorničkih segmenata treninga za ugradnju priključaka. Spoj susjednih panela koji koriste petlje se proizvodi na takav način da je u stanju otvaranja krila, jaz između njih bio 0,3 cm.
  9. Pod pričvršćivanjem ručke na ploči od ruba, vježba utora. Žlijeb se nalazi bliže šarkama. Između susjednih segmenata u središtu izbušite utor za montažu uređaja za zaključavanje. Premještanje kako bi visjela krila na elemente učvršćivanja unaprijed unaprijed.
  10. Sklopite kriju, podižući ga i sjedi o osi pričvršćena na njega u ploče za sadnju. Popraviti. Zatim kombinirajte osovinu prijevoza-trkača s odgovarajućom pločom na ploči s rubom.
  11. Da biste točno prilagodili položaj i moždani udar harmonika dizajna pomoći će ključ za podešavanje. Naoružani s potonjim, postavili su kriju, zatezanje ili slabljenje matica na osima rubova i vagona.
  12. Ako otvor ima širinu od više od 1 m ili sklop zaostataka provodi se iz teških segmenata, onda se broj trkača treba povećati odozgo. Bit će korisno za dodavanje podrške koja kontrolira tijek krila na dnu otvora. U takvoj situaciji, potrebno je osigurati niži vodič na koji će se početi kotači kočije s pričvršćivanjem na jedan ili više segmenata krila. Međutim, prisutnost takvog vodiča zahtijevat će njezinu masku s pragom ili utapanjem u podu. I još jedan minus - kanal donje željeznice je odlično mjesto za skupljanje prljavštine, eliminirati koji neće biti vrlo lako.

Članak o temi: Izračun podnih pločica na balkonu i loggiji

Vrlo se vrti u algoritmu djelovanja, sasvim je moguće preseliti se na samostalan raspored sklopivih vrata. Dobar popravak!

Čitaj više