Vrata iz polikarbonata vlastitim rukama: algoritam djelovanja

Anonim

Nedavno je glavna svrha polikarbonata bila u izgradnji zemaljskih staklenika, tuš kabine, u izgradnji nadstrešnica ili vizira preko trijema. Ali danas se ovaj materijal uspješno koristi pri završetku stanova. Dakle, uspješnim dizajnom razvojem polikarbonata, koji se mogu ukrasiti ne samo na vrtne zgrade, već i gradske prostore.

Vrata iz polikarbonata vlastitim rukama: algoritam djelovanja

Vrata okvira sastoje se od drvenog, plastičnog ili metalnog okvira, u kojem su umetnuti polikarbonatne listove.

Ogroman broj opcija boja u kojima se proizvodi ovaj građevinski materijal, omogućuje vam da napravite strukture skroom i koje su u potpunosti prikladne za stil i nijanse stana. Da, i druge prednosti vrata od polikarbonata s vlastitim rukama su očite:

  1. Materijal ima malu masu koja ga čini dizajnom svjetlom i zrakom.
  2. Polikarbonatni elementi su veće pouzdanosti i sigurnosti od stakla.
  3. Čak i napuknut, polikarbonat se ne rasprši u male fragmente.
  4. Briga o elementima iz ovog materijala je vrlo jednostavan i jednostavan.

S obzirom na sve gore navedeno dostojanstvo materijala, možete napraviti elemente snimljenih soba koji imaju dugi vijek trajanja i trajnost.

Značajke dizajna polikarbonata

Vrata iz polikarbonata vlastitim rukama: algoritam djelovanja

Slika 1. Shema vrata polikarbonata na šarkama.

Danas se s vlastitim rukama razvijaju 2 opcije za izgradnju unutarnjih struktura iz polikarbonata. Dakle, možete napraviti vrata montirati ili kliziti. Kao i konvencionalni dizajn, montirana vrata su tradicionalna platna instalirana pomoću posebnog zatvarača na okviru vrata. Opcija kliznih elemenata nastala je na principu kupe, gdje se zaklopci otkrivaju uz zidove.

A oni i drugi mogu biti okvirni ili bez njega. Da biste stvorili okvirne elemente, osnovni okviri se koriste u kojem su instalirani polikarbonatni platno. Takvi okviri mogu biti metalik, plastični ili drveni. U stvaranju elemenata bez okvira, ne koristi se drugi materijal, osim polikarbonata. Vrata od čvrstog platna izgledaju vrlo lijepo i bogato, ali sredstva za njihov dogovor morat će potrošiti nešto više nego na stvaranje dizajna s okvirom.

Članak o temi: Vrste dovršavanja podova

Algoritam djelovanja na proizvodnji šarki vrata

Polikarbonat je vrlo lagan u materijalu za prerađuju, dakle, kako bi se vrata od polikarbonata na vlastitu, potrebno je dosta alata. Minimalni skup se sastoji od:

  • električne bušilice;
  • odvijač ili odvijač;
  • razina;
  • Mjerna mjerna traka;
  • countertop u graditeljstvu;
  • Stroj za rezanje ili slagalicu.

Za vrata okvira moraju biti pripremljena:

Vrata iz polikarbonata vlastitim rukama: algoritam djelovanja

Alati za montažu vrata polikarbonata.

  • čvrstog polikarbonatnog weba ili nekoliko komada, u veličini odgovarajućeg vrata magnitude;
  • Ugao plastike ili metala, RAM-a, čija je duljina jednaka perimeru vrata;
  • vijak za samo-tapkanje;
  • kutovi za pričvršćivanje strana okvira;
  • Zatvarači za postavljanje dizajna vrata do kutije.

Za proizvodnju proizvoda bez okvira, bit će potrebna samo zatvarači i list polikarbonata.

Algoritam djelovanja u proizvodnji elemenata iz polikarbonata s vlastitim rukama je vrlo jednostavan, a osoba se lako može nositi s minimalnim vještinama stolarije. Primjer okvira prikazan je na slici (slika 1).

Prije svega, potrebno je napraviti mjerenja otvora gdje će se struktura objesiti. U skladu s mjerenjima, okvir je napravljen. Treba imati na umu da je okvir trebao biti nešto manji od otvaranja, tako da sve strane okvira i platno treba smanjiti za 1-1,5 mm, što će omogućiti da se platno zatvara čvrsto, ali ne i kutija za hobi ,

U proizvodnji okvira potrebno je vrlo pažljivo mjeriti pravokutnike dizajna uz pomoć kvadrata, inače vrata jednostavno neće ući u otvor. Da biste spojili okvir iz trake, možete koristiti posebne metalne uglove. Ako je okvir sastavljen od plastičnih ili metalnih materijala, uglovi se ne mogu primijeniti. Nakon montaže, drveni okvir treba dati dodatnu estetiku, dobro ga obuhvaća i pokriva ga s tugom ili lakom.

Vrata iz polikarbonata vlastitim rukama: algoritam djelovanja

Vrata bez okvira izrađena su od krutog polikarbonata i imaju višu cijenu u usporedbi s vratima okvira.

Članak o temi: Instaliranje željeznih vrata u drvenu kuću s vlastitim rukama

Također možete napraviti okvir pomoću platna starih vrata. Da biste to učinili, morate staviti šipke oko perimetra platna, dati im potrebne veličine pomoću slagalice ili stroja i prikupiti okvir. Zatim na pripremljenom okviru uz pomoć samo-vijaka i odvijača je fiksiran polikarbonatnoj mreži.

Da bi vrata od polikarbonata izgledala privlačnije, možete koristiti samozakopljenje vijaka s dekorativnim šeširima. Tada će baciti da će se vrata instalirati na okvir i kutiju. Nakon toga, može se pričvrstiti na sam dizajn. Budući da je polikarbonat mnogo lakši od običnih vrata, jedna osoba će se uspješno nositi s ovim radom.

U proizvodnji vrata okvira, algoritam djelovanja je još jednostavnije. Ovdje, samo trebate primijeniti list materijala na stara vrata i odrezati tkaninu željene veličine.

No, potrebno je zapamtiti da vrata ove vrste zahtijevaju vrlo izdržljiv i pouzdan materijal, koji karakterizira kvalitetna i viša cijena.

Pravila za proizvodnju klizna vrata

Za montažu kliznog proizvoda potrebno je sljedeće materijale i alate:

  • visina polikarbonata i 5-6 cm širine veće veličine vrata;
  • Metalna cijev za stvaranje 2 širine vrata duge;
  • zatvarači;
  • Sidra za pričvršćivanje metalne cijevi;
  • Niz gore navedenih materijala.

Kada se napravi klizni dizajn, rad počinje pričvršćivanjem vodiča. U tom slučaju metalna cijev mora biti učvršćena na visini od 5 do 10 cm iznad vrata. Jedna polovica cijevi nalazi se neposredno iznad vrata, drugi se pomaknuo duž ravnine zida u smjeru gdje se vrata trebaju otvoriti.

Zatim su prstenovi pričvršćeni pričvršćivačima na polikarbonatnoj mreži, s kojima će se tkanina kretati uz vodič. Prstenovi moraju biti pričvršćeni tako da su vrata na udaljenosti od 1-1,5 mm od poda. Ako je prag instaliran u otvor, tada se platno može spustiti malo ispod njega, što će stvoriti gusto zatvaranje otvora.

Članak na temu: Žica SIP: Značajke i sorte

Prstenovi s polikarbonatom obješeni su na vodiču, na kraju čiji je potrebno za instaliranje ograničavajućih elemenata. Ako je potrebno, ručke su pričvršćene na platno. Elegantna i sigurna vrata su spremna!

Upotreba polikarbonata za stvaranjem vrata s vlastitim rukama je najbolja opcija, kako bi vaš dom bio originalniji i lijepiji, bez trošenja značajnih sila i sredstava. Ovi proizvodi će poslužiti dosta dugo vremena, a ako je potrebno, uvijek se mogu zamijeniti novim.

Čitaj više