Zašto plastični prozori u kući znoj i kako ga izbjeći?

Anonim

Danas, plastični prozori mogu se naći ne samo u visokim zgradama, već iu seoskim kućama s drveta. Takvi prozori zbog posebnog dizajna omogućuju vam da preskočite više sunčanih zraka i ne proizvode toplinu svojih stanova. Također, prozori karakteriziraju povećana izolacija buke.

Zašto plastični prozori u kući znoj i kako ga izbjeći?

Zašto su plastični prozori u kući

Još jedan plus u korist PVC sustava je jednostavnost. Plastični dvostruki prozori nisu deformirani i ne zahtijevaju godišnje bojenje.

Tehničke značajke modernih prozora prikazani su u tablici u nastavku.

ImeProizvođačOtpornost na prijenos topline (M2K / W)Izolacija buke (dB)
PVC prozor s armaturom čelikaRushwig (Njemačka)0,66-0,7732.
Ozfuss (Njemačka)0,7137-41
Soyuzstroytrist Kve.0,7131.

Odmah nakon popravka možda mislite da je sve završeno i vaše se oči raduju od snježnih bijelih okvira. Ali, jedan dan, buđenje ujutro i gledajući kroz prozor, ne vidite ništa drugo osim natečeno staklo - ne vrlo sretnu sliku, zar ne?

Nadalje, u članku ćemo reći zašto i od onoga što se plastični prozori znoje u stanu i kako se riješiti takve nevolje.

Što radi Windows znači "znojenje"?

Zašto plastični prozori u kući znoj i kako ga izbjeći?

Plastični prozori

Kada čujete izraz koji je "plač" prozor znači da se kapljice vode formiraju na staklu. Takav fenomen naziva se kondenzat. Kondenzat ne vodi samo za zamagljivanje stakla, već i na činjenicu da se vlaga na površini previše akumulira i počinje se spustiti kroz staklo dolje, ravno na prozorske prozorske.

Plastični prozori služe u kući s dolaskom hladnog vremena, koji se okreće za vlasnike stanova i kuća u velikom razočaranju. Kada obitelj planira zamijeniti stare neuspjele drvene okvire na novim plastičnim profilima, nitko nema nikakvih misli koje se takve nevolje mogu pojaviti na putu.

Članak o temi: Pragovi za pod: sorte, sastanak, značajke ugradnje

Kao praksa pokazuje, instalater tvrtka samo postavlja prozore, a nikada ne govori o takvim "sitnicima". Kao rezultat toga, kondenzat se nakuplja na staklu, ulijeva u prozorske prozorske, zatim na zidove i spol. Stalna vlaga u stanu može dovesti do razvoja gljivica i plijesni, kako bi se prevladalo što je vrlo teško.

Zašto se prozor magla?

Zašto plastični prozori u kući znoj i kako ga izbjeći?

Plastični prozori znoj

Da biste se nosili s onim što plastični prozori unutar stana oduševite, morat ćete premjestiti uspomene za školski stol na lekciju fizike. Kao što smo učili u školi, u sobi, voda ostaje u plinovitom stanju, i pretvara se u tekućinu s oštrim razlikama temperaturnih pokazatelja u zatvorenom i na ulici.

Kao što možete vidjeti, profili se šalju u potpuno objašnjenom razumu. Kada je niska temperatura i staklo hladno izvan prozora, na njemu se formira par - to jest, kapljice vode. Ako se ne riješe zraka, kondenzat će se nastaviti prije zagrijavanja.

Može li se prozor tražiti od pogrešne instalacije?

Zašto plastični prozori u kući znoj i kako ga izbjeći?

Metalna plastična con

Ne uzalud u ljudima se kaže da je svaki problem bolji upozoriti, nego da se nosi s njom, u slučaju kondenzata - to nije iznimka:

  • Kupite dvostruke prozore samo iz dokazanog proizvođača koji nema negativne kritike;
  • Provjerite proizvod dobro za pukotine i sve vrste oštećenja;
  • Nemojte pokušavati uštedjeti, jer vas skuplji materijali mogu zaštititi od takvih nevolja.

Imajte na umu da odgovorni proizvođači metalnog plastičnog prozora ispunjavaju staklene prozore s posebnim sastavom, nakon čega se njihova nepropusnost testira u tvornici. Naravno, takav profil košta mnogo skuplji, ali vrijedi i brige s takvim profilima su mnogo manje.

Vrlo često, od doba godine, koji je instaliran, vjerojatnost za zamagljenje također ovisi. Najbolja instalacija PVC profila se tolerira za ljeto - ne samo da je prikladno za čarobnjaka, već i bolje za kupca. U pravilu, u procesu instaliranja stanovnika stana mora preživjeti neugodnosti, jer na mjestu budućeg prozora profila, neki segment vremena će biti prazan, dakle, ako iza hladnog prozora, to će imati sipati malo.

Članak o temi: oprema za pakiranje

Najbolje je instalirati na tople dane bez padalina, na temperaturi od najmanje 15 ° C, jer s manjim temperaturnim pokazateljima, montažna pjena neće moći kupiti potrebnu snagu, to je jedan od najčešćih razloga zašto Plastični prozori znoj.

Također nije potrebno provoditi instalaciju staklenog paketa sami, jer to nije jednostavan proces, već slučaj koji zahtijeva vještinu.

Kako riješiti problem?

Zašto plastični prozori u kući znoj i kako ga izbjeći?

Kako se nositi s kondenzatom

Glavna poteškoća koju želite prevladati novo instaliranu Windows - zimu. Kada se plastični prozori znoji u kući, više potrošača optuženih za ove proizvođače ili instalaterski majstor, a ne uzimaju u obzir činjenicu da se prozori iz mikroklime stana borili.

Povećana razina vlage u apartmanu je najčešći uzrok kondenzata u zatvorenom prostoru, koji će riješiti čestu ventilaciju. Unatoč činjenici da je u plastičnom profilu jefta nije osigurana, moguće je provjetravati zbog djelomično otvaranja ravnine. Naravno, za nekoliko minuta soba u potpunosti neće uspjeti, ali je moguće "očvrsnuti" prekomjernu vlagu.

Također je potrebno:

  • Kontrolu tako da kućanstva uzimaju pravovremeno kuhanje kuhanja od peći, a jela su pripravljena u zatvorenim posudama, a još bolje - kupite poklopac;
  • Nemojte sušiti odjeću na baterije i ne ležite zavjese na prozorskoj dasci;
  • S velikim prozorima, izbušite nekoliko rupa u njemu, tako da je toplina iz baterije bez prepreka došla do prozora;
  • Ako postoje mnoge boje na prozoru, morat će se ukloniti, jer povećavaju razinu vlažnosti;
  • Kupite poseban uređaj za sušenje zraka;
  • Nemojte prenijeti otvorene otvore dalje od baterija da ne ometaju konvekciju zraka;
  • Ne dopuštaju kvar otvora.

Zašto ne izbjegavajte zamagljivanje?

Zašto plastični prozori u kući znoj i kako ga izbjeći?

Naočale

Još uvijek se znojite plastični prozori Što učiniti s njom ne znate? Najvjerojatnije, vaši prozori imaju tvornički brak ili njihova instalacija je izvedena loše. Kao što nije tužno, ali ova situacija je najteže i odlučivanje, nije lako.

Članak o toj temi: Kako odabrati pravi til za zavjese u sobi: stručnjaci savjetuju

Postoje situacije u kojima se kondenzat prikuplja unutar prozora. Da biste ga uklonili, morat ćete ukloniti i zamijeniti gumenu brtva i sama stakla. Na prvi pogled, to ne uzrokuje poteškoće, ali proces nije tako jednostavan kao što se čini. Sve suptilnosti znaju samo stručnjake i da se taj rad je iznimno nepoželjan.

Ali to nije jedini, a ne najstrašniji razlog zašto se formira kondenzat. Problem također može biti u:

  • loša skupština;
  • Netočna instalacija.

Bilo bi jako dobro ako bi proizvođač i instalater dali jamstva za ponudu roba i usluga, dok bi bili dužni eliminirati sve kvarove i nedostatke. Ali, nisu svatko jamčiti kvalitetu, tako da je izlaz zamijeniti prozor na vlastiti trošak.

Je li kondenzat formiran na skupo dvostrukim prozorima? Ako je profil napravljen na svim standardima u tvorničkim uvjetima, ispravno montiran i instaliran, a eksploatacija je u skladu sa svim pravilima, služit će vam dugi niz godina bez kondenzata, dajući vaš dom, toplinu i udobnost.

Čitaj više