Kako napraviti ormar ispod stubišta?

Anonim

Kako napraviti ormar ispod stubišta?

Vrlo prikladno mjesto za skladištenje raznih stvari može biti ugrađena garderoba ispod stubišta. S obzirom na to da je njegova širina obično oko 1 m, prostor pod koracima može biti prilično opsežan i omogućiti da se smjesti veliki broj potrebnih objekata.

Vlada ugrađena ispod raspona može imati drugu svrhu i biti uređen u skladu s njom: otvorene police ili uvlačenje polica, kupe ili ljuljačka vrata pomoći će uštedjeti prostor u kući i dodavati nove bilješke u dizajn interijera.

Kako odabrati željeni dizajn ormarića

Ova vrsta namještaja ne primjenjuje se na broj standarda, a svaki domaći majstor će prikupiti garderobu pod stubištem s vlastitim rukama.

Stoga, opcije dizajna mogu biti onoliko koliko želite: u dekorativne svrhe, za spremanje ili druge poslovne potrebe. Ovisno o tome, vrijedno je odrediti je li prostor ispod stubišta biti zatvoren ili služi kao stalak za suvenire, knjige ili televizore. Sl. jedan.

Kako napraviti ormar ispod stubišta?

Slika 1. Mogućnosti ormarića ispod stepenica.

U malom hodniku ili sobi u zemlji to je najprofitabilnije mjesto garderobe pod stubištem. Rolete prema panelu koji služe svojim vratima omogućit će ne spojiti prolaz tijekom potrage za potrebnim stvarima.

Ako se ovdje odabire otvoreni stalak, police za knjige, ogledalo ili fiksni telefon u hodniku, TV ili druga elektronika u malom dnevnom boravku mogu se montirati.

Ako je veličina prostorije u seoskoj kući dopuštena, kabinet može biti zatvoren i ljuljačka vrata. Zanimljiva verzija i ladice vertikalne ili horizontalne vrste. U takvim uvjetima možete pohraniti male kućanske zalihe, odjeću i obuću, dokumente, igračke.

Članak o temi: Mini božićna drvca to čine sami

Paneli koji obavljaju funkcije bilo koje vrste vrata mogu se odabrati u skladu s dizajnom drugog namještaja u prostoriji, dajući ormaru ispod stuba pogled na uobičajeni unutarnji objekt. Izrada ih u skladu s dekorom ljestava, vlasnici stana će ga moći naglasiti kao neovisni element.

Fokusiranje pozornosti ne smije biti previše naglašavanje stubišta iz cjelokupnog stila situacije. Najbolje je pridržavati se harmonije između detalja završne obrade i namještaja, nenametljivo ulazak i raspona s ogradama, a kabinet ispod njega u ukupnom unutarnjem stilu.

Ugrađeni ormarići

Prije izrade ormara ispod stubišta, morate mjeriti prostor ispod njega i odrediti koliko grana ima ugrađenu garderobu, visinu svakog od njih, vrstu kutija i police.

Svi podaci su bolji za prikazivanje na papiru u obliku sheme s primijenjenim oznakama za ugradnju particija i vrata.

Kako napraviti ormar ispod stubišta?

Slika 2. Shema plasmana za ormare pod stepenicama.

Da bi se police za uređaje potrebne pod stubama:

  • Bodljikave drvene 5x5 cm;
  • Ploče od vlade, šperploča, gipsana ploča ili ostalih listova materijala;
  • Fasada namještaja, laminirana ivica i drugo za vrata ili panele;
  • Priključci za instaliranje ladica, petlje, mehanizama za vrata i kupe;
  • elektrolijska vila ili hacksaw;
  • Bušilica, odvijač;
  • mjerni instrument.

Okvir za police i particije će biti izrađen od 5x5 cm bar. Usredotočujući se na visinu bočnih zidova svakog odjeljka, rezanje materijala na uparene dijelove željene duljine za montažu vertikalnih nosača. Sl. 2. Pričvršćivanje Brucks najbliži zidu za proizvodnju na dowolu u cigli ili betonu, a čavli ili vijci za samozaštit pogodni su za drvenu površinu. Unutarnje particije montirajte, pričvršćivanje trake na dno koraka na vrhu i na pod na dnu.

Kako napraviti ormar ispod stubišta?

Slika 3. Sklop kabineta.

Članak o temi: Bijeli pleteni džemper: Ženski i muški izbor s fotografijama i videozapisima

Na instaliranim vertikalnim nosačima za montiranje vodoravno nalazi segmente trake. Njihova duljina jednaka je dubini polica ili kabineta. Neki od njih obično su napravili bazu za pričvršćivanje polica ili pribora ladica, tako da se udaljenost između šipki treba odabrati ovisno o visini svakog tier.

Pripremljeni okvir za šivanje unutar odabranog materijala (šperploča, gipsana ploča itd.), Formiranje particija. Ako je planirana izgradnja otvorenog stagala, tada u ovoj fazi možete već ići na završnu obradu unutarnjih površina ormarića i ugradnju polica.

Ako ugrađeni ormarić mora imati vrata ili uvlačenje kutije, rad će se nastaviti. Ormar ispod stubišta zahtijevat će složene operacije na instalaciji mehanizma za vrata različite visine. Za kvalitativnu provedbu takvog rada najbolji će biti poziv profesionalnog stručnjaka.

Kako napraviti ljuljačka vrata ili kutije

S ovim radom pod moć da se nosi i domaći učitelj. Na prednjim okomitim nosačima okvira i dna stubišta kako biste popravili trake za okvir vrata. Pod nagnutim dijelom raspona, kutija će imati komplicirani oblik, tako da morate pažljivo obaviti poteze kutova, pod kojim će se prikazati njezini okomici i nagnuti elementi. Nakon što je postigao točnu podudarnost dijelova, potrebno ih je izgraditi između sebe vijaka i montirati kutiju ispod raspona, zajebavati samoizvlačenje na okvir.

Kada objesite vrata, važno je instalirati petlje tako da se krila u zatvorenom stanju ne smeta. Horizontala kuka na kosim području teško je provjeriti, tako da se morate usredotočiti na vizualnu slučajnost gornjeg ruba i kutije za vrata.

Horizontalne kutije za tip kako bi napravili takvim izračunom, tako da postoji jaz od 5 mm između bočnih stijena i okvira. Potrebno je za montažu pribor i slobodno kretanje unutar ormarića.

Nakon što su sve kutije napravljene i primjerene, montiran je mehanizam kretanja, možete otići u pričvršćivanje dekorativnih fasada na njima. Mora se pamtiti da se visina vanjske ploče mora odabrati tako da ne ometaju susjedne kutije, već i ne ostaviti previše razmaka.

Članak na temu: Pleted džemper za djevojku s pletenje iglice: Mogućnosti za djevojku 2 godine, otvorena bluza

Pričvršćivanje fasade mora biti proizvedeno kroz prednji zid ladice, vijak u vijke u prethodno izbušene rupe. Duljina pričvršćivača trebala bi biti 2-3 mm manja od kumulativne debljine prednjeg zidnog materijala i fasade tako da vrh samosprene ne dolazi iz prednje strane.

Ladice vertikalnog tipa također su montirane na istom principu. Sl. 3. Za razliku od horizontalne za njih, ne treba valjak mehanizam, jer se pokret događa zbog nijansi vezanih na dnu kutije. Stoga, prilikom izračunavanja i sastavljanja unutarnjeg dijela kutija, potrebno je voditi samo na lakoću kretanja tih elemenata u odnosu na međusobno.

Vanjska ploča treba biti malo šira od prednje strane ladice za preklapanje jaz između susjednih elemenata, ali ne ometati kretanje.

Tipično, širina baterije se izračunava kao ½ širine željenog jaza između kutija, minus 1 mm. Uz susjedstvo 2 ploča u ovom slučaju, vizualno neprimjetan razmak od 2 mm će se dobiti, a fasade kutija neće se međusobno dodirivati.

Olovke na fasadama, ogledala na odjeljku ormara i ostali postavljeni dekor.

Ovi elementi mogu ponoviti stil priključaka na ostatku namještaja u prostoriji, čime se s njim spajaju.

Čitaj više