Kako gipsane pjene betonske tehnologije za pjenjenje betonskih zidova

Anonim

Pjena betona zbog činjenice da njegove pore, uglavnom, imaju zatvorenu strukturu, ne treba završiti kako bi se zaštitila zgrada od vlage. Međutim, samo po sebi, kuća pjene beton izgleda vrlo lijepo. U pravilu, završna obrada bloka pjene provodi se s dekorativnom svrhom (povećanje estetizma).

Najpopularniji način suočavanja s fasadom kuće betonskih blokova je žbuka i bojenje. Takav izbor je zbog činjenice da se beton pjene (s dovoljnom debljinom zida) ne treba dodatna izolacija.

Kako gipsane pjene betonske tehnologije za pjenjenje betonskih zidova

Foam žbuka s rukama - savjeti

Završavanje kućanskih blokova žbuke izvodi se prema standardnom dijagramu, ali se nešto razlikuje od ožbukanog betona ili cigle. Razlika je neznatna, ali postoji. Stoga razmislite o precizno prepoznatljivim značajkama.

Kada se može / morati spriječiti kuću pjenastih blokova?

Stucco završio se u suhom vremenu, samo na temperaturi plus (od +5 do + 30 ° C). Možete početi stvaranje ne ranije nego u 3-4 mjeseca (idealno) nakon završetka izgradnje kuće iz pjenastih blokova. Tijekom tog vremena zidovi će dati skupljanje.

Brušenje zidova iz pjenastih blokova

Zbog karakteristika betona pjene, njegova površina ima lošu adheziju, stoga je potrebna priprema baze ispod žbuke. Moguće je povećati sposobnost obvezujuće primjenom premaz.

Što primljenim pjenastim blokovima prije žbuke?

Za pjenasto beton, bilo koji prajmer dubokog penetracije je prikladan, na primjer, cerezite ST-17 (53 rublja / l), prosperites (38 rubalja / l), UNIS (27 rubalja / l), Optom (40 rubalja / l) ili drugi.

Kako pravilno brusiti zidove od pjene beton?

Majstori preporučuju primjenu otopine za slanicu u tri sloja. Zahtjev je zbog činjenice da pjenasto beton ima glatku strukturu, koja ima loše adheziju do završnog materijala. Prema tome, prvi sloj prodire u strukturu staničnog betona, drugi popravlja djelovanje, a treći veže donji sloj i žbuku.

Članak o temi: Pozadina Cherry cvijet u unutrašnjosti

Svrha temelja, u ovom slučaju, slična je funkciji koju se temelji izvodi za kuću. Primer je dizajniran za stvaranje baze za nanošenje površinskog sloja žbuke. Kvaliteta temelja i ispravnost njegove primjene ovisi o tome kako će se čvrsto držati sloj žbuke na površini zidarstva. Primer se nanosi preko cijele površine zida bez preskakanja. Za daljnji rad možete nastaviti samo nakon potpunog sušenja prajmera (brzo se suši).

Fasada Pie za kućne pjene blokova

Slojevi:

  1. prajmer. Prema mišljenjima i savjetima praktikanata graditelja, najbolji temeljnik za betonsku beton - Ceresit St-17. Razvod s vodom, za prvi sloj 1 do 6, drugi 1 do 3-4, treći - 1 do 2-3. Približna potrošnja prajmera od 0,4-0,5 l / m2;
  2. sloj do 30 mm bez mreže - žbuka za staničnu betonsku matičnu umjetnost 24;
  3. PRIMER pod dekorativnom gipsanom ceresitom st 16;
  4. Dekorativna žbuka (silikatna-silikonska) ceresit st 174 ili st 175.

Ako zid ima savršeno glatku površinu, moguće je napraviti osnovni ojačani sloj cerezita članak 85., članak 190. (pomoću staklene trake 65 gr / m2 s ćelijom 5x5).

Zatim slojevi 3 i 4.

Materijal pripremljen za mjesto www.moymik.net

Debljina sloja stakloplastike

Izračun debljine žbuke je važan za istiskivanje "točke rosišta" na pravom mjestu. Debljina žbuke trebala bi biti dovoljna da ostane na zidu i istovremeno ne sprječava izlaz iz izlaza pare. Ako par ne izlazi, i zadržava se u unutarnjem sloju žbuke, onda će se gljivice i plijesan pojaviti na zidu. Ako se diže u vanjskom sloju, žbuka će nestati nakon nekoliko ciklusa odmrzavanja.

Preporučena debljina žbuke na vanjskom zidu pjene betona je 5-10 mm, na unutarnjem - 10-20 mm. Kao što vidimo, debljina vanjskog sloja žbuke (minimalno-maksimum) je polovica debljine unutarnjeg sloja. Time se osigurava glavno stanje u završnu obradu staničnog betona: toplinska provodljivost svakog sljedećeg sloja treba biti jednaka ili više od prethodnog. Uzimajući u obzir debljinu bloka pjene, takav omjer debljine žbuke je optimalan.

Ako je pjenasto betonska kuća izolirana vani (pjena, ekspandirani polistiren i tako dalje), a zatim debljina unutarnjeg sloja dekorativnog premaza nije važna. Gore navedeni uvjeti orijentirani su na "gole" zidove pjene bloka, tj. Samo žbuka.

Članak o temi: stari ruski stil u unutrašnjosti

Koju gips za pjena beton je bolji?

Prilikom odabira, treba slijediti "zlatno" pravilo, što je viši indikator adhezije smjese žbukanja, to je više prikladno za upotrebu na zidu pjene betona.

Pogotovo za završnu obradu pjenasto betonskim blokovima razvili su takve mješavine kao Ceresit Stage 24 (419 rubalja / 25 kg), Belsilk T-32 (373 rublja / 20 kg), KaerisPrix TC117 (454 rublja / 25 kg), profitni kontakt MN (155 trlja / 25 kg), atlas KB-Tynka (488 rubalja / 30 kg) i drugi.

Kako gipsane pjene betonske tehnologije za pjenjenje betonskih zidova

Žbukanje mix za pjenu beton caerpliv ts117

Kako gipsane pjene betonske tehnologije za pjenjenje betonskih zidova

Žbukanje za ceresit Ceres Ceres

Kako gipsane pjene betonske tehnologije za pjenjenje betonskih zidova

Žbuka za pjena blokira atlas KB-Tynka

Kako gipsane pjene betonske tehnologije za pjenjenje betonskih zidova

Završavanje kit za pjena betona betona T-32

Kako gipsane pjene betonske tehnologije za pjenjenje betonskih zidova

Uređaj za strojnu aplikaciju za profit staničnog betona Kontakt Mn

Gipsane pjene blokova s ​​cementnim mortom

Korisnici tvrde da ako želite spremiti, konvencionalna pješčana otopina može se koristiti za žbuke pjenastih blokova u omjeru 3: 1: 1 (pješčano-cement-vapno). Poželjno je dodati malo krede u otopinu (5% mase) kako bi se povećala plastičnost smjese. Cement mort je jeftiniji, ali rad s njom zahtijeva vještinu u svemu, u rasponu od mjerenja proporcija i indukcije s vodom, završava se primjenom i izjednačavanjem žbukanog sloja.

Bilješka. Cementno mlijeko (cement + voda) gipsana pjena beton je nemoguće. Blok pjene apsorbira dio vode, a dio će ispariti u atmosferu i takva žbuka se može izbrisati s dlanom iz zida. Također se ne preporučuje da ga koristite umjesto prajmera, ne može pružiti odgovarajuću kvalitetu temelja.

Tehnološka aplikacija žbuka na beton od pjene

Završetak blokova pjene žbuke ima nekoliko nijansa:

  • Žbuka je bolja primjenjivati ​​na prethodno obrađenoj površini. Za to, površina betonskog zida pjene može se brusiti (čisti, rukovati graterom). Dakle, gornji sloj pjene je uklonjen, pore su otvorene, a postiže se najbolji učinak površinske adhezije na žbuku;
  • Možete staviti žbuku na zid istovremeno na obje strane (za razliku od aeriranog betona). Činjenica je da se pjenasto beton ne apsorbira vlagu, i stoga, upečatljiv, žbuka potpuno daje vlagu;

Bilješka. Žbuka na pjenom betonu suši duže, unatoč tanji sloj primjene. Ali postaje moguće preciznije uskladiti površinu obloge i napraviti glatkiju žbuku žbuke

  • Stucco se nanosi na zid prskanjem. Oni. Sloj otopine prska na zid (a ne nanesen na lopaticu), a zatim poprskan s lopaticom. Zatim se primjenjuje tanak sloj za završnu obradu. Upravo je to i povlačenjem na glatkoću površine.

Članak o temi: Izolacija ožičenja: Sve metode i potrebni materijali

Bilješka. Kada se koristi pijesak-cementna smjesa, tekuće otopine treba nanijeti na zid (zamijeniti sloj prajmera) i, nakon potpunog sušenja, nanesite glavni sloj. Možete primijeniti sloj s tasselom ili iz pulverizatora.

  • Smanjenje zida betona pjene također se izvodi uz uporabu posebnih "prozračnih" boja na silikonskoj ili silikatnoj osnovi.

Kako gipsane pjene betonske tehnologije za pjenjenje betonskih zidova

Ojačanje gipsane mreže

Moguće je povećati adheziju betona pjene trakama (montaža) na zid fine metalne mreže (s promjerom žice od 1 mm cijena će biti 180 rubalja / 8 m.kv, s promjerom od 2 mm - 400 rubalja / 7 m. KV) ili polimerna mreža (fasadna stakloplastička mreža 165 g / m2, ćelija 4x4 - 5x5 mm, približna cijena - 700-800 rubalja / 50 m.kv).
  1. Odabir rešetke za pojačanje, obratite pozornost na otpornost na alkalno okruženje, inače, s vremenom, mreža ispod žbuke će biti neupotrebljivo i završni sloj će se početi ljuštiti;
  2. Grid se može montirati na zid s dopirom ili biti izvučen u prvom sloju žbuke.

Žalbene zidove od pjene betona s vlastitim rukama - videozapisi

Primjena hidrofobizera na zidovima pjene betona

Svrha hidrofobnog rješenja je povećanje sposobnosti žbukene površine da odbeli vodu. Prema mišljenjima, u potražnji je hidrofobizer za pjenasto beton takve marke kao: typpet y (vodootporan 120 mm, 305 rublja / l), luksuzni typper (vodootporan 50 mm, 176 rublja / l), silokforma (153 rublja / l), Aquasol (193 rublja / l), Bionic MVO (267 rubalja / l).

Hidrofobizer se nanosi na površinu s valjkom ili četkom. Poželjno je primijeniti najmanje dva sloja, s intervalom od 10 minuta. Nakon sušenja pripravka na površini zida, tanko (u nekoliko mikrona) filma, koji će zaštititi betonsku stijenku pjene, čak i od jake kiše, a ne ometaju par izaći kroz zidove.

Kako gipsane pjene betonske tehnologije za pjenjenje betonskih zidova

Utjecaj hidrofobizera na beton od pjene

Bilješka. Premaz nereakcijskih zidova s ​​hidrofobizom povećat će se vijek trajanja kuće.

Zaključak

Dekorativni završetak kuće betonske žbuke u pjenom poboljšava estetski pokazatelj, a također povećava svojstva toplinske izolacije. Kao rezultat toga, vikendica neće biti topla, jeftina u izgradnji i radu, već i lijepa.

Čitaj više