Domaći traktorski pojas 4 + 4 rukama s motorom iz Oki

Anonim

Domaći traktorski pojas 4 + 4 rukama s motorom iz Oki

Obrada zemljišta će biti mnogo lakše ako napravite domaću traktorsku frakturu 4 + 4 sa svojim vlastitim rukama s motorom iz oka. Proizvodnja samostalnog traktora bit će mnogo jeftinije od kupnje gotovog proizvoda. Međutim, za stvaranje traktora vlastitim rukama bit će potrebna osnovna znanja o strojevima i posebnim alatima.

Domaći traktor-vatrostalni 4 + 4

Glavna prednost samostalne opreme za obradu zemljišne parcele je bitna ušteda. Glavne komponente potrebne za skupštinu mogu se posuditi iz neradnih vozila ili kupiti po niskim cijenama.

Osim toga, mini-traktor pokazuje učinkovitost veću od snažnije tvorničke aparate, na malim zemljištem, gdje se osjeća nedostatak slobodnog prostora.

Od nedostataka treba napomenuti potrebu za održavanjem tehničkih vještina i vještina rada s crtežima. Za izgradnju samostalnog traktora, također mogu biti potrebni dodatni alati i uređaji.

Najpovoljnija opcija za liječenje malih polja, vrtova i staklenika bit će traktor s prekretnicom. Okvir za okretanje je dva poluiramps, vezana između samih mehanizma za povezivanje zgloba. Prednosti takvih uređaja su kako slijedi:

  • Povećana upravljivost. Prije fraktura traktora može se završiti na gotovo jedno mjesto.
  • Povećana patentnost. Zbog posebnosti okretnog okvira, prianjanje s površinom u složenim područjima tla značajno se povećava.
  • Povećana snaga. Uspješna raspodjela opterećenja pomaže u dobivanju maksimalne vrijednosti snage tehnike.

Uz pomoć samostalnog traktora, takve zadatke mogu se izvesti 4 + 4 fraktura s punim pogonom:

  • Žetvu.
  • Korov.
  • Formiranje kreveta na terenu.
  • Obrada i obrada tla.
  • Sjetva vrtnih usjeva.
  • Prijevoz ukupnog tereta.

Priprema crteža i detalje

Domaći traktorski pojas 4 + 4 rukama s motorom iz Oki

Skup složenih mehanizama počinje s proizvodnjom crteža. Oslanjajući se na njegovo znanje o tehnologiji, potrebno je detaljno postaviti svoje ideje na papir ili koristiti gotova rješenja objavljena na internetu.

Članak na temu: Sigurno sredstvo za čišćenje stakla u pećnici

Važno! Nema odgovarajućih vještina, ne preporučuje se stvaranje crteža traktora. Pogrešan izračun rezultirat će brzim trošenjem dijelova i preranim slomom.

Imajući gotov crtež, bit će vrlo lako pripremiti sve detalje, au budućnosti je prikupiti sve u jedan uređaj.

Montažu samostalnog traktora

Za okupljanje traktora pripremite sljedeće dijelove:
  • Okvir.
  • Motor.
  • Prijenos.
  • Upravljanja.
  • Most.
  • Kotači.

Većina detalja možda nije dostupna, tako da se tržište automobila mora posjetiti ili naručiti nedostajuće komponente putem Interneta. Njihovi troškovi moraju biti mali.

Okvir

Domaći traktorski pojas 4 + 4 rukama s motorom iz Oki

Za proizvodnju semeracije, preporuča se koristiti Sweller br. 10 prema GOST-u. Ima dovoljnu snagu za te svrhe. Ako koristite manji kanal, morate ojačati dijelove s poprečnim gredama. Dijelovi poluraplalas su zatvoreni međusobno zavarivanje.

Široko semiraze se pričvršćuje s mehanizmom spojenog zgloba. Kao gotova otopina, predlaže se da koristite pogonsku osovinu iz Gaz-52 automobila.

Motor

Domaći traktorski pojas 4 + 4 rukama s motorom iz Oki

Na okvir mini traktora možete staviti motor iz bilo kojeg automobila koji ima potrebnu moć. Optimalni kapacitet za izvršenje vrtnih radova je 40 konjskih snaga. DIY je proizveden od strane vlastite, domaće traktor 4 + 4 fraktura s motorom iz OCA-e moći će se nositi s glavnim poljoprivrednim aktivnostima.

Treba osigurati sustav hlađenja motora, jer će opterećenje biti više. Pregrijavanje motora, osobito u vrućoj sezoni, može uzrokovati rad svojih poljoprivrednih strojeva.

Prijenos

Domaći traktorski pojas 4 + 4 rukama s motorom iz Oki

Dijelovi prijenosa mogu se posuditi iz Gaz-53 automobila. Kako bi se osigurala potpuna interakcija angažmana s motorom, obavit će se nekoliko dodatnih radova.

Potrebno je napraviti novu košaru kvačila i uklopiti se pod željene dimenzije. Također korekcija je zamašnjak motora. Sve akcije mogu se izvoditi na tokarici, tako da preporučujemo kontaktiranje stručnjaka.

Most

Prednja osovina se koristi nepromijenjena. Možete koristiti prikladne dijelove od prijevoza tereta ili putnika.

Članak na temu: Kako šivati ​​plažnom tuniku iz šifona vlastitim rukama: uzorak za šivanje

Za stražnju osovinu morate potrošiti nekoliko izmjena. Naime - skratiti polu-osi.

U odsutnosti gotovog mosta možete ga prikupiti pomoću rezervnih dijelova iz različitih automobila. Bit će vrlo jednostavno u prisutnosti odgovarajućih vještina. Inače, već postoje prikupljeni čvorovi.

Kotači

Odabir kotača za samostalni traktor prijelom, potrebno je uzeti u obzir njihov promjer. Ovisno o svrsi korištenja traktora, promjer kotača će se promijeniti.

Na primjer, za prijevoz robe koriste se pogoni promjera do 16 inča. Provedba poljoprivrednih aktivnosti na terenu zahtijevat će ugradnju kotača do 24 inča.

Upravljački i hidraulični sustav

Hidraulični dijelovi gotovo su nemoguće samostalno, kod kuće. Stoga, prilikom prikupljanja samostalnog traktora, prijelomi od 4 + 4 s vlastitim rukama treba instalirati već gotov hidraulički sustav. Također treba uključiti pumpu za opskrbu uljem.

Najuspješnija opcija će se kontrolirati svaki kotač pogonske osovine kroz mjenjače.

Završetak Skupštine

  • Sustav kočenja se uklanja iz osobnih automobila ili motocikala te je instaliran nepromijenjen.
  • Spremnik za gorivo je odabran za obavljanje određenih zadataka. U prosjeku će biti dovoljno tenk za 10 litara goriva. Ako je potrebno, veličina spremnika može se povećati.
  • Ako planirate raditi na polju u mraku, trebali biste instalirati na domaće traktore prijeloma staze. Za to se montiraju prednja svjetla, ožičenje, baterija i generator.
  • Mozačesto sjedalo treba instalirati uzimajući u obzir ukočenost suspenzije, inače će vozač osjetiti svaku nepravilnost terena.
  • Kabina će pomoći u estetskoj vrsti prikupljenih poljoprivrednih strojeva, kao i zaštititi ga i vozača od vremenskih uvjeta. Završetak se vrši na temelju vlastitih ukusa i preferencija.

Korištenje samostalnog traktora dopuštena je tek nakon potpunog testiranja u različitim uvjetima. U suprotnom, postoji manifestacija nedostataka u najodgovornijem trenutku.

Članak na temu: pletenje za kuhinju. Lijepe staklenke

Domaći traktorski pojas 4 + 4 rukama s motorom iz Oki

Atraktivnost samostalnih prijeloma traktora iz OKA teško je precijeniti. Trošak rezervnih dijelova i komponenti potrebnih za proizvodnju traktora je prilično niska. Uobičajeni troškovi mogu se isplatiti za jednu produktivnu sezonu. Takvo rješenje je pogodno za poljoprivrednike za početnike koji nemaju sredstva za stjecanje poljoprivredne opreme tvorničke proizvodnje.

Čitaj više