Ebe a na-adọba osisi: owuwu nke aka gị

Anonim

Jiri aka gị wuo ya nke ọma, na n'oge na-adịghị anya. Ọ ga-ele anya na saịtị ahụ, nke osisi na-eji osisi eme ihe ndị ọzọ. Ọ bụ naanị ịhọrọ otu esi ewuga ebe a na-adọba ụgbọala.

Ebe a na-adọba osisi: owuwu nke aka gị

Ebe a na-adọba ụgbọala ga-adị mma na nkata ahụ, ebe a na-eji osisi eme ụlọ ndị ọzọ.

Nkwadebe Prilementi

Ozo nke nkwadebe nke owuwu nke ebe a na-adọba ụgbọala gụnyere imewe, mgbako nke ihe owuwu ahụ.

Ebe a na-adọba ụgbọala na ngụkọta nke ihe na-ewu ụlọ ga-ekwe ka ọ bụghị naanị iji mee ka usoro owuwu nke ebe a na-adọba ụgbọala, kamakwa ọ ga-ewepụ ego nke ịzụrụ osisi. Ihe oru ngo a kwesiri iburu n'uche otutu igwe nke emere ka etinye ya na ebe a na-adọba ụgbọala, ọnụnọ ma ọ bụ enweghị ibu maka ịchekwa ụgbọ ala nke nwere ike ịdị n'elu ebe a na-adọba ụgbọala .

Ebe a na-adọba osisi: owuwu nke aka gị

Osisi a na-adọka uwe elu nke nwere akụkụ.

Ihe oru ngo a nwere ike inwe ngwaọrụ na-adọba anya na ebe a na-adọba anya, egwu na ụzọ okporo ụzọ, na ngbanwe nke ọnụ ụzọ iji zere mmebi iwu ma ọ bụ na-adọta. Ihe oru ngo a na egosiputa udiri ihe - o gha buru ulo inwere onwe ya ma obu ebe a na-adọka ya ka a gbanwee ya na otu n'ime mgbidi nke ụlọ dị ugbu a. Ọ bụrụ na ejikọtara ebe a na-adọba ụgbọala ya na ụlọ, mgbe ahụ ịkwesịrị ịgbakọ ihe eji ewu ụlọ.

N'ezie, a na-ekpekọ ọnụ ọgụgụ nke ọnụ ọgụgụ ụlọ na iche na-adabere na teknụzụ ịhọrọ maka owuwu nke ebe a na-adọba ụgbọala. Ọ bụrụ na a na-adọba ụgbọala ahụ, mgbe ahụ bụ ụlọ mmanya nke akụkụ dị iche iche, osb bets ma ọ bụ plywood, mkpuchi mkpuchi, akụkụ ya. Ọ bụrụ na teknụzụ mere ihe mere eme ka ihe a dị, mgbe ahụ, ndị a na-agbachi ndekọ ndekọ, mkpuchi. N'otu oge ahụ, ihe ndị dị mkpa maka ụlọ: ibo osisi maka crates, ihe mkpuchi ụlọ (tutuminous taịlị, Ọkachamara Ọkachamara, Metal Tile).

Edemede nke isiokwu: ihe ị ga-etinye nso na nsu na obodo (foto 20)

Mgbe gbagwojuru anya, ịkwesịrị akara na ntụpọ ahụ. Enwere ike ịme nke a site na iji pegs na twine. Na mgbakwunye na iwulite ebe a na-adọba ụgbọala, ị ga-achọ:

  • Roulette;
  • sikrundorroder;
  • ax;
  • hama;
  • Ihe igwekota na ndi ozo.

Ntọala na ngụ ya

Ebe a na-adọba osisi: owuwu nke aka gị

Ngwaọrụ nke ntọala rịbọn n'okpuru ebe a na-adọba ụgbọala.

Ntọala ahụ bụ ihe ndabere maka ụlọ ọ bụla. Ebe a na-adọba ụgbọala adịghị. Ntọala maka ebe a na-adọba ụgbọala na etiti ma ọ bụ teknụzụ dị mma ekwesịghị ịdị ike, ebe ọ bụ na ihe owuwu ahụ ga-adị mfe. Ihe eji eme monolitc nke ntọala ahụ n'oge owuwu nke ebe a na-adọba ụgbọala dị mkpa naanị ma ọ bụrụ na ala mmiri na-apụta na erughị 10 m.

N'ọnọdụ ndị ọzọ niile, a ga-enwe ntọala dị larịị. Omimi ya bụ 50 cm, obosara - 20 cm, ịdị elu n'elu ala - erughị 20 cm. Nke a ezuola iguzogide ibu ụlọ na-abịanụ ogologo oge. Ibelata mmiri ga-arụ ọrụ dị ka ohiri gravel dị elu nke 5-7 cm.

Maka owuwu nke ntọala ahụ, ha na-egwu olulu dị na akara aka na mbụ na akụkụ akọwapụtara. Na-esote, etinyere usoro. Dị ka ọ, ị nwere ike iji bọọdụ na-ejikọ ya na smackdrepes iji zere ịmị mmiri.

Mgbe nke ahụ gasị, mkpanaka ahụ nwere dayameta nke 10 mm, nke na-eji waya ma ọ bụ mkpọchi plastik. Ihe ngwọta, nke bụ ngwakọta nke ciment, ájá, azọpịa irighiri mmiri na mmiri, wụsara ntọala ahụ. N'oge ejuputa, ọ dị mkpa iji kpalie ihe ngwọta iji gbochie usoro nke porad. Mgbe nke ahụ gasị, ọ dị mkpa iji nye ntọala ahụ kpamkpam kpọnwụrụ n'ime ụbọchị 10-15.

Mgbidi, ala, ụlọ na-adọba ụgbọala

Ebe a na-adọba osisi: owuwu nke aka gị

Ebe a na-adọta ebe a na-adọba ụgbọala ahụ.

A ga-atọgbọ ebe a na-adọba ụgbọala na ala ala. A ga-etinye ntọala maka ntọala mmiri - ruberoid. A na-emechi ọnụ ụlọ ahụ na nkuchi ma ọ bụ na nke radie (nkwụnye). Nhọrọ nke Ugwu ahụ dabere na nkà na nkà. Isi ihe - njikọ ga-enwerịrị ntụkwasị obi.

Edemede dị na Isiokwu: PLINT na ụlọ plastik

Ọzọkwa, lags (osisi 150x100) na-anọghị ala na-adịghị ala ala, ma ọ bụrụ na lags nwere nnukwu ogologo ma iji zere ogologo ha, n'okpuru ha n'ogologo ha dị mkpa iji wụnye backups. Ndabere na-eje ozi dị ka kọlụm bric. Oghere dị n'etiti kọlụm ndị dị otú a abụghị ihe karịrị 60 cm. A na-ejikwa ya kpuchie ya. Ọ ga-ahụ na lags, ogwe nke ala dị ala ga-ahazi site na antiseptik.

Na-esote, n'oge owuwu mgbidi, a na-eji njikọ nke mmanya dị ka otu ihe ahụ dị na mbara ihu ala. A na-ejikọ ahịrị nke ibe ya na enyemaka nke brazen - wedges nke osisi siri ike, nke a na-akpa nkata n'ime olulu a na-agba. A na-akpọkọta mgbịrịgba ahụ n'ụlọ mmanya iji zere ibipụta cracks n'oge ihicha.

Na okpueze elu, a na-eme mkpanaka maka ogwe aka.

Ebe a na-adọba osisi: owuwu nke aka gị

Na ebe a na-adọba ụgbọala ị nwere ike ime ụlọ site na akwụkwọ ọkachamara.

Oke n'elu ụlọ ahụ dabere na imewe na nke ebe a na-adọba ụgbọala. Mgbe a na-emezigharị ụgbọala, ọ bụ ihe amamihe dị na ya ime ụlọ otu, maka ebe a na-adọba ụgbọala - abụọ. Ọzọkwa, ebe a na-adọwaba, akwa ahụ chara acha n'ofe, na mgbe ahụ ụlọ ụlọ.

Maka ala were bọọdụ na-ekesa, dozie ya na mbọ na mbọ (eserese). Mgbe nke ahụ gasị, oghere niile dị n'ime ebe a na-ekpuchi ebe a na-adọka ya na mgba ọkụ pụrụ iche. Maka nchekwa, enwere ike iji akwa ọla kpuchie ala ahụ, opekata mpe na ebe enwere ike ịwụfu mmiri.

Etu esi ewuga ndọba nke etiti: Akwa maka ụlọ

Storeda

Maka ebe a na-adọba ụgbọala dị otú ahụ, ntọala monolithic dị mma. Nke a bụ n'ihi eziokwu na ala ahụ siri ike idozi onwe ha na ezigbo ihe eji eme ụgbọ ala. Ntọala monolithic ga-arụ ọrụ nke ala.

Maka ntọala monolithic, ọ dị mkpa iji wepu ala na akara ma rụọ ọrụ 30-40 cm gburugburu. Ogo nke oyi akwa bụ 20 cm. Na-esote, ọ na-aga oyi akwa - membranes ma ọ bụ robaid.

Edemede dị na isiokwu: anya n'etiti ọkpọkọ nke ala na-ekpo ọkụ: Atụmatụ maka nkọwa

Mgbe o dechara ike ahụ, a na-ekekọta ntọala ya na ihe ga-edozi ya na ihe dị mkpa. N'otu oge ahụ, trambot ya. Mgbe ntu oyi n'ọnwa, a pụrụ ịga n'ihu na-ewu ebe ndọba ụgbọala.

Mgbidi, ụlọ nke ụgbọ ala

N'elu ala dị ala, nke a na-arụ site na ụlọ mmanya 150x100 mm, a na-etinye racks n'akụkụ. Ka osila dị, ịgbatị ahụ enweghị ike ịme ya, mana racks dị nchebe ozugbo na ntọala site na iji nkuku ndị. A ga-egosipụtarịrị mmiri na-akwado ya site na ngbanwe ụlọ ọrụ. Ntụziaka ndị a na-ejikọ ọnụ na racks nwere ike ịbụ akụkụ obe nke 100x40 mm. Anya dị n'etiti ha anaghị agafe 1 m. Na idozi ntuziaka, ọ nweghị ihe kwesịrị ime ihe ga-eme.

A na-ejikọ mmiri ndị na-egbu egbu na elu dị elu na-aga n'ihu na-aga n'ihu. Ha na brackets ọla, nke na-adabere na ntụkwasị obi. Oghere dị n'etiti raftụ bụ ihe karịrị 1 m. Ha na-ezu ohi, mgbe ahụ, oyi akwa mmiri (roboid), na ihe mkpuchi ụlọ.

A na-edobe mkpuchi ahụ n'etiti racks - akwa na-egbochi ma ọ bụ ụfụfụ. N'ime ebe a na-adọba ụgbọala na -aga nke owuwu nke owuwu, a na-edozi ihe nkiri uzuoku. Site n'akụkụ dị n'èzí, n'elu mkpuchi ahụ, a na-edozi oyi akwa na mbụ vaporized, ma mmiri mkpuchi. Na-esote, a ga-eyi akwa a OSB ma ọ bụ plywood site na n'ime ime, sibe ma ọ bụ condiodboard maka ọrụ n'èzí.

Ihe a na-adọba ụgbọala ga-ejedebe - nke a bụ nhọrọ nke ọ bụla. Ma, owuwu nke aka ha bụ ihe omume kpamkpam.

GỤKWUO