Hvordan lage en forsamling på gardinene: Ved hjelp av et gardinbånd og manuelt

Anonim

Den tradisjonelle versjonen av gardinene glider gardiner med en tusle gardin under dem. Slik at slike gardiner ser attraktive ut, utføres de med folder som skaper effekten av drapery og lar deg vakkert legge ut porterduken. Foldene er oppnådd takket være bygningen av porteren.

Hvordan lage en forsamling på gardinene: Ved hjelp av et gardinbånd og manuelt

Spesielle bånd bidrar til å skape forskjellige folder, fra enkel til den mest originale.

Du kan lage en forsamling på gardinene ved hjelp av et spesielt gardinbånd eller manuelt.

Den siste metoden gir flere muligheter for ulike designløsninger. Draperi kan gjøres asymmetrisk eller slik som vil fullt ut svare på din designeride. Men i dette tilfellet må du gjøre mer innsats, mens gardinbåndet gir deg mulighet til å oppnå et godt resultat uten vanskeligheter.

Typer av draperi

Plasser på lerretet kan ha et annet utseende og kjøre annerledes. Draperi kan være en av følgende typer:

  • ensidig (lagt i en spesifisert retning);
  • teller (folder lagt mot hverandre);
  • Bantian (utførte det samme som telleren, men gjør den andre siden).

Hvordan lage en forsamling på gardinene: Ved hjelp av et gardinbånd og manuelt

For å skape vakre folder, bør båndet for gardinene ikke røres i forskjellige retninger, og bør være holdbart.

En hvilken som helst av disse typer montering kan utføres manuelt eller med en gardinfletning. Lag en forsamling på gardinene med flettet er helt enkelt. Gardin tape, som er en lukket design med tau inne, sy til porterens øvre kant. Monterte tau lar deg lage folder på lerretet, for dette er det nok å trekke over tauene. Foldene må distribueres jevnt i hele canvasen.

Den eneste ulempen ved denne registreringsmetoden er den lave slitesistens av tauet i gardinens fletning. I tilfelle at tauene er ødelagte, må du helt erstatte designet, og dette kan påvirke utseendet på toppen av forsiden av porteren.

Artikkel om emnet: Slange for gass kolonne for tilkobling til gass

Manuell montering Metode

Mange tror at bare fagfolk kan legge draperiet med hendene. Det er imidlertid ikke. Denne registreringsmetoden er mer pålitelig og holdbar, siden tauene på gardinbåndet kan brytes. For å legemliggjøre denne metoden, må du bruke mer tid, men resultatet er verdt det.

Før du starter arbeidet, må du beregne hvor mye stoff du trenger å dekorere med draperi. Pass på å måle lengden på cornice med maksimal oppmerksomhet. Denne verdien bestemmer lengden på gardinene. Den resulterende verdien må deles inn i antall folder som du planlegger å ligge. Som et resultat vil du ha avstanden mellom dem. Det anbefales ikke å ta det stort enn 10-14 cm. Den optimale dybden på forsamlingen er 14-20 cm.

Den valgte dybden må multipliseres med deres mengde, legger til resultatet av cornice lengde og 2-4 cm reserve, som vil gå til behandling av gardiner på sidene. Hvis det er et gardinbånd på porteren, og du gjør forsamlingen manuelt, må tauene fra båndet fjernes, siden de i dette tilfellet bare vil forstyrre.

Når materialet er forberedt, må du høre det på masker på toppen av canvasen. Dette kan gjøres av en manuelt nål med en tråd eller bruk maskinen. Velg tråden slik at de ikke er synlige på stoffet. I tillegg kan gardinene dekoreres med knapper i tone eller kontrasterende farge, avhengig av ideen din.

Dermed kan du nå uavhengig gjøre en samling av gardinene på den måten at det vil virke mer praktisk for deg og mer praktisk. I alle fall må arbeidet gjøres nøye, for ikke å skade lerretet. Før utførelse, vær oppmerksom på beregningen av den nødvendige mengden vev. Draperi Porteren vil se passende ut i et interiør, du kan selvstendig bestemme sin delikate, avhengig av deres preferanser og det generelle interiøret i rommet.

Artikkel om emnet: Justering av det gamle tregulvet kryssfiner uten lag

Les mer