Kako napraviti sklop na zavjesama: uz pomoć vrpce zavjese i ručno

Anonim

Tradicionalna verzija zavjesa je klizna zavjesa s tusle zavjesom ispod njih. Dakle, da takve zavjese izgledaju atraktivno, izvodi se s naborima koji stvaraju učinak draperije i omogućuju vam da lijepo izvadite porter tkaninu. Naboji se dobivaju zahvaljujući izgradnji portera.

Kako napraviti sklop na zavjesama: uz pomoć vrpce zavjese i ručno

Posebne vrpce pomažu u stvaranju različitih nabora, od jednostavnih do najoriginal.

Možete napraviti sklop na zavjesama pomoću posebne trake za zavjese ili ručno.

Posljednja metoda daje više mogućnosti za različita dizajna rješenja. Draperija se može napraviti asimetrična ili takva koja će u potpunosti odgovoriti na vašu dizajnersku ideju. Međutim, u ovom slučaju, morat ćete napraviti više truda, dok traka zavjese omogućuje vam da postignete dobar rezultat bez poteškoća.

Vrste draperija

Isplate na platnu mogu imati drugačiji izgled i pokrenuti drugačije. Draperija može biti jedna od sljedećih vrsta:

  • jednostrano (položeno u jednom određenom smjeru);
  • brojač (nabori položeni jedni prema drugima);
  • Bantian (izvodi se isto kao i pult, ali okreće drugu stranu).

Kako napraviti sklop na zavjesama: uz pomoć vrpce zavjese i ručno

Da biste stvorili prekrasne nabore, vrpca za zavjese ne smije se dotaknuti u različite smjerove i trebala bi biti izdržljiva.

Bilo koja od ovih vrsta montaže može se izvršiti ručno ili s pletenicama zavjese. Napravite sklop na zavjesama s pletenicama je potpuno jednostavno. Traka zavjese, koja je zatvoreni dizajn s užadima unutar, šiva gornji rub portera. Montirani užad omogućuju vam da stvorite nabore na platnu, za to je dovoljno da povučemo užad. Naboji moraju biti ravnomjerno raspoređeni tijekom platna.

Jedini nedostatak ove metode registracije je niska otpornost na konopce zavjese. U slučaju da su užad slomljena, morat ćete u potpunosti zamijeniti dizajn, a to može utjecati na izgled vrha prednje strane portera.

Članak o temi: crijevo za plin stup za spajanje na plin

Metoda ručnog montaže

Mnogi vjeruju da samo profesionalci mogu položiti draperiju s rukama. Međutim, nije. Ova metoda registracije je pouzdanija i izdržljiva, budući da se užadi vrpce zavjese mogu slomiti. Da biste uzeli ovu metodu, morat ćete provesti više vremena, ali rezultat je vrijedan toga.

Prije početka rada morate izračunati koliko tkanina trebate ukrasiti s draperijom. Budite sigurni da izmjerite duljinu vijenca s maksimalnom pažnjom. Ova vrijednost određuje duljinu zavjesa. Rezultirajuća vrijednost mora biti podijeljena u broj nabora koji namjeravate položiti. Kao rezultat toga, imat ćete udaljenost između njih. Ne preporučuje se da ga uzimate velikim od 10-14 cm. Optimalna dubina sklopa je 14-20 cm.

Odabrana dubina mora biti pomnožena s njihovom količinom, dodajte rezultat dužine vijenca i 2-4 cm rezerve, što će ići na obradu zavjesa na bočnim stranama. Ako na portiru postoji traka za zavjese, a montažu se ručno napravite, a zatim užad s vrpce treba ukloniti, jer u ovom slučaju oni će se miješati samo.

Kada se materijal priprema, morate ga čuti na mjestima nabora na vrhu platna. To se može učiniti ručno iglom s nizom ili koristite stroj. Odaberite nit tako da nisu vidljivi na tkanini. Osim toga, zavjese mogu biti ukrašene gumbima u tonu ili kontrastnoj boji, ovisno o vašoj ideji.

Dakle, sada možete samostalno napraviti skup zavjesa na način na koji će vam se činiti prikladnijim i praktičnijim. U svakom slučaju, rad se mora obaviti pažljivo, kako ne bi oštetio platno. Prije izvršenja obratite pozornost na izračun potrebne količine tkiva. Draperija Porter će izgledati prikladno u bilo kojem unutrašnjosti, možete samostalno odrediti njen osjetljivi ovisno o njihovim željama i ukupnom interijeru sobe.

Članak o toj temi: Usklađivanje starog drvenog poda šperploča bez zaostajanja

Čitaj više