Faia o se poletito i le atunuu ma ou lava lima

Anonim

E ui lava o le mea moni o le faapaologa e leʻo le aʻoaʻoga sili lea ma taua mo soʻo se fale, faʻapipiʻi ni nai lona malosi ma le agaga, e mafai ona suia ai le masani ona osofaʻiga i le fale

Faia o se poletito i le atunuu ma ou lava lima

Faia o se poletito i le atunuu

Le isi, o le a matou taʻuina atu ia te oe O a mea e sili ona aoga e fatu ai se tino mautu, matagofie ma galue i lou nuʻu, o lea e te leʻi faʻatinoina galuega ma ou lava lima, e te leʻi faʻatinoina galuega. Mulimuli i la matou fautuaga, o le ae fatuina se suauʻu malosi ma le magafagafa, pei o se faʻaopopoga i le fale fale.

O le a se mea e tatau ona e iloa e fausia ai se maualuga-lelei poletito?

Faia o se poletito i le atunuu ma ou lava lima

Faapaologa

Afai o lau fale o le atunuʻu ua fausia ma piliki poʻo le fafie, o le poletito e sili atu le faʻatinoina mai le tutusa o mea.

Ou te manaʻo e tuʻufaʻatasia ni nai mataupu na faia i le mea na faia e le atoatoa:

  1. O sitepu e tatau ona avea o se aofaiga ese, ma pe a fai o sitepu e sili atu nai lo le tolu - e tatau ona e faʻapipiʻi lima. O le iʻuga, o se manaʻoga na foliga mai ua le manino, ae o loʻo iai seisi mea i lenei.
  2. O le paneta atonu e le na o le sikuea. Faʻaaogaina le tulimanu ma le masani ai ona faʻapipiʻiina galuega, e mafai ona faʻasaʻoloto le poletila.
  3. O le ata faitotoʻa o loʻo fausia ai fafine faʻaalia o sitepu i le fausiaina.
  4. O le loloto o le teritori i luma o le faitotoa ulufale e tatau ona itiiti ifo 1m sili atu nai lo le pasvas lava.
  5. O le poletito e manaʻomia ona fausia faʻatasi ma le pa puipui, e aloese ai mai le ono mafai ona faʻamutaina.

Lalo o se laulau o le sili sili ona lelei o sitepu ma le tulimanu o le tittit vir.

Fua o LaʻasagaO le tulimanu o le le fiafia o Mati, o
Lautele, mm.Maualuga, mm.
200.200.45.
250.175.33.
310.160.26.
330.140.21.
390.120.sefulu ma le ono

Fausia se faapaologa o sima

Faia o se poletito i le atunuu ma ou lava lima

Slivers laasaga i luga o le faapaologa

Ma o lea, o ni nai tulafono, o loʻo mulimuli mai e mafai ai ona e fausia le maualuga o le paketi i le falemaʻi mai le sima:

  • Potu Kotelova

Ae e te leʻi amata faʻataunuʻuina le galuega, e tatau ona e iloa pe fia le mataga o le eleele. O ia faʻamatalaga e tatau ona manaʻomia ina ia mautinoa o lau galuega e le o fua ona o le tele o le eleele o le eleele ma le taunuʻuga o le vai . I le avea ai o se tulafono, o le a le loloto o le loloto o le sili atu o le sili.

Mataupu i luga o le autu: faʻafefea ona faia se taʻavale afi

Aua le fefe pe a pa'ū pea i luma i le lumanai le faʻatulagaina o lenei mea, aua e le mafai ona aloese mai ai. Peitai, o le a le taʻitaʻia ai se faʻalavelave i fenura.

Pe a uma le lua e 'ese, puipui uma puipui ma le pito i lalo o le lua o lo o fesoʻotaʻi. Ina ua maeʻa lena mea, o le faʻavae o le moe i le chubbnoy maualuga o le 10 cm. Faʻamolemole faʻailoa mai e manaʻomia le tele o le vaega o le tele

  • Faapipii Fouga

Ina ia mafai ona fausia se faapaologa, e manaʻomia se fofo o le sima. O le fua faatatau o le fua faatatau o vaega uma mafai ona eseese i soʻo se faʻatonuga, o le manaʻoga autu o se maualuga fefiloi mafiafia mass.

Ina ua uma le vaifofo kuka, ua liligi ifo i le pita. O le sima o loʻo manaʻomia lelei e fesoʻotaʻi ma le au o le a matauina le tafailagi ma le maualuga.

Ma o le sima fofo na tata lelei, e tusa ma le 7 aso. Afai e mafai, ufiufi le laualuga i se polythyleine ata ma tuu le uta i luga.

  • Fausiaina o Galuega

Ina ua maeʻa le faʻavae o le po o le aisa, e mafai ona e feoai i le faʻataunuʻuga o le isi sitepu.

Muamua o mea uma, o le pepa e faʻapipiʻi ai. Faia o le a le tele galuega. Ina ia faia lenei mea, o le a e manaʻomia le faʻamau o soʻo se laupapa e tatau ona e fanaina i lalo i le 2 o le talita mai i totonu o le tulimanu, o le tele o itu o le faapaologa.

O le faʻaupuga o le faʻatulagaina o le faʻatulagaina e le tulaga, pe a maeʻa ona latou felelei i le nofoaga e manaʻomia, ina ia leai se pa pupuni i luma o le lumanaʻi o le sima.

Faʻamolemole ia matau e mafai ona fuaina le maualuga o le faʻaaogaina o le faʻapipiʻi i le tele o taimi e mafai ai. Afai o le mea itiiti e masalomia na matauina, o le a vave ona latou le aunoa ia faasaʻoina.

  • Faatumu le sima

Faia o se poletito i le atunuu ma ou lava lima

Faapaologa i le fale ma le sima

Ina ia maua ai le sili atu le malosi o sitepu, o le a le afaina le faapipiiina o le faʻamalosia o se mea, alu i le pito o le faapaologa ma laʻasaga taʻitasi. E aoga foi ona faʻatau ma sasaa i le fofo.

A sasaa le fofo i le galuega, o lona tiga e siakiina i le maualuga ma fetuʻutuʻu e le nofoa, pe a na saʻo foi gaioiga e faʻatino ai i le faʻavae o le fale.

E mafai ona e ulufale i le faapaologa i le taotoga i le 2 vaiaso. Na i ai se vaitaimi faapea o le fetuunaiga o le a tosoina e le malosi maualuga, tusa lava poʻo le a mafai ona e faʻamamaina ni faaletonu ma faaleaga ma mamanuina le puaa o mamanu.

Mataupu i luga o le autu: E mafai ona e lavea le pepa puipui i puipui sima?

Faʻafefea ona fausia se faʻapao o fafie?

Faia o se poletito i le atunuu ma ou lava lima

Tutoʻatasi faʻasologa o le faapaologa

Ioe, o le faavae o le poletito o se mea taua tele pe a fausiaina se fausaga, ae filifili e fausia se togalaʻau, e aoga e faʻaaoga ai le faaputuga.

Talu ai, o le Pepa Fautuaga Lautele, lea na fuafuaina atili ai le porce, ina ia faʻapitoa - o ia nofoaga e iloga ona faʻapipiʻi. E mafai ona eseese a latou numera, ae afai e te manaʻo e fausia se fale mautotogi mo le tele o tausaga - aua le faateleloga: O le tele o lagolagoina, o le malosi sili lava o le mamanu lea o le mamanu lea.

E le mafai ona fausia se faapaologa e aunoa ma le itiiti ifo i le 4 pou o loʻo faʻapipiʻiina i tulimanu o le fale. Afai o loʻo faʻapipiʻi pou faʻasino vaʻaia, ole laasaga i le va o latou e tatau ona 1.5 M atu mai le faʻavae. Ia mautinoa e faʻapipiʻi i lalo o le ogatotonu o le fausaga.

A o le faaputuga, e mafai ona e faʻaogaina pou, lua mai fafie ma uʻamea. Filifili mea talafeagai e tatau i le ona o le fale, ona o tagata uma e mafai ona maua a latou aoga ma le le mautonu i se tasi auala auala.

E faigofie atu foʻi i mauga faʻaputuputu ma faʻapipiʻi elemene i fafie, mo le faʻavae o le faʻatasi e le manaʻomia. Ae, o se metotia faʻavave faʻavave e i ai ona lava miuila: o le puʻupuʻu ma le agavaʻa e faʻatamaia mai i aʻafiaga o le vevela o le pulega ma le susu maualuga. E i ai foi le avanoa e teʻi atu ai i le laau i iniseti, ina ia mafai ai ona aloese mai le togafitia o laʻau ma tulaga faʻapitoa.

Peitaʻi, e sili le taimi na avea foi le mauga o uʻamea ma o lona uiga i 'malulu. E ui i le mea moni o le uʻamea e sili ona faʻamalieina nai lo le laau, e talafeagai lava le faʻatinoina o ana taimi amata.

Tusa lava pe o le a le manaia, faʻaaogaina soʻo se metotia, o le a manaʻomia ona e eli se malologa e tusa ma le lapoa o le lagolago filifilia e 80cm pe sili atu. O le pito i lalo o le faaputuga e lagolago ai le faaputuga "ua ufitia i le aluga" mai le iliili ma siaki le saʻo faʻapipiʻi saʻo.

Ina ua uma ona faapipiiina pou lagolago, o loʻo sasaa le pu ma le sima. Ae mulimuli ane galuega e ono faʻaauau pea pe a maeʻa le 7 aso pe a fai o le sima o le malosi.

A faʻapipiʻiina faaputuga, e manaʻomia ona latou fuaina saʻo, o lea la e masani ona pipili ma le faʻailoga tatau.

O le isi e mafai ona faapipiiina laina faateteleina. Ina ia mafai ona aloese mai le mafai ona faʻaogaina, e mafai ona e faʻaaogaina le sikuʻe, pe o le laga o loʻo mama ma laupapa faʻaaoga e ia lava-tipitipi. A maeʻa ona faʻaleleia le faʻavae, e mafai ai ona faʻatino ata o le fola ma le peleue ma le hydroilil, e puipuia ai le laʻau mai se suiga e suia.

Mau i luga o le autu: Faʻafefea ona fai se taʻamilosaga faʻatuatuaina ma ou lava lima?

A maeʻa ona fausia le faʻavae, e mafai ona e fuafuaina ia sitepu mo le faapaologa. O le faia lea o lenei mea, o le a e manaʻomia le maua o le brk e le manifinifi nai lo le 5 cm, o le a faʻasaoina le fola mai le faʻauiga o le mamafa o le tagata. O le sili ona talafeagai o le itu o sitepu pe a o le maualuga o le 20 cm, ma le lautele o le 40 cm.

A fausia le porte, e mafai ona e alu i lona mamanu:

  • tuu le lima;
  • pulepao;
  • Teuteuga o pa, etc.

Ou te manaʻo e faʻaali lou mafaufau e leʻo le sikuea e tasi. E masani lava ona i ai le faatafunaga, siamulaia pemio nitila, ma e oo foi i se faigata.

O le a le taimi e tatau ona e mafaufau ai e uiga i isi mea?

Faia o se poletito i le atunuu ma ou lava lima

Faapaologa i le atunuu ma ou lima lima

Afai ua e mamao ese mai le Matai, ae o le portent e finagalo pea ia e fesoasoani i tekinolosi maualuga ma mea. O le aso i le fale o faleoloa e mafai ona e faʻatauina faʻapitoa "tagata mamanuina" o le a fesoasoani e fausia ai ma le tauagafau ae o se miti matagofie. O le mea moni, o se alaoa e le mafai ona faʻatusatusaina ma se togavao ua vaneina, ae o se faʻananau sili.

I totonu o se lua tusi faʻamaonia - e le gata o le faʻavaʻa o loʻo aofia ai, ae o faʻamaumauga uma lava ma loka, faʻapea foi ma le silika faʻamau.

A e filifili e fausia se pomu Tito, ua fausia le faavae i luga o le tutusa tekonolosi e pei ona faia ai le sima. Pau lava le eseesega, na o le saʻo mea e tatau ona faʻaaogaina mo ia galuega, lea e mafai ona feagai ma ni avega ma le leiloaina ana meatotino.

Ae, afai e te filifilia se maa maalealea e galue ai, latou te amoina ai ma mafatia. Mo se fale faapena, e mafai ona e faʻaaogaina le pili e tasi i le sikaipa po o sima lea, pe a uma lava se fale i maa atoa.

I le faaiuga, ou te fia fai atu o le sili ona matagofie le faapaologa o se faapaologa o mea tuufaatasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻavae e mafai ona faʻapitoa pe maʻa, ma o le fetaiaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina pou. Faaopopoina foi le faapaologa e mafai ona avea ma taualuga o soo se mea taua.

E pei ona e vaai i lea, o le mulimuli mai o mataupu faigofie, e mafai ona e fausia faigofie ai se poloaga mai ma le faapolotini i ou lava lima, o lo o teuina i luga o auaunaga o tagata poto masani.

Faitau atili