O le tulaga tauva o fafo i le umukuka

Anonim

O le tulaga tauva o fafo i le umukuka

I le taimi o le New Electrical Will, Faʻapitoa Faʻapitoa e manaʻomia i le umukuka: nofoaga, aofaʻi ma faʻapipiʻi. O le taimi nei, o le umukuka na te nofoia se mea taua i le numera o eletise eletise i totonu. E manaʻomia e faʻaititia le tusi lesona i tagata faigaluega ma taimi e oʻo mai ai faʻafitauli. O le mea lea, ia mautinoa le galuega le mautonu o mea faigaluega a le aiga ma le saogalemu o le fale, e talafeagai le avanoa i le mana o le tau.

O le tulaga tauva o fafo i le umukuka

O mea lelei o ni sologa i le umukuka

Nofoaga ma numera o fesoʻotaʻiga

Ina ia mafai ona faia lelei le ua eletise ma faʻapipiʻi au taʻati i nofoaga saʻo, e tatau ona e mafaufau muamua i le mea o le a faʻapipiʻiina ai masini. Uma le eletise eletise mafai ona vaevaeina i ni ituaiga se lua:

  • tutotonu, ia e fesoʻotaʻi pea i le sapalaiina o le paoa;
  • Masini e aofia ai naʻo le taimi o le faʻaaogaina.

Faʻatoʻaga e aofia ai faleoloa eletise, televation, fale puipui ma faʻatautusi ma le fufuluina masini, isogā, o nisi taimi eletise. E tele mea laiti o fesoasoani o aiga e le i faʻaaogaina e le tumau: Fefiloi, tama, ma isi mea e tatau ona tuʻufaʻatasia ai le mea e sili ona tuʻufaʻatasia o le fale. E tatau ona e aumaia se vateatea vavaeeseina o fesoʻotaʻiga mo le faʻaalia o le alualu i luma pe a le fesoʻotaʻi i le aotelega o le moli uila. E faigofie ona faʻafesoʻotaʻi le tele o mea faigaluega a le aiga pe a fai e te faia le toe faaleleia o fafo i le laulau pito i luga o loʻo faʻaalia i le ata.

O le tulaga tauva o fafo i le umukuka

Solomuli

Ina ia faʻaitiitia le sapalai eletise mafai ona tuʻuina i luga o le ea o le ea poʻo luga o luga kapeneta i luga o le maualuga o le 5 cm. O togitogiga o le kapeti i le pito i tua puipui. Aua le faʻapipiʻi ni fesoʻotaʻiga i le kapeneta ma 'auvae. O le vaega o kuka, Ua ufitia masini fufulu ma masini fufulu i lalo o le Kapeneta i lalo. Afai e tatau ona e faʻapipiʻiina le fesoʻotaʻiga i totonu o le Aleset Coata, e tatau ona puipuia mai le susu ma e iai i luga aʻe o le vai mafai tafe solo. Mafiafia Kitchen Andur plug.

Mataupu i luga o le autu: faletaele mamanu 4 sq m

E fia ni au mea ou te faʻaaogaina e faʻalagolago i le aofaʻi o masini eletise, e tatau ona latou 20-25% sili atu. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e uiga i le 10 masini o le a fesoʻotaʻi i le mana grid, lea e manaʻomia ona e faʻapipiʻiina le 12-13 mana punaoa - E sili lea. I le taimi lava e tasi e tatau ona i ai le 2-3 faasaoloto.

Tulafono mo le nofoaga o punavai mo mea faigaluega

E iai ni tulafono faʻapitoa:

  1. E tatau ona tuu paketa i le maualuga o le le maualalo ifo nai lo le 2 cm mai le upu. Ile tele o auala, o le maualuga e faʻalagolago i le cuiigine baftone.
  2. Switchs mo toplets o loʻo faʻapipiʻiina i le maualuga o le sili atu ma le afa o le mita mai le fola. E mafai ona tuʻufaʻatasia le fesuiaiga ma le malosi o le malosi ma le malosi.
  3. Mai masini i le mana malosi e tatau ona avea o se mamao o le mita. E faasaina ona faapipiiina ni faʻamatalaga saʻo i tala atu o le eletise eletise eletise.
  4. O le plaug nework e tatau ona faʻaesea mai i le susu ina ia le masani ona paʻi ma le paʻu lima i le taimi nei.
  5. E faasaina ona o le 'ai o se kesi i luga o le ogaumu kesi ma fufulu.
  6. O le eletise eletise e tatau ona i totonu o se sone le avanoa mo tamaiti.
  7. A faʻapipiʻiina, o le nofoaga o paipa kesi, paipa vai ma le ea e tatau ona avea ma faʻamatalaga ina ia aua neʻi faʻaleagaina i latou.
  8. O le manava eletise mo ni tamaʻi mea faigaluega e manaʻomia ona iai i se mamao o le 1-1.5 m mai le fola. O le mea lea, o se mamao o le itiiti ifo o le 10 cm e tatau ona i ai mai luga o le laulau pito i luga i le pito i lalo o le ofe.

Mo le faʻapipiʻiina o le mea tatau, o loʻo manaʻomia se polokalame poʻo fea le nofoaga o le a faʻaaogaina ai le taʻaloga.

O le tulaga tauva o fafo i le umukuka

Polokalame o umukuka eletise eletise

Faʻafefea ona maua tafaoga i totonu o le umukuka, e sili le le mauaina o tagata faʻapitoa e usitaʻia tulafono o le Saogalemu ma faia talafeagai e faʻaaogaina.

O le a le plug nework

O le foliga mai o le plaug e le o se vaega tele. E masani lava ona filifilia i lalo o le potu ma le atoa lanu gamut. E taua tele ona latou tali atu i le saogalemu o afi. O le umukuka na mafai ona matala ma nana. E faʻafesoʻotaʻi le ogaumu eletise, sapalai eletise e faʻapipiʻi e 32 A + O, e faʻamoemoe i le ogaumu, mo le atoa o le faʻaaogaina o le 15 A.

Mataupu i luga o le autu: togalaau o Gazebos ata

E manaʻomia mo se pusaaisa, o se mamaʻaga ma le pulupulu, na ogao le eletise, a apamemea a le eletise ma faʻamamafa ai se isi laina. I le laina pusaaisa, e mafai ona e faʻapipiʻiina se mea e sili atu i fafo. O le ipu o loʻo 'ai ma fufulu ma fufulu masini e mafai ona tuʻuina i le tasi laina pe a le sili atu le malosi o le latou malosi 4 kw. O vaega taʻitasi o Sokets e tatau ona faʻaoʻo atu i se isi masini poʻo le rcd. Tuʻufaʻatasia punaʻoa malosi, e tatau ona e fuafua le avega i luga o le uaea.

O le tulaga tauva o fafo i le umukuka

Laulau o le mana o le faʻaaogaina e nisi eletise eletise i le umukuka

O le nofoaga o le Rosettes i le umukuka e tatau ona mafaufau i le mamanuina tulaga ma nonoa i nofoaga e faʻapipiʻi ai le mea faigaluega tulaga. Lenei e mafai ona fesoasoani i se tagata mamanuina po o le eletise, ae sili atu le siakiina mea uma. A faʻapipiʻiina faʻapipiʻi masini, e tatau ona e mulimuli i le saogalemu o le saogalemu tulafono. Ole aofai o Taʻalo e tatau ona tali atu i le numera o mea eletise, ae amanaia le mea moni o le tele o mana malosi e tatau ona maua fua.

E le tatau ona sili atu le faʻatagaina le mamafa o le eletise eletise, ma o le a le tuʻuina atu o soʻu i totonu o le umukuka e taua tele e faʻalogo ai ia lava.

E le gata i lea, o le fesoʻotaʻiga o mea faifaai e tatau ona faʻamautu ai la latou tiute atoatoa.

Faitau atili