Faʻafefea ona faʻaaoga se lapotopoto tisiki na vaʻaia

Anonim

O le galuega autu i le Woodworking Alamanuia o le vaaia. Ma le tasi o le sili meafaigaluega meafaigaluega mo le faʻatinoina o se galuega o se disk na vaʻaia. Afai o loʻo e faʻaaogaina se eletise eletise, pei o isi isi matai, e mafai ona e manatu sese e sili atu faʻaupuga ma faigofie ona galue. O lenei, e moni lava, ae o lava e sili atu le faia o ni meafaigaluega tuʻusaʻo, o se lapotopoto uaʻi talafeagai. Ma o lena galuega na sili ona maʻotiina, ma fua meafaigaluega ma maualuga, e tatau ona e iloa e uiga i foliga o le ata o lenei mea faigaluega ma tulafono o lona faʻaaogaina.

Faʻafefea ona faʻaaoga se lapotopoto tisiki na vaʻaia

Lapotopotoina vaʻai e faʻaaoga e fai ai le faʻatonutonu saʻo o mea eseese.

O le mea e tatau ona e iloa e uiga i le mamanu o le lapotopoto iloa

O le ata o le Adateun uma ma Semi-Faapitoa tulaga tulaga e toetoe lava tutusa. Faʻavasega faʻavaomalo faʻapitoa e faʻaofi i isi elemene ma galuega, ae afai e te le fuafuaina e tatala lau vaʻai, o le ae le manaʻomia se mea faigaluega.

Faʻafefea ona faʻaaoga se lapotopoto tisiki na vaʻaia

Lapotopoto mamanu mamanu.

O se tasi o mea autu o loʻo iai o le faʻasino pepa. E faʻapipiʻi saʻo i le mea faigaluega. E ui i le sili ona fetaui ma lenei elemene e taua tele. O le faasino igoa e mafai ona faia i le Alumini o le TOO TONI MA LE FANAU.

O le tagi o le taugofie. O sea ogaumu e matua mataʻutia lava, ae o soʻo se isi pe itiiti ifo malosi faʻafitauli o le tino, tusa lava pe pau le pa'ū o le oloa. Ma e le mafai ona maua le maualuga-lelei le tipiina mai le vaʻai ma se faʻailoga lagolago. Ioe, ma e le mafai ona tuulafoaiina oe lava. Tuu i lalo le maalili nai lo le latou lafo. O le mea lea, afai ei ai lau paketi, e sili le faʻatau atu o se slab ma faʻaliliuina lagolago. Naʻo le pau le mea ua le manuia ai o ia oloa o le taimi lena pe a paʻu, latou mafai ona vaeluaina. Peitaʻi, e fuafua uma lava i le faʻaeteete ma le tagata faʻaaoga le matafaioi.

O le lagolago o Papatusi o Satoloto uma e faaauupegaina ma se faʻapipiʻi mo le taofi. Faafetai i lenei elemene, e mafai ona maua se mea faʻapitoa faʻapitoa e tutusa. Toeititi o manatu o aso nei o onapo nei ma tutusa. O sea faʻamamafa e nonoa ai le faʻamamafa i luma, ae o loʻo iai foʻi faʻataʻitaʻiga e mafai ai ona e faʻatino ma tua atu, ma luma.

Afai e tatau ona e lavea ni mea se matua suamalie, e manaʻomia le ofuina se faʻapitoa i luga o le laupepa faʻapitoa. E masani lava o na tofitofi o loʻo aofia ai ma le gaosi oloa i le pusa. Faapolofesa faʻataʻitaʻiga ua lagolagoina papatusi faʻaauupegaina i se fale faʻapitoa e mafai ai ona e galulue ma se pasi pasi. Ma lenei elemene, e mafai ona ausia le saʻo le saʻo o le galuega. E ui i lea, o taiala e le masani ona le aofia ai, e tatau ona faʻatau ese a latou tuʻusaʻo.

Mataupu i luga o le autu: fuafuaina o le taumafaina o mea pe a faʻapipiʻiina mymwall

Tofiga ma le faʻaaogaina o mea faigaluega

Faʻafefea ona faʻaaoga se lapotopoto tisiki na vaʻaia

Laulau mo le lapotopoto vaaia.

O le au foʻi na faʻauʻuina i le tele o elemene eseese ma isi galuega. Mo se faʻataʻitaʻiga, e masani ona i ai se isi fesoʻotaʻiga i luga o mea faigaluega. E aoga le talanoa e uiga i lona tofiga - Na te faia galuega ma se mea faigaluega talafeagai. Pau a le mea e te matauina o lenei elemene o 2 ituaiga. O le mea sili ona faigofie, e tusa ma iloiloga o tagata e faʻaaogaina, o le 'au na faʻapipiʻi i luga o le mamanu sailia. Tele taimi, o mea faigaluega ua maeʻa ma se isi 'au i le ituaiga o tagata fungas.

O le disk na vaʻaia e tatau ona faʻatuina ma se puipuiga puipuia. O lenei elemene e aofia ai vaega e lua. O le pito i lalo e feoai, o le pito i luga ua mautu. I le vaega pito i luga o loʻo i ai se pu faʻapitoa e ala i le ua lafo i le taimi o faʻagaioiga. Atonu e iai le ituaiga foliga. Afai e te le faʻafesoʻotaʻi se mea faʻapipiʻi mama i lou vaai, ona e le mafai lea ona e gauai atu i le pu. Afai e fesoʻotaʻi le moli moli, e sili atu le filifilia o se mea lapotopoto o le lua mea faigaluega, a leai e tatau ona e suʻeina se isi sailiga mo se faʻapitoa faʻapitoa.

O le Disk Saws e tatau ona faʻaoʻo atu ma le vaeluaina. Ua faʻamoemoe mo le disk le alu aʻe i le faiga. O lenei elemene o le bolt cond o loʻo faʻapipiʻi. Ina ia faia sili atu ona talafeagai e faʻapipiʻi ma fufulu, e i ai se pu faʻapitoa i le pito i luga o le ee o le aufana. Ae e iai ni faʻataʻitaʻiga e aunoa ma sea pu. I se tulaga tutusa, ia maua le avanoa i fusiua, na tatau ona faʻapipiʻi le vaʻai i se tulaga e fetaui ma le Zero Stupyl. O le a le afaina ai le naifi. E masani ona manaʻomia le manaʻomia mo lenei mea pe a fai o le galuega e tatau ona tipi ese mai le ogatotonu, ae le mai le pito.

Faʻafefea ona faʻaaoga se lapotopoto tisiki na vaʻaia

Lapotopoto iloa masini.

E taua le mafai ona galue ma le ki amata. Leiloa vaaia e le faigofie tele. O lenei faʻamau e fesoʻotaʻi ma se masini puipuia e aveʻesea ai le lamatiaga o le fesuiaʻiga o le fesuiaʻi i luga o le vaai. O lona uiga, o le a le mafai ona e kiliki i lenei ki seia e kiliki i luga o le Unber button. Faʻafetai i le tali lea, ua avea le disk ma disk e sili ona faigofie ona faʻaaoga. O le faamau atonu e eseese tele. E sili atu le faigofie pe a fai e tele.

O le isi vaega taua o le mamanu o le spindle locks faiga. E faia le faʻagasologa o le faʻapipiʻiina o le disk faigofie. E maua i le tele o taimi aemaise i faʻataʻitaʻiga taugata o gaioiga faʻaulufale mai o gaosiga.

Mataupu i luga o le autu: o le tauofoga o le master mo le faʻatoʻaga ma foaʻi ia oe lava

E taua le mafai ona taulimaina ma se 'upega tafaʻilagi' upega tafaʻilagi. Muamua, e foliga mai e matua faigofie lava, ae a pe a fai o le a faʻaaogaina le vaʻai i fafo i le malulu, e lelei tele o le mana o loʻo i ai i le pa o paʻu. O lenei filifiliga e sili atu nai lo palasitika, aua O le paʻu e sili atu ona fetuʻutuʻunaʻi ma o lona manaia e le faʻaititia i le maualalo o le vevela.

E masani lava, o le faavaitaimi o faʻataʻitaʻiga o le disk na faaauupegaina ma eseese eletise. E faʻafaigofie le faʻagaioiga o le mea faigaluega ma e sili atu le mafanafana. E tele lava taimi e i ai o foliga pei o se amataga lamolemole, luga o le puipuiga, faʻataʻavaleina o le puipuiga, toe fetuunaiga, ma faʻaauau pea le maualuga o fevaevaeaiga.

O le a se mea e tatau ona e iloa e uiga i le vaai i ai?

Faʻafefea ona faʻaaoga se lapotopoto tisiki na vaʻaia

Na vaʻaia e le lapotopoto disk o loʻo faʻaogaina ese mo mea eseese.

O se tasi o mea sili ona taua o soʻo se disk na vaʻaia o se ata vaʻai. E tatau ona e iloa o mea faigaluega taʻitasi e mafai ona galue ma tisiketi o se tele tele. E taua le gauai atu i taimi faapena e pei o le nofo ai ma le disk lapoa. O mea e saogalemu e faʻasaina ai le faʻaaogaina o le tele o lapoa poʻo le laititi o le tino nai lo le mamanu o se mea faʻapitoa manaʻomia. Lenei e mafai ona faia na o le mataupu i le faʻaaogaina o ni fetuunaiga faʻapitoa.

O le Tagavale o le 6 ituaiga autu:

  1. Ituaiga A. O nei mea ua vaʻaia o loʻo vaʻaia le tele o nifo o nifo. Faʻaaogaina mo le vaʻaia o palasitika oloa, chipboard ma almininum mataga.
  2. Ituaiga B - Lautele discs. E mafai ona e tipiina se tele o fafie ma mea e faʻavae i luga. Tuuina atu maualuga uiga lelei.
  3. Ituaiga S. Darks O lenei ituaiga e itiiti ifo o nifo faatusatusa i le upega tafailagi muamua. Faaaogaina pe a galue ma chipboapi ma laupapa malu ma le malulu papa.
  4. Ituaiga D. O nei tablevas e iai sina laititi o nifo mafolafola. O le tipi e le migao. Faaaoga faapitoa mo le vave tipi.
  5. Ituaiga E. Darks e tele nifo. O lo latou autu autu o le supergese o le tipiina o fafie laupapa.
  6. Ituaiga r - o le tapos ei ai le tele o nifo. Na faia mo le aufana sato o le malu fafie.

Saogalemu pe a galue ma disk vaai

E taua ona amanaia ua matauina e le disk, pei o isi lava mea faigaluega, ae e le saogalemu. O lenei, pe a okaina ma ia, oe manaʻomia le tausisi i faʻafitauli tau le tusa ai ma le saogalemu, lea o le a fesoasoani e alofia le faʻatepeti, afi, ma maua isi faʻaleagaina. A galulue ma sea mea faigaluega, gaosi oloa fautuaina tausisia ma tulafono nei:

  1. Faʻafefea ona faʻaaoga se lapotopoto tisiki na vaʻaia

    A o le galue ma le disk i ai ma mata e tatau ona puipuia.

    Faʻaaoga na o le seti i se seti ma le faʻailoga o le aveeseina o le faiga.

  2. Ia mautinoa e ofuina se manava ma le saogalemu tioata i le taimi o gaioiga.
  3. Fufulu le galuega ma le mea faigaluega na o le pau lea o le pulumu faapitoa.
  4. Pulea le fua faatatau o le maualuga o le le mautonu naifi ma vaaia nila. O le muamua e tatau ona sili atu nai lo le lona lua a itiiti mai 5 mm.
  5. A o luma o le suia o le ata vaʻai, mautinoa ina ia mautinoa ua tape le mea faigaluega.
  6. Aveese e le aunoa le fale faigaluega.
  7. Aua le ofuina ni ofu lanu. E le mafai ona faʻatagaina le paʻu i le taufetuli.
  8. Aua neʻi faʻaaogaina le mea na maitauina e faʻatino ai galuega e sili atu i ana agavaʻa. Mo se faʻataʻitaʻiga, na vaʻaia le mafiafia mautu ogalaau i totonu o le taugofie alatoto na vaʻaia e le mafai ona fautuaina.
  9. O le fale faigaluega e tatau ona malamalama lelei.
  10. I le taimi o le galuega, o le faafoe e le mafai ona faalavelaveina se mea. E tatau ona ia faʻasaoina le manatu o le lagolago.
  11. Afai e mafai, o le oloa gaosia e tatau ona taofiofi i le anoanoai o tagata. E sili atu le saogalemu ma sili atu le saʻo nai lo le teuina o le galuega i ou lima.
  12. E manaʻomia ina ia mautinoa o loʻo maua mai i le Cord Cord i le mamao e mafai ai mai le lau.

A o le i amataina le galuega, ia mautinoa ia mautinoa o le faʻaopoopoga faʻatafeagai ma le faʻamaoni o le ata uaina. Na iloa e le tisiketi e tatau ona mamago ma mama. Siaki le soifua maloloina o le puipuiga puipuia.

E i ai le tele o taimi e le faʻatagaina ai pe a galulue ma se disk na vaʻaia. E faasa ona faia mea nei:

  1. Galue ma le leaga ma le leaga o le ponaivi.
  2. Faapipiiina i luga o le mea faigaluega discs o le le talafeagai le lapoa. Ina ia tauiina mo le lautele o le lautele, e mafai ona e faʻaaogaina se fetuutuunai, ae o le tagata sili atu o lenei e tatau ona usitaia atoa agavaʻa o le mea faigaluega.
  3. O le galulue ma mea o loʻo i ai fao, puipui ma isi uʻamea oloa. A o le i amataina, e tatau ona aveeseina.
  4. Faʻapipiʻi se mea leaga e mafai ona faʻapipiʻiina.
  5. Faʻaaoga se vaʻai e aunoa ma le puipuia o le tali.
  6. Amata galuega i le mativa lelei.
  7. Faʻaaoga le mea faigaluega i se mea sese disk (i le itu poʻo luga).
  8. Faʻaaoga se mea faigaluega ma se mea sese paʻu.
  9. Taofi le disk i le itu o le mamafa.

Mo le toe faʻaleleia ua fautuaina i le faʻaaogaina naʻo tagata faʻamaonia nofoaga. I le noatia i nei tulafono faigofie ma fautuaga, galue ma se lapotopoto na vaaia o le sili sili ona saogalemu ma lelei talafeagai e mafai ai. Malo!

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona suia le faʻamalosia o se moli moli

Faitau atili