Auala e Filifiliina ai le Lathe mo uamea i le faletaavale

Anonim

Uamea vaega o loʻo manaʻomia i taimi uma mo masini toe faaleleia. Ia, afai e masani le faʻataʻitaʻiga - e mafai ona e faʻatau. Afai o le taʻavale e seasea, e tatau ona e faʻatali umi mo se taimi umi o le a tuʻuina atu, pe faʻatonuina le gaosiga. I le tulaga lea, e mafai ona e faʻatauina se lathe mo le faletaavale. Afai o iai sau poto masani, e mafai ona e faʻaogaina mo se taimi puʻupuʻu.

O a ituaiga o masini e fetaui lelei mo le faʻaaogaina tumaʻoti

Aog avatu masini o masini e iva ituaiga, ae le manaʻomia mea uma i totonu o le faletaavale. Tele taimi e masani ai, tagata fai pisinisi e mafai ona vaai i masini taaalo ma fugalaau. Faʻatasi ai ma le faʻagaioiga o vaega (olo, mimilo, milling, milling, mimilo o pu raned hot, ma isi mea) latou te tipiina filo o ituaiga eseese ma le loloto o le cone. O se anoanoai o le faletaavale o loʻo taumafai e faʻatau - e faʻaalu toetoe o manaʻoga uma o tagata e ona taʻavale.

Auala e Filifiliina ai le Lathe mo uamea i le faletaavale

O le late mo le faletaavale e le tatau ona tele tele

Ua gaosia i matou i ni ituaiga e lua - desktop ma le moega (fola). Desktop e laiti, ma le tamai mamafa (e oo i le 200 kg) masini. Mo i latou i le faletaavale e faigofie ona maua se nofoaga. O le le mautonu o le tele ma mamafa vaega ia i latou o le a le taulimaina. O le isi itu: ona o se tamai maso, latou te le mafai i taimi uma ona mafai ona tuuina atu le maualuga gaioiga gaioiga.

Fusi o Lathes (masani aʻoga) e tele naua lapoʻa ma faʻateleina. Mo le masani ai taoto, e taua le faʻaavanoaina o se tuʻutuʻuga tuʻufua. O le faapipiiina e mafai ona i ai faʻamalosi, ae latou te le faigofie ona maua.

Liliu masini

Ina ia mafai ona filifilia se a le fiafia e fia iloa lana masini, tofiga, galuega ma mea talafeagai o vaega taitasi. E amata i le, o le a matou auiliiliina le numera autu.

  • Faavae pe moe. Sili - mamafa, lafo lafo punwow oken. E oo lava i le desktop faataitaiga. E tele masini maoaʻe o le a le mafai ona gafatia, ona o le mea e sili ona matagofie o le a faigata ona ausia.
  • Afi afi ma le kia. O le afi e mafai ona faʻamalosia e le 220 V pe mai le 380 V. Addless - o se masini e faʻamautinoa ai le spindle ma caliper ma semi-otometi masini). O le masini o le a umi le umi pe a fai o le Gear Gear e faia i le uamea (e iai palasitika).
  • I luma o le tinamatua. O le autu autu o se maufaatuatuaina o le puipuiga ma liliega o le galuega. E masani lava o le maoaʻe o le manifinifi o le cylinder, e mafai ona tumau i totonu o fale. O nisi taimi i le pito i luma ulu ma Garmibobox o loʻo tuʻufaʻatasia, i nisi faʻataʻitaʻiga, o le tinamatua i luma o le tina o loʻo mafai ona toso le caliper poʻo le galueaina o le ulu.

    Auala e Filifiliina ai le Lathe mo uamea i le faletaavale

    Uamea lae le masini

  • Mulimuli atu le tina o tua. O lenei Vaega e manaʻomia foʻi mo le faʻatuatuaina o vaega o loʻo tuʻufaʻatasia i le Spindle. A faʻagaioia vaega laiti, e seasea faʻaaogaina, sili atu masani - ma le umi poʻo le tele. I nisi faʻataʻitaʻiga i luga o le pito i tua, faʻaopopo meafaigaluega e mafai ona faʻapipiʻi - cutter, rull, etc. - Mo le ono mafai ona gaosia mai itu e lua e aunoa ma le suia o le tulaga o le vaega.
  • Caliper. Ole nopeʻa lea, mai le masini lea e faia ai le lisi o gaioiga e le masini. O le kapeteni o loʻo taofia ai le mea faigaluega o le mea faigaluega, suiina pe a faʻagaioia le vaega i le tele o vaalele (o le faigofie - naʻo le tutusa-. Mafai ona pulea otometi pe lima.

Nei o ni tulaga autu o le lamepa. E ono mafaufau e iloilo ai ni nota sili atu i auiliiliga, talu ai o avanoa ma le faʻagaioiga o meafaigaluega e faʻalagolago i la latou faʻataunuʻuga.

Stanina

E tele taimi o le lua tutusa tutusa uʻamea mumū uʻamea / puipui, faʻafesoʻotaʻi e ala i le sopoia e sili atu le le malamalama. O le autu ma le tinamatua o le tina o le tina i le moega. Ina ia faia lea mea, o taiala o le salazki muamua. O le tinamatua o le tina i tua agai i luga o le mafolafola taiala, o le caliper e prismatic. E seasea ona tatou feiloaʻi i le prismatatic taʻitaʻi mo le pito i tua.

Auala e Filifiliina ai le Lathe mo uamea i le faletaavale

Stanna mo le la o le uamea - fale gaosi ma le homemade

A o le filifilia o se masini faʻaaoga, vaʻai i le tulaga o le saeia ma le lamolemole o le faʻagaioiga o vaega ia i latou.

Luma (spindle) Tinamatua

O le pito i luma o le ulu i aso nei, e masani ona tuʻufaʻatasia, tuufaatasia le paga o le vaega ma le masini mo le suia o le spindle rotation. E tele ituaiga o faʻavasegaina saoasaoa faʻatonutonu - faʻaaoga le faʻaliliuina o se tulaga faʻapitoa i le faʻaaogaina o le Pule Faʻatonu.

Auala e Filifiliina ai le Lathe mo uamea i le faletaavale

Lumamatua Matu Masini

O le faʻatonutonuina o le Pule Faʻatonu ma le lamolemole suiga o le saoasaoa o le saoasaoa o loʻo faia i luga o le faʻavae o le microprocastructor pulea. I lea tulaga, i luga o le Babik tino E i ai se suavai tioata faʻaaliga o loʻo faʻaalia ai le saoasaoa o loʻo faʻaalia.

O le vaega autu o le tinamatua i luma - o le spindle, lea i le tasi itu fesootai ma le togafiti o le eletise eletise, i le isi, ei ai le filo o loʻo uʻuina ai le vaega o loʻo taofia. O le saʻo o le faʻatinoina o le faʻatinoina o galuega e faʻalagolago saʻo lava ile tulaga o le spandle. I lenei node e le tatau ona i ai ni 'oti ma fale puipui.

Auala e Filifiliina ai le Lathe mo uamea i le faletaavale

Guitar Giars - e lafo mai le toe suia ma suia lona saoasaoa

I le pito i luma o tinamatua o loʻo i ai se suiga e sui ai mo le lafoina ma suia le rotation i luga o le gear stoft. A e filifilia se late mo se faletaavale, faʻalogo i le setete o le kia ma le le lava o spindle backlash. E faʻalagolago i le saʻo o le faʻagaioiga o avanoa.

Falelauasiga pito i tua

O le tinamatua pito i tua o loʻo taumafai - o loʻo agaʻi i le taʻitaʻiga i luga o le moega. E otooto mai ai i le itu, o lona tulaga o loʻo fetuʻunaʻi, o le faʻamalologa o le mea e nofo ai i le vaega, aʻo taofi i le tulaga manaʻo, o le tulaga o le pine o le vaega e fesoʻotaʻi. A maeʻa, le tulaga o le pito o le pito i tua o tinamatua o loʻo i ai i se isi locing cuck.

I ni faʻataʻitaʻiga, na mamanuina le tina o tua e na o le lagolagoina o le tele poʻo ni faʻamatalaga umi i se faʻatonuga, ae foʻi mo lo latou faʻagaioiga.

Auala e Filifiliina ai le Lathe mo uamea i le faletaavale

Masini o le backstock late

O lenei mea, i luga o le pine, e fuafua i gaioiga na faia, o le steash e faʻasaʻo - o tipi, popo, drills. O le faʻaopopoga o le masini o le masini i luga o le pito i tua e mafai ona faʻasaʻoina pe o le a faʻataʻamilo. O le Rutting Readenter o loʻo faia i luga o masini vevela, ona o le aveʻesea o ni suvisi lapoʻa, tosoina o povi.

Caliper

Caliper Lathes - o se vaega o le fesootaʻi i luga o mea faigaluega mo le gaosiga o vaega ua faʻapipiʻi. Faʻafetai i le faʻapitoa o le fuainumera o lenei node o lenei node, o le peʻa e mafai ona malaga i totonu o le tolu augani. O le faʻaupuga o loʻo saunia e ala i taʻiala i luga o le moega, uumi ma trawuverse maka.

Auala e Filifiliina ai le Lathe mo uamea i le faletaavale

Caliper masini

O le tulaga o le tipiina e faʻatatau i luga o le masini (ma le vaega) o loʻo faʻatulaga e le roury maso. I le vaega taʻitasi o loʻo i ai se taofi o loʻo tuʻuina atu i le tulaga faʻapitoa.

O le tagata ata e mafai ona tasi le tasi pe le tele nofoa. O le pito sili ona faʻatumauina, e masani ona faia, o loʻo faia i le ituaiga o le cylinder ma le slot slot, e faʻaofi ai se cutter faʻasaʻoina e noataga. I luga o masini faigofie i luga o le caliper o loʻo i ai se faʻapitoa o le fale lea o loʻo faʻaofi ai le disc i le pito i lalo o le u. O le auala lea e mafai ai ona faʻasaʻoina le masini tipi i luga o le masini.

Garage Lathe: Parameters

Muamua o mea uma, tatou te fuafua lava i le tele ma le tele o fesoʻotaʻiga ituaiga. Filifilia tele, e le tatau ona e taumafai e saili le faigofie masini. O māmā tele e le maua ai le mautu, e mafai ona mataala pe a galue, o le a aafia ai le saʻo o le galuega. Ioe, o masini mamafa e faʻavaeina faʻafitauli, ae o le faʻapipiʻi e tasi mea taua, ae e tatau ona e faigaluega i taimi uma. O le mea lea, o le mamafa e mamao ese mai ile tulaga sili o filifiliga.

Auala e Filifiliina ai le Lathe mo uamea i le faletaavale

E le faʻapipiʻi foʻi ni mea tetele i faletaavale taʻitasi e mafai ona faʻapipiʻiina, ae laʻititi ma alatele - o se filifiliga sili

Sootaga ituaiga e tasi-vala pe tolu-vaega - e sili atu le taua. Ma o isi, e tolu-o le isi vaega e mafai ona fesoʻotaʻi i le 220 e ala i taʻitaʻi faʻapitoa. Mai le aufaiti uiga, o le eletise eletise e taua. O le a le maualuga nai lo le faʻateleina o saoasaoa saoasaoa e mafai ona atiaʻe ai le matale. O taimi masani nei. O loʻo iai pea le faʻapitoa:

  • O le lapoa o le galuega e mafai ona togafitia i luga o le masini. Fuafuaina i le lapoa o le gaosiga i luga o le moega ma luga o le caliper.
  • Umi galuega. Faalagolago i le stroke.
  • Lisi o gaioiga.
  • Sili ona suia.
  • O le fetuunaiga metotia e lamolemole, laa.
  • Le mafai ona suia.

O le itu o vaega o gaioiga e fesoʻotaʻi tuʻusaʻo i le tele o le masini. Ina ia e tatau ona e sailia se fetuunaiga talafeagai. E masani lava e te le manaʻo e faʻapipiʻi le faletaavale, ae e tatau ona e faia ni vaega uma.

Micro ma mini lanthes

Ina ia aua neʻi e faʻapipiʻi le faletaavale, e mafai ona e mauaina mini poʻo se micro liliu masini. E eseese i latou i tamai lapopoa ma se tamai mass. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se micro-lami mo se garage promag stm-250e ei ai tulaga o le 540 * 300 * 270 mm ma le tele o 35 ki ma le tele o 35 ki ma le tele o 35 ki ma le tele o 35 ki ma le tele o 35 ki ma le tele o 35 ki ma le tele o 35 kg. O le faʻagaioiga e mafai ona avea ma avanoa ma le umi o le 210 mm ma se lapoa o le 140 mm. Scove vave fetuunaiga mai le 100 i le 2000 rpm. Mo lapoa tele e le o le leaga tele.

Auala e Filifiliina ai le Lathe mo uamea i le faletaavale

Liliu masini minio - i le faletaavale o latou lava nofoaga

E ui i le laititi o itu, o gaioiga nei e mafai ona gaosia:

  • Magao i luga
  • tipiina o filogia;
  • alu ese;
  • puipui;
  • faafaigaluegaina.

Mafai ona olopalaina o vaega, mimilo, maaleale meafaigaluega. O le galuega autu e foliga mai ua auai. O le le mautonu o i luga o masini o lenei ituaiga a itiiti e le tele ai le tele o vaega e le faʻagaoioia. Ma o loo i ai pea le leai o se faʻapitoa o lenei tau. E taua tele i lenei mea mo le faletaavale mai le $ 900.

I le vaega e tasi, e iai le Jet Jet BD-3 ma Jet BD-6 (tau 500-600 $00 ($ 650), Siamani pito i luga o le Corjem - mai le $ 1300 i le 6000 $; Czech proma - mai le $ 900,

Filifiliga mai fafo

E le lautele le filifiliga iinei, aua o tau uma e lua ma le tele o mea maualuluga. E tele faʻataʻitaʻiga o mea e mafai ona faʻapipiʻiina i le faletaavale.

Auala e Filifiliina ai le Lathe mo uamea i le faletaavale

Fafo o le a le mo le garage TV 4

O mea na e taʻua o le aoga aʻoga - TV 4 (lona tulaga muamua o le TV 6), TV 7 ma le Desktop Versip o le TV 16, e manaʻomia e faʻasaoina se faʻavae faʻapitoa. Afai e te tuʻuina i luga o le fola sima, na te taʻape ai.

Mataupu i luga o le autu: Polymer folaina mo le fola: o le poloaiga o le masini

Faitau atili