Faʻafefea ona fai se potu faʻaalu ma au lava lima: gaosiga faʻatonuga (vitio)

Anonim

Faʻafefea ona fai le faitotoʻa oe? Masalo, o le tagata e ona le fale e manaʻo e tutoʻatasi le faʻapipiʻiina o galuega i lona faʻatulagaina. I aso nei, faʻafetai i tekonolosi faʻaonaponei, faia tali na o le fatu muamua, ma faʻatupe ai lava tupe - manuia foi.

Faʻafefea ona fai se potu faʻaalu ma au lava lima: gaosiga faʻatonuga (vitio)

Ituaiga o faitotoʻa faitotoʻa i luga o le tatalaina.

Faitotoʻa totonu - o le mea manaʻomia o soʻo se fale. Na te faatinoina le gaioiga o le puipuia o i totonu o le fausaga mai le "fananau-fananau", malulu pe, e le tusa ma lea, vevela. E na o le 2 ituaiga o ia faʻataʻitaʻiga; pu ma talita. O le a le eseesega? O le mea moni o le faitotoʻa faitotoʻa o loʻo i ai le faigofie mamanuina: o faʻavaʻa o le mea o loʻo faʻapipiʻi ai le au ata ma tioata. O le Poulenka ua taʻua o se taupulepulega i totonu o le faitotoʻa, o loʻo i ai ma le manifinifi le matata ma le papala poʻo le palasitika. O le i ai o sea elemene e mafai ai ona e tapunia le faʻavaʻa, lea e maua ai le afthetic ituaiga o oloa.

Vaega o filifiliga

Faʻafefea ona fai se potu faʻaalu ma au lava lima: gaosiga faʻatonuga (vitio)

Ituaiga ma masini o potu potu: talita ma papa.

O a uiga faʻapitoa o le faitotoʻa faitotoʻa? E i ai le sili ona lelei le faʻalumaina meatotino ma sina mamafa mamafa. O le maʻaleʻaina o le le soifua o faitotoʻa e na o tutoʻatasi, tusa lava pe e te aʻoaʻoina ni faʻatonuga eseese vitio. O le mamanu e matua faigata lava, ae faatoa mafai lava o se matai. Ole mea lea, e le manaʻomia ia taofi lau filifiliga i luga o le komiti, afai o le ae faia le faʻapipiʻiina i ou lava lima.

A o le vaega o le vaega, latou te fuafuaina mo le tagata lava ia. O a mea latou te faia ai? Muamua lava, mai le talita, o le alafua o lea e tatau ona sologa lelei. O le faʻagasologa o lona faʻamalamalamaga e tupu ai Plywood poʻo se palasitika. O tulaga lelei autu o gaosi oloa i o latou lava lima o le sefeina o tupe ma lelei. E le gata i lea, e manaʻomia le aotelega, e pei ona teuina i totonu o le faletaele ma i le potumoe.

Faʻafefea ona fusia ai luga?

Faʻafefea ona fai se potu faʻaalu ma au lava lima: gaosiga faʻatonuga (vitio)

Tuua le faitotoʻa o le potu malolo.

E toʻatele latou te le iloa ona faʻatiga ai le faitotoʻa, ina ia latou le tauimasuiina, ina ia latou le totogiina le fesoasoani a tagata poto faapitoa. O le a latou fesoasoani ia e maua ni faʻamatalaga i galuega faʻaleaʻoaʻoga. E taua le fuafuaina o le a le ituaiga faitotoʻa e te manaʻo e fai. Peitaʻi, e le naʻo le pau lea o le fesili e manaʻomia ona foia. E te iloa le mea e pupuni ai faitotoa? E masani lava i le 4 ituaiga o ofu o le faitotoʻa o loʻo vaevaeina i le laumei, faʻafetaiaʻia, tuina ma vali. O le sili ona faigofie o le sili atu lua ituaiga.

Mataupu i luga o le autu: o le laufanua laufanua o le taualuga: foftuge ma ou lava lima ma fusi, gatters, paipa

O le pisia o lona ala i lona lava uiga. I le avea ai o se tulafono, e tele faʻaputuga o vali e faʻatatau i le tapoleni ina ia malu le lanu ma le puipuiga. O le gafatia ma le faʻatuatuaina o le mamanu faʻalagolago i luga o mea o le a e faia le faitotoʻa. O atavali ma meafaigaluega talafeagai o vaega autu. Afai o le a e faʻafetaui le faitotoʻa, ona faʻaaoga lea o le lacquer, o le a avea ai ma manino (i nisi taimi o mea faʻaletonu) paolo. O lea la, o le a mafai ona e faamamafaina le lanu faʻa masani ai o le laʻau. Tagata tomai faapitoa faia faitotoa faʻavae i luga o le faʻaaogaina o laina laupapa laupapa, e pei o nifo poʻo isi mea leaga e mafai ona vaʻaia i luga o laupapa vaivai.

O le a le lauiloa? O lenei faiga o le vali o le fetaomi atu lea o le laualuga o se ata faapitoa. O le kelu e le aoga, ae o le ata e tatau ona o se palasitika po o se pepa. Ia e uiga i le auala i le auala. O le glue o se ata manifinifi manifinifi i luga o le tapoleni o le pou atoa. O le sili sili ona mafiafia o le 1 mm. O le vene e tuu i luga o le mea e sili ona aoga, ma ina ua maeʻa le lautele lautele. O sea fetauiga e manatu o le sili ona lelei mo le faʻasologa ma faitotoʻa i le masani ai vaega o ata.

O a ituaiga o faitotoʻa?

Faʻafefea ona fai se potu faʻaalu ma au lava lima: gaosiga faʻatonuga (vitio)

Ata o se masini faitotoʻa.

Ina ia faia le faitotoʻa ma ou lava lima, e tatau ona e toe foʻi mai ia te oe lava i ituaiga i le tulaga e ala i lona tatalaina. E toʻatele o latou, ae naʻo le 5 faʻaogaina le taʻutaʻua faʻapitoa: lafo o faitotoʻa, pinduring, Siting ma Coupe. O le sili ona taatele - swing faitotoa. Latou te tatalaina i le isi itu, ma faʻaaoga masani i totonu o fale mautotogi. Ua lauiloa e manaʻomia le tuuina atu o le faitotoʻa o sea mamanu poʻo se tasi, poʻo se faʻalavelave. Peitai, e iai foʻi se tulaga tau o le fatu e oʻo i le a tapaa eseese tapasa. A o le faʻapipiʻi filifiliga, e naʻo le toʻalua i latou: ua matala mai le faitotoʻa ia te oe i le agavale ma le, i le mea e tusa ai, i le taumatau.

Pei o fuafuaga uma, o loʻo i totonu o le faʻauiga o loʻo i totonu. O le autu o le leai o se avanoa. A faʻapea e laʻititi le potu, o le taimi lena o le tatalaina o le faitotoʻa o le faitotoʻa e tele le avanoa. I totonu o lenei tulaga, o le isi filifiliga o filifiliga a le tusi ia e mafai ona tatalaina i itu uma e lua. Nei o la latou tulaga ese sese faapitoa faapitoa o le au meatotino lea e avea ma sui sili ona lelei mo soʻo se isi ata. Peitai, o lenei o lenei mataupu o le tofo. O tagata faʻapitoa e ofoina atu e faia faitotoa faʻavae i totonu o le potu ma foliga foliga o le fale atoa. E ui i le faigofie o faitotoʻa a Pendulum, e le o se suiga, e le o se mea tatou te faʻatatauina ai, oi latou o le tagata faʻatau.

Tusitusiga i luga o le autu: Puipuiga i luga o le pele i le potu malolo: foliga ma faafanua ma o latou lava lima

O le tapēina o le faitotoʻa o le a le feiloai ia te oe i fale tutotonu, a o faʻaaogaina ai, mo se faʻataʻitaʻiga, i le Metro. O fale mautotogi, o nei kopi e le faʻavaeina ona o mea na faia i tioata, palasitika poʻo le alumini. I fale o Haisi, latou te le talafeagai atoatoa. Mo le isi ituaiga i le auala o le tatalaina faitotoa, o le siliva na tatala i le sifi. O lona uiga, o le tapota na suia i totonu o le puipui pe faʻaaoga se faʻapitoa o le numera o taiala. E foliga mai latou te matua matagofie pe a suia i totonu o le avanoa i totonu o le Vaega.

O se fofo aoga o le a faʻaseʻe ai faitotoʻa faitotoʻa. Latou te manaʻomia mo nofoaga ma se tamaʻi vaega o le avanoa avanoa. Tuumuliina faitotoa foliga foliga sili ona leaga. E aofia ai ni vaega teuteu (le sili atu nai lo le 15 cm lautele), pe a tatalaina i luga i le puipui. Senaua taʻutaʻua e leoa ma faigofie ona faʻatino.

O le a le mea e faia ai le faitotoa e fai ai?

Faʻafefea ona fai se potu faʻaalu ma au lava lima: gaosiga faʻatonuga (vitio)

Ituaiga o gaoa faitotoa.

O le aso, o nofoaga fafie e tumau ai e fesoʻotaʻi. Ae peitai, ona o lo latou taugata maualuga, o tupe masani o laʻau masani. Le faʻaaogaina o papa vavalalata o le a faia se faitotoʻa e faʻamoemoeina ma tumau. Pine fafie ei ai se foliga manaia ona o le pogisa nofoaga i luga o le malamalama. E taugofie mea, ae o ona minus o ia e le mautu e le mautu i fafo atu faatosinaga (shocks, scratches). E pei ona o mea faʻapitoa (chipboard, MDF), o le a le mafai ona faʻatusatusaina ma laʻau masani masani. Latou te tau 2 taimi itiiti, ae o le uiga lelei o latou e le sili tele. O faitotoa nei e le o se siosiomaga e le malolosi, ma o le malosi e le sili. E ui i lea, o latou e manatu o le sili atu filifiliga talafeagai.

Tioata o se tasi o filifiliga mo faitotoa. O le lelei tele o le faitotoʻa faitotoʻa o loʻo lafoina le moli i totonu o le potu. E sili lea ona talafeagai le faʻaaogaina o lenei mea i potu faʻataʻamilomilo. Faafetai i le lautele o laufanua, o le faitotoʻa ma tioata faʻaofi e mafai ona teuteuina i le tele o mamanu. E le faʻatagaina le faia o le faitotoʻa o le ipu.

Faʻatonuga mo le tutoʻatasi o gaosia o faitotoʻa

Ina ia faia le potu faʻaopopo ma ou lima, e te le manaʻomia ni tomai faʻapitoa ma poto masani. E faigofie ona faʻapipiʻi ma e le tele le taimi. O le a le mea e te manaʻomia mai mea faigaluega? E tatau ona e faatauina:

Faʻafefea ona fai se potu faʻaalu ma au lava lima: gaosiga faʻatonuga (vitio)

Ituaiga o potu i totonu o potu i totonu.

  • naifi masani;
  • sikulukalaiva;
  • Corolc;
  • Sgatia;
  • hacksaw;
  • rofautte;
  • Tamai fasi o le oneone.

O a mea e tatau ona faatauina? Muamua, laupapa ma le mafiafia o le 50 mm poʻo pa, lona lua, tulaga mo le gaosia o se faʻavaʻa. Ma le isi, o le a aoga oe i:

  • lava-lipping scw;
  • kelu;
  • DVP mo le Popoina;
  • mea mo le faʻamaeʻaina (filifilia e faʻatatau i le mamanu);
  • Mea lafotura.

Mau i luga o le autu: Faʻafefea ona fai se moli mai i maʻa ma ou lima?

E leai ni pa e tatala ai e mamanuina e faʻapipiʻi faitotoa. Ae faapea, a ulufale mai ai le faitotoʻa, Ia sili le faʻaaogaina o se uamea.

O le faigofie ma le le talafeagai le filifiliga o le fesuiaiga o se faitotoʻa o loʻo iai nei.

E manaʻomia le le fiafia i le faitotoʻa ma le matala, tuʻuina i luga o le lauʻeleʻele mafolafola ma aveese uma mea uma o loʻo i ai nei. A maeʻa ona aveesea, e manaʻomia le faʻailoaina o foliga o le faitotoʻa o le lumanaʻi. E mafai ona e faia se mamanu mautu pe ma le faʻamalama matala. Ioe, o le filifiliga mulimuli e sili atu le faigata, ae i le tulaga muamua e tatau ona faigaluega (aveese le vali).

E i ai le filifiliga ma le faʻamalama fusi:

Faʻafefea ona fai se potu faʻaalu ma au lava lima: gaosiga faʻatonuga (vitio)

Faia o le Fale Faapipii.

  1. Muamua lava, e manaʻomia le tuu laufanua, ma e sili le faia o lenei mea ma le pule ma le sikuea. O laina i luga o le faitotoʻa i luga e tusia e se penitala poʻo se isumu isuʻu saʻo i luga o le vali. I luga o le Permepeter, e tatau ona e matauina le au indents: i le pito i luga - sili atu nai lo 16 cm; i le pito i lalo - sili atu nai lo le 50 cm; I luga o itu - tusa o le 10 cm.
  2. Ina ua maeʻa le faʻatulagaga o le Will Will Will Window, alu atu e tuʻusaʻo ai le lafoai. I le faʻaaogaina o le viliina pu na muamua faia muamua i tulimanu, ona sosoo ai lea ma le tulaga o loʻo i le sitepu o le 3-5 mm. Faʻaaogaina o ni Hackstura masani, o le pu ua tipiina. E tatau ona mataituina ina ia sologa lelei laina.
  3. O le Vaega Faʻateʻaina ua aveesea, ma o le taunuʻuga o loʻo faʻapipiʻi e faʻapipiʻi i nofoaafi, o loʻo faʻasolosolo ai lava i le Junery Glure. I mataupu o loʻo faʻalavelave ai le ivi asoaso i ivi asoaso, o loʻo i le va o le TIM A oʻi, e manaʻomia le solia, faʻaaogaina le fuaitau. O le kelu o le a mago i le 2 itula. Ae e le mafai ona e faʻatali mo le faʻamamaina ma faʻamau le nofoa ma tapuni (umi 10-15 MM), ma malelemo ai i le susulu o pulou.

Ua sauni nei le faatū o lou faitotoʻa. E tatau ona na ona faʻapipiʻi mea atofaina ma faʻapipiʻi i le faitotoʻa. O le faitotoʻa, ma sau galuega lelei i ou lava lima, o le a tautua ia te oe mo le tele o tausaga. O le mea taua e le o le sese ma le filifiliga o lona ituaiga ma auala o le tatalaina. E aoga foi i le mafaufau i le mea o le gaosiga.

O lenei ua e iloa le auala e fai ai le faitotoʻa. E te le manaʻomia se fesoasoani faʻapitoa poʻo se meafaigaluega faʻapitoa. E tusa lava foi, e mafai e Norld ona feagai ma lenei galuega, ae naʻo le taua iinei e mulimuli i faʻatonuga. O le faʻapipiʻi faʻagasologa o le a le avea oe ma le tele o le taimi, aemaise pe a ua uma ona e ave faʻafuaseʻi.

Faitau atili