Faʻafefea ona faʻamamaina le tulivae o le tulivae mai se limesecale

Anonim

Faʻafefea ona faʻamamaina le tulivae o le tulivae mai se limesecale

Mo se olaga mafanafana i fale uma o loʻo iai le papala o loʻo iai Ae i le faʻaaogaina umi, o se solo teteʻe o Lime Bloom e mafai ona fausia i luga. E tatau ona aʻoaʻoina pe faʻapefea ona aveʻese ni mea taugofie, ae lelei auala lelei. O le fausiaina o lenei fola tupu i le leai o se aso. Ua toeitiiti o lona soifua maloloina, ae o foliga vaaia ma manogi i le faletaele o le a alu tele e manao ai.

Aveesea e tagata fofo

E tele naua filifiliga eseese. E iai metotia e sili ona lelei, ae i le taimi foʻi e tasi e mama ai. Ae le sefe uma tupe e le aoga. O le filifiliga a Chioler o se mea e fiafia ai i tagata uma, o lea e filifili ai lau auala ma galue. O le asō e tatau ona mafaufau i mea nei:

  • Lemon Acid;
  • Coca cola;
  • oxalic acid;
  • le mafaufau loloto.
  • pauta kuka;
  • lanu paʻepaʻe;
  • Maa le electrolyte.

Ma o lenei e tatau ona tatou mafaufau i metotia o le fufuluina o le tulivae o le faleuila ma nisi o mea i luga.

Faʻafefea ona faʻamamaina le tulivae o le tulivae mai se limesecale

Faʻaoga o Oxalic ACID

A o le tele o vaega o le plaque na mafua mai i lau faleuila ma e manaʻomia le falemaʻi, o le oxalic acic o le a avea ma se meafaigaluega lelei. Ae, E ui lava i lona aoga tele, o lenei pisinisi e mataʻutia, e pei ona sa tuʻinaʻia tele. O le mea lea, e taua le faʻaeteete tele pe a galulue faʻatasi ma lenei mea.

O le fesili e tulaʻi: O fea e ave ai lenei amo? Ma o le mea moni, atonu e le faigofie i taimi uma, ona ua lē uma se oloa. Ae o loʻo aoga lava le taumafai e saili i se tasi o faleoloa faʻatekinisi, ma e ono manaʻomia ona faʻatau.

  1. Aveese le vai mai le pipili.
  2. Apalai i se susu susu susu susu.
  3. Malosi gaioiga faamamaina o le vaega ua afaina ai.
  4. E mafai ona e moe i totonu o le faleuila, a aunoa ma le spare, ma alu ese mo ni nai itula.
  5. A uma lena mea, e tatau ona fufulu uma mea lelei ma le lava vai.

Mataupu i luga o le autu: Faapipiiina fufulu fufulu ma se laulau

A e faʻaaogaina lenei mea, o le a e vaʻai o lau mea e te fiafia i ai ua avea pei o se fou.

O le a vave ona e mafai ai ona faʻafetaui le afi mumu, e faʻamoemoe lava tele i le tulaga o le filogia. Peitaʻi, o lona uiga o loʻo mulimuli mai o loʻo faʻaalia e le faʻamalosi faʻapitoa ma lelei. I le taimi lava e tasi, ae e te leʻi filifili e faaaoga mea e tatau ona e mafaufau i ai se mea.

Faʻafefea ona faʻamamaina le tulivae o le tulivae mai se limesecale

Electrolyte faamamaina

E taua le malamalama o le electrolyte muamua na faia o se auala mo le fufuluina o le faleuila ipu. O lenei mea e aofia ai le malosi o le mamafa, lea e mafai ona mafua ai le ogaoga o le susunuina ma faʻaleagaina le paʻu o se tagata. Ma le isi mea e le mafai ona tetee atu i nisi mea e tetee atu ai i le aafiaga ia i latou e le eletise. O le mea lea, e manaʻomia le fuaina o loʻo lelei atoatoa ae e te leʻi filifili e faʻamamaina i latou i le plumbing.

Fautuaga! Faʻaoga le kolorolyte i na tulaga i le mea na tupu ai isi vailaʻau ma metotia e le aoga pe faʻamalosiʻau.

O afea e fufulu ai le pamu ma le electrolyte e le mafai? O nisi nei o tulaga:

  • Afai o iai ni vaega palasitika i le alavai alavai;
  • Afai o iai sau tane Septic, ae le o le ogatotonu.

Ioe, o le faʻaogaina o le eletole, ua e aveese ni faʻaleagaina. E taua le malamalama i le faʻalavelave pe a faʻaaogaina lenei sapika.

  1. E ala i le faʻaaoga i taimi uma e faʻaaoga ai totini mumu, aʻo taumafai e taofia vailaʻau mai le ulufale atu ia i latou.
  2. Puipui ou mata, tuu ipu tioata. Afai o le mataʻu o le eleʻele ua faʻaea i le vai e pa'ū i le ata mucoone o le mata, o le faʻaaliga o le a leiloa.
  3. Le leaga e faʻaaoga le manava ma puipuia māmā.
  4. Ae le i sasaa atu le eletise i totonu o le faleuila, e tatau ona tatala mai ile vai. O le laualuga e tatau ona matutu.
  5. Faatumu le fofo e taua mo ni tamai vaega, lemu, ae le o le faatagaina o le pulupulu.
  6. Mo le aʻafiaga i luga o le plaque, e tatau ona tuʻua le electrolyte mo sina taimi. E taua le vave tapunia le tapuni.
  7. Fufulu le mea e mafai ona faʻaaogaina pe a tapunia le faleuila i le faleuila. A leai, o le microbrit e mafai ona afaina ai le tagata.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona vali le uʻamea?

Faʻafefea ona faʻamamaina le tulivae o le tulivae mai se limesecale

Faamama le faleuila mai le plaque ma soda

I le taua mo le mama ma le pupula, e le gata o lona uiga e mafai ona fesoasoani pe o le oxalic acid. E oʻo lava i se soda masani e mafai ona fesoasoani e ausia ai se aʻafiaga.

E mafai ona e faʻamamaina le osooso i luga o le plumping faʻaaogaina soda pe a fai o le faʻafitauli o le vaega e le faʻamaalili ma faʻaalia lata mai. Faʻafefea ona fai saʻo?

  1. Tuu i totonu o le faleuila o le soda.
  2. Alu i le po atoa.
  3. I le taeao, faamama le pulumu faigata po o le rash ma smash.

Fautuaga! Ina ia mafai ona faʻaaoga le soda ina ia sili atu le lelei, e mafai ona e faʻaumaina ai le vineta i totonu o le faleuila. Ma naʻo le tele o nai itula e moe ai le soda ma tuʻu mo se aʻafiaga. I le lavelave ma le Suaure, e mafai ona apalai se isi acids.

Faʻafefea ona faʻamamaina le tulivae o le tulivae mai se limesecale

Faʻaaoga le "White

Afai e te manaʻo e faʻamamaina le moli moli mai le le mautonu plaque, o lenei metotia mo oe. "Paʻepaʻe" e mafai ona faʻamamaina e le gata i le faleuila lava ia, a o loʻo aofia ai foʻi ma vai lea e aʻoaʻoina pea le vai.

Ina ia faʻaaoga lelei lenei chyyine-aofia ai sooupu, o se fua o le faʻagaioiga o le tuʻufaʻatasia o se tane ma faleuila e faʻamamaina.

  1. I totonu o le gaogao tane, e tatau ona sasaa latalata i le lita o paepae.
  2. E taua le alu atu i lalo ifo o lenei faʻavae i le taimi e tasi, ae faʻatali mo ni nai itula.
  3. I le taimi nei, e tatau ona aveeseina le vai mai le ipu o le faleuila ma, masalo, tusa lava ma le tulivae.
  4. Sui le mea faigaluega e paʻu i totonu o le pesini.
  5. Alu i le po atoa.

O lenei metotia e aoga pe a le tumau le filogia. Afai o le toeaina, ona e ono le mafai ona taulimaina le "paʻepaʻe" e mafai ona feagai ma papa.

E i ai le isi auala manaia mo le aveeseina o le mea mulimuli.

Faʻafefea ona faʻamamaina le tulivae o le tulivae mai se limesecale

Faʻafefea ona fufulu le faleuila

E ui lava o le tele o tagata e faʻaaogaina le koA-Cola o ni vai inu, e mafai ona faʻafetaia atoa ma se televave i le faleuila. O le mea moni, o le Centimeter Syster e le o luga o le tauau, ae o tupe maua laiti o le a le mafai ona mou ese atu.

E tatau ona sasaa ni nai lita o vai inu ma tuu mo se taimi umi. O le a tuʻuina atu ai le malosi e inu ma faʻamamafa le faʻafitauli o loʻo aʻafia ai. Mavae lena, e manaʻomia le faʻamamaina o le vailaʻau tumama e ala i le masani ai o le lulu, ma e mafai ona e fiafia i le mama.

Ina ua uma ona iloiloina le fofo o tagata mo le faʻamamaina, e tatau ona e nofo i luga o le tele o faʻatau lelei.

Mataupu i luga o le autu: filifiliga o le vevela i luga o le loggia ma le palu

Faʻafefea ona faʻamamaina le tulivae o le tulivae mai se limesecale

Faʻafefea ona fufulu le faleuila ma tulaga faʻapitoa

O faleoloa uma e vaevaeina i ni vaega se tolu. O manatu taʻitasi e aoga ma faʻaaoga i tulaga eseese.
  1. Abrasive mea.

    Pei o se tulafono, o mea nei e palu. Ua aveesea i latou i le muʻe, lea na faia i le faleuila. E sili ona lelei le faʻaaogaina o ia chemistry pe a le o le faigamalaga pe a le aoga pe feololo. O le leai o se mea e faʻateʻia ai le faʻamamaina, e le o se tasi o le luasefulu tausaga tausaga.

    O mea mama e le faia e le aunoa ma ni aʻoaʻoga. E na ona latou manatunatu pea ia i latou. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se "tagata sau" ua manatu o se meafaigaluega lauiloa tele o lenei vaega o mea.

  2. Acid screent.

    O tuʻufaʻatasiga o lenei vaega e faʻateʻa le afi e sili ona lelei. E mafai ona faʻaaogaina e tusa lava pe na faʻaputuputu le au filo i luga o le tausaga. Mo le maualuga o aafiaga, e tatau ona tuu mo se taimi umi e tosina ai.

    O se tasi o sui o le pito o le vaega o lenei vaega o le "faleuila le maaleale". A e galulue ma ia mea ia, e taua tele le usitaia o le saogalemu faaletagata.

  3. Chlorine malosi.

    Latou te aoga pe a le mafiafia e le mafiafia. O le iʻuga maualuga e mafai ona mauaina naʻo le faʻaaogaina masani o nei faʻaputuga o le puipuia. Mo se faʻataʻitaʻiga, "Domisetatss" e atoatoa.

Faʻafefea ona faʻamamaina le tulivae o le tulivae mai se limesecale

Faʻafefea ona le faʻaalia se leleiga

  • E taua le fufuluina o le faleuila atoa faʻaaogaina le chlorine poʻo le masani pe masani ai pe a tasi le vaiaso.
  • Toe fai se tane pe a fai.
  • Faʻaaoga le faleuila e aunoa ma le tuʻufaʻatasia o le gaʻo poʻo nisi vailaʻau.
  • Faaaoga soo le mageso.
  • Faʻapipiʻi se sooupu faʻapitoa faasaga i siama i le ipu o paopao.

O lenei ua e aʻoaʻo e uiga i metotia o faʻamamaina pipiʻi mai se maaa, e mafai ona e matamata i le vitio o loʻo i lalo. O loʻo iai ni fautuaga faʻapitoa.

Faitau atili