Faapipiiina o potu malolo faia oe lava: Ata, Vitio

Anonim

Vave pe mulimuli ane e tatau ona e suia faitotoa totonu. O le faiga e le o se faigata e faafaigaluegaina se tagata faapitoa. Afai o loʻo i ai ni tomai i le taulimaina o se vaʻai, tulaga ma pipi, e mafai ona e fao i ai ni fao - pipi naʻo oe. A suia, ae le i faʻapipiʻiina le potu faatonu, o le toeaina e tatau ona le mautonu. Ma iinei e iai foi ni mea. O mea taua uma o i totonu o le ata ma le vitio ma auiliili faatonuga.

Faapipiiina o potu malolo faia oe lava: Ata, Vitio

E ese mai faitotoa i totonu e le gata i le fausaga, ae fai foi mai mea eseese.

O faitotoʻa i totonu e faia mai mea eseʻese. E le gata i lea, o mea ma faleʻoloa faʻapitoa e iloga. E tupu le saito a faitotoa:

  • Mai le fiberboard. Nei o le taugofie faitotoa. O i latou o le laupapa laupapa i le mea na faʻapipiʻi ai le lauʻeleʻele o le afi. Ua iloga ona latou fesiitaiga i luma, le fefe i le maualuga ole tamaoaiga, e faigofie ona faaleagaina.
  • Mai le MDF. E sili atu tau taugata, 'aua le agavaa lelei uiga lelei. E sili i latou i le faafaileleina o, latou te le fefefe i le susu, malosi atili ma sili atu le umi.
  • Togavao. O le sili ona taugata faitotoa. Faia mai isi ituaiga o fafie - mai le pine e ala i luga o papa i luga o papa.

Pusa pusa e faia i mea tutusa. O le filifiliga sili ona leaga o le pusa o le alapoulea, e oʻo i lalo o lo latou mamafa o ai aioi, ma e mafai ona faʻapipiʻi le faitotoʻa ia i latou - o le Faʻamasino Mumumulu. O lea taumafai e ave pe mdf po o laupapa. E i ai le isi mea: ua lalagaina fafie. E lelei aua e te le tau taulimaina ma vali, ae o le tautua olaga fuafua i le lelei o le ata.

Fuaitau ma meafaigaluega

O faitotoʻa i totonu e maua ai ni faʻailoga iloga, o se lagona alofa na eseʻese tulaga i atunuʻu eseʻese. Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le matou atunuʻu, o le vaʻai faitotoa e faia ai le lautele o le 600 - 900 mM i le 100 MMI polokalama. I nisi o EU atunuu, o le a ai foi o le a filo i totonu - i Siamani, Italia ma Sepania. I Farani, isi o mea masani. E i ai le pito sili ona vaapiapi o le 690 mm ona ma le sitepu i le 100 mm.

E taua le eseesega? Afai e na o oe naʻo le faitotoʻa faitotoʻa e aunoa ma se atigipusa, ona taua - o le a tatau ona e filifili mai lau vaega pe suia atoa ma le pusa. O faitotoʻa i lea tulaga, pei o lo matou atunuʻu, o le filifiliga e sili atu, i Farani - e tele taimi.

Faapipiiina o potu malolo faia oe lava: Ata, Vitio

Fautuaina le fatafata o le fatafata lautele mo eseese lautele o le faitotoa

AʻOAʻO O LE A LE AʻOAʻO O LE Sto ATU E FAʻAMAUMAU LELEI O LE A LE MEA O Le a Latou Faia ai. Afai tatou te talanoa e uiga i tulaga faatonuina, o tulaga tau faavae nei ua fautuaina:

  • I totonu o le potu mo le potu malolo mai le 60 miliona cm, maualuga 2 m;
  • Faletaele - lautele mai le 60 cm, maualuga 1.9-2 m;
  • O le umukuka lautele o le faitotoʻa o le faitotoʻa o le itiiti ifo 70 cm, maualuga 2 m.

Afai o le a suia le faitotoʻa, ua filifilia le faia atili / itiiti pe a manaʻomia le faʻatagaga, ae e le manaʻomia mo le faʻatapulaʻaina o potu taʻitasi.

Faʻafefea ona faʻafetaui le featele e faʻatau ai faitotoʻa? Ia fua mai le faitotoʻa o le faitotoʻa, o loʻo avanoa ma o le ae iloa le mea o loʻo e manaʻomia. Afai e leai ni faitotoʻa, suʻe le lautele vaʻaia i le amataga, fuaina, e mafai ona e mauaina le lautele e te manaʻomia se poloka: e tatau ona faʻaititia tau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo e avea ma 780 mm, vaʻai mo le 700 mm ma tapulaʻa. Lautele i lenei amataga e le faʻapipiʻiina.

Faapipiiina o potu malolo faia oe lava: Ata, Vitio

O le sili ona maeʻa meafaigaluega o le faitotoʻa faitotoʻa - ma se atigipusa, mamalu ma platbands

Mataupu i luga o le autu: o le laufanua laufanua o le taualuga: foftuge ma ou lava lima ma fusi, gatters, paipa

Pe a filifilia se faitotoʻa, faʻalogo i le afifi. E tolu ituaiga o le Fono Aoao:

  • Fale laulaau. Pusa faʻatau eseʻese.
  • Faitotoa ma le pusa. Uma atoatoa, ae o le pusa i foliga o mea a tagata taʻitoʻatasi. E tatau ona e vevela i tulimanu ma fesoʻotaʻi, tautau le fiafia ia te oe.
  • Pusa poloka. Ua sauni e faʻapipiʻi le faitotoʻa - o le atigipusa ua aoina, ita ai. Na o le tipiina i le maualuga o le autafa, faʻalauteleina ma le saogalemu.

Faatasi ai ma le uiga tutusa o le faitotoʻa o le faitotoʻa, o tau o tau e ese tele. Ae o le eseesega i le taimi e sili ona lelei i luga o le faʻapipiʻiina.

Laʻasaga-i le sitepu faʻapipiʻi o potu potu

I le aotelega, e tele maaleale. O taimi sili ona taatele o le a taumafai e faʻamatala ma faʻaalia i le ata poʻo le vitio mea.

Laasaga 1: Fausia le pusa faitotoa

Afai e te leʻi faʻatau le poloka faitotoʻa i totonu o le Fono Aoao, o le mea muamua o le a tatau ona aoina le faitotoʻa. E aofia ai ni fata umi e lua i itu, ma le tasi puʻupuʻu ua puʻupuʻu i le pito i luga - perts.

Fesootaiga auala

E oʻo i le itiiti, lua filifiliga mo le faʻafesoʻotaʻi o nei laupapa i le tasi ma le isi:

  • I lalo o le 45 °. O le filifiliga o le saʻo lea i le tulaga o arethetis, ae faʻapea foi le sili ona faigata. E manaʻomia mo le saʻo tonu ina ia leai ni paʻu. A paʻu, e mafai ona e tipi ma se kamuta pa, ae e tatau ona e faia ma le faaeteete. Le taimi lona lua - pe a fai e te tipiina mea na filifilia ma le hacksaw, e tumau pea chips. Ulufafo - faʻaaoga lelei meafaigaluega.

    Faapipiiina o potu malolo faia oe lava: Ata, Vitio

    O se tasi o auala o le fesoʻotaʻi ai le faitotoʻa

  • Faʻapipiʻi se upega tafailagi i luga ole laiga, i le 90 °. O lenei metotia e faigofie atu - faʻaitiiti avanoa mo se mea sese, ae i le taimi lava e tasi e manaʻomia e aveese ai se vaega o le tuʻaiga o racks ma perts. E fai lea i le tulimanu

Tusa lava poʻo le a le mea na e faʻatoʻa faʻatasia e faʻafesoʻotaʻi ai elemene o le faitotoʻa o le faitotoʻa, o le mea muamua e faia ai fata ma perts i le tasi itu. Ma i luga o le fola latou te piilima i totonu o le pusa, siaki le saʻo o le fesoʻotaʻiga.

Fuafua le fua

E pei ona sa masani ona faia, o le umi manaomia o le tino ua fuaina i totonu o le fata. Racks e le tutusa tutusa: O le fola e masani ona le tutusa ma e tatau ona mafaufauina. Mo lenei tatou te ave le tulaga ma siaki le lanu lamolemole. Afai e matua lamolemole, o le a tutusa o fata. A iai se suiga, e tatau ona amanaia: Fai se tasi o racks umi. E masani lava o toaitiiti le fale gaosi, ae e tupu ina ia tele le susulu o faitotoʻa.

A fuafua le maualuga, ia maitauina o fata e tatau ona 1-2 cm umi atu nai lo le faitotoʻa faitotoʻa (e aofia ai le moe). 1 CM Gapi e faia pe a fai o le fala e le o faamoemoeina i lalo o le faitotoa. Afai o le fala / kapeta / kapeta o le a sili atu le faia. Aua le fefe e tuua avanoa. E manaʻomia mo le masani o le ventipela i totonu. Matou te toe iloaina: o le maualuga e fuaina e totonu - mai le pito i lalo o le spike. Fasi, taumafai loa i luga o le faitotoa.

Faapipiiina o potu malolo faia oe lava: Ata, Vitio

Clamps pe a faʻapipiʻi faitotoʻa faitotoʻa

O lenei e manaʻomia e faʻapipiʻi le umi ma, pe a tatau ai, teuina i le isi itu (pe a fai o le junction o le 45 °). O le umi o le faifai e tatau ona i le itulagi, o le mamao i le va o fata e sili atu nai lo le lautele o le faitotoa o le faitotoa o le faitotoa. O le mea sili ona faʻamau o le 7 mm, ae masani ona sili atu. 7-8 mm ua tufatufaina atu e pei ona taua i lalo: 2 MM - I luga o le matasele, ma 2.5-3 MM mo avanoa tauva. Soʻo se faitotoʻa i totonu - MDF, DVP, fafie - e faʻalagolago i le vailaʻau suia o latou tulaga. Ia amanaia ia suiga ma avanoa o loʻo manaʻomia. Ae 5-6 MM - E le lava pea lenei mea, aemaise i le susu nofoaga. Mo le faletaele o le mea tonu e sili atu ona tuu i ai, ese i le maualuga o le susu e le mafai ona latou tatalaina.

O lea, na ma filifili ai ma le itiiti avanoa pe a faapipiiina potu vaisu:

  • luga o le matasele - 2 mm;
  • i le pito i luga, lalo ifo ma luga o itu - 3 mm;
  • lalo - 1-2 cm.

Ina ua uma ona tipiina vaega uma ma fai le fufulu, gagau le pusa i luga o le fola. Afai na e maitauina i se mea i mea sese i totonu o le dicking - aveese ma le fesoasoani o le pito i luga o le fata. O le sili atu le saʻo o le ai ai o le a iai se faʻailoga, o le gaʻo.

Faiaoga

Tusa lava poʻo le a le mea o le pusa ma le tuʻufaʻatasiga o le metotia, o pu o loʻo faʻaseʻe i lalo o fusiua - ina ia le malepe. O le lapoa o le Drill o le 1 MM e itiiti ifo nai lo le lapoa o le tagata lava ia.

O le pusa o loʻo piilima, faʻaalia ai tulimanu o 90 °. O le uuina o le fata ma le prodock i lenei tulaga o le drill crill pu. Afai e iai se fesoasoani, e mafai ona ia uuina. Afai o oe faigaluega na o oe, tuu le tumau le tumau tuʻusaʻo e lua laina laina - latalata i le pito i luga, ma lalo. E fesoasoani lenei mea e le faia ai se mea sese ma faia le fesoʻotaʻiga saʻo.

Faapipiiina o potu malolo faia oe lava: Ata, Vitio

Faʻafefea ona fesoʻotaʻi le faitotoʻa faitotoʻa i tulimanu

Afai o le 45 ° sa fesoʻotaʻi i se tulimanu, e tolu pu e faia i itu uma. Lua mai luga - solomuli - solomuli i le pito mai le pito, ma le tasi itu - i le ogatotonu. Aofai mo vaega taʻitasi e manaʻomia le tolu o ia lava. O le itu o le faʻapipiʻiina o le faʻaaogaina o oe lava o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o laina i le fesoʻotaʻiga laina.

Faapipiiina o potu malolo faia oe lava: Ata, Vitio

Faʻafefea ona fesoʻotaʻi le faitotoʻa

Afai e fesoʻotaʻi i lalo 90 °, e faigofie mea uma. Lua purill drill i luga, faʻatonutonu le taʻavale i lalo.

Laasaga 2: tipiina o loto

Tele taimi, 2 matato o loʻo faʻapipiʻiina i faitotoʻa faitotoʻa, ae e mafai ma 3. O loʻo faʻatuina ma le 3. O loʻo faʻatuina ma le Ranted 200-250 mm o le faitotoʻa faitotoʻa. Afai o le pusa ma le faitotoʻa faitotoʻa o laʻau, filifili le nofoaga ina ia leai se teineitiiti. Muamua fusi i le teaps i le faitotoa o le faitotoa. O le poloaiga o le galuega o le:
  • I nofoaga filifilia tatou te apalai ai se matasele, o otooto atu o ata. O le faigofie auala e fai ai o le mea lea o se peni-hone lelei, ae o tagata atamamai fautua - Blade se naifi. O lea e masani ai ona sili atu le saʻo o le saʻo ma laiti.
  • Afai o iai se milling Mill, latou te galulue, a leai, Ave le Chize ma filifili le mea i le mafiafia o le matasele. E te le tau faia nisi mea e sili atu nai lo le faʻataʻitaʻiga, na o le mafiafia o uʻamea.
  • O le matasele ua faʻapipiʻiina i le malologa sauniuni. O lona vaalele e tatau ona tutusa tutusa ma le luga o le tapoleni.
  • O le faʻaaliga o le matasele ua teuteuina ma le tagata lava ia.

Faʻasaʻoina le lua teaops, tuʻu le 'ie i totonu o le pusa aoina, seti avanoa taumatau: Mai le itu i le isi itu - 5 mm i le isi itu ma luga o le isi itu ma luga. I le faia o nei vaʻaiga, ua maeʻa lelei ai latou ma le fesoasoani a tina. Ia faʻaalia foʻi le tapoleni e saʻo i le tafailagi ma le vaalele.

A maeʻa le nofoaga, tuu le nofoaga o le toe faʻatulagaina o vaega o le matasele. O isi taimi e sili atu le faigofie ona aveese le matasele ua uma ona faʻapipiʻiina, ona faʻapipiʻi lea i le nofoaga. I luga o le faʻailoga, faʻapea foi ma le malologa. O le loloto e faapena foi le matasele i luga o le tulaga tutusa ma le laufanua o le faitotoa.

O auiliiliga o le faitotoʻa o loʻo faʻamatala o le vitio.

Laasaga 3: Faʻapipiʻi le pusa pusa

O le aoina pusa e tatau ona faʻapipiʻiina lelei faʻapipiʻi i le amataga. O se galuega nafa lenei. Ae le i faʻapipiʻiina le potu faʻaalu, tuʻituʻi mea uma e mafai ona paʻu ese i le amataga. Afai e iai le manaʻomia - mago le puipui - o le laualuga o loʻo faʻagaioia e ala i faʻailoga o le loloto i luga o le mafaufau. Afai e tele ni pu, ua tapunia i latou ma sipuni tele, e matua matamuli faafiafiaga. I lenei faitotoʻa, na saunia i lenei auala, e faigofie le faitotoʻa i totonu o totonu e le faitotoʻa lautele.

O le pusa e aunoa ma le faitotoʻa o le faitotoʻa o loʻo faʻaalia. E tulaʻi mai i luga o le saʻo. Ua siaki na o le laa, ae o se tamalaau foi. O le maualuga e masani lava o le mea sese, o le mea lea e sili atu le faʻatuatuaina o le siakiina o le plumb.

Faapipiiina o potu malolo faia oe lava: Ata, Vitio

Siaki le faʻaofi 'auʻaiga fale ma le plumb

Ia faʻapipiʻiina, e le liliu le pusa i luga o le foloa, seti le taimi, i tulimanu - ufiufi e maua ai se maualuga tikeri o le le mama. Aua o atou ia matala, latou ua faʻaofiina i le vaalele lava lea e tasi ma le puipui. Na o le a tatalaina atoa. Afai o le puipui e le mautonu, tuu le pusa e le i luga o le puipui, ae tuu i luga. A leai o le a iai faʻafitauli i le tatalaina poʻo le tapunia o le faitotoʻa.

Faapipiiina o potu malolo faia oe lava: Ata, Vitio

Faʻafefea ona faʻapipiʻi le faitotoʻa o totonu ma ou lava lima - i le tutusa vaalele ma le puipui

A uma ona filifilia le tulaga, e mafai ona e faaleleia. Fai ma le mutiaina o tina. Muamua, o tina na tu i itu uma e lua o itu - koluse, ona luga lea o fata. O lea, o le tulaga o le pusa e faʻatatau i le faitotoʻa ua filifilia ma toe faʻatulaga. Le isi, ua toe siaki le agai atu i fata. Ua siaki i ni vaalele e lua - o lea e le mafai ona amata i luma pe i tua.

Faapipiiina o potu malolo faia oe lava: Ata, Vitio

Faʻafefea ona tuʻu le faitotoʻa i totonu ma ou lava lima: Ua matou olopalaina le pusa

Ona faʻapipiʻi lea o tinamatua i lalo, ma tusa o le 50-60 cm, siaki saʻo ai fata. Tatalaina le vaega ma le transverse pa - i le ogatotonu. Siaki pe a leai ni pusa elemene i se mea, fetuunai pe a tatau ai. E mafai ona e amata ona pipii.

Laasaga 4: Faapipiiina le pusa i le faitotoa

O metotia faʻafaigofie e lua: e ala i le saʻo i le puipui ma le kipings. Afai e faʻatagaina oe e le pa ma oe e te le fefe lava i totonu o le pusa, e mafai ona e faʻapipiʻi. E pule ai.

O loʻo tuʻuina atu faitotoa o le potu, ua lava lea e milo ai ni fao i lalo o le matasele i lalo o le matasele i luga o le tali a le 'au. O isi pu e susulu i fafo i le tipiina. E faia e le tatau ona oʻo i totonu o pu mo le nonoa o le mataua poʻo le tali. Ia mautinoa o le ulu o le fao na malemo ma e leʻi faʻalavelave i le faʻapipiʻiina o matasi ma le ufiufi.

Faʻapipiʻi potu i totonu o potu vai e tusa ma lenei polokalame o loʻo faʻaalia i le vitio. O i ai, e tele mea mataʻutia e uiga i le faateʻia o le pusa faitotoʻa.

Afai e foliga le talitonuina o le tele o faʻamau, ma faʻapipiʻi ai pu, ma o pu ua tapunia ma le teuteu teuteu e filifilia i le leo. Pe o loʻo iai pea se 'au faʻapitoa mai le MDF ma ni moli uila. O faʻamaumautuusi e faʻapipiʻi i totonu o le greove groove, ona tapuni lea o le pa.

Faapipiiina o potu malolo faia oe lava: Ata, Vitio

Pusa faʻapitoa mo faitotoʻa faitotoʻa mai le MDF

O le auala lua e faitauina, e le mafai ona iloa le saoasaoa. Muamua le mauga o le king i luga o le pito i tua o le pusa. I le tulaga faʻavae, e mafai foi ona faʻaoga mo masini faʻamago, ae o loʻo iai foi ma le mafiafia - le mafiafia - le mafiafia, e ui lava pe a uma faitotoʻa i totonu, ua lava loleni.

Laasaga 5: Thistude

A maeʻa uma avanoa o avanoa ma ua faapipiiina tina, o le afu i le va o le pusa ma puipui faʻatumu i le mauga ofu. Mo le sili atu le polymemsization, ua susu le puipui ma le vai mai le spray. Ina ua uma ona puʻeina ma se mea leaga, faʻatumuina o le sili atu nai lo le 2/3. E tele naua o le a tau e mafai ona oʻo atu i le mea moni o le pusa o loʻo agi i totonu. O le mea lea, aua le soona fai.

Faapipiiina o potu malolo faia oe lava: Ata, Vitio

Foam faatumu le avanoa mo le sili atu nai lo le 2/3

Ina ia mautinoa o le faitotoa o le faga e le faamalosia, tuu alavai. Ae afai e te le gaoioi ma Bamm, e leai se mea e tupu.

Faapipiiina o potu malolo faia oe lava: Ata, Vitio

Feololo mo le faʻasaʻoina o le pusa - ma se faʻapipiʻi o le faitotoʻa o totonu, o le pusa e tatau ona tutu malie

Ina ua maeʻa le foma (o le taimi tonu o loʻo faʻaalia i luga o le mama) ua aveʻesea alavai, o le faitotoʻa o le faitotoʻa, o le a suʻesuʻeina le faitotoʻa. O le isi o loʻo maeʻa galuega: sunsa ma platbands, pe a manaʻomia, faiʻai.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi faitotoʻa o potu fesoasoani e fai-oe-oe-oe lava e te iloa. Leai se mea e sili ona suamalie, ma sa matou taumafai e faʻamatala le ala taua. E tele mea e aoga i le vitio - o fautuaga nei mai tagata.

Mataupu i luga o le autu: Pa puipui mo le umukuka: Photos Walls Deactives Punels, lapoa, i lalo o le piliki, vitio

Faitau atili