Instalacija snimljenih vrata to učiniti sami: fotografija, video

Anonim

Prije ili kasnije morate promijeniti unutarnja vrata. Postupak nije tako kompliciran za zapošljavanje stručnjaka. Ako postoji barem neke vještine u rukovanju pilom, razinom i isključujućim, možete vrtjeti nekoliko vijaka - sami nositi. Prilikom zamjene, prije ugradnje vrata skrožere, stara treba rastaviti. I ovdje postoje i značajke. Sve suptilnosti su na fotografiji i videozapisu s detaljnim uputama.

Instalacija snimljenih vrata to učiniti sami: fotografija, video

Unutarnja vrata su različita ne samo u dizajnu, već ih i čine od različitih materijala.

Unutarnja vrata izrađena su od različitih materijala. Štoviše, mogu se razlikovati materijal i platnena vrata. Čekanje vrata se događa:

  • Iz ploče od vlakana. Ovo su najjeftinija vrata. Oni su drveni okvir na koji je pričvršćen laminirani vlakna. Odlikuju se niskom zvučnom izolacijom, strah od visoke vlažnosti, lako se oštećuju.
  • Iz MDF-a. To je mnogo skuplje, ali i kvalitativne karakteristike su mnogo veće. Oni su bolji u zvučnoj izolaciji, ne boje se vlage, jači i izdržljiviji.
  • Šume. Najskuplja vrata. Napraviti od različitih sorti drva - od bora do hrasta ili više egzotičnih stijena.

Kutije vrata izrađene su od istih materijala. Najgori izbor je kutije od vlaknastih ploča, čak i pod njihovom težinom molio, a vrata se mogu montirati na njih - sudski brašno. Pa pokušajte uzeti ili mdf ili drveni. Postoji još jedan materijal: laminirano drvo. Dobro je jer ne morate nositi se i slikati, ali životni vijek ovisi o kvaliteti filma.

Dimenzije i oprema

Unutarnja vrata proizvode se standardne veličine, šteta je da se standardi u različitim zemljama razlikuju. Na primjer, u našoj zemlji, ljuljačka vrata čine širinu od 600 - 900 mm u koracima od 100 mm. U nekim zemljama EU, norme su iste - u Njemačkoj, Italiji i Španjolskoj. U Francuskoj su drugi standardni. Postoje najuristička vrata od 690 mm, a zatim s korakom od 100 mm.

Je li važno za razliku? Ako promijenite samo list vrata bez kutije, onda je važno - morat ćete odabrati iz vašeg segmenta ili potpuno promijeniti s kutijom. Unutarnja vrata takve standarde, kao u našoj zemlji, izbor je mnogo više, kao u Francuskoj - mnogo puta manje.

Instalacija snimljenih vrata to učiniti sami: fotografija, video

Preporučena širina tkanine za vrata za različite veličine okvira vrata

Kakva je potrebna širina vrata ovisi o tome gdje će ih staviti. Ako govorimo o standardima, preporučuju se sljedeće vrijednosti:

  • Širine dnevnog boravka od 60 do 120 cm, visina 2 m;
  • Kupaonica - širina od 60 cm, visina 1,9-2 m;
  • Kuhinjska širina lista vrata je najmanje 70 cm, visina 2 m.

Ako je zamjena vrata, odlučeno je učiniti više / manje kada je to potrebno, to nije potrebno za to dopuštenje, ali je potrebno ostati u granicama navedenim za svaku sobu.

Kako odrediti širinu za kupnju vrata? Izmjerite krpu vrata, koja je dostupna i znat ćete što vam je potrebno. Ako nema vrata, pronađite najuže mjesto u otvaranju, mjereći ga, možete saznati što je širina trebate blok: to bi trebala biti manje izmjerena vrijednost. Na primjer, ispali ste se 780 mm, potražite 700 mm s parametrima. Širok u ovom otvaranju ne umetnite.

Instalacija snimljenih vrata to učiniti sami: fotografija, video

Najpotpunija oprema unutarnjih vrata - s kutijom, dostojanstvom i platformama

Članak o temi: Plastična drenaža krova: Montaža s vlastitim rukama s kravatama, olucima, cijevima

Prilikom odabira vrata obratite pozornost na paket. Postoje tri vrste montaže:

  • List vrata. Kutija Kupi odvojeno.
  • Vrata s kutijom. Sve dovršeno, ali kutiju u obliku pojedinačnih ploča. Morate zagrijati kutove i povezati se, objesiti petlje.
  • Blok vrata. Spremno je instalirati vrata - prikuplja se kutija, obješene petlje. Samo podrežite visinu bočne stijenke, proširite i osigurajte.

S istom kvalitetom prijelaza vrata, cijene su značajno različite. Ali razlika u vremenu koja je pristojna na instalaciji.

Korak-po-korak instalacija snimljenih vrata

Općenito, postoje mnoge suptilnosti. Najčešći trenuci pokušat će opisati i ilustrirati na foto ili video materijalu.

Korak 1: Izgradite kutiju za vrata

Ako niste kupili blok vrata u montaži, prvo će morati prikupiti okvir vrata. Sastoji se od dvije duge police smještene na bočnim stranama, a jedna kraća prečka na vrhu perts.

Metode spajanja

Čak i minimalna, dvije opcije za povezivanje tih dasaka jedni drugima:

  • Manje od 45 °. Opcija je prava u smislu estetike, ali i najteže. Potrebno je visoko točnost tako da nema pukotina. Kada hrkanje, možete odrezati stolarskim stokovima, ali morate učiniti pažljivo. Drugi trenutak - ako smanjite laminirani materijal s hackavom, ostaje čips. Izlaz - koristite dobro ispunjen alat.

    Instalacija snimljenih vrata to učiniti sami: fotografija, video

    Jedan od načina povezivanja okvira vrata

  • Ugradite online priključnicu na 90 °. Ova metoda je lakše - manje mogućnosti za pogrešku, ali u isto vrijeme potrebno je ukloniti dio izbočine na stog regala i perts. Učiniti to staviti u kut

Bez obzira na to kako ste se prikupljali kako biste spojili elemente okvira vrata, prva stvar čini police i perts s jedne strane. Zatim se na podu presavijaju u kutiju, provjeravanjem ispravnosti veze.

Odrediti dimenzije

Kao presavijeni država, potrebna duljina mjeri se duž unutar stalka. Stalci nisu uvijek isti: pod je često neujednačen i mora se uzeti u obzir. Za to uzimamo razinu i provjerimo kako je glatki pod. Ako je savršeno glatko, regali će biti isti. Ako postoji odstupanje, mora se uzeti u obzir: napravite jedan od regala duže. Obično je to nekoliko milimetara, ali to se događa dovoljno da sjaji vrata.

Prilikom izračunavanja visine imajte na umu da bi regali trebali biti 1-2 cm duži od lista vrata (uključujući san). 1 cm jaz je napravljen ako se tepih ne očekuje ispod vrata. Ako će tepih / tepih / tepih biti bolje učiniti više. Nemojte se bojati ostaviti praznine. Potrebni su za normalnu ventilaciju u zatvorenom prostoru. Ponovno pozornost posvećujemo: visina se mjeri iznutra - od donjeg ruba šiljaka. Rezanje, pokušavajući na stalku na vratima.

Instalacija snimljenih vrata to učiniti sami: fotografija, video

Stezaljke prilikom instaliranja vrata skroom

Sada je potrebno posipati dužinu i, ako je potrebno, pohranjene na drugoj strani (ako je spoj 45 °). Duljina privjeska trebala bi biti takva da je u presavijenom stanju, udaljenost između regala bila veća od širine bljeska vrata. Minimalni razmak je 7 mm, ali često čine više. 7-8 mm se distribuira na sljedeći način: 2 mm - na petlji i 2,5-3 mm za kompenzacijske praznine. Svaka unutarnja vrata - MDF, DVP, drvo - ovisno o vlažnosti mijenjaju dimenzije. Uzeti u obzir te promjene i potrebne su praznine. Ali 5-6 mm - to nije uvijek dovoljno, osobito u vlažnim prostorijama. Za kupaonicu točno ostavite još malo, inače s visokom vlagom, teško se mogu otvoriti.

Dakle, odlučili smo se s minimalnim prazninama prilikom instaliranja skrovnih vrata:

  • na petlji - 2 mm;
  • na vrhu, ispod i sa strane - 3 mm;
  • dno - 1-2 cm.

Nakon odsijecanja svih dijelova i napravite ispranu, preklopite kutiju na pod. Ako ste primijetili negdje nedostaci u pristaništu - eliminirajte uz pomoć brusnog papira fiksirana na baru. Točnije će biti slučajnost, što je manji jaz.

Skupština

Bez obzira na materijal kutije i metode kombinacije, rupe su prethodno izbušene pod pričvršćivačima - tako da se materijal ne prekine. Promjer bušilice je 1 mm manji od promjera samosprene.

Kutija je presavijena, pokazuje kutove od 90 °. Držite stalak i tocock u ovom položaju rupe za bušenje bušilica. Ako postoji pomoćnik, može ga zadržati. Ako radite sami, privremeno stavite ispravno s dvije poprečne šipke - bliže vrhu, i ispod. To će pomoći da ne pogriješi i napravi ispravnu vezu.

Instalacija snimljenih vrata to učiniti sami: fotografija, video

Kako spojiti okvir vrata u kutovima

Ako je 45 ° spojen pod kutom, na svakoj strani se izrađuju tri rupe. Dva od gore - povlačenje centimetra s ruba i jedna strana - u središtu. Ukupno za svaki spoj zahtijeva tri samodostajanja. Smjer instalacije vijaka za samo-tapkanje je okomit na priključne vodove.

Instalacija snimljenih vrata to učiniti sami: fotografija, video

Kako spojiti okvir vrata

Ako je spojen ispod 90 °, sve je lakše. Dvije rupe bušotine na vrhu, usmjeravanje vježbe točno.

Korak 2: Rezanje petlji

Najčešće se instalira 2 petlje na unutarnjim vratima, ali je moguće i 3. oni su postavljeni s povlačenjem 200-250 mm od ruba lista vrata. Ako su kutija i vrata platno drvene, odaberite mjesto tako da nema kuja. Prvo pričvrstite petlje na bljesak vrata. Redoslijed rada je:
  • Na odabranim mjestima primjenjujemo petlju, obrisane konture. Najlakši način da to učinite je fino brušena olovka, ali stručnjaci savjetuju - oštrice nož. Tako da se ispadne točnije i manje praznine ostaju.
  • Ako postoji mlinski mlin, oni rade, ako ne, uzeti dlijeto i odabrati materijal na debljini petlje. Ne morate učiniti više od uzorka, samo na debljini metala.
  • U pripremljenoj udubljenju ugrađena je petlja. Njegov avion bi trebao biti na istoj razini s površinom platna.
  • Izložena petlja je fiksirana sa samosklađenim.

Učvršćivanje dvije petlje, stavite krpu vrata u prikupljeni okvir, postavite prave praznine: od petlje na strani - 5-6 mm, 3 mm na suprotnoj strani i na vrhu. Stavljanjem tih praznina, oni su fiksirani uz pomoć klinova. Također pokazuju platnu točno u horizontalnoj i vertikalnoj ravnini.

Nakon postavljanja postavite mjesto poglavlje petlje petlji. Ponekad je prikladnije ukloniti već instaliranu petlju, a zatim instalirati na mjesto. I na marku, napravite udubljenje. Dubina je također takva da je površina petlje na istoj razini s površinom okvira vrata.

Detalji o videu se opišu u videozapisu.

Korak 3: Instaliranje okvira vrata

Sakupljeni okvir mora biti pravilno umetnut u otvor. Ovo je vrlo odgovoran zadatak. Prije instaliranja vrata skrožere, razmaknite sve što može pasti u otvor. Ako postoji potreba - previše suhi zid - površina obrađuje prajmeri dubokog prodiranja s adstrigentnim učinkom. Ako postoje prevelike rupe, zatvorene su gipsom, vrlo su velike izbočine stidljive. U otvorenim vratima pripremljena na taj način, unutarnja vrata su lakše.

Izložen je okvir bez obrade vrata. Orijentirano je strogo okomito. Vertikalni se provjerava ne samo po razini, već i vilu. Razina je često pogreška, stoga je pouzdanija za provjeru vina.

Instalacija snimljenih vrata to učiniti sami: fotografija, video

Provjerite umetnutu vrata skronerom

Za vrijeme instalacije, kutija se ne okreće, još uvijek na podu, postavite vremenske potpore, u kutovima - pokriva koji daju visok stupanj krutosti. Da bi se vrata otvorena, umetnuli su u istu ravninu sa zidom. Samo će se potpuno otvoriti. Ako je zid neravnomjeran, stavite kutiju ne na zid, već okomito. Inače će biti problema s otvaranjem ili zatvaranjem vrata.

Instalacija snimljenih vrata to učiniti sami: fotografija, video

Kako umetnuti unutarnja vrata vlastitim rukama - u istoj ravnini sa zidom

Nakon odabira položaja, možete popraviti. Učinite to s montažnim klinovima. Prvo, klinovi su stavili na obje strane strana - križ, a zatim iznad regala. Dakle, odabran je položaj okvira u odnosu na vrata i fiksne. Zatim se ponovno provjerava vertikalnost regala. Provjereni su u dva zrakoplova - kako ne bi bili skloni naprijed ili natrag.

Instalacija snimljenih vrata to učiniti sami: fotografija, video

Kako staviti unutarnja vrata vlastitim rukama: složimo kutiju

Tada su klinovi instalirani u nastavku, zatim približno 50-60 cm, provjeravanje regala točno stajao glatko. Dodatno otvoriti i poprečnu šipku - u sredini. Provjerite je li negdje bez kutija u kutiji, podešen ako je potrebno. Možete početi pričvrstiti.

Korak 4: Pričvrstite kutiju na vrata

Metode pričvršćivanja također su dva: kroz ravno do zida i montažnih ploča. Ako vam zid omogućuje i niste uplašeni zatvarač u kutiji, možete pričvrstiti. To je pouzdan.

Da biste instalirali proturavna vrata, dovoljno je okrenuti dva vijka u rezove ispod petlje, a s druge strane - pod tanjurom odgovora dvorca. Dodatne rupe su poprskane u izrezanim izlaza. Oni su učinili kako ne bi ušli u rupe za pričvršćivanje petlji ili odgovor. Provjerite je li glava vijaka utopila i ne ometaju ugradnju petlji i obloge.

Instaliranje snimljivih vrata prema ovoj shemi prikazana je u videu. Tamo postoje neke zanimljive nijanse o položaju kutije vrata.

Ako se takva količina pričvršćivača čini nepouzdanim, probušena, a rupe su zatvorene s dekorativnim ispiranje odabranim u tonu. Ili još uvijek postoji posebna ručka od MDF-a s uklonjivim daske. Učvršćivači su instalirani u pripremljenom utoru, a zatim zatvaraju šipku.

Instalacija snimljenih vrata to učiniti sami: fotografija, video

Posebne kutije za unutarnja vrata iz MDF-a

Druga metoda se broji, zatvarač nije vidljiv. Prve montažne ploče na stražnjem dijelu kutije. U načelu, moguće je koristiti za suhozid, ali postoje i posebni - deblji, iako prilikom instaliranja unutarnjih vrata, postoji dovoljno gipsane ploče.

Korak 5: Stroda

Nakon što su izložene svi praznine i instalirani su klinovi, utore između kutije i zida ispunjeni su montažnom pjenom. Za bolju polimerizaciju, zid se navlaži s vodom iz spreja. Nakon ekstrudirane pjenom, punjenje ne više od 2/3. Prevelika pjena može dovesti do činjenice da kutija puše unutra. Stoga nemojte pretjerati.

Instalacija snimljenih vrata to učiniti sami: fotografija, video

Pjena ispunite prazninu ne više od 2/3

Kako bi se osiguralo da vrata pjene nisu zakrivili, stavite potpore. Ali ako se ne pomaknete s pjenom, ništa se ne događa.

Instalacija snimljenih vrata to učiniti sami: fotografija, video

Podupirači za pričvršćivanje kutije - s takvom instalacijom unutarnjih vrata, kutija treba stajati glatko

Nakon polimeriziranja pjene (točno vrijeme je označeno na cilindru), podupiru se uklanjaju, platno vrata su testirani i provjeriti vrata. Zatim se završavaju rad: sunsu i platforma, ako je potrebno, dowers.

Kako instalirati internet vrata do-it-yourself znate. Ne postoji ništa supersila i pokušali smo opisati glavne nijanse. Postoji mnogo korisnih u video - to su preporuke praktikanata.

Članak o temi: zidni paneli za kuhinju: foto zidne ukrasne panele, veličine, ispod opeke, umjesto pločica, videozapisa

Čitaj više