Faʻafefea ona faʻamaluluina vai malosi i aiga

Anonim

O le faʻafitauli o le vai faigata e talafeagai mo tagata nofoia o fale ma vaega tumaʻoti. Faʻafefea ona faʻamalieina vai malosi i le fale? O le a le mea e manaʻomia mo lenei mea?

A o le i oso i luga o le fesili, pe faʻafefea ona fai le suavai, e tatau ona e feagai ma le uiga o le faigata.

O le a le vai e valaauina le faigata

"O le faigata" ua taʻua o le vai e aofia ai fale povi ma magnesium masima i le tele tele. I le faaopoopo atu i masima, e i ai le maualuga o mea o le mamafa o metal ma isi mea. O nisi vailaʻau o loʻo faʻamamaina i le faʻafitauli o le gaioiga, o le isi e taofia le amataga o le faʻasologa.

Faʻafefea ona faʻamaluluina vai malosi i aiga

Aisea e te manaʻomia ai le faamalulu ea le vai? O le mea moni o le vai faigata e tuʻuina atu i ai le talimalo i le faʻalavelave o le aiga o le fausiaina o se malosi fua ma se paʻu o le eletise o le fufuluina masini o le fufulu masini. I se taimi semanu, o nei vai o loʻo faʻaitiitia ai le aoga o le tau o sui mo le fufuluina ma fufulu ipu.

O vailaʻau o loʻo i ai i le malosi o le vai na faia ai le tulaga o le paʻu ma lauulu. A e inu i sea vai mo se taimi umi, ae tau atu i soliga eseese i le galuega o fatugaʻo ma le urogenitement system.

Faʻafefea ona siaki le maʻa i le fale

E tele auala e mafai ai ona e faʻauigaina le malosi o le vai i le fale. E mafai ona fai mea nei:

  • Faaaoga lelei le "Express Support". Ole faʻailoga lea e iloa ai le le malamalama o le vai, e mafai ona faʻatauina i faleoloa fomaʻi o loʻo teuina poʻo faleoloa fagafao.
  • Fuaina le malosi faʻaaogaina le TDS mita (fasioti tagata). I tagata, o lenei masini komipiuta na taʻua o le "Wy Wormer", ma le mataupu faavae o lana galuega o loʻo fuafua ai le eletise o vai. O lenei faʻailoga e fesoʻotaʻi tonu i le tele o masima o loʻo i ai ae maualuga atu, o le vai faʻafefeteina.

Tusitusiga i luga o le autu: povi, mamoe ma googh ma gogosina o Amaturumi. Bluesting polokalame

Faʻafefea ona faʻamaluluina vai malosi i aiga

E manaʻomia le faia o lena vai e faigata, ma e aunoa ma uiga faʻapitoa. O le uiga o lona tulaga e mafai ma le fesoasoani a ni auala a tagata:

E mafai ona faʻamaluluina le vai i auala eseese, aua o loʻo iai ni tulaga faʻapitoa, ae mafai foʻi ona faʻaaogaina metotia tau faʻatau atu.

Faʻafefea ona faʻamaluluina vai malosi i aiga

Faʻafefea ona faʻamalu le vai mai le vaieli

O le vai i totonu o le vaieli e le o se lelei tele, e masani lava ona sili atu le anoni o le masima ma vailaʻau. Faʻafefea ona fai se vai talafeagai mo manaʻoga o le aiga, taele ma kuka? Faaaoga se tasi o nei metotia:
  • Vaivai. I lalo o le faʻamalosiʻau o le maualuga o le vevela mo le 40-60 minute, o le tele o mea e teu ai, ma o mea o totoe o loʻo nofo i le pito i lalo o le koneteina. O lenei vai e talafeagai mo le inu, kuka ma le tafea.
  • Nofoia. O lenei metotia e faʻaaogaina i mataupu o loʻo manaʻomia ai le sasaaina o potu fugalaʻau ma aganuu i luga o le fale. O se tulafono, o tagata e ona o fale tumaoti e ave vai i le vaieli mo lenei. O le tele o le malosi o loʻo tumu i vai, e tatau ona faʻaʻaloaina ma le 24 itula.
  • Faaoloto. Ole vai e sili atu le faʻaʻaisa e ala i le faʻatumuina o lana fagu palasitika ma tuʻu i le pusa 'aisa. A avea le aisa-paʻu o loʻo faia i luga o puipui o le vaʻa, o le vai e le mafai ona sasaina, ma o le aisa e tuʻua le aisa. O le vaipuna e fetaui lelei mo le inu ma le vai vai.
  • Fefiloi. E mafai le faʻaititia o le le mama e ala i le faʻafefiloi o le vai mai le vaieli ma le malu, faʻatau pe liusuavai.
  • Silicoon. O minerale e fufuluina i le tafe vai ma tuu i totonu o le tane. Ona tulaʻi lea o le vai i totonu o le vaʻa ma ufitia i se ie. Manaʻomia le puipuia ia le itiiti ifo 2-3 aso.

O le vai mo le faʻamamaina e mafai ona faʻamaluluina i le fesoasoani i le faʻaaogaina o le soda poʻo le ava a Amoni. Ole a fesoasoani lea e faʻatafunaina le masima masima ma faʻateleina le aofaʻi o foe mai ni meaola.

Faʻafefea ona faʻamalu le vai i le fale ma toe fai

Ia fai le suavai ma faʻaleleia lona uiga, faʻaaoga mea eseese, mo se faʻataʻitaʻiga:

Mataupu i luga o le autu: urosa mai papier masha ma kofe pi

E tatau ona manatua pe a faʻaaogaina vailaʻau e taua tele le mulimuli i le faʻatupega.

Faʻafefea ona faʻamaluluina vai malosi i aiga

Suavai suavai

Ina ia faʻamalu le vai o le vai ma aveʻesea mea leaga leaga, o se numera o auala faʻapitoa e mafai ona faʻaaogaina. E aofia ai:
  • Faamama-kuki. Pei o se tulafono, e mafai e le aofia ai ona 3 papala o le vai, e tupu ai le mama i le palu, o fea e tuai ai le masima ma le malosi.
  • Suiga osmosis. O sea tupe faʻaatuʻuina atu i le tele o tupe, ae o le filifiliga sili ona taliaina taliaina. O loʻo fesoʻotaʻi saʻo le masini i paipa, ma le faʻamamaina o loʻo tupu ma ni faʻapitoa faʻapitoa fofo. Ole vai, faʻamamaina i lenei auala, ona o loʻo fuafua mo le au aau ma tamaoaiga, ae e le mafai mo le faʻatinoga o le 'faʻamamaina o "' 'e le gata i latou.
  • E fesuiai mea faamaluluga mo le vai. Faatasi ai ma le fesoasoani a nei mea faaleaga, e le mafai ona e fesisia le vai mai mea mamaʻe, ae e le fautuaina ai foʻi lona tuufaatasia ma aoga aoga. O lenei vai e talafeagai mo le inu ma le taʻele.

Maneta vai shretener

Faʻafefea ona faʻamaluluina vai malosi i aiga

Ina ia faamalulu ai le vai mo masini fufulu, faaaoga maneta polo. Ose ituaiga faamama e faʻailogaina ai le mamafa o le masima ma fomai, ona o le mea lea e tupu ai le vai. O le faʻaaogaina o lea metotia o le faʻaititia o vai o le a faʻatagaina ai oe e faʻatumauina le aoga o mea totino i totonu o le iunite, ma faʻaopopo ai le ola tautua.

O se auala aoga lea mo le faʻaputuga vai, o le mataupu faʻavae o lana galuega o le suia o le tuʻufaʻatasia o le vai ona o aʻafiaga o le maneta fanua. E le gata i lea, i lenei le lava, mama mama ua faʻateʻaina i le vai.

O le faamama o se faʻailoga ua faʻaaogaina i maneta tumau, ona o aʻafiaga o le masima ma metals leiloa le mafai gafatia o masini eseese, ma ua leva ona matamata.

Ia aoga le faʻamamaina o le vai, e le tatau ona malosi le faʻamalosi nai lo le 4 m / s. Tele taimi e masani ai, maneta faamalu ua faʻapipiʻiina i potu ponaivi.

Tusitusiga i luga o le autu: lalagaina o se le masani ai sikafule sipelaina nila mo fafine

Auala e faʻamamāina ai le vai mo vai fale puipui

Masima ma pine o loo iai i se ē malamalama o le a faʻaleagaina mo laʻau. Faʻafefea ona faʻamalulu vai mo vai o lanu?

  • E mafai ona e faʻaogaina le tafia ma le vai vai, atoa foi ma le faʻaaogaina o le suavai faʻamama ma silicoon.
  • E faʻapea foʻi ona faʻamaluluina le vai i Pet. O le ae manaʻomia le saunia o se fofo i se vaega o le 100 kalama o Peat i le 10 lita o le vai, ma le sasaʻoina o laʻau.
  • I se faʻaopopoga, o laʻau ash (30 kalama o le vai) o loʻo faʻaopopo e saunia se vaifofoina o le suavai (30 kalama o 10 lita o le vai). O mea totino ua soloia ma ua faatagaina e faamalosia i totonu o le itula, ona o atu lea o laau.

Faʻafefea ona faʻamalu le vai mo le fufuluina o lauulu i le fale

Mo le saogalemu lauulu o le fufuluina, faʻapupulaina, o le vai-o le vai-paʻu vai poʻo "lemon" o loʻo faʻaaogaina. Ma le isi mea, e mafai ona e faʻaogaina na fua o le "vaivai" vai:

  • Saunia se faamaluluga fatu ma se fatu o flax (2 sipuni fatu e faʻaopopo i le 1 lita o le vai ma pili o le 40 minute, pe a fai e le manaʻomia ai le 40 minute,.
  • Fai se herbal decoction ma utty poʻo le chammilile (2-3 sipuni i le 1 lita o le vai), bol 15-20,

Vai i luga o se fualaʻau 'aina e le gata ina faʻamalulu o le vai, aʻo faʻaititia ai le toa lauulu.

Faʻafefea ona faʻamalulu le vai mo le aau o se tamaititi

Ole vai faigata e mafai ona oʻo atu ai i foliga o le le fiafia o le paʻu o le paʻu o le tamaititi. I lenei mea e le tupu, vai mo le aau e mafai:

O lisi lisi o lona uiga o le a fesoasoani e faʻaititia ai le malosi o le popo o vai, faʻamamaina metotia ma mea leaga.

Faitau atili