Play malae i lalo o le taʻavale i le atunuʻu - matou te faia le paka ma ou lava lima

Anonim

I le maeʻa ai o timuga poʻo le tautotogo, o mai mai le tuʻuina mai ma le kilokalama o palapala i seevae - o le tau le mautonu. E mo le mafuaʻaga lea e te amata mafaufau ai i le mea e manaʻomia ai le paka paka. Atoa mautinoa e sau ina ua mavae le isi timu, o afea e mafai ai ona alu ese mai le taimi muamua mai le 'upega tafaʻilagi. Ae le mai le lima. Ma o loʻo iai se manaʻo e fai se paka paka. E leai se mea faigata i ai ma mafai ona faia i ou lava lima.

Ituaiga o paka paka nofoaga

O Dachas, ma o mea uma e manaʻomia mo le mafanafana uma e ese ma paka i le fale mo le taʻavale - e sili atu nai lo le luasefulu o le fasiotia o le fasiotia. Na o ituaiga o le Faia o le Fitu Fitu, faapea ma a latou faʻapitoa, le avanoa e faʻapipiʻi ai leoleo. Latou te eseese lava i gaioiga gaioiga, tau. O lea, o le taʻavale taʻavale o le taʻavale i le atunuʻu atonu o ituaiga nei:

  • Mai le paʻu poʻo ni tamaʻi tino (tele).
  • Laon po o le Ecopark.
  • Mai le pamu.
  • Sima.

    Play malae i lalo o le taʻavale i le atunuʻu - matou te faia le paka ma ou lava lima

    A o e le saogalemu e te manaʻo ai ... paka i le atunuʻu e mafai ona faigofie

  • Po o le vali.
  • Otaota o pa.
  • Maa-ipu.
  • Pakaga paka.

O le taugofie i le masini, a o fetaui lelei, le pakaga o le paka o le taʻavale mai le taʻavale poʻo ni tamaʻimaʻe. Faatasi ai ma masini talafeagai (le faʻaaogaina o geothextile), o le maa e le mafai ona fefiloi ma le eleele i le tele o tausaga. Tusa lava pe le tuua Gootexles (e masani ona tupu), ona e le o se faʻafitauli e tuʻu ai lapisi. I le maeʻa lea o le taimi, o le pito i lalo o le paʻu mai le paʻu ma le eleele ua matua mafiafia ma tumau o lenei faiga (fefiloi ma le eleele) taofi.

Paka i le Cotttuge: Fuafua ma le lelei o filifiliga eseese

Vavaeese ma taua tele, o loʻo faʻaalia ai le paka i le Dacha mai le paʻu - alavai masani. E te le tau faia alavai. O lea vai e vave ai le va o maa ma alu ifo i le 'eleʻele, o le amoina ma ia. Ae o lenei ituaiga o platforms e le talafeagai mo vaega ma le maualuga o le eleele eleele. Tutu i totonu o le puddle i luga o se potu nutimomomi e le o le sili fofo i le mataupu, e ui ina o le faʻafitauli ua foia e ala i le fausiaina o se alavai atoa o le nofoaga atoa.

Green Parking Cick i tausaga talu ai nei ua matua lauiloa. E le o se masani masani lea, ae faapitoa. O se palasitika palasitika o loʻo nana i lalo o le mutia, e toe teuteu e le avega i luga o le eleele, e le o lokaina uili e pa'ū ai. Ole tausiga ole paka e tutusa ma le tausiga o le vao - o lauulu, le mautonu. E le manaʻomia le tagi, a o avea le aveeseina o le gaioiga o le eleele, o lona uiga o le, o le tele o laei. Vasega o sui o atigi e faʻaaoga faʻapitoa ma i lenei faʻafitauli: Latou te taugata. O le lona lua o minus o le ono mafai ona faʻaumatia (ma o fanau e taugata tele, ma e tuputupu aʻe le lanumeamata tele). Ae matagofie. Ma e mafai ona e faʻaaogaina e le gata o le pakaina, ae faʻapea foi ma le tulaga mo faʻafiafiaga.

Play malae i lalo o le taʻavale i le atunuʻu - matou te faia le paka ma ou lava lima

O le paka paka e le palasitika, ae o le sima ma pu i lalo o le mutia

O le tulaga mo le taʻavale i le pogisa o le pamu o le sili ona lelei o le sili ona lelei o le sili ona lelei filifiliga mo le faʻaputuputu eleele. Ma e leʻo faʻatuai le vai mo le umi - alu i le va i le va o nonoa, ma faʻamaoni o le faʻamau e le o puapuaga. Lua sili filifiliga: sima ma le Asphalt Country Parking Paking - faʻatuatuaina ma talitonuina, ae naʻo pe a uma le muamua galuega o loʻo faia saʻo. O latou minus - E taugata lava, o foliga mai o komiti e matauina.

Nofoaga paka paka: sauniuni galuega

E ui i ofu eseese mo le masini masini i le fale, o le galuega sauniuni e le tele foi. O le eseʻesega e mafai ona i totonu o le vaega o loʻo faaputuputu (faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia le tuufaataloina o le oneone i le tele o oneone i luga o isi galuega e tutusa ma se lisi o isi galuega.

Play malae i lalo o le taʻavale i le atunuʻu - matou te faia le paka ma ou lava lima

E mafai ma o lea ... seʻia oʻo ina e pipii pe a maeʻa le timu

Lautele fautuaga

O le muamua i le mea e tatau ona e filifili ma le nofoaga. O paka i le fale e masani lava e masani ona latalata i le faitotoʻa, pe mamao ese mai ia i latou. Ma e aoga. Ae o lenei sone e le tatau ona i ai se ituuluga pito i lalo, a leai o le vai o le a faʻaalia i taimi uma, ma le maualuga o eseʻesega e le manaʻomia iinei - tuu le taʻavale i luga o le fusi - le o le mea lea ou te manaʻo ai.

Play malae i lalo o le taʻavale i le atunuʻu - matou te faia le paka ma ou lava lima

O le auala sili e fai ai le oneone ma iliili - faʻaaoga le gatete o papatusi. Afai e le o, e mafai ona fai se gaioiga i le fale. Ave se ogalaau, faʻapipiʻi 'auʻau, faʻapipiʻi le tulaga mautu i lalo (mafiafia laupapa). Faʻalauiloaina ma le le mautonu o lenei mea faigaluega, faʻamaufaʻailogaina o oneone / nutimomoia maa

Faatasi ai ma nei mea uma, o le faifai pea o le fiafia o le ituaiga o sima poʻo le tutusa e le tatau ona aveʻesea i le leai o le: vai pe a maeʻa le paʻu poʻo le timu o le a le tuʻua le masini poʻo le timu o le a le tuʻua le masini poʻo le timu o le a le tuʻua le masini poʻo le timu o le a le tuʻua le masini poʻo timuga. O lea e le teuina, o le a manaʻomia e fausia se tamai faʻairo - mai le ogatotonu i pito. O le faʻailo i totonu o le paga o tikeri ua maeʻa lelei. Ma o le a tutu le taavale ma fale, ma o le a o atu vai.

Fua

E faalagolago le numera o le paka a le Broning Parking ile numera fuafuaina o le "ola" iina. O le tasi taʻavale ua lava le paufauga 3 * 5 mita, i.e. 15 ². O lenei avanoa e lava lava le mafaufau e uiga i le mea moni e manaʻomia le paka i le ogatotonu, ae leai i le vao, i le fugalaʻau, ma isi mea. Paka i le Dacha o le sikuea o le sikuea e mafai ai ona filemu le le filemu o le taavale i luma ma tua.

Afai e faʻatapulaʻaina le nofoaga, o le umi e mafai ona faʻaititia i le 0.5 m, ae o le tele lea e mafai ona e savali i luma o le masini pe i tua atu. Sei vagana ai e iai saʻu le maualuga o le jep, o le lautele o le nofoaga e sili atu e faʻaopoopo ai le itiiti ifo ma le 50 cm, ma sili atu - i le mita. O nei taavale e tele itu, ma latou te manaʻomia nisi avanoa.

Play malae i lalo o le taʻavale i le atunuʻu - matou te faia le paka ma ou lava lima

Taiding fua: O lenei ata mai le snip (fale tulafono ma tulafono)

Afai e te manaʻo e paka taʻavale, latou te manaʻomia le lua ma latou "masani" tulaga, o le umi umi o le paka i totonu o le atunuʻu e tumau lava, tatou te maua ai le lautele o le atunuʻu tutusa 3 mita. O lona uiga, mo paka lua taavale, o le ae manaʻomia se tulaga o le 5 * 6 m (5 mita le umi). Faatasi ai ma le faaletonu o vaega, o le lautele ma le umi e mafai ona faʻaititia e 0.5 mita (4.5). Ae i lenei tulaga, i le taimi e tasi, e faʻatatau le faitotoa o le taʻavale a le a le galue ma o le faʻamamaina o le taʻavale o le a faigata foi.

Cargo mo taavale: vai tafe

O le isi tulaga o le foia e te manaʻomia le alavai pe leai. Afai o le eleele ua aveʻesea le vai masani ma o le tavana e le totogia (nonoa, vao, maa), e mafai ona faia e aunoa ma mea tutupu. A leai se tasi o tuʻutuʻuga, o le a tatau ona e faia alavai. E tele filifiliga, ae o ni mea faigofie faigofie:

  • Afai o le vai i luga o le 'upega tafaʻilagi e masani ona faʻaalia, i le tulaga o le tulaga o le tulaga ma se comport comping (weppre, o le vaituloto o le vai. ma o loo alu lemu i le eleele.
  • Afai ua faia le faiga o alavai i luga o le nofoaga, o loo stacked paipa alavai i le tuaoi (lalo le tulaga o le ufiufi i le 10 cm, ufitia i faatafunaga, maamaa, mulch, oneone, masini). O nei paipa e faʻalauiloaina i le aotelega o alavai i le aofaʻiga o loʻo fai ai ni suiga o se ulugaliʻi.

    Play malae i lalo o le taʻavale i le atunuʻu - matou te faia le paka ma ou lava lima

    Alavai i le paka mo paka

  • I luga o le Pertimeter e faʻapipiʻi / tofa fata fata ua aumaia i le afa o le afa.

O afea e te le mafaufau ai i le vai o le vai? A e i ai sau oneone i lalo poʻo le tele o faʻaosoosoga e seasea lava. Ona nuti ni faafitauli. O le isi filifiliga o se masani faanatura. I lenei tulaga, o le vai o le a oʻo mai i graheocom, ae o le a e foia le faʻafitauli o le oso aʻe o matagi, na o le fua o le nofoaga atoa.

Ma se tuaoi pe leai foi

Soʻo se inisiua i luga o le upega tafailagi i lalo o le taʻavale i le atunuʻu o le a faʻamanuiaina pe a fai o le sone o le a pa ma se tuaoi. I le tulaga o se masini o le tele o le tele o iliili poʻo le paka paka, o le tuaoi o le a le faʻatagaina le mafai ona malepe i le nofoaga. I le tulaga o le faʻaaogaina o papupuni poʻo le maʻa, o le i ai o tapulaʻa foi e mafai foi ona iloiloina. O loo faaputu i latou i luga o le oneone vaega, ma o oneone mafai ona fufuluina ona o timuga tafe.

Play malae i lalo o le taʻavale i le atunuʻu - matou te faia le paka ma ou lava lima

O tuaoi e manaʻomia mo le asthhetic ma aoga mafuaʻaga

O le a le tupu lenei mea pe a fai o le paka i le atunuu o le tasi tulaga pe o lalo ifo o le isi vaega o le eria. Ae tusa ai poʻo le tulaga lenei, o le a taʻele lava ma vai o le a le tuua ma e le aoga manino lou taʻavale. O lea la o le i ai o le tuaoi e sili atu - o le togi o le piliki faataamilo i le tino, ae sili atu i le maa masani. Pe sasaa oe lava mai le sima, ae e le popole i le tino ua saunia tuaoi. Mo se filifiliga paketi, e mafai ona e faʻaaogaina le pamu mai le faʻamalosi.

Vaega: atoa faasologa

A maeʻa ona filifilia le nofoaga mo le pakaina o le taʻavale mo le taʻavale i le atunuʻu, makaina le faʻavae o le vaega filifilia (ia mafai ona fai mai le alavai). Le isi, matou te galulue i lenei faasologa:

  • Aveese le eleele vaega ma le loloto o 30-35 cm.
  • Tatou te aveʻesea maa uma, aʻa, e le tatau ona tutusa (aua le manaʻomia i totonu o le tafailagi, ae e le tatau ona avea ma pu ma hum.
  • Matou te aveina le lulu, lalagaina le eleele.

    Play malae i lalo o le taʻavale i le atunuʻu - matou te faia le paka ma ou lava lima

    Faʻataʻitaʻiga vaega mo paka mai le pamu

  • Faatumu geothoxles. O lona maualuga e tatau ona sili atu le tele o le nofoaga o le upega tafailagi e 0.7-1 mita, o itu e tatau ona afifi i luga o pito o le paka taavale. I lalo o le masini alavai, i le "faʻateleina" o geothext, o le atigi paipa o loʻo afifi. Ma o lea, o pito e mafai ona lilo i lalo o le mutia, fetaomi le tutoso, togiina se vaega o iliili.
  • Ou te manogi i le oneone vaega, ogatasi, trabam. I le pito i luga o le vaega o le vaega 10-15 cm. Ina ia mafai ona le faigofie, oneone urot ma vai.
  • Ou te manogi i se vaega o lapisi. E fautuaina le faʻaaogaina o ni vaega se lua: lapoʻa ma feololo.
    • O se vaega o le lapopoa tele o loʻo tuʻuina i luga o le oneone (20-40 mm), laina, tuʻu i lalo. O lona mafiafia o le 10 cm i le pepa mulimuli.
    • O le saito o le vaega o le ogatotonu vaega (5-20 mm). Ua leai se tasi. O lona mafiafia foi e uiga i le 10-15 cm.

      Play malae i lalo o le taʻavale i le atunuʻu - matou te faia le paka ma ou lava lima

      O le ofe a o le filifiliga mo le matou atunuʻu paka o le paʻu o paʻu o paʻu

  • O le mea mulimuli ane e faalagolago i luga o le ituaiga o le sitaili. Mafaufau ia latou e sili atu le sili atu i le isi palakalafa.

I le tulaga lautele, o tulafono uma ma foliga o le pakaina o le taʻavale i le atunuʻu. Sili atu saʻo fua o le vaega faʻalagolago i luga o le fausaga o eleele ma le ata fuafuaina. Faʻataʻitaʻiga, mo le tele o lapoʻa (oneone ma oneone) ma le le mautonu (Taadlands) eleele, e tuʻuina atu sili atu le mautu, e mafai ona e faʻamalosia le auala i le pito i lalo o le lua. O le a le aofia ai le tuleia.

O le faʻataʻitaʻiga Lona lua: I le va o oneone ma iliili e mafai ona tuʻuina se laufanua. O le vaega pito i lalo (i le pito i lalo o le pi) e manaʻomia e faʻamalosia ai le faʻavae, faʻapea foi ma le le faia o le totoa o laʻau. E sili atu le puipuia o mea e puipuia ai le puipuiga e faasaga i laʻau e faasaga i laʻau e sili atu le faʻatuatuaina, ma faʻalavelave ai foʻi le faʻamalosi o vaega. I lenei mataupu, o se auala mamafa mamafa o le a le tuua fua.

O foliga o nofoaga eseese

I lalo o le pa puipui, piliki, ipu, paʻu paʻu, sasaa oneone oneone poʻo le lelei granite crumm (1-4 mm). Manatua o loʻo i lalo ole paka mo taʻavale, o le taʻele e manaʻomia mafiafia e le itiiti ifo i le 50 mm (I lalo o ala e mafai ona ave mai le 30 mm). O le isi itu: o le a laiti le tele o le faleʻole, o le a aumai ai le paka paka, o le le mafai ona vaaia e le maalofia "taʻaloga" o le tele o piliki.

Play malae i lalo o le taʻavale i le atunuʻu - matou te faia le paka ma ou lava lima

Eseese ofu o paka e tele a latou lava uiga o styling

Mafuaaga Storay ma Puloa Papatusi

Afai e filifilia e faia se pakaina mai se maʻa faalenatura ma se vai inu, e manaʻomia foi e ave ai le 4-5 cm mafiafia. E le aoga tele: e le aoga i ai. O le tuu o latou e le o tapunia, ae tuu avanoa i ni nai fau ata. O avanoa e tumu i le oneone, lea e mafai ai ona e faʻaopopo fanua mutia ma le teteʻe i le fusifusia. Afai e te faia ni ala tutusa, e susulu matagofie, faʻasaienisi, ma o le ai ai le patepaʻu.

Play malae i lalo o le taʻavale i le atunuʻu - matou te faia le paka ma ou lava lima

Ma se maʻa masani, o mea uma e foliga lelei tele

Afai e le filifilia e le mutia le mutia (E faigata tele le fufuluina, e manaʻomia mo se tasi o loʻo tipiina i le va o papatusi). Faʻasolo atu i maʻa e leai lava se mea ma tusi ia latou (ae le naʻo le vaalele, ae laʻititi mata laʻititi, ae le tafe). O le paluga o le a liliu i se sima. E manaʻomia se taimi mo se nofoaʻiga seti: aso 7 i le vevela o le + 20 ° C e ausia ai le malosi o le 50% ma lua vaiaso ". Seia atoa le 50% o le malosi, e manaʻo tele e leai ni katoa, ma afai o lau amataga, ufiufi le tulaga ma ponaʻivine. O le vai lava ia e le mataga, taufaafefe vaitafe e mafai ona faamuta ai le sima.

O lenei filifiliga e naʻo le tasi le toese: o se tau maualuga o maa. Ina ia faʻaititia tau, e mafai ona e faʻaogaina le faʻaaogaina o le sauni o se vaega tele o se vaega tele: 50 * 50 cm pe o lea. O loʻo tuʻuina atu foʻi i latou i le alatava tele-oneone. Tutusa uma, e na o papatusi e i ai i le amataga ma malamalama lelei.

Sima

Mo se nofoaga sima, o le a manaʻomia ona e faʻapipiʻiina se gaioiga i le tulaga o le tino. Ma o le a manaʻomia le faia o se faʻamalosia faʻamalosi i le ituaiga o se sela mai se uʻamea uʻamea. O le au toʻotoʻo na ave le lapoa o le 10-15 MM, o le vali e taʻaʻalo ese mai i le 10-15 cm atinae, i nofoaga o le fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi ma se uaea faʻapitoa (lugā). O le faʻaiuga o le Gid o loʻo faʻaalia i le taofi i luga o le toe faʻatuina mai i luga o le oso i luga o le RAMBL, ma le vaega o le sima o loʻo i luga o le 10 cm (sili atu 15).

Afai e faia le paka sima mo le lua pe sili atu masini, e manaʻomia taui. Mo lenei, o le laupapa laupapa ma le mafiafia o le 0.7-1 cm ua tuu i luga o le grebel mai le tagata fouvale. O le ata o le ata e tutusa o le sitaili sima ). Tuu i latou i le sitepu o 2 mita.

Play malae i lalo o le taʻavale i le atunuʻu - matou te faia le paka ma ou lava lima

Sima paka mo le taʻavale i le atunuʻu i le taimi o le gaosiga faʻagasologa

I le tulaga o sima, o le a tatau ona e faʻatali i se taimi umi e amata ai le faʻagaioiga o lau paka paka. Sima e tatau ona tu pe a ma le 28 aso. Ma o lenei pe a le o le vevela e le pa'ū i lalo + 20 ° C. I le taimi lava e tasi, e tatau ona e mataituina le lauʻeleʻele e leʻi aveina. Ina ia faia lenei mea, e manaʻomia le veleina o le tulaga, ma e le o mago le vai, tusi le laʻau rogatoma, ma mea ua fai ai le pocythyne mai luga. O lenei fetauiga fesoasoani i le tausisia o le le gaoia, tulaga o le vevela (i le lotoifale o lo o afaina ai o le leaga) ma puipuia le laufanua mai le mataua e le maalofia pe a le maalofia.

Afai e le mafai ona faʻatali mo le umi, faʻaopopo le "svenlerator" i le sima. Faʻaopopo, faʻavave malosi le faʻaaloalo. O le upu e mafai ona faʻaititia i le 7-10 aso. Aʻo loʻo faitau ma le faʻaeteete i tulaga faʻapiopio o le tausiga o ia sima.

Green Fawn Parking

Faatasi ai ma le paka paka lanumeamata, o moli faʻapitoa ua faʻaalia i luga o le saito, ni vaʻaiga o loʻo faʻatumuina i le eleele lafulemu, na fatufafo i le mutia fatu. Mo paka taʻavale, ma o nisi taimi "Jeep", lava Lattā ma le maualuga o le 10 cm. Afai o le mamafa masini (loli e manaʻomia e le maualuga o le nofoaga le itiiti ifo 15 cm.

O le eseesega i le tau o le lattice mo le lanumeamata paka masini e taua. Peitai o le tau fua e masani ona faʻamaoniaina: O nisi Ecopar sa le sailia, latou te foliga masani, o isi o le maasiasi, liliu atu i le eleele mai le eleele ma le mutia. O le mea lea, pe a filifilia fatu, aua le tuliloa mo le taugofie.

Play malae i lalo o le taʻavale i le atunuʻu - matou te faia le paka ma ou lava lima

Lata paka mo taavale i le fale

E le faigofie tele le tausia o le Herbal Parking Parking: O le rake ua pipii i le latpece, ae le o le fanua lafumanu e mafai ona galue saogalemu ai. O lea, o le tele o ona ni ona sui o nofoaga e le fiafia. Ae Talu ai nei na aliali mai se isi faʻailoga - nai lo le eleele ma 'au i totonu o le attice, o le ogatotonu olopalaina maa o le moe, ma e sasaʻo ai le au mea. Faʻafefea lenei filifiliga sili atu nai lo le tele o lapoʻa tulaga? E leʻi tuleia le 'upega tafaʻilagi i lalo o uili mamafa tele. O lenei filifiliga e lelei mo le palapala eleele.

Tamaoaiga o le tamaoaiga ma paka

E ui ina pakaina i le Sacha mai Basbham ma e manatu e sili ona taugofie, o le tau aoga o lona faigofie. Afai e leai se auala e tuu ai se aofaiga talafeagai pe siaki pe a le tumau, e mafai ona e taumafai e fai i ni mea sili ona aoga.

O le taugofie siaki i totonu - mai le mea na taina ai Tusi ese le au moe, pe a manaʻomia, e mafai ona maua ma ole atu mo i latou e matua. Talu ai ua uma ona latou le mafaamatalaina i mea uma mai le finauga, e mafai ona tautau tuusao i le eleele. Ae ina ia mafai ona latou faia i latou i le taimi o le utupoto, latou te leʻi inuina, e sili atu i le tosoina o le utu ma tuu le itiiti ifo i le 5 cm o lapisi. I luga o itu o le faleie, e mafai foi ona faia se rubbery backfill a itiiti mai 5 cm.

Play malae i lalo o le taʻavale i le atunuʻu - matou te faia le paka ma ou lava lima

Paketi siaki-i totonu o le fale mo le taavale

E tasi le moe mo le taunuu mai e le lava (seʻi vagana o oe o le sili avetaavale), ma lua lua i lalo o le uili e lava lava. E mautinoa lava le le aoga, ae i le taimi o le faʻatulagaina o le teritori e sili atu nai lo le mea e talafeagai ai.

E i ai le manatu tutusa i se sili atu o le sitiseni sitiseni: Faʻavasega sima faʻapipiʻi ma le tele o 50 * 50 cm poʻo le 60 * 60 cm. Maualalo i lalo o laina e lua. Fetaomi i latou e le aoga i le isi e le aoga - e sili atu le tuua o le palapala kilia. Ina ia aloese mai le inu a o aveina i luga o palapala eleele, pei o le exbodim, faia ia le itiiti ifo i le itiiti ifo sked.

Play malae i lalo o le taʻavale i le atunuʻu - matou te faia le paka ma ou lava lima

Tuu papatusi i le laina

O loʻo i ai pea le conbbled atunuʻu tuuga. Mo le palu, e faʻaaoga le piliki, o le maʻa masani. O nei filifiliga e lelei pe a le omea le eleele. Bick Cupeps vave - e le o fuafua mo ia aiaiga, ae o se le tumau fua e lelei tele.

Play malae i lalo o le taʻavale i le atunuʻu - matou te faia le paka ma ou lava lima

Paka mo taavale mai le mea e maua i le lima

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻatumu o le fola i le fale mautotogi: Faʻafefea ona sasaa ou lava lima

Faitau atili