Faapipiiina o le plth: foliga ma ala fuafua o le faiga

Anonim

Faapipiiina o le plth: foliga ma ala fuafua o le faiga

Lenei aso, o le faʻapipiʻiina o le pgonth o loʻo iloiloina o le laasaga mulimuli o le faʻatinoina o le toe faʻaleleia gaioiga. I le avea ai o se tulafono, o loʻo faia pe a uma ona lolofia le potu ma puipui, tiʻetiʻe o le fola ma tautau faitotoʻa faitotoʻa. Faʻamaumau lelei le upu i ou lava lima, masalo e oʻo lava i se tagata poto masani poto masani e mafai ona amanaia le tele o fautuaga aoga o tomai faʻapitoa.

Oloa Filifiliga

A o le i faʻapipiʻiina le fola i luga o le Slithes, e tatau ona e filifilia se igoa talafeagai o oloa. Ma toeititi uma oloa o loʻo iloiloina e vaevaeina i ni vaega taua se lua, pei o:

  • Laupapa laupapa;
  • Palasitika.

Ma le oke o le faʻaeulu mai le laʻau o le a tatau ona faʻailoaina aua latou te tele ma sili atu le faigata nai lo isi tauvaga oloa. O le au tau mo le PROVE o lenei ituaiga e manaʻomia foʻi ona filifili sili atu tumau ma tumau. Mo le faiga o oloa laupapa, faʻaaoga se mea faʻapitoa hacksw ma nifo laiti, aʻo lelei le faʻamamaina o latou lava lima. E le faigofie ma tusi i le upu, e pei ona manaʻomia ai se mea teuteu.

Faapipiiina o le plth: foliga ma ala fuafua o le faiga

Laupapa ma palasitika preth

Faapipiiina o le fola o le palasitika e le faigata tele, talu ai o mea fai mai o loʻo faʻaalia mea i le fetuutuunai, maualalo le mamafa ma le faigofie o le gaosi. O le fuafuaga o lenei oloa tele e masani ona aofia ai ni vaega autu e lua - o le pito i lalo ma le pito i luma. Na ia faʻamaumau lelei le faʻavae i ou lava lima o le a le tele faigata, ma ua mulimuli mai le Platbabrates i se faʻapitoa fuafuaina.

Fafie Fafie Slind Section foliga

Ae le i taoto i le AMNONE, e tatau ona e teuina i luga ma ni mea faigaluega, o le lisi o mea e aofia ai faʻataʻitaʻiga o:

  • fusiua (itulagi, fao, fao);
  • Hacksaw ma nifo laiti;
  • fata e tipi ai laupapa;
  • Perforator (Drill).

Faʻapipiʻiina o le faʻaulu mai o se laʻau ma o latou lava lima o loʻo faʻaalia ai le mea e fai ai ma le Winding o lona uiga, o le talosaga o le Alualu i luma. Ile taimi lava e leʻi taoto i le upu, e tatau ona latou fetuʻunaʻi i le umi, ona toe faaleleia lea i le fata e tipi ai laupapa (stib) ma dam o le 20 ° e matuaʻi lava i se tulimanu o le 45 °. E fautuaina le faia o lenei mea ia, ina ia mautinoa ia sili atu le faigofie i oloa oona i le lautele o le potu.

Tusitusiga i luga o le autu: o tagata o loʻo liua i le tau o le vevela

Faapipiiina o le plth: foliga ma ala fuafua o le faiga

Stuslo mo le tipiina o le prev i lalo o itu eseese

Styling of Wood Prenths o loʻo faia e faʻaaoga ai se faletalimalo, o le a mafai ona faʻamatuʻuina mautu le oloa i le faavae. O nisi taimi o isi fusi o loʻo faʻaaogaina ae le o ni manu, pei o fao uumi. I lea tulaga, ae e te leʻi fao, e tatau ona e lipine le faʻi o le fao, lea e mafai ai ona aofia ai le ono mafai ona faʻaseʻe poʻo le suia o le mutia mu.

Ae le i faʻatuina le fola i le folo, e manaʻomia le faia o faʻailoga talafeagai i luga o le faavae ma laupapa laupapa. O le faʻaaogaina o elemene e tatau ona o le tasi mamao mai le tasi i le isi (tusa o le 10-15 cm). I le isi tulaga, o le 'au e tulieseina i le pa le pu, o le lapoa o le mea e le tatau ona sili atu i le mafiafia o le faʻapipiʻi mo le pronth. E aoga le tuu o se fale teu fale puipui i lalo o le pa e mafai ai ona puipuia le fola mai le faʻaleagaina ma avea ma tausi lagolago mo le galuega.

Faapipiiina o le plth: foliga ma ala fuafua o le faiga

Drills ho pu encraourn i le promon

I le tulaga mulimuli i le puipui ma le fesoasoani a se tagata ua fanaina, e tatau ona e faia ni pu mo isi mea o lo o tuli e se samala i se loloto. Le isi, matou te faʻaaogaina se pa i pu e faʻafefe ai pu, pe a matou tosoina le faʻapipiʻi o le pronth, atoa "le faʻapolopolo" o le sikulu faʻamoe i le laʻau. I le iʻuga, ma siaki le malosi o le aliaʻe le tino, faʻapea foi foi foʻi faʻapea foi ma le faʻaletonu i luga o mea e faigofie ona aveʻesea ai ma le punou i luga o le laʻau.

Taalo palasitika prev

A o le i faapipiiina le PROGNONON O LE POLOKALAMA MA O LE MAFAI ONA FAI, E TATAU ONA FAI SE MEA E FAIA O LE MEA O LE MEA O LE ASO FUA. E eseese faʻaletonu o le a fesoasoani e nana ni tamaʻi pu, tulimanu ma isi fesootaiga elemene, vaʻaia lelei mea teuteu. I le faʻagasologa o le tofa i luga o le playwable o le stphentics synthetics mea, ua fautuaina e faʻalogo i mea nei:

  • Le faavae e tatau ona vave lamolemole;
  • o le laumua mo upu e mafai ona filifilia e pei o le pipi;
  • Metallic Clips e faʻasaʻo i le puipui na o le fesoasoani a le aulima.

Mataupu i luga o le autu: Faʻapipiʻiina lua-glazed Windows ma ou lava lima (faʻatonuga)

Faapipiiina o le plth: foliga ma ala fuafua o le faiga

Uamea ata (faapipiiina mo le plth)

I le vaega muamua o le faʻapipiʻiina o le folo o le folo, e manaʻomia le puʻeina o puʻeina, faʻamau i le puipui ma le fola, mulimuli ane o le a manaʻomia le faia o se pu o loʻo faia ai se pu mo le faʻasaʻoina o mea mo le faʻaleleia o le peni. Sosoo ai, o le uati o le pe o le uati e toso lemu i ai pu mo le nonoa mo le nonoa o le upu. Ina ia mafai ona e sese ma le loloto, i luga o le le fiafia e mafai ona e faia se faailoga tutusa ma le umi o le solo. O le faʻapipiʻiina o palasitika plinth o loʻo fautuaina e iai i se mamao o le 20-30 cm mai le tasi ma le isi.

Faapipiiina o le plth: foliga ma ala fuafua o le faiga

Mamao i le va o kilipa (faapipii)

Ina ua uma ona taofi mea uma, faʻaaogaina se mea faʻapitoa hackswaw ma tamaʻi nifo ma se fata mo laupapa (stib), tipi le proninan iva. Le isi, e tatau ona e faʻapipiʻi ma le faʻaeteete faapipiiina o faʻapipiʻi o le pronth i luga o le puipui, mo le mea o loʻo faʻapipiʻi ai fao i le faʻavae mo fao. E le manaʻomia le faʻaaogaina soʻo se taumafaiga i le faʻagasologa o le faʻaseʻe o le faʻapipiʻi o le faʻapipiʻi, a leai e mafai ona e taina le ulu poʻo le filo filo. A faʻapipiʻi ni kilipa i Mrwall, e fautuaina le faʻaogaina o ni faletalimalo faʻapitoa, mimilo lea e tatau ona faigofie faʻasusu le sikulukalaiva.

O le faʻavasegaina o le tekonolosi mo kilipa e le o se mea faigata: muamua e tatau ona amata faʻaputuputu mai le tulimanu o le potu, o le tamaʻi tamatamai lima. I lea tulaga, e manaʻomia le aloese mai le faʻaaogaina o hammars ma isi mea faigaluega mamafa, pei ona latou faʻaleagaina le ata i luga o le palasitika. E tatau ona tuʻusaʻo lagona o elemene, aʻo le maketi i le taimi nei o loʻo i ai se numera tele o le faʻaʻeseʻese, faʻatagaina e ausia ai arethetics i le faʻapipiʻiina o le lima faʻapipiʻi. I le faaiuga o le galuega, o le a le mamao atu e siaki le taunuʻuga o le faʻatonuga mo le malosi.

Fautuaga moni

Ae e te leʻi fao i le upu, e tatau ona e mafaufau i se numera o aoga aoga mai le poto masani le faʻafoe. Mo se faʻataʻitaʻiga, filifili le mea aoga faʻamatala e le o le leo o puipui poʻo meaafale, ae i lalo o le lanu o le fola e ufiufi ai le fola. Faʻavasega e le tuʻufaʻatasia palasitika gaioiga o oloa ma le laupapa poʻo laupapa laupapa.

Tusitusiga i luga o le autu: Swedy Wall faia oe lava

Talu ai nei, na aliaʻe ai faʻataʻitaʻiga fou i luga o le maketi e le manaʻomia ona faʻatagaina. Na latou mauaina le igoa "curvilinear pluthing", mafai ona faʻapipiʻiina faʻapipiʻi pepa faʻapipiʻi o loʻo faʻapipiʻiina i le pu o loʻo punou i le 20 cm.

Faapipiiina o le plth: foliga ma ala fuafua o le faiga

Faapipiiina o le plth i luga o fao fao

O le mea lea, le autu o le faʻapipiʻiina o se i fafo o le a le mafua ai le faigata o faigata i tagata e manaʻo e feagai ma lenei galuega. Tuuina atu o le sili atu o le taua o le faʻatalanoaga, e faigofie ona e faʻapipiʻi, tofa, faatusatusaina laupapa poʻo le palasitika gaosi oloa.

Faitau atili