O a ituaiga o moli

Anonim

I totonu o lenei tusitusiga o le a matou iloiloina ni ituaiga o uila. O le mea moni, e le o tele mea latou te le aoga i le iloaina oi latou. O le ae aʻoaʻoina foʻi nisi tutusa ma faʻapipiʻi tulafono, ma o le ae malamalama i le mea e faʻaaoga ai le moli uila.

Ituaiga o moli

O lenei ua mafai ona vaevaeina ituaiga o uila i ni vaega tetele se lua:

- gaioiga.

- masani.

E talanoa ai mo le poto masani - O le moli lea o le natura masani. O lona uiga e faalagolago lava i le taimi o le aso i le fanua, i le tulaga lautele o le siosiomaga, o nofoaga faʻafanua ma vaitau.

Ituaiga o moli masani

O moli faalenatura e mo tagata taʻitoʻatasi o tagata talafeagai ma sili ona fiafia i ai. Peitai, i le tele o faaonapoleni faakapolo, e na ona le mafai ona maua se tagata o ni olaga masani. I le tulaga faaonaiga, na amata ona suʻe e tagata le tali atu i le isi, ma fai mai faapopoleina. Aʻoaʻo pe faʻapefea ona faʻamalamalamaina le vasega pepe.

Ituaiga o ata fatuga

Afai tatou te talanoa mo ituaiga o moli poto, ona mafai ai lea ona feiloai i isi ituaiga i le taimi e tasi. E i ai le 4 ituaiga o le moli o moli. I nei mea, e tolu o lo o faʻaaoga masani i le moli o le fale, o le mea mulimuli e seasea lava ona seasea.

O lenei e pei o le faʻamalosiʻau malamalama e masani ona faʻaaogaina:

  1. Incandintment moli.
  2. Fluorent lamepa.
  3. Taitaiina

O lenei lisi e mafai ona faʻaauau, ae masalo o le a mataʻi atu aʻo iai.

Lautele moli

I le taimi na faʻavaeina ai se ituaiga ituaiga ituaiga, o le moli ua faʻapipiʻi i luga o le nofoaga atoa. Mo lenei, o loʻo tautau mai ni masini moli i le tutusa mamao mai le tasi, o lo latou malamalama ua soloia.

Afai o nofoaga o le moli o le malamalama o loʻo i le ogatotonu o le potu ma e leai ni mata maʻamaa - e mafai foi ona taʻua o le sili ona lelei moli. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le moli eletise e faʻapipiʻi i le ogatotonu o soʻo se potu.

Tusimatau i luga o le autu: pa mafanafana: vai, eletise, inrarmic - o le a le sili atu?

I le lotoifale

E faʻaaogaina e faʻailoa ai ni mea poʻo sone. O le moli auala i lenei tulaga o loʻo faʻapipiʻi na o se tulaga, mo le faʻataʻitaʻiga: Hout i le umukuka, kesi, kalama luga o le moega.

Ole mea moni lava, o ituaiga o moli i totonu o loʻo faʻaaoga ai tagata o loʻo i totonu o le ata. Ma e mafai ona faʻailoaina ni vaega taua ma faʻaalia mai i lo latou tulaga faʻaiʻu, latou te faia foi se gaioiga sili atu ona aoga. O le a manaia le aʻoaʻoina pe faʻafefea ona faia le moli uila.

Afai tatou te talanoa mo ituaiga o moli i le gaosiga o fale gaosi, o nei filifiliga e lua nei e le mafai ona mafaufauina lautele. E aoga le faʻaaogaina o isi auala e mafai ona maua ai se lelei ma le lelei lanu.

Tuʻufaʻatasia

Le mautonu e mafai ona faʻaalia i lomiga muamua e mafai ona suia filemu le faʻaaogaina o lenei ituaiga. A mavae mea uma, e mafai ona tuʻufaʻatasia ma le tasi ma le isi, o lenei filifiliga e masani ona faʻaaogaina ma faʻaaogaina i soo se mea. Mo se faʻataʻitaʻiga: potu moe, umukuka, popoto i le faletaele.

Faalavelave faafuasei

E matua seasea lava i le malamalama, e toʻatele e le amanaiaina i latou. O lona uiga e matua faigofie lava - ina ua tape le moli, o moli e galulue ile eletise e mama. O moli faapena e iai se tamaʻi laʻititi ma faʻaaoga sina eletise.

O ia malamalama e manatu e talafeagai i nofoaga ina ia aua neʻi i ai manuaga matuia. Faʻataʻitaʻiga, o le sitepu, e nofo pea e aunoa ma le malamalama o le mala, aua e mafai ona pauu se tagata mai ia te ia. Ma afai e te faʻatulaga ni moli i luga o itu - o lenei faʻafitauli o le a mou ese atu.

Manaia le tala i le autu: faʻafefea ona filifili se potu moe.

Faitau atili