Faʻafefea le faʻaʻaisa o le vai i le atunuʻu

Anonim

O le Winter vai paipa i le atunuu e mafai ona faia i auala e lua:

  • tanumia ina ia e le o le faʻaʻaisa (lalo ifo o le loloto o le faʻaʻaisa);
  • Taofi le papaʻu, ae o le faʻamalosi ma / poʻo le vevela.

O le faasee vai - o le mea e tupu e le manaʻomia tele tupe, e fia le galuega o le eliina o se utu, paipa nati, afifi ma faʻamau le palapala, o le taimi atoa ma taumafaiga uma. Ae o le iʻuga, o le iai o le vai i totonu o le fale i soʻo se taimi o le tausaga.

Lalagaina paipa i lalo ifo o le loloto o le faʻaʻaisa

O lenei metotia e fautuaina e faʻaaoga pe a fai o le malulu o le eleele o le le fiafia i le 170 cm o le urte o le eli mai le lelei poʻo le pito i lalo o le mea lelei. I le pito i lalo o loʻo i ai se oneone (10-15 cm) paipa tuʻu i totonu o le ufiufi (corrukated lima lima), ona moe lava lea o le lalolagi.

Faʻafefea le faʻaʻaisa o le vai i le atunuʻu

Ina ia aua neʻi i ai se sapalai vai i luga o le auala e faʻatapulaaina i le malulu, faia sili atu muamua

O le mea sili lea ona faigofie e fai ai le paipa o le malulu o le vai malulu i le atunuʻu, ae e le sili sili, e ui o le taugofie. O lana faʻatagata taua - pe a manaʻomia ai, o le a toe faʻaleleia e toe foʻi mai, ma mo le loloto atoa. Ma talu ai e faigata ona ou fuafua le nofoaga o Raiks i lenei auala o le gauai atu o le gaoi, o le a tele galuega.

Ina ia mafai ona toe faʻaleleia se mea itiiti, o le paipa o le paipa o nofoaga e tatau ona laʻititi pe a mafai. O Le Mea o Manatu, E le tatau i laua mea. Afai o le mamao mai le vai punavai i le fale e sili atu, fai fesoʻotaʻiga ma le faʻaeteete, ausia atoatoa le malosi. O soʻoga e tafe tele lava.

O le filifiliga o mea mo paipa i lenei mataupu e le o le faigofie galuega. I le tasi itu e tasi, e tele naua i luga, o lea ua manaʻomia ai se tulimanu, ma o lenei uamea. Ae o namea na punitia i le eleele o le a malosi tele, aemaise lava pe a maualuga le laufanua. E mafai lava ona foia le faʻafitauli i luga ma tuliloa le laualuga atoa o paipa. E le gata i lea, e faʻaaogaina e faʻaaoga ai le mafiafia - o loʻo i ai - o loʻo i ai lava latou mo se taimi umi.

O le filifiliga lona lua o polymer poʻo uʻamea-polymer paipa. Latou te le o aafia ai, ae e manaʻomia ona puipuia mai lo latou mamafa - tuu i totonu o le puipui puipui o le lima.

Mataupu i luga o le autu: e uiga i le tolu-roorcutive pupuni mo pupuni: ituaiga, foliga, mea

Faʻafefea le faʻaʻaisa o le vai i le atunuʻu

Tusa lava pe o le alavai eli i lalo ifo o le tulaga o le faʻaʻaisa, e sili atu le faʻatapulaaina o le paipa

Se isi manatu. O le loloto o le Primen of the Priel o le eleele i le itulagi ua fuafuaina i le 10 tausaga talu ai - O le averesi o faʻailoga ua fuafuaina. Ae muamua, malulu tele ma teisi kiona kiona e tupu i taimi faapena, ma le loloto o eleele loloto. Lua, o lenei taua o le averesi mo le itulagi ma e le amanaia tulaga o le tulaga. Masalo o loʻo sili atu i luga o lau fasi 'aisa. O lenei mea uma ua fai mai a o le mea moni o laa, latou e sili atu le faʻaputu, tuʻu ai laupepa vai poʻo polystyrey ormam, pe tuʻu i le itu tauagavale, pei o le itu tauagavale.

Masalo o le a e fiafia e faitau "pe faʻapefea ona faia autopolis".

Faalumaina paipa

O le faia o le vai o se fale tumaʻoti mai le lelei ma lelei paipa mafai ona faʻapipiʻi i luga o se matua matua-40-50 cm - o lenei ua lava lelei. Naʻo le faʻataʻoto paipa i se mataʻupu papaʻu e faʻamafanafana ai. Afai e te manaʻo e fai lelei mea uma, ona o le pito i lalo ma le boc o mea e taoto ai e soʻo se fale o loʻo iai - piliki poʻo poloka poloka. Mai luga, o mea uma e aofia ai ma papatusi.

Faʻafefea le faʻaʻaisa o le vai i le atunuʻu

O se faʻataʻitaʻiga o paʻu taʻago i luga o le loloto o le alavai i le sauniaina o alavai. O le feutanaʻi o le suavai o loʻo faia e se faʻamalosiʻau faʻapitoa, ma le tutusa o le tino

Afai e te manaʻo, e mafai ona e moe i le eleele ma togaʻetia faaletausaga - pe a manaʻomia, e faigofie lava le eleele ma leai se avanoa i le paipa ua saunia.

Vevela mo vai paipa

E mafai ona e faʻaaogaina ni ituaiga se lua o le faʻalumaina:

  • Faʻapitoa Malosi Faʻafaigofie Deades e faʻaalia i le ituaiga paipa, ua taʻua foi o le "atigi tiute mo paipa";
  • O mea na tupu - o se faʻasesega masani i le ituaiga o taamilosaga, o loʻo faʻaaogaina mo puipui, taualuga, ma isi mea.

O le vevela vevela mo paipa i le ituaiga o le atigi faia mai mea nei:

  • Polystyrene Fom - E tele granules ua liusuavai ia i latou lava. E aliali mai lava i le magafagafa ma le aoga o mea ma le lelei o le vevela o le le mautonu uiga.
  • O loʻo i ai le polystyrene o le foma - o sela o loʻo i ai se tapuni tapunia (tamai polo). Ole mea lea avatu foi ile a mea ma mea ole vai ole tamaoaiga ole Fale Mamai Samoa. O se tasi lea o mea sili ona lelei ma le maualuga maualuga o le faʻaesea, ae o lona le agavaʻa o se tau maualuga.
  • Polyfoma o se tasi o filifiliga mo polysstyrene - e lelei uiga mo le le atoatoa le malosi o le tino, ae e iloga mai i le malosi itiiti. O le mea lea, e manaʻomia ai puipuiga - faʻamalosi e le tumau. Ae e tau laititi. Afai o oe o paipa o loʻo i luga o le utu ma se piliki poʻo se pamupimu poʻo sima pa, e mafai ona faʻaaogaina.

    Faʻafefea le faʻaʻaisa o le vai i le atunuʻu

    E leai se tasi e taofia ai le faʻamalosia ma faʻaaoga ni vaega se lua o le fesisoosoga.

  • Polyoarthane Finam - i uiga ma tau e tu i le va o polystyyererere E masani ona faʻaaogaina mo le tuʻufaʻatasia o paipa.
  • O le polythyene (ituaiga "malosi") e lelei uiga ona o se mea tele i luga o le ea.
  • Glasswater o se faʻapopoleina o mea ma lelei le vevela o le vevela o lagona ma se tau maualalo. O lona le manuia - manaʻomia ni puipuiga faʻapitoa pe a taoto: fiberGlass tele ma le palapala, ma microscopic fasi mea mai le paʻu le moni. E manaʻomia foʻi le manava ma le saogalemu tioata saogalemu - laʻititi lapisi ma faʻaleaga i le soifua maloloina.
  • Fulufulu pulou. O ia e faia mai le basalt po o le slag. Basalt fulufulu o le sili sili ona lelei uiga, ae e taugata. O le taugofie mea ua faʻapipiʻiina, ae e matua leaga lava le mafaufau - e manaʻomia le soona mafiafia, lea e masani ona faʻaititia le mea e aoga ai.

Faʻafefea le faʻaʻaisa o le vai i le atunuʻu

O le mafanafana o le suavai o le sapalai vai i totonu o se fale tumaʻoti e faia le faʻaaogaina o le vevela

Minerale Oi o loʻo iai le tioata o Galble ma Stone Wat - e tasi le mea taua o le mea taua: o loʻo latou hygroscopic. Fufulu vai latou te leiloa le tele o a latou vevela faʻalavelave meatotino. Ina ua maeʻa faʻamago, ua na o le pau le vaega o latou. Ma o se taimi le fiafia tele, pe a fai o le susu minerale fulufulu fulufulu, e liliu i totonu o se taga. E le tupu lea mea, o nei mea e manaʻomia ma le faʻaeteete le susu. Afai e le mafai ona faʻamaonia le le lava o le susu, e sili le faʻaaogaina o isi mea.

Faʻafefea ona fai ni alavai i luga o faiga ma togalaʻau ma togalaau ma o latou lava lima iinei. E uiga i tagata gaosi oloa o le mea uma pusa mo le faia o le tala i luga.

Vevela

A fuafua se taumalulu vai sapalai sapalai masini, e tatau ona e mafaufau i ai o loʻo mafai ona avea ma fesoasoani e taia ai le vevela leiloa, ae le mafai ona faʻamaloloina. Ma afai e sili atu le malosi o le aʻa o le a malosi, o loʻo tao gau pea le paipa. E faapitoa lava le faʻafitauli i lenei tulaga, o se vaega o le alu ese paipa mai lalo ifo o le sami i lalo o le fale, e oʻo lava foi i le vevela tele. E tutusa uma, o le eleele latalata i le faʻavae e masani ona malulu, ma o lenei itu e masani ona tupu faʻafitauli.

Afai e te le manaʻo e faʻavaivaia lou paipa vai, ma fai si tamaʻi paipa. Ina ia faia lenei, faʻaaogaina le tapuvae o le cable poʻo le vevela papatusi - faʻalagolago i le lautele o paipa ma le manaʻomia o le faʻamafanafana o le mana. Ua mafai ona faataapeapeina uaea pe o le afu.

Faʻafefea le faʻaʻaisa o le vai i le atunuʻu

O le metotia o le faʻapipiʻiina o le paʻu uaea i le piping paipa (o le uaea e le tatau ona pepelo i le eleele)

O le faʻamafanafana uaea e lelei, ae e seasea ona tatou tape le eletise mo le tele o aso. O le a la le mea lea e tupu i le paipa? Vai o le a tafiesea ma mafai ona gagau paipa. Ma toe faaleleia galuega i le ogatotonu o le taumalulu e le o le sili sili ona manaia lesona. O le mea lea, e tele auala e faʻatasi ai - ma o le maʻanu ua faʻatasia, ma faʻataʻituli i ai. O lenei metotia e sili ona lelei ma faʻaupuga o le faʻaititia o tau: i lalo o le vevela o le onosaʻi, o le uaea vevela o le a faʻaalu le maualalo o le eletise.

Faʻafefea le faʻaʻaisa o le vai i le atunuʻu

O le isi auala e faʻapipiʻi ai le faʻamafanafana o le uaea. Ina ia faia ni tala mo le eletise, e tatau ona e faʻapipiʻiina pea le vevela vevela poʻo le faʻapipiʻiina o le fulafula

O le lalagaina o le taumalulu vai sapalai i le atunuʻu e mafai ona faʻatinoina e faʻaaoga ai le ituaiga o le vevela o le vevela o le vevela, pei o le vitio (poʻo le manatu e mafai ona e alu i ai ma faia se mea e pei o oe lava lima).

O le atinaʻeina o le polokalame autū o le vai sapalai ile atunuʻu o loʻo faamatalaina iinei.

Winter Water Paipa i le Atunuu: Fou tekonolosi i le hesus

E i ai le filifiliga manaia, o le polymer fetuutuunai tibe ua taofia i le fale gaosi. I luga o le faʻafanua o loʻo i ai se vaega o le susu susu, ma luga o le paipa - o se auala mo le lalagaina o le paʻu uaea ai. O i paipa e taʻua o le le-le-malulu paipa poʻo se paipa mafanafana. Mo se faʻataʻitaʻiga, tusa lava pe itulagi, e mafai ona faia se vai taumalulu sapalai i le atunuʻu e ala i le pito i luga o loʻo faʻaaogaina ai le isotoroplem-Artic paipa.

Faʻafefea le faʻaʻaisa o le vai i le atunuʻu

Warfa paipa mo le taumalulu vai sapalai i le atunuu

Faʻatinoina o le vevela - i luga o -40 ° C, faʻagaioiga o le faʻamalosi - mai le 1.0 i le 1.6 mpa, o le mpa, o le lapoa o le mamafa o le pā o le taeao e mai le 25 mm i le 250 mm. E mafai ona ou taoto i le auala po o luga. Latou te fetuʻutuʻunaʻi, sapalai i le tele o le umi o le umi, lea tatou te faʻatagaina oe e faʻaititia le numera o soʻoga.

O loo i ai pea se auala fou e faʻamafanafana ai le paʻu o le vai malulu i le atunuʻu - vai vevela o loʻo aʻafia ai poʻo le vevela o le vevela. E mafai ona faʻaaogaina i le ua maeʻa suavai vai, e mafai ona avea ma se lelei galuega lelei.

Mataupu i luga o le autu: o le a le mea e sili atu e tausi ai se fale tausi malo?

Faitau atili