Fafie faamalama ma o latou lava lima: fautuaga faapitoa

Anonim

I aso nei, o faʻamalama palasitika o loʻo faʻaaogaina i le tagata faʻatau ma le sili ona manaʻomia, ae o lona uiga lenei o le ata ua leiloa. E taua tele le faʻatulagaina o ia faʻatulagaina: toetoe o soʻo se tasi na te mafaia ona fai Will Windows ma o latou lava lima.

Fafie faamalama ma o latou lava lima: fautuaga faapitoa

Manuia

O le tafao faamasani, laupapa laupapa ma se faʻamalama lua-glashed buige ua manatu o se sili filifiliga e mafai ona le gafatia o tagata ona ofi. E tusa ma le tele o uiga faʻapitoa ma faʻagaioiga latou te le o faʻalautele le faʻatulagaga o faiga, ma o loʻo i tulaga saogalemu o le siosiomaga, e tele lava e sili atu.

Le le mafaufau i le lelei o le fafie faʻataʻitaʻiga aofia ai:

  • faanatura;
  • saogalemu i le faʻaaogaina (aua le tatalaina ixins i le taimi o le vevela o le vevela, ma le maualuga-tulaga matata faʻapipiʻi e le suia o latou tapulaʻa);
  • faigofie ma faigofie o le faʻapipiʻiina, lipea galuega;
  • Asthetic apthence (luga o laupapa laupapa toetoe lava leai se palapala);
  • O ni filifiliga o avanoa, namu deasquito.

Ioe, o fausaga faapena e le taugofie. Ae fai i latou ma ou lava lima - le auala e laveai ai.

Faia i luga o faʻamalama faʻapitoa o faamalama laupapa e ese ai le saʻo o le faʻapotopotoga. Ae o le tausia o mea matutua uma o le faʻavae o le faʻavaeina o gaioiga a eseʻese o mea faʻavae o le a mafua ai uiga maualuga ma faʻatuatuaina.

Fafie faamalama ma o latou lava lima: fautuaga faapitoa

Meafaigaluega

Ina ia faia se faʻamalama i ou lava lima, o le a manaʻomia oe mea taua:

  • vili;
  • o le samala;
  • sikulukalaiva;
  • Milling masini;
  • rofautte;
  • laina;
  • Okapipi;
  • kelu;
  • otaota;
  • fusiua.

Fafie faamalama ma o latou lava lima: fautuaga faapitoa

Ku

O le lauiloa lauiloa i mea mo le gaosiga o le pusa i tagata faʻatau o le vasega ogatotonu faʻaaogaina le aʻoga. E maua i le tau o le fuafuaga ma e aoga ile faʻaaogaina.

Maualuga maualuga o le a avea ma faamalama o 'ai. Ae o nei mea e taugata tele, e le mafai ona fautuaina tomai faʻapitoa e fai se faʻamalama i le taimi muamua. E le faʻaaogaina foʻi le vaivai o fafie.

O le a faʻaaogaina pine, o le a faʻaaogaina mo le pusa, e tatau ona faʻamamaina lelei.

Fono

A faʻatau se laupapa, filifili mea e aunoa ma le 'ava, taʻi laʻitiiti, le faʻamatalaina. Ua feagai le pusa ma ai le sili avega, ma e tatau ona faia i le masani a le Komiti Sili.

A filifilia le pa o le pa, pe afai e mautinoa o oe e maua se maualuga maualuga lona faamalama, o le ae le suia ai ona faaletonu i le taimi o gaioiga.

Mataupu i luga o le autu: BAMBOO Sponvas mo paskas Faʻafefea ona glue (ata ma vitio)

Ina ia aloese mai le faʻaluaina, o le faʻamalama poloka e tatau ona avea o se paga o senitimomita le tatalaina.

Fuafua i le mafiafia o le faʻamalama, o loʻo filifilia le laupapa. Le maualalo le faʻailoga o le 6 * 4 cm.

O le ulaga i le laupapa e mafai ona faia e faʻaaoga ai le micro poʻo le electrutuck. A o le i faia lenei tulaga o le galuega, e sili le masani ai le faʻataʻitaʻi i luga o se isi fasi laupapa.

Muamua, e manaʻomia le faia o fua faatatau, tusa ma le mea e mafai ona e faia se pusa. I totonu o le au faigaluega i le loloto o le 1.5 cm, e tatau ona faia ni fale, i le foliga o le muamua o mataʻitusi o le o loʻo fusia ai le 5˚. Ina ua maeʻa, o elemene uma o le faʻamalama pusa e tatau ona 'aʻai ma le faʻatasiga, fai ni pu ia i latou e faʻaofi ai roods mai le laʻau ma le umi o le 3 cm.

Fono

Aua neʻi galo e faʻamalosi le pu i se pu i lalo o laupapa laupapa.

O lea la, o le iʻuga mautinoa o le a faʻatumauina ma mautu mautu i itu taumatau.

O le tatalaina o le mea e faʻapipiʻi ai le pusa, e manaʻomia le saunia muamua: faamamaina mai lapisi ma palapala, ogatasi. I totonu o puipui, vili pu (ma le sitepu e le sili atu nai lo 80 cm) lea e tatau ona e aveina afe. Ua uma ona faʻaauau le pusa i le faʻaaogaina o le le manatu faapito.

I le maeʻa ai, ma le fesoasoani a se mauga o Hamm, e manaʻomia e tapunia uma pake i le va o puipui ma le pusa. O le lelei o lenei faʻafafatu ua taua i lalo: E le faʻalagolago tele i le vevela o le vevela.

E tatau ona manatua o le faʻamalama fatu e tatau ona faʻaalia manino: Angeles - 90˚, o le eseesega i le va o Driginals - Leai se sili atu nai lo le 10 M wom i le 1 M Wind o le faamalama.

Fafie faamalama ma o latou lava lima: fautuaga faapitoa

Auivi

Faapolofesa fautuaina e fuaina le faʻavaʻa e valaaulia ai atamamai, talu ai sina mea sili ona faigofie i le fuafuaina e mafai ona oʻo atu ai i le le mafai ona tupu. E sili le faia o se faʻavaʻa mai le pa ma se koluse vaega o le itiiti ifo i le 6 * 4 cm. Mo euroconi, e manaʻomia se pa o le itu e le sili atu ile 12%. Oi, pati, beech lelei mo sea togafiti.

Fono

E aoga le faʻaogaina mo le fausia o addades mautu o fasi faʻaputuga o ni laupapa, e sili le faia o le tele o laupapa, e fesoʻotaʻi ai ma i latou taʻitasi ma lona tiʻetiʻe. Ia e mautinoa o le fibras o vaega taʻitasi o loʻo masani lava i le muamua fibers.

Ole aofaʻi ma le mafiafia o le tioata, o le stroke e faʻalagolago i le foliga o le faʻavae o le faʻamatalaga. O loʻo iai pea le paga o faʻataʻitaʻiga e tasi i le tasi-seti faʻataʻitaʻiga. Faalua-deker o se isi groove mo le lua tioata.

Mataupu i luga o le autu: fale i ou lava lima

O le foliga o le faʻamatalaga o loʻo tuʻuina mai e se falemaʻi poʻo le eletise. I le tulaga lea, o le tioata o le 4 mm mafiafia ma o le stroke o le mafiafia o le 10 mm.

Saunia laupapa ua aoina, o le tulimanu o le oti i luga o pito e tatau ona 45˚. E fesoʻotaʻi ma le ituaiga o spike-groove ma faʻasaʻo i luga o le fao i se auala e maua ai a latou caps i totonu o le laʻau (pe a e manaʻo ai, e mafai ona e "i lalo o le faʻasee".

Ona aoina lea o le mamanu atoa, o soʻotaga o soʻoga ma soʻoga o loʻo avea ma tagata malaga. A uma le faʻavasegaina, o nofoaga o a latou meaʻai tito.

Faamalama faʻataʻitaʻiga ma le shosh manaʻomia e faʻapipiʻi mea faigaluega.

Fono

Aua neʻi galo aʻo le i faʻapipiʻiina uma le pusa ma faʻavao, e faʻagaioia uma ai laupapa laupapa o le affisppitic vaega.

O matatioata e mafai ona tuʻuina atu naʻo le faʻapipiʻiina o faʻavaʻa.

Fafie faamalama ma o latou lava lima: fautuaga faapitoa

Faapipiiina foliga

Ina ia mafai ona faʻapipiʻi le faʻamalama laupapa e faʻapipiʻi ai le siʻosiʻomaga, o le laugutu pad. O le faʻamalama ua leva ona fetuʻunaʻi, ona toe malosi lea i Aso Lulu.

Tagata tomai faapitoa ua fautuaina mo le tuʻuina atu mulimuli e faʻaaoga ai pepa faʻapipiʻi. O loʻo faʻapipiʻi i luga o le faʻamalama poloka i se mamao o le 25 cm mai itu taʻitasi. Tina pe a uma ona aveese.

Fono

Afai o lou faʻamalama e sili atu nai lo le 1.5 m, ona faʻapipiʻi lea o le faʻapipiʻi o le ipu faʻapipiʻi ma i le ogatotonu o le mamanu.

Fafie faamalama ma o latou lava lima: fautuaga faapitoa

Mata tioata

E taua le talafeagai lelei o le fuaina o le tioata, e aloese ai i le faʻavaeina o le malulu o alalaupapa. O le fua o loʻo aveʻesea ma le saʻo o le 1 mm. Pe a tipiina tioata ma se taimane o ia te oe lava-tapō, e manaʻomia le tausiga o le auala saogalemu (faʻaaoga totigilima e puipui ai lima, tioata - e puipui ai mata).

Saunia fasi tioata o loʻo faʻaofi i totonu o le faʻavaʻa mo le fetaui lelei, ona ave ese ai lea. E faʻaaogaina le ulaga i togalaʻau ma ua toe faʻaofi le ipu tioata. Ma o le mamanu atoa ua mautu e le ulu i ni mea laiti.

Fafie faamalama ma o latou lava lima: fautuaga faapitoa

Lata mai o strokes

O loʻo faʻapipiʻiina atoa le mamanu i totonu o le 'olo ma le faʻasaʻoina i luga o le sikulu.

Fono

E tatau ona ui atu ia te oe lava o oe i le pusa, fai ma o le kinging fana e fesoasoani ia te oe.

I le tulaga mulimuli, e manaʻomia e tapunia uma le paʻeʻe o le laʻau o le tipi o le mauga, ia e mago ma ulagia le laufanua o puipui.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻamago mo link - foliga ma ituaiga

A maeʻa lena, e mafai ona e o le faʻafefeteina o le tafe ma le faamalama.

E pei ona e vaʻai, o le gaosiga o faʻamalama matala e ono mafai. Ioe, mo le mea lea e tatau ona e faʻamalosia i se faʻasologa faʻapitoa o galuega ma faʻamalosi i tausaga faaletelalo.

Afai e te masalosalo e mafai ona e faia faʻapitoa ia te oe lava, saili fesoasoani i faʻataʻitaʻiga tomai. O le a latou gaosia ma faʻapipiʻi faamalama laupapa vave ma le lelei.

Faitau atili