Faʻafefea ona fai se fola e 'ai ma ou lava lima i se fale tumaʻoti

Anonim

Faʻafefea ona fai se fola e 'ai ma ou lava lima i se fale tumaʻoti

O le faʻatulagaina o le sima o se sima e manaʻomia ai ia faiga faasoʻo atu ai nofoaga, pei o folanu mafanafana. I le taimi muamua, o le faʻatumu ma le fevaeaʻi o le sima e le faigata.

Peitaʻi, o le taimi e iloa ai e le suʻega. O lenei galuega e tele na pe a mataʻitu e mafai ona e maua ai le sili ona uliuli. O le tekonolosi o le faʻatumuina o se sima fusi o le fola i totonu o se fale tumaʻoti ma iai lona lava foliga.

Faamoemoega o le sima sima

Faʻafefea ona fai se fola e 'ai ma ou lava lima i se fale tumaʻoti

Sima uliuli na teʻa faʻamalosiʻau i le fausaga o fola o le tele o galuega eseese.

Faʻalagolago i le ituaiga o fola o fola, o le matafaioi autu o loʻo faʻapipiʻi i lenei poʻo se isi meatotino o le faʻatumu.

Mafaufau pe o a uiga e mafai ona faia se vaega sima faigata i le faʻatulagaina o fola i totonu o le fale tumaʻoti.

Luga o le tulaga

Faʻafefea ona fai se fola e 'ai ma ou lava lima i se fale tumaʻoti

O le a feoaʻi o le a sefe mai faʻafitauli ma taua ma faʻanoanoa

O le autu autu o le sima o loʻo faʻataʻitaʻia o le fausiaina o se lamolemole ma le tumau luga o le faavae.

O le lalagaina o soʻo se vai faaonapo nei e le mafai i luga o le le tutusa luga, ufiufi i le palapala ma faʻanoanoa.

O le laki o le pito i lalo o le pito i lalo o le tasi mataupu e mafai ai ona sefe i le sili atu o le faʻapipiʻiina o le sili atu i totonu o le faʻamaufaʻailoga, faʻatagaina oe e fai le latou nofoaga manifinifi.

I isi mataupu, e aunoa ma se maualuga faʻavae, e le mafai ona maua se lelei atoatoa luga o le faʻatonutonuga o le tino.

Fausia se faavae mautu

Faʻafefea ona fai se fola e 'ai ma ou lava lima i se fale tumaʻoti

O fola uliuli, ona o le faʻapitoa malosi uiga o fofo fofo, e faʻatino le mataʻupu o le eleele e faʻamalosia ai le malosi o meafale ma mea faigaluega a le aiga. Mai le malosi o le le lelei o le le lelei o le a faalagolago atoatoa i le malosi o fola i totonu o le fale.

O elemene o le faʻaumaina o le faʻaumaina o loʻo tuʻuina atu i luga o se mautu monolithic base o le a le fesuiaʻiga e faʻatatau i le tasi ma le isi, e faʻaoʻo ai ma gagau.

A o loʻo faʻapipiʻi i lona fale, o loʻo faagasolo ai le fiafia i faiga masani, e pei o le vai poʻo le uaea ma pulupulu ma paʻu pu e aunoa ma le faʻaaloalo.

I lea tulaga, e faia ai ni galuega se lua i le taimi e tasi - puipui ma vevela fesiitaiga.

Puipuiga Galuega

Faʻafefea ona fai se fola e 'ai ma ou lava lima i se fale tumaʻoti

O le a puipuia e sima le mafanafana mafanafana mai le defomisation ma masini

O le faʻamafanafana o elemene o le fola o le faʻamafanafanaga o faiga e matua vaivai lava ile faʻaalia o le tino. I lalo o le uta oloa i fafo, palasitika paipa o le mea lea e mafai ona suia ai le malulu o tafega ma fefe.

O le iʻuga o le vai o le vai poʻo le pinsureze, o le a faigata pe masani ai ona taofi. E mafai ona tupu lenei mea pe a ufitia le fola i luga o le pito i luga o le alofa.

O le faʻamafanafana o ua eletise eletise ma le tutusa, tatala, o le faʻatulagaina metotia e ono faʻalavelaveina ai pe o le a faʻaleagaina latou o le a faʻaleagaina.

Ina ia aloese mai lea faʻafitauli, o fanua faʻamafanafana o vevela mafanafana e le gata i lea sima, ae na sasaa foʻi ma le tosoina. I lalo o se atigi atigi, e le o toe fefe foi i se isi aafiaga i fafo atu.

Vevela fesiitaiga

Faʻafefea ona fai se fola e 'ai ma ou lava lima i se fale tumaʻoti

O le faʻavae o loʻo faʻatautaia lelei le vevela

O loʻo liligiina lea o le faʻamafanafanaga e ala i tali lelei e faʻatagaina ai oe e faʻaleleia atili le lelei o le ofu mafanafana o fola.

O le mea moni o le aofaʻiga o le vevela o le vevela fesiʻaʻiga lautele e sili atu le maualuga atu nai lo isi mea.

Faʻafetai i lenei mea, o le malosi o le soifua maloloina e ui atu i le puʻeina ma le faʻaititia o tupe leiloa, ma laʻititi o le malosi e manaʻomia e vevela ai le potu i le vevela vevela.

Galuega sauniuni

Faʻafefea ona fai se fola e 'ai ma ou lava lima i se fale tumaʻoti

I luga o sima sima e manaʻomia le tapunia paʻu, aveese lapisi

Mataupu i luga o le autu: mamanuina o se tolu-potu potu fale mo se aiga ma tamaiti e toalua

Ae le i faia le nonoa o le fola ma o latou lava lima i totonu o se fale tumaoti, e tatau ona faia le tele o sauniuni galuega.

O le latou amio o le a faʻalagolago atoatoa i luga o le mamanu o le fale ma luga o mea a taʻavale e fuafua e faʻamalosi.

I se fale e nonofo ai o se fale taitoatasi, e mafai ona:

  1. Eleele i luga. O lenei filifiliga e mafai pe a le o saunia le mamanu o le fale mo le i ai o se potu i lalo o le potu i lalo. I lea tulaga, o se faʻavae mo le siʻosiʻomaga faʻatumu, o le laualuga o le eleele e tuʻu saʻo.
  2. Fola fola. Le sili ona taatele ituaiga o faavae mo le lalagaina. I totonu o se fale tumaoti, o fola sima o loʻo faʻamauina mai papatusi poʻo le sasaa e se monolithic metotia ma se lagolago mo pa o le sima o le tino. I le taimi lava e tasi, o puipui o le fale e mafai ona faia i mea sili ona ese lea - pili o pilioa, fafie, fafie,
  3. Laupapa laupapa. E ui i le faʻamalologa o manatu, o le masini o se sima o loʻo savali i luga o laupapa laupapa e ono mafai. Mo lenei, e naʻo le manaʻomia le tapena o vaega laupapa atoa i atoa le usitaʻi i tulafono Laurvisi.

Naʻo le matauina o fautuaga uma o snips e uiga i le faʻatumu o le siʻosiʻo lea o le sifi sima, e mafai ona maua se maualuga-lelei uiga talafeagai mo le faʻaaogaina.

Mafaufau i le faʻasologa mo le faʻatautaia o sauniuniga mo sauniuniga i vaega faʻapitoa o lisi o lisi.

Sauniuniga o le eleele faavae

Faʻafefea ona fai se fola e 'ai ma ou lava lima i se fale tumaʻoti

O le eleele eleele ua faʻasaʻolotoina mai le lapisi ma le turf seʻia oʻo i le oneone oneone

Muamua lava, o le a manaʻomia le faʻasaoina atoa le itu o le lumanaʻi mai soʻo se ofagaloga. I le taimi lava e tasi, i lalo o le upu "faatulagaga" e le gata i togalaau ma vao, ae o se vaega o le sili uliuli malleli.

E tatau ona aveʻesea ma le faaeteete i le foliga mai o lalo ifo o 'inorane ituaiga - oneone, omea, Soglininba, ma isi.

Faʻafefea ona fai se fola e 'ai ma ou lava lima i se fale tumaʻoti

O le mea moni o le mea moni o le okeni o loʻo galue i le gasologa o le taimi, faʻaitiitia ai le tele, o lea, o le meaʻai o le eleele, tatou te lamatia ai se gaogao o le eleele. O le a le mea e mafai ona taʻitaʻiina atu ai, e manino i soʻo se tasi: Faʻaititia le monolithic base, ma le sili ona leaga o le sagging ma le faʻamalosi i le faʻavae o le gaogao.

A maeʻa ona aveʻesea o le vaega, o le tulaga o le tulaga o le tulaga e maua ai. Mo nei faʻamoemoe, e mafai ai ona faʻaaogaina se eleele faʻavae e ala i le faʻagaioi o le eleele ma vaega maualuluga e oʻo i lalo.

O le mea e fiafia ai pe a maeʻa le galuega e tatau ona tuʻufaʻatasia ma le faaeteete. Ina ia maua se aafiaga sili atu, e mafai ona faʻamaliuina se tele o le vaega o le faʻavae i le tele o vai i le atoatoa o le tulaga o le eleele.

Faʻafefea ona fai se fola e 'ai ma ou lava lima i se fale tumaʻoti

O le vaega o oneone-fatu aluga e tatau ona 5 - 15 cm

Afai e leai se lelei o le faʻatuatua e faʻalatalata i le palapala o le eleele, e mafai ona fesiligia i lalo o le mamafa o se vaifofo.

O le iʻuga, ae le o le atoatoa lamolemole luga o le ata o le ata, e te ono lamatia ai se faʻailoga taua i se tasi o itu.

Ina ua maeʻa le eleele i luga o le eleele e mafai ona tuʻuina atu i se tulaga taliaina, maua se oneone-iliiliʻe pillow ma le mafiafia o le 5-15 cm ma le mafiafia o le fofo o le vaifofo o le 5-15 cm. E pei ona i ai i le tulaga o se tulaga uiga ese le fiafia i le taimi o le vaitau o le vaitau o le eleele. E matua moni lava lea mo le mataala ma le eleele vai.

Sauniuniga o sima sima

Faʻafefea ona fai se fola e 'ai ma ou lava lima i se fale tumaʻoti

O le mea sili ona faigata o le vaipuna o loʻo faʻataʻitaʻia mo se fale tumaoti, pe a tatou taliaina i le fuafuaina o mea uma fausia ua uma ona maitauina pe a faʻapipiʻi le fasi.

I lea tulaga, naʻo oe naʻo oe e asiasi i soʻoga o papatusi ma, pe a tatau ai, tapuni le taʻelaʻesega ma papatusi poʻo se atigi fagu aniko.

A faʻapea o loʻo faʻapipiʻiina fola o le sima i lalo o le siʻomaga faʻailo, ogatasi tutusa faʻaletonu e tatau ona tosoina.

Mataupu i luga o le autu: molia gel maa

Sauniuniga o laupapa laupapa i le sasaina

Faʻafefea ona fai se fola e 'ai ma ou lava lima i se fale tumaʻoti

Siaki i fafo le fausaga laupapa mo le malosi, e tatau ona tetee i le mamafa o se sima fusi

O le tele o taimi o le a avea ma galuega i le tapenaina o laupapa laupapa i le faʻatumuina o le sima o le siʻosiʻomia. O laupapa laupapa e sili ona taatele i totonu o tagata nofomau fale.

O le aano moni, o fola o laʻau e le o fuafuaina i le le mautonu o le lautele. E fesoʻotaʻi lenei mea e faʻatapulaʻaina ai ni moli uila o le laʻau, ma le tele laʻititi o tautua o 'au faʻatusatusaina i laupapa, ae o nisi taimi e iai ni tuusaunoaga ma le sipai oona i luga o laupapa laupapa.

Muamua lava, o le a tatau ona e faʻatinoina se toe iloiloga atoa o fausaga laupapa mo le mauaina o le pala po poʻo le fungi. O fausaga uma na aʻafia i le fungos e tatau ona aveʻesea, ma o le laualuga o mea o loʻo totoe o elemene o elemene o loʻo faʻagaioia e le afsispitic tufuga. Faitau atili e uiga i le fao i luga o le laupapa laupapa, vaʻai lenei vitio:

O le a manaia le togafitia o fafie ma se fofo faasaga i le iniseti-fagese-malosi.

Faʻafefea ona fai se fola e 'ai ma ou lava lima i se fale tumaʻoti

A maeʻa le suʻega, o le fausaga laupapa e tatau ona faʻamalosia i le tele e mafai ai. Afai e i ai ni masalosaoga e uiga i le lagolagoina o se tomai, e manaʻomia le faʻamalosia le faʻavae ma isi faʻailoga a le kalati.

O le mea moni o se sima o loʻo siʻomia ma le mafiafia o le 5 cm ei ai le tele o le 200 kg i le sq.m., o le a fausia ai se faʻamalosiʻau o le vaega atoa o le vaega atoa o le vaega atoa o le vaega atoa o le tulaueleele atoa.

Lats i lalo o le ala savali e tatau ona faataatia i se sitepu e le sili atu nai lo le 0.5 m ropers e tatau ona avea ma le mafiafia o laau, e pei o laa mai i latou mai i le sili ona tumau.

Suavai masini

Faʻafefea ona fai se fola e 'ai ma ou lava lima i se fale tumaʻoti

Faavalea le susu o le susu

Sosoo ai, If Le Masina, E tatau ona faatulagaina le meavai vaivai. E manaʻomia le puipuia o le alavai o le laʻititi tele o le susuga laʻititi mai le potu i lalo o le pores i le sima.

Faʻaputuputu i lalo o le fola, faʻatosina le atinae o le tino ma pala.

Mo le fausiaina o le vai-restent vaega, lua ituaiga autu o mea e mafai ona faʻaaogaina - coating ma calene (fulafula) susu.

Faʻafefea ona fai se fola e 'ai ma ou lava lima i se fale tumaʻoti

Bimuminious i totonu o puipuiga lelei fafie mai le susu

O le muamua ituaiga o le suavai tuʻufaʻatasiga o loʻo faʻaogaina e faʻaaoga ai pulumu poʻo ni rollers. E faia i latou i luga o le faavae o binumen poʻo polymers, ma le faʻavae o a latou galuega o le faʻatumuina uma tauofoga laiti, o loʻo ufiufi i le avanoa o le mumusu i totonu o le potu.

O le florsive o loʻo faia i le ituaiga o laina, o loʻo laʻei i luga o le pito i luga o le pito i luga ma ua faʻapipiʻi i le auala e faʻapipiʻi ai.

O laupepa taʻitasi o le 'aʻapa o le suavai e sili atu le sili atu o le tasi ma le isi ma le 5 - 10 cm, ma o le soʻoga o loʻo faʻaigoaina i le fofo. Afai e manaʻomia, 2-3 faʻaputuga o fatufato mafai ona faʻaalia.

Faamalosia

Faʻafefea ona fai se fola e 'ai ma ou lava lima i se fale tumaʻoti

O loʻo faʻasusu ma le faʻamalosia o le a sili atu le malosi

O le isi vaega o galuega o le fausiaina lea o se faʻamalosia o se faʻavaʻa. Faʻamalosia le mafai ona e faʻatupuina le malosi o le faʻaaloalo, puipuia lona taʻe i le taimi o faʻagaioiga.

I le fale, o Atokaukassas e mafai ona fai ma ou lava lima. Ina ia faia lenei mea, o le a e manaʻomia steel poʻo le fiberglass faʻamalosia ma le lapoa o le 6 - 10 mm, boding uaea pe faʻapipiʻiina o clamps ma bulgarian. Oti le faamalosia o le vaega o le umi o le umi, lea na faapipiiina le uaea sopoia. O le iʻuga, matou te mauaina le lattice ma le lapoʻa o sela e uiga i le 5 cm.

I lalo o le faʻavaʻa e tatau ona tuʻu i luga o soʻo se tupe ina ia aua neʻi taoto le Grid i luga o le pito i luga o le faʻavae, ma sa faʻateleina luga i le 10 - 20 mm.

Sauniuniga o se paluga mo le vevesi

Le isi, alu saʻo i le sasaa o fola o fola. O le tuʻufaʻatasiga mo i latou e mafai ona saunia ma ou lava lima, poʻo le faʻatauina o se faʻamamaluina o le saunia i totonu o se faleoloa faufale.

Mataupu i luga o le autu: Spring Crast mo le fale ma tamaiti

Eseese fofo

Faʻafefea ona fai se fola e 'ai ma ou lava lima i se fale tumaʻoti

Faʻaopopoina le faʻapipiʻi o le a faia se palu faʻalupega

O lenei filifiliga, e ui lava i lona Archadic, o lona matua lauiloa lava ona o lona tamaoaiga.

Ina ia faia se fofo mo le faʻatumuina o se tagi, o le a e manaʻomia vaega nei:

  1. Portland o le nofoaga o Portland e le maualalo ifo nai lo M-400.
  2. Tele oneone po o tamai iliili.
  3. Vai.

Faʻafefea ona fai se fola e 'ai ma ou lava lima i se fale tumaʻoti

A manaʻo iai, faʻaopopo pepa palasitika e fai ai le sima ma feʻena ma le lelei ma le lelei i le fofo e mafai ona faʻaopopo i le fofo.

Lenei o le a sili atu le faafaigofieina o le ogatasi ma o le a faʻatagaina oe e faʻatino galuega ma le itiiti ifo ma le malosi ma le taimi.

Ina ua uma ona faʻaaogaina se fale tumaʻoti i luga o le pito i luga o laupapa laupapa, e fautuaina le faʻaaogaina o le Perpete poʻo le Clamzite, o le a faʻaititia le fofo ma le tele o le fofo.

Ina ia maua le sili ona lelei-lelei, e tatau ona e mulimuli i fuafuaga na fautuaina e pulega o fale.

O loʻo faʻaalia e le laulau le faʻatatauina o vaega mo le tapenaina o nisi ituaiga o fofo fofo.

Faʻafefea ona fai se fola e 'ai ma ou lava lima i se fale tumaʻoti

Sauni Tuafa

Faʻafefea ona fai se fola e 'ai ma ou lava lima i se fale tumaʻoti

I le mama palu, o loʻo filifilia ai vaega i le saʻo

O le asō i totonu o vaʻa o vaʻalele o loʻo iai se tele o le tele o le matutu o le matutu na fuafua mo le onosaʻi fola.

Faʻamamaina o le Mamafa, ona o le tonu filifilia o vaega o vaega, e iloga i le tulaga maualuga o le mafuaʻaga.

O le isi tasi ma le faigofie ona faʻaaoga. Ia saunia se fofo-i le faʻaaogaina o le fofo, ua lava lea e faʻateʻa ai se paluga ma vai i totonu o vaega o loʻo faʻaalia i luga o le afifi. Pau le mea na totoe o le faʻalupega o loʻo latou tau maualuga.

O lea o le faʻataʻitaʻiga o fola, tumu i le faʻaaogaina o palt pargets, o le a taugata ai oe 2-3 taimi sili atu taugata nai lo a latou sauniuniga soloia sima.

Faapipii ia tee.

Faʻafefea ona fai se fola e 'ai ma ou lava lima i se fale tumaʻoti

O moli uila e mafai ona faia i le uamea talaaga

A maeʻa ona faia ni galuega sauniuni mo le faʻatumuina o le fofo. Muamua o mea uma lava, faʻaaliga tau faʻapipiʻi ("vale". E mafai ona faia mai ia i latou mai le lamolemole laupapa lamolemole, pa poʻo uʻamea.

O loʻo ia i matou laina tutusa i luga o le atoa o le nofoaga o le lumanaʻi. O le mamao i le va oi latou e le tatau ona sili atu i le 1 m mo se sili atu tutusa o le sima o le sima.

I le mea e i ai lau i lalo o le eleele, faʻapipiʻi le tapulaʻa o le tapulaʻa i le tele o le lumanaʻi fofo.

Faʻafefea ona fai se fola e 'ai ma ou lava lima i se fale tumaʻoti

Ogatasi o tagata faipule i luga o le tafailagi e faia e ala i le laser, i le Hydraulic po o le fausaga tulaga. Amata le faʻapipiʻi e mulimuli mai i le pito sili ona maualuga o le faavae.

O le iʻuga, na matou liliu ese atu i potu faʻataʻitaʻi na faia e le tutusa o le sukalate. Tatou amata loa ona faʻatumuina i latou i se sima ua saunia le faʻamalosiʻau, faʻasalalauga i ai ma le fesoasoani a se tulafono tele. Taualaina mo le faigofie tele o le galuega e tatau ona amata mai i le tulimanu pito i tua e faasino i le faitotoa.

Afai o le mafiafia o le tulaga vaega sili atu i le 50 mm, ona fautuaina lea e sasaa i le lua o moliaga. Muamua, o le muamua e faʻaputuputu, ma a uma ona e mago, o le vaega lona lua. O le mea lea, o le a e aloese mai le lamatiaga o le taufaafefe i luga o le mafiafia vaega o le faʻatumu pe a faʻamamaina.

E le gata foi i le mumū mai le faamago, e tatau ona tapunia ma se po o se ponicheyne ata tifaga lea e puipuia ai foi le malosi o le vai. Faitau atili e uiga i le faʻatumu o le 'au mo supa, vaʻai lenei vitio:

Faʻafefea ona fai se fola e 'ai ma ou lava lima i se fale tumaʻoti

Ma le tau vevela, ma le faʻamoemoe tutusa, tatou te manaʻomia e faʻamamaina le laufanua o le sima ma vai i aso taʻitasi. O le aso e gata ai mo le faʻamamaina o le faʻaaloalo faʻatumu faʻalagolago i lona mafiafia, o le muamua o le le tumau ma le tulaga o le susu i totonu o le potu.

E masani lava o lenei faiga e mai i le 3 aso i luma o le vaiaso. O le atoa le malosi o le sima o loʻo maua na o le 4 vaiaso pe a uma le faʻatumu, o le mea lea e sili atu ona galue i le faʻatulagaina o le fola o le fola i le masina.

Faitau atili