Aʻoaʻo pe faʻapefea ona fuafua le umi o le Cornice mo pupuni

Anonim

O le auala masani e fai ai le faʻamalama matala, faʻapipiʻi tuli, e leʻi leiloa le aoga - o lenei o se manumalo-manumalo i le malosi o le potu ma fatu se faʻamafanafanaga i ai. O le paʻu paʻepaʻe e mafai ona tuʻuina atu le potu o se potu e sili atu le fiafia pe le faʻaaloalo e aunoa ma le faʻaaogaina o isi metotia.

Aʻoaʻo pe faʻapefea ona fuafua le umi o le Cornice mo pupuni

Tyuli Fuafuaga

Tulle - manifinifi celricular fabricular fobrics - faʻaaogaina faʻatasi ma tagata fai pisinisi ma tuʻu eseʻese, o se faʻamatalaga manino o le upega tafailagi pe o se ie tutoʻatasi. E tupu:

  • manino;
  • Valivali le faaliliu;
  • mafiafia;
  • Ma se mamanu, faʻapipiʻi pe e aunoa ma latou.

Aʻoaʻo pe faʻapefea ona fuafua le umi o le Cornice mo pupuni

O lenei mea e tele isi avanoa:

  • E tau tausuasua lava ia;
  • faigofie ona gaoioi;
  • gaosia i se lautele ituaiga o ituaiga, lanu ma rog mole lautele - i le faamalieina o le toe faaleleia tofo;
  • E tatau ona ou faʻaaogaina uma i totonu o le potu malolo o le tamaoaiga o le fale ma luga o se faʻamalama ao toto.
  • E foliga tutusa i luga o se palasitika le faʻamalama poʻo le faitotoʻa faitotoʻa;
  • Ole tele o lenei faʻaopopo i soʻo se isi ituaiga o ie puipui, e aofia ai ma le tauaso.

O Tlelle e mafai ona gaosia mai le palu, valepale natura, poʻo le latou tuʻufaʻatasiga. O nai ona ituaiga e iloga:

  1. veli;
  2. puta;
  3. okeni;
  4. ie.
  5. siliki.

Aʻoaʻo pe faʻapefea ona fuafua le umi o le Cornice mo pupuni

O ie pupuni o le aug ¯ a - Faʻafefea ona fuafua le merap?

Fuafua le lapoa o le ie puipui ma le tulle e mafai ona mulimulitaʻi i se faʻasologa:

  • Fuaina le maualuga o le EAves ma ave lenei faʻailoga o le faʻavae lea e fuafua ai le umi o le pupuni umi ma tulo;
  • Fuafua le umi o a oa: O le faʻavae lea lea o le faʻavae mo le faʻatulagaina o le lautele o le uafu ma le tulu.

Aʻoaʻo pe faʻapefea ona fuafua le umi o le Cornice mo pupuni

Ina ia fetaui lelei ma le tele o le pupuni umi, fai lenei:

  1. Rofautte fua le maualuga mai le pito i lalo pa o le fua i le fola i le tolu itu - mai le pito taumatau, i le ogatotonu ma le agavale. E tatau ona le aofia ai mea sese i le umi o pupuni ona o le le mautonu o le fola ma le taualuga. Filifili le sili ona taua o le tolu.
  2. Fuafuaina mai le umi umi o le pupuni: i le fola, luga aʻe o lona luga luga o le 2 - 3 cm poʻo lalo ifo (ina ia taoto i le fola) e 10-15 cm.
  3. Afai o le ie puipui o le ie ma mataua i le faʻalavelave o le a suisui, ona faʻaopopo lea i le lautele (o le ie e suamalie) ma 2. o le mamao mai le pito i luga o le lipine).
  4. Afai o le pito i lalo e le o iai ni pito, ona fafaga lea o le pito i lalo o le NIZA o le 5-10 cm.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻafefea ona tuʻu le faila faitotoʻa (ordon, tusi)

Aʻoaʻo pe faʻapefea ona fuafua le umi o le Cornice mo pupuni

Fuafua le lautele o le ie puipui i le faamalama e mafai ona ave i luga o le tulaga nei:

  • Carnis lautele lautele mo pupuni;
  • lagolago atoatoa;
  • Tekonolosi alauni mo tusitusiga gaosi.

O le fuafuaina o le ie puipui e lautele i luga o le faʻamalama e amata i le faʻauiga o le Cornix Up: e tatau ona e fuaina le mamao i le va o puipui, e tusa ma le ie puipui. Afai ua naʻo le faʻatauga o le arasi, latou te le o malamalama sili i nei aʻoaʻoga o lana filifiliga. Fuafua le umi o le uʻu mo pupuni mafai ona fuaina e le faʻamalama matala ma faʻaopopo 0.5 m: O le kamupani e tatau ona faia i le 20-25 cm i itu uma o le faʻamalama.

Aʻoaʻo pe faʻapefea ona fuafua le umi o le Cornice mo pupuni

Pupuni ma tamai mamoequins

O le saʻo o le fuafuaina o le tau atoa o ie e mafai ona faʻapipiʻi i luga o le ofaga ma le saʻo fua o lona umi ma le maualuga mai le fola. Ina ia faafaigofie ai le galuega o loʻo tusia se aui o le oloa lea e faʻailoa ai vaega uma: Uafu, Tulines, Piyre, Parkerquins, Pese ma Isi faʻamatalaga.

O le tulaga lona lua manaʻomia e manaʻomia e fuafua lelei ai le lautele o pupuni i le faʻamalama - o le ie faʻapotopotoga o le fonotaga. O se maoaʻe lea o loʻo faʻaalia ai le tele o taimi e manaʻomia ai le faʻateleina o le lautele o le tapoleni e fausia ai le toniga aulelei. Fono Aoao O E Mafai Ona Mai le 1.2 i le 4: O Le Tele Tele. O lona uiga, e sili atu nai lo le Mesia. E mafai ona:

  • laiti;
  • uamatua;
  • Tele.

Aʻoaʻo pe faʻapefea ona fuafua le umi o le Cornice mo pupuni

O le aofaʻi o fonotaga faʻalagolago i le i ai o se mamanu i luga o ie ma lona matagofie - le lapoʻa o le ata ma le mafiafia o le tino manaʻomia. Fuafua le okeni i luga o le faʻamalama, pe a fai e leai se ata, e mafai ona e faʻateleina le umi o le eaves i le 4: E lelei tele le fulufulu mata. Afai e iai se ata poʻo se ata i ai lea e i ai ni teuteuga, o le fuainumera o faʻasee, ua faʻaititia le numera, ma le lautele, o le lautele o le pupuni e itiiti ifo, ae itiiti ifo le lautele o le ie puipui. O se lolomiina tele o le lolomiina poʻo le teuteuina o le ie puipui e manaʻomia le itiiti ifo o le maimoa i luga o le mataupu o le mataupu.

O le lona tolu parameter manaʻomia mo le fuafuaina o le tekinolosi. Ua faʻaopoopoina i latou i le tulaga mulimuli pe a le umi ma le lautele o le oloa e fuafuaina. Mo le gaosi o fuʻa, 5 cm ua tuʻua, 2.5 i itu taʻitasi (pe a fai o ia gaosiga e manaʻomia). O le pito e mafai ona vavaeeseina e se asa i totonu o le gutu po o le ofe povi. O le tino o Tullele atonu e foliga mai e le aliali mai le fibers, ma o nisi taimi na o le mumu na mumusu. E taua le aua neʻi galo le faʻaopopoina o le lautele o puipui i luga o le tele o le maa mo le galueaina o auala ma pito i nisi tulaga o le faʻailoga e mafai ona le amanaiaina.

Mataupu i luga o le autu: faletalimalo mo le sima sima ma isi fusiua i mea vali

Aʻoaʻo pe faʻapefea ona fuafua le umi o le Cornice mo pupuni

Fuafua le lautele o le Porter e mafai ona talimalo le umi o le eaves i le afa - talu ai o le tavana e lua. O le gagau tutusa o le mafiafia o ie seasea sili atu nai lo 1.8. O le aulelei o le poto masani o le poto-velvet, e le manaʻomia e Parcel ni faʻafitauli, e le tele naua. O le faʻafaigofie pea o le auala puipui, o le tele o laʻasaga e manaʻomia.

O lea, fuafua le faʻauiga o le faʻaaogaina o ie puipui e mafai ona o gatasi i vaega uma:

  1. mai i mea mamao mai le malaia i le fola ma le umi o le kalama pa;
  2. Faumu o le vaega - o le a nofo i lalo pe leai foi le fufuluina;
  3. lagolago atoatoa;
  4. le fuainumera o vaega i pupuni uma, mo elemene taʻitasi, o loʻo faʻavae ese ie Faberics, ona togi aʻe lea o faʻailoga;
  5. E tai o le mata ma le manaʻoga mo pito o loʻo manaʻomia;
  6. Le i ai o se ata, lona tele, o loʻo siʻitia le numera o le faʻatauga o le mataupu, ona tuʻufaʻatasia le ata i luga o pa pupuni o le au puipui;
  7. O le fabsric lautele i se lisi - e mafai ona tuʻu i luga o le umi o le faamalama pe tatau ona tuʻufaʻatasia, faʻasolosolo le tui (i le taulaga e le mafai ona manaʻomia).

Aʻoaʻo pe faʻapefea ona fuafua le umi o le Cornice mo pupuni

Fautuaga mo le fuafuaina o Tullec, e amanaia ai vaega

Fetuunai ie pupuni mai le tuli a le tuli e le o fai ma sui o faigata, ae ia tilotilo i le pupuni lelei, e manaʻomia le mataala i le aofaʻi o le faʻamalama. O le tapoleni o loʻo faʻatau atu i ni vaega lautele o lautele, e aofia ai 2.8 ma le 3 m - o le mea lea e sili ona maualuga mai le oAves i le fola. I lea tulaga, ua lava le faʻatau o le aofaʻi o ie manaʻomia e le lautele. A manaʻo i ai, suʻi se pupuni puʻupuʻu i le faamalama, fuafua lona umi (fuaina e roulett), filifili se numera o le oves o mita ).

O loʻo maitauina foi le lautele o pupuni mo le faʻamalama e fuafua foʻi e le ituaiga tuli ma le amio a le ata i luga. O Toules na faia o le masani fiber (Silk, Cotton) maua ai se sili atu le solomuli i le fufulu gaioiga, o lea pe a faʻaaoga le ie, i le 25-100% E le leiloa se tapoleni, e le liliu samasama. Viscose faʻaopoopo e le tatau ona sili atu i le 20%.

Tusitusiga i luga o le autu: ofuvae i le faletaele: O le a le sili gliue

Aʻoaʻo pe faʻapefea ona fuafua le umi o le Cornice mo pupuni

Tagata gaosi faʻaaoga le tele o auala e faʻamalamalamaina ai le tulle:

  • ata malamalama;
  • Loia mamanu;
  • ie lamolemole.

E tatau ona fuafua le metrar o le pupuni ma puipui o le a fesoasoani suia le Fono Aoao Fonotaga o loʻo faalagolago i le ituaiga o tulu: ma le laʻititi o le 1.5-2. Ie pupuni mai le tulle ma le tele o lolomi, e tele na aoina i le lafu e le o iai se foliga. Laititi Lang Ose fesoasoani sili atu mafaufau i le teuteuga mamanu i luga o le tapoleni po o le muamua sprodidery.

Aʻoaʻo pe faʻapefea ona fuafua le umi o le Cornice mo pupuni

Ina ia faʻaititia tau, o mea tau tamaoaiga, e faʻaaoga ai ni metotia faʻaopoopo. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tolu-mita o loʻo manaʻomia 6 mita o tulle (filogia 2). Ae o le manatu o le mea moni o le lautele o le ie puipui na ola ai itu o itu o le ofaga, ma o le a le pupuni o le a faʻaseʻe ai O se taua taua o mea ma tupe. Sefe le malamalama o Dyes tetee, o le mea lea ua faaaogaina i le gaosiga o Tulle. O moli ma mumu mumu e fusi tele, ma lanu samasama ma lanumeamata ma lanumeamata o le a tautua i le 6 tausaga.

Vaʻai vitio ata

O le mea saʻo e fuafua le pupuni i luga o le faʻamalama tele taua: E mafai ona faʻaleagaina le foliga o le totonu o le o loʻo i totonu o le oloa poʻo se vaega o le oloa atoa. O le tala talaʻi Lelei, e faigofie lava ona fai - E manaʻomia le manatu o ni nai vaega ma maua lemu.

Faitau atili